"Noen kjenner mitt navn" av Lawrence Hill

Denne boka begynte jeg på samtidig som jeg skrev mitt første innlegg i denne bloggen. Nå er jeg akkurat ferdig og her kommer en liten bokanmeldelse!Denne boken er en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget ombord i et slaveskip med kurs for South Carolina.
Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York., der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang ombord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes.

Jeg syns denne boka var en fryd å lese, selv om den omhandler et hjerteskjærende tema. Den er intens og spennende fra første stund, velskrevet og full av detaljer uten at det blir for mye å holde styr på. På et vis merkes det at boka er skrevet av en mann. Den er rett på sak og selv om man får beskrevet hovedpersonens tanker og følelser om det hun opplever er det nøkternt og uten for mye hjerte&smerte. Savner det kanskje litt i enkelte avsnitt i boka, men pytt pytt.

Det må ligge utrolig mye research og arbeid bak denne boka og den beskriver en del av slavehandelen som jeg ikke har store kunnskaper om; slavehandelen på 1700 tallet. Som oftest er det jo slaveriet i USA på 1800 tallet fram til borgerkrigen man hører om.

Er dette et tema som interesserer deg, så vil jeg absolutt anbefale den!!

Klem fra Anette


  • Dato: 09.jan.2010   Kl: 19:04   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 2
Skal på "biberen" på mandag. Takk, for ideen!!

Skrevet av: farmoringrid

09.jan.2010 23:40

farmoringrid: Værsågod, farmoringrid. Kjempekoselig å kunne være til inspirasjon! Du har forresten en kjempefin blogg :-)

Skrevet av: anettesbokboble

12.jan.2010 22:09

hits