Klar for en ny bok :-)I går ble jeg ferdig med Birger Baugs "Straff". Virkelig en krim etter min smak. Hovedpersonen har familie og lever et vanlig liv med henting i barnehage og Sfo. Han er førstebetjent og blir dermed den som oppklarer to drap som viser seg å ha en sammenheng. Boken er spennende fra første side og selv om den er veldig tradisjonell inneholder den også spennende vrier.

Kris er en vanlig 13-åring, med unntak av to ting: Han har ikke venner, og han har ikke far. Det er nok til å gjøre ham til et mobbeoffer på skolen.Førstebetjent Halvor Heming slites mellom familien, Voldsavsnittet og sin egen fortid da han får sitt livs mest intrikate sak i fanget. Det som til å begynne med ser ut som et naturlig dødsfall på Vestkantbadet, blir med ett mye mer. Funn på åstedet peker mot en av Oslos mest hardbarkede kriminelle, men den mistenkte er sporløst forsvunnet. Etter to dager med intens leting skjer enda et drap, og Halvor blir redd for at han jager et spøkelse. Inntil han begynner å nøste i den 24 år gamle historien om Kris. Straff er en kriminalroman med handling på flere plan. Når Halvor Heming oppdager klare paralleller mellom saken han etterforsker og sitt eget liv, begynner frykten å gripe ham.

Nå er jeg i gang med neste bok og den har jeg gledet meg til lenge!En historisk roman som handler om Herbjørg Wassmo og hennes oldemor, mormor og mor. Nesten 500 sider, så den blir jeg nok å bruke litt tid på :-) Det som gjør boka ekstra spennende å lese er at handlingen foregår i Lofoten der jeg har familie, så enkelte av omgivelsene som blir beskrevet vil nok være kjente for meg.

I Lofoten er det helt spesielt å være. Naturen er vill og vakker og folkene er bare helt herlige. Håper det ikke blir lenge til jeg reiser dit igjen:D

Her er et bilde som ble tatt da vi var på besøk der i juli '06:Klem fra


  • Dato: 04.feb.2010   Kl: 08:31   Kategori: Blogg
  •    Kommentarer: 5
Hei!

Ville bare si at jeg liker bloggen din! Gode blogger fortjener nemlig ros. Er selv glad i bøker, og her har jeg muligheten til å spore opp noen gode:-)

Skrevet av: Anette

04.feb.2010 10:14

Du leser jammen bøker i et imponerende tempo! Bøkene du anmelder virker så gode og jeg får lyst til å lese de aller fleste av dem, men det har jeg jo ikke tid til, eller kanskje er det snakk om prioritering. Jeg vet i hvert fall hvor jeg skal lete når jeg trenger mitt neste boktips. :-)

Skrevet av: Med andre ord

04.feb.2010 12:35

Anette: Tusen takk, så kjempekoselig :D

Skrevet av: anettesbokboble

04.feb.2010 14:21

Hege:He he, jeg er en skikkelig lesehest, ja! Lurer meg til å lese så ofte jeg kan ;-) Og nå går det jo litt ekstra sport i det, når jeg skriver om bøker på bloggen min! Kjempeskøy at andre får lyst til å lese de bøkene jeg liker så godt selv. Og litt lesing er bedre enn ingen lesing :D

Skrevet av: anettesbokboble

04.feb.2010 14:30

SV: Tusen takk for det..:D

Skrevet av: Silje

04.feb.2010 14:31

hits