"Hundre år" av Herbjørg WassmoStor historisk roman fra Herbjørg Wassmo. Her knyttes tråder til både Dina og Tora Sara Susanne, Elida og Hjørdis - Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundre år er romanen om deres liv, om mennene de ville ha eller de mennene de fikk, og om barna de fødte. Det er også historien om ei lita jente som stikker seg vekk på låven for å gjemme seg for han. Hun har en gul blyant som hun spisser med en tollekniv. Den bruker hun til å skrive, og til å overleve. Denne jenta er født i 1942, nøyaktig hundre år etter oldemoren, den sterke Sara Susanne som sto portrett for engelen på altertavlen som i dag befinner seg i Lofotkatedralen. Hundre år er beretningen om disse kvinnene, om slitet og savnet, om friheten, og om lengselen etter noe annet.

Nå er jeg akkurat ferdig med denne fantastiske boken som har gjort et stort inntrykk på meg. I denne boken er det ikke bare det som står skrevet som gir deg en unik opplevelse, men like mye det forfatteren ikke  skriver. Det du leser mellom linjene!

Ikke la deg skremme av at boken er som en murstein, det må den være for å få med hele historien.

Les og nyt!!!

Klem fra  • Dato: 22.feb.2010   Kl: 23:17   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 6
Hei hei:O))

Så gøy at du skriver bokanmeldelser her, nå har du fått deg en ny leser:O)) Leser mye bøker, så da får jeg noen ideer her:O))

Takk for kommentaren, håper du hopper innom igjen:O)

kozkoz

Skrevet av: juppjupp

23.feb.2010 18:52

juppjupp:Så klart jeg hopper innom deg :) Så koselig at du liker bloggen min også :D

Skrevet av: anettesbokboble

23.feb.2010 19:17

Spennende. Håper jeg får tid til å lese om den engang.

Skrevet av: Georgine

07.nov.2010 07:18

Georgine: Ja, det må du gjøre, den er veldig bra :)

Skrevet av: anettesbokboble

07.nov.2010 09:21

En fantastisk slektshistorie! Jeg synes ofte Herbjørg Wassmo kan skrive litt "tungt" (vet ikke hvor mange ganger jeg har begynt på Lykkens Sønn, og gitt opp....), men denne boka var bare helt fantastisk. En av de få bøkene jeg kommer til å lese enda en gang...

Skrevet av: Tove

04.mai.2011 13:18

Tove: Dette er faktisk den eneste boken jeg har lest av denne forfatteren, for i likhet med deg syns jeg hun skriver litt "tungt" :)

Skrevet av: anettesbokboble

04.mai.2011 13:42

hits