"Boktyven" av Markus Zusak

Jeg har nå ferdig med den absolutt BESTE boken jeg noen sinne har lest! Den er helt utrolig spesiell og jeg er stum av beundring over at noen kan forfatte noe så vakkert. Uansett hva jeg skriver kan det ikke yte boken rettferdighet, så jeg tror ikke jeg sier annet enn LES DEN!!!!!!!  Når Døden forteller en historie, bør du lytte.Året er 1939. Vi er i Nazi-Tyskland, og hele nasjonen holder pusten. Døden har travle dager, og han skal snart få enda mer å gjøre.Den dagen Liesel Meminger finner en bok i snøen ved brorens grav, forandres livet hennes dramatisk. Jenta har nemlig oppdaget noe hun ikke kan motstå - bøker. Graverens håndbok er det første av hennes 14 tyverier i løpet av de neste årene. Snart stjeler hun bøker fra nazistenes bokbål, borgermesterfruens bibliotek og der hun ellers måtte finne dem. Det er fosterfaren som lærer henne å lese, og takket være bøkene klarer hun å finne mening i en verden som er i ferd med å gå av hengslene. Liesel deler historiene hun har lest, med naboene sine i bomberommet og med jøden Max, som fosterfamilien skjuler i kjelleren.

Årets påskelektyre er nå påbegynt, "Eclipse" , bok nr 3 i Twilight serien. Jeg er en ekte "Twilightmom" (dame over 30 som er like hekta på Twilight som fjortisene ;-)

Klem fra


  • Dato: 01.apr.2010   Kl: 22:46   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 10
Denne boka har jeg hørt mye skryt om. jeg må nok lese den snart jeg også.

Skrevet av: Chalten

01.apr.2010 23:10

Chalten:Å, ja det må du absolutt! Jeg begynte faktisk å streke under enkelte avsnitt fordi de var bare helt utrolige :) Håper du har en fin påske :)

Skrevet av: anettesbokboble

01.apr.2010 23:31

Tusen takk for så koselige kommentarer hos meg :)
Ja, det er nydelig på helgeland og fantastisk å gå
rundt Torghatten... Håper i alle fall være blir litt
bedre mot helga da ;) Ønsker deg i alle fall en fin tur!
Fortsatt god påske. Klem fra Mette

Skrevet av: Mette

01.apr.2010 23:52

Mette:Tusen takk, og i like måte :)

Skrevet av: anettesbokboble

02.apr.2010 00:02

Hmmm jeg har hørt omvendt om den boken, så nå skjønner jeg ingenting. Har to stykker jeg kjenner som har prøvd å lese den, og begge leser mye. De syntes den var elendig. Så det sier litt om hvor forskjellige vi er :) Godt er det. :)) Jeg er akkurat ferdig med Postcard Killers med Liza Marklund og James Patterson. En fantastisk krim! Veldig lettlest, små kapitler og enkel å henge med i. Helt topp! :)) Kos deg med krimmen!

Skrevet av: Gunn Berit

02.apr.2010 00:19

Gunn Berit:Jeg kan faktisk forstå at noen ikke liker den, for den er skrevet så utrolig spesielt. Jeg holdt på å gi opp etter å ha lest en tredjedel, men noe sa meg at jeg skulle fortsette og det er jeg kjempeglad for! Har lest alle bøkene av Liza Marklund, så jeg gleder meg til Postcard Killers. Spørs om jeg må låne den på biblioteket, bokbudsjettet er sprengt for lenge siden, he he :)

Skrevet av: anettesbokboble

02.apr.2010 08:53

Så fint coverbilde det var på din bok, da! :-D

Jeg var inne på boktemaet ditt idag (31.3.11) etter at jeg hadde skrevet blogginnleggene mine, og fant ut at du hadde valgt ut "Boktyven" som din B-bok. Det var et morsomt sammentreff siden det var akkurat den jeg begynte å lese på igår kveld.

Derfor måtte jeg følge dine "Her"-linker, og kom hit til denne siden.

:-D Ha en fin dag!

Skrevet av: Ninaforfatter

31.mar.2011 14:42

Ninaforfatter: Ja, det var et skikkelig artig sammentreff :) Har det blitt noe vasking, eller?? He he ;)

Skrevet av: anettesbokboble

31.mar.2011 16:08

Det ble støvsuging, støvtørking, et glass rødvin og 100 sider i boka. :-D

Må vaske idag, både marsvinburet og stuegulvet... Størstegutten får besøk, så nå må jeg til pers... :-)

Skrevet av: Ninaforfatter

01.apr.2011 10:34

Ninaforfatter: He he, jammen ikke lett for oss lesehester. Men jeg fikk i allefall tørket støv og det er altså bare det verste jeg vet :)

Skrevet av: anettesbokboble

02.apr.2011 09:33

hits