"Hjemkomsten" av Victoria HislopHjemkomsten er like spesiell og inspirerende som debutromanen Øya, som til nå er solgt i over 50 000 eksemplarer i Norge. Denne gangen er det smektende flamencorytmer, lidenskap og smerte som driver handlingen fremover, med det borgerkrigsrammede Spania som bakteppe. Under de majestetiske tårnene til Alhambra, kan man høre gjenlyden av musikk og hemmeligheter i Granadas brosteinsbelagte gater. Sonia Cameron kjenner ikke til byens forferdelige fortid - hun er der for å danse. Men en tilfeldig samtale i en stille kafé og en samling gamle fotografier trekker henne inn i en hjerteskjærende fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset kafeen familien Ramirez. I 1936 splintret Francos hær landets skjøre fred, og i hjertet av Granada blir familien vitne til de mest grusomme virkningene av konflikten. Splittet av politikk og tragedie må de alle velge side, og kjempe en personlig kamp mens Spania rives i biter foran øynene på dem.

Etter å ha lest "Øya" var det med stor forventning jeg begynte på denne boka. Den var litt treig i starten, men jeg regnet med at det ville gå seg til for historien virket lovende. Men etterhvert som jeg leste ble det ingen spenningstopper. Riktignok lærte jeg mye om den spanske borgerkrigen (må være gjort imponerende mye research), men jeg ville jo at ting skulle skje med hovedpersonene, ikke lese masse faktaopplysninger. Når slutten da ble en tanke søkt, må jeg si at jeg hvis dette var å hoppe etter Wirkola så landet den desverre på kulen...

Har du lest denne boka? Hva syns du?

Klem fra


  • Dato: 28.mai.2010   Kl: 12:41   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 6
Har ikke lest den, men har tenkt å lese Øya...har bare hørt positive lovord om den, så jeg gleder meg litt:O))

kozkoz

Skrevet av: juppjupp

28.mai.2010 13:07

Har ikke lest den nei. Men har store planer om å gjøre det.

Har lest " Øya", og det er den beste boken jeg har lest. :0)

Skrevet av: ingerslilleverden.blogg.no

28.mai.2010 13:44

juppjupp:"Øya" er helt utrolig! Gled deg masse :)

Skrevet av: anettesbokboble

28.mai.2010 15:14

ingerslilleverden.blogg.no: Blir spennende å høre hva du syns om den. Er enig med deg i at "Øya" er helt utrolig :)

Skrevet av: anettesbokboble

28.mai.2010 15:15

Jeg kjøpte den boken til moren min etter hennes eget ønske. Hun synes som deg at Øya var bedre. Så kjekt med så mange bokanmeldelser- herlig!

Skrevet av: marialucia

19.sep.2010 17:31

marialucia: Å, så koselig at du syns det! :)

Skrevet av: anettesbokboble

19.sep.2010 18:02

hits