"Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist

Potensgiverne

At nød lærer naken kvinne å spinne, gjelder i aller høyeste grad de gamle frøknene Tilda og Elida. Søstrene på 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by hvor tiden nærmest står stille. Alt er som det pleier, inkludert utedoen, hvor en visitt ofte blir en kald opplevelse. Da den galante Alvar Klemens flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, skjer det store endringer i søstrenes liv. De kjøper seg nye kjoler og glemmer helt at broren deres vil ha dem på gamlehjem så han kan overta barndomshjemmet som sommerhus. Ikke minst vil de også ha et skikkelig innendørs toalett, slik Alvar har skaffet seg. Men det koster mye, og nå er gode råd dyre. De to oppfinnsomme søstrene får en strålende idé til hvordan de kan skaffe seg pengene: postordresalg av potensmiddel. Dermed setter de en annonse i avisen, og fra den dagen blir ingenting som før for Tilda og Elida ...

Skal du lese bare èn bok i sommer MÅ det  bli denne!  Det er lenge siden jeg har kost meg sånn med en bok, en fornøyelse fra første side. De to søstrene blir så levende beskrevet at det virker nesten som jeg har dem sammen med meg i stua. Jeg har ledd og ledd og ledd og da den siste linjen var lest la jeg fra meg boken med et fornøyd sukk.

Boken er lettlest og jeg suste gjennom den på to dager. Jeg klarte rett og slett ikke å legge den fra meg. For første gang var jeg riktig fornøyd med at det var lang ventetid på legekontoret (og jeg tør ikke tenke på hva de andre på venteværelset tenkte om meg der jeg satt og leste og  humret for meg selv :S).

LØP&KJØP!!!!!

Klem fra
Anette21march32009tagtr

  • Dato: 31.mai.2010   Kl: 10:33   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 7
Denne boken har jeg faktisk ikke hørt om en gang (smekk på fingrene)! Men den står nå på leselisten min for sommeren :) Kjekt med slike anbefalinger.

Skrevet av: Maria Therese

02.jun.2010 22:29

Høres interessant ut. Jeg sier ikke mer.

Skrevet av: funderier

04.jun.2010 09:33

funderier: Superbra bok, den må du lese :) Takk for at du tittet innom her hos meg, ønsker deg en fin dag :)

Skrevet av: anettesbokboble

04.jun.2010 10:27

Boka var akkurat som du skriver. Kona mi og jeg leste høyt for hverandre og koste oss veldig med denne boka. Vi humret og lo og hadde noen herlige stunder mens vi leste.

Skrevet av: Egil

11.jun.2010 12:11

Egil: Så bra, det er sånn det skal være. Ingenting er som å dele en bok med andre :)

Skrevet av: anettesbokboble

11.jun.2010 17:07

Har nettopp "humret" meg gjennom boka;) Satt nok med et smil om munnen, og leste og leste... Utrolig "levende" skrevet, ja!

Skrevet av: Tove

04.mai.2011 13:14

Tove: Ja, den er helt utrolig morsom :)

Skrevet av: anettesbokboble

04.mai.2011 13:41

hits