"Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa

Morgen i Jenin

Noen ganger kan en bok forandre vår måte å tenke på. "Morgen i Jenin" er en slik bok. Det begynner i Palestina i 1941, da beboerne i den lille landsbyen Ein Hod tar fatt på sitt gledesfylte arbeid med olivenhøstingen. I 1948 jages de alle fra forfedrenes land og blir tvangssendt til en flyktningeleir i Jenin. Det er Amal som forteller den sterke og utrolig gripende historien om sin familie gjennom tre generasjoner, om brutalitet og tap, om å leve under umenneskelige forhold, om stjålet barndom, knuste drømmer og sorg. Men hennes beretning er samtidig vakker og forteller mest av alt om forsoning og kjærlighet.

Dette er en sterk fortelling om hva som skjedde i 1948 da Palestina ble invadert av Israelerne og ble fratatt sitt land. Selvfølgelig har en sak alltid to sider, men jeg sitter igjen med en følelse av "var det slik det egentlig var? Er det derfor ting er som de er i dag?". Ting som tidligere har vært uforståelig for meg står nå klarere og på den måten er dette en viktig bok.  Samtidig er det mye informasjon, mange ting som skjer og mange navn å forholde seg til. Forfatteren skifter mellom å fortelle boken i jeg-form og i tredjeperson og det gjorde at jeg syns det gikk litt trått innimellom.

Men alt i alt er dette en til tider nydelig bok og godt lesbar!

Se forfatteren fortelle om boken:


Klem fra
Anette1feb5tagtr

  • Dato: 26.jun.2010   Kl: 13:17   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 2
Jeg likte denne boka veldig godt. Reagerte litt på språket i begynnelsen, det er jo veldig svulmende, men så gikk det seg til :-). Ga den terningkast 5!

Skrevet av: Solgunn

01.jul.2010 01:49

Solgunn: Det var egentlig en litt merkelig bok, for selv om den var bra, så gikk det fryktelig seint å lese den. Litt for mange inntrykk for leseren, kanskje?

Skrevet av: anettesbokboble

01.jul.2010 18:00

hits