"Barnepiken" av Kathryn Stockett


Barnepiken

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

Slik starter boken:
 August 1962
Mae Mobley ble født en tidlig søndag morgen i august 1960. Kjerkeunger, bruker vi å kalle dem. Å passe hvite smårollinger, det er det jeg gjør, i tillegg til all matlagingen og vaskingen. Jeg har oppdratt søtten unger i mine dager. Jeg vet hvordan jeg skal få ungene til å sove, slutte å gråte og gå på do før mødrene deres i det hele tatt har stått opp.
 Men jeg har aldri vært borti en unge som skriker sånn som Mae Mobley Leefolt. 
                                   
                                                                                                    *

Dette er den beste boken jeg har lest siden Boktyven. Skeeter, Aibileen og Minny forteller vekselvis hvordan de opplever det som skjer mens de sammen skriver boken. Vi får hendelser belyst fra flere sider, og det er utrolig bra skrevet. Faktisk så bra at jeg nesten føler det som om jeg ser en film istedet for å lese. Jeg tror ikke jeg noen gang har opplevd en så levende bok som denne. Hvis jeg må trekke frem noe negativt må det være at slutten kanskje er litt brå, jeg vil gjerne vite enda mer om det som skjer med de tre kvinnene etter at boken er ferdigskrevet.

MÅ leses, løp&kjøp!!!!!  Eller kanskje lån den på biblioteket :)

Klem fra  • Dato: 21.jul.2010   Kl: 19:31   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 6
Stikkord:
Nå fikk jeg lyst å lese...høres ut som en bok jeg kommer til å like:O)) Kanskje kjøpe den som lektyre når jeg skal ta turen til sørlandet, det er jo noen timers kjøretur...vi får se, vi får se:O))

Har du hatt en fin dag??

kozkoz

Skrevet av: juppjupp

21.jul.2010 19:34

Har hørt om den boken før, kjempe lyst å lese den! :0)

Skrevet av: ingerslilleverden.blogg.no

21.jul.2010 19:38

Hei. Det bildet du sendte meg ligger som innlegg på bloggen min nå :) Sjekk det ut. Fortell det gjerne til alle vennene dine også :)

Skrevet av: Erik

21.jul.2010 21:02

juppjupp:Ja, denne bør du absolutt kjøpe! Hvis du klarer å lese i bilen, vil kjøreturen gå unna på 1-2-3 :) Har kjempefine dager, selv om regnet øser ned. Masse familie hjemme på besøk og full nedtelling til ferie neste helg :D Klemklem :)

Skrevet av: anettesbokboble

22.jul.2010 14:29

ingerslilleverden.blogg.no:Ja, det må du gjøre! Knallbra bok :)

Skrevet av: anettesbokboble

22.jul.2010 14:30

Erik:Tusen takk, så utrolig koselig. Skal straks skrive et "skryte"-innlegg om dette her på bloggen min ;)

Skrevet av: anettesbokboble

22.jul.2010 14:31

hits