"Gifttreet" av Barbara Kingsolver

Gifttreet

Mor Orleanna og døtrene Ruth May, Rachel, Leah og Adah rykkes opp fra sine trygge liv når familiens overhode, baptistpresten Nathan Price, tar dem med til Afrika. Han har bestemt seg for at det er hans oppgave å få Guds lys til å skinne over en liten landsby dypt inne i jungelen.Livet blir alt annet enn lyst i et land som rives i filler politisk, og der de daglig må kjempe mot sult, nød, sykdom og ville dyr. Til slutt klarer ikke Orleanna og døtrene hennes mer, og uten noen eiendeler starter de den lange veien tilbake - til fots.Det er de fem kvinnene som hver på sin måte forteller historiene om sitt livs kamp. Dette er en inspirerende saga om å overleve, og om å gjøre det beste ut av livet.

Denne boken var jeg så heldig å få tilsendt fra Juritzen Forlag og den har virkelig gitt meg en god leseopplevelse!

De fire forteller på hvert sitt vis om sine opplevelser som predikantkone -og barn. Orleanna ser tilbake på reisen med bitterhet og vemod, Ruth May  på fem år forteller underveis på sin egen måte om alle opplevelsene hun har i Kongos jungel. Storesøster Rachel på 17 ser ikke lenger enn nesen rekker og hennes historie er preget av ungdommens selvopptatthet. Leah på 16 ønsker ikke annet enn at faren skal se henne og inkludere henne, og hennes tvillingsøster Adah forteller på sin helt spesielle måte, siden livet hennes er preget av en fødselsskade. En sterk fortelling om kulturkollisjoner, håp, kjærlighet og skremmende fanatisme.

Denne bør du absolutt lese!!!!

Klem fra  • Dato: 30.sep.2010   Kl: 12:16   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 3
Dette høres ut som en bok for meg! Etter å ha lest "New Frontier Hotel" som jeg ikke var så fornøyd med (se min bokanmeldelse hvis du har lyst...) må jeg ha litt skikkelig lesestoff. :-)

Skrevet av: Nina

30.sep.2010 16:13

I will :)

Skrevet av: hjelpmegselv

30.sep.2010 17:52

Høres spennende og eksotisk ut. Skal huske den.

Skrevet av: Georgine

30.sep.2010 18:59

hits