"Hotellet på hjørnet av bitter og søt" av Jamie Ford

Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt

Seattle, 1942; ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter sin ungdomskjærlighet. Hva skjedde med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen? Boken gir en unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor, og leserne får et fascinerende innblikk i Seattles Chinatown og Japantown. Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en følsom kjærlighetshistorie som lever opp til ordene i tittelen.

Dette er en nydelig, varm og stillferdig bok. Den raser ikke fremover i halsbrekkende tempo, men hyller deg inn i kjærlighet, vemodighet og lengsel. En bokperle rett og slett. Anbefales!!!

God bok fra  • Dato: 31.okt.2010   Kl: 10:08   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 9
Denne har jeg lest, nydelig bok :-)

Skrevet av: venkesstrikk

31.okt.2010 11:04

venkesstrikk: Ja, den er virkelig verdt å lese :)

Skrevet av: anettesbokboble

31.okt.2010 13:06

Heia Anette!

Veit du ka! E ha lest ei heil bok i ferien. Ja, du lest rett, EI HEIL BOK! E e SÅ stolt av me sjøl at ÅÅ! :D E mått bære sei d t de, den stoorlesern som du e! :)

Og så va d en ainna ting vi snakka om, og d vurder e bare meir og meir. Men hves d bi aktuelt trur e e må ha hjelp av de...du skjønna sekkert ke e mein ;)

Klæmklæmklæm <3

Skrevet av: Merete

31.okt.2010 15:10

Jeg elsket den boken! Kjøpte den med en gang jeg oppdaget den i butikken, faktisk først og fremst på grunn av tittelen og at beskrivelsen bak virket så fin. Og jeg ble i alle fall ikke skuffet. Jeg klarte ikke å legge den fra meg da jeg hadde begynt. Som du sier: Denne anbefaler jeg glatt til alle jeg kjenner som liker å lese en god bok :)

Skrevet av: Maanefisk - drømmer og virkelighet

31.okt.2010 16:07

<3

Skrevet av: KB

31.okt.2010 16:07

Hei. Er nettopp ferdig med en kjempegod bok! Vet ikke om du har lest den, men anbefales: "Vann til elefantene" av Sara Gruen. :)

Skrevet av: Sol

31.okt.2010 16:55

Merete: Herreminhatt, kor bra, vennen min! Gled me tel å hør korsn bok :) Å det ainner skjønna e ja, det e berre å spør, Klara Klok gir råd om det mæste <3 Superduperstorklæm <3

Skrevet av: anettesbokboble

31.okt.2010 17:26

Maanefisk: Ja, den er bare helt skjønn :) Skulle gjerne lest en oppfølger også :)

Skrevet av: anettesbokboble

31.okt.2010 17:27

Sol: Å, den har jeg sett på mange ganger! Den er herved ført opp på leselisten :) Tusen takk for tipset :)

Skrevet av: anettesbokboble

31.okt.2010 17:28

hits