Desiland av Mala Naveen

Desiland

En medrivende fortelling fra to kontinenter - en bredt anlagt, krysskulturell debutroman fra Oslo og Bombay.

Fra en sydenblokk på Stovner skildres livet med humor og overbevisende autoritet. Fysioterapeuten Shyam vil leve av å oversette sanger fra 50-tallet, mens kona Bharati kommer på kant med venninnegjengen når hun ikke vil la seg diktere. Familiehåpet Suraj har tatt med seg sin hemmelighet til Bombay, mens lillesøsteren Mita vil feste familieskandalene til film.

For alle fire får forsøkene på selvrealisering uventede konsekvenser. Spørsmålet er om de kan stanse før hele familien går i oppløsning.


Denne boken har jeg fått tilsendt av Aschehoug Forlag, og var veldig spent på å begynne å lese den. Jeg hadde nemlig en forestilling om at den kunne være noe annerledes enn de bøkene jeg vanligvis leser.

Mine antakelser stemte, men det var på ingen måte negativt. Det var utrolig interessant å lese om hvor forskjellige de fire familiemedlemmene var, og at kulturkollisjoner faktisk kan opptre innad i familier.Vi får ta del i hvordan alle de fire familiemedlemmene, mor, far, bror og søster, oppfatter og takler problemene som oppstår, og det er på fire helt forskjellige måter.   Den var kanskje litt  treig  på slutten, men absolutt en bok jeg vil anbefale :)

Klem fra

  • Dato: 11.nov.2010   Kl: 09:15   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 4
Så spennende! Denne har jeg ikke hørt om. Derimot har jeg lest omtalene av "Oslostaner" av Noman Mobashir, og de var nok til at jeg ikke trenger å lese den boka. Jeg tenkte først at det var en orginal idé for en boktittel inntil jeg kom over en bok skrevet av en engelsk pakistaner, med tittelen "Londonstaner"....

Men jeg elsker å lese om kulturforskjeller, andre folkegruppers levesett osv.

Takk for tips, Anette! :-D

Skrevet av: Ninaforfatter

11.nov.2010 15:34

Denne fikk jeg lyst til å lese! Jeg liker å lese om ulike kulturer og kanskje spesielt innad i Norge. Takk for tips!

Skrevet av: astridterese

14.nov.2010 21:45

vært travelt her en stund, men nå har jeg kost meg gjennom bloggen din en lang stund:-)

Skrevet av: Paafyll:-)

14.nov.2010 22:25

Paafyll:: Så koselig, ja nå begynner det å bli travle tider hos de fleste, så da er det nok lurt med bloggpauser innimellom! Stor klem :)

Skrevet av: anettesbokboble

15.nov.2010 08:15

hits