"Dypet" av Tom Kristensen

Dypet

Vinteren 1981 går to dykkere ned på 81 meters dyp i Nordsjøen for å kutte wirene festet mellom boreriggen Canton Driller og brønnhodet. Men noe går forferdelig galt. Bare den ene dykkeren, Tord Stensen, overlever. I Oslo får olje- og energiministeren et trusselbrev: En rigg vil bli senket hvis ikke utbyggingen av Trollfeltet stanses umiddelbart. Like etter går Canton Driller ned. Så får oljeministeren nok et trusselbrev. En ny oljerigg blir senket hvis ikke kravene innfris ... I 2010 oppsøker en syk og forvirret eks-nordsjødykker Tord Stensens sønn Jonas. Mannen er redd. Dagen etter er han død. Jonas begynner å gjøre skremmende oppdagelser. Bit for bit avdekker han farens skjulte og dramatiske historie.

Dette er den første boken jeg har lest av denne forfatteren, og jeg må si det ga mersmak. En spennende historie, krim light kan man kanskje si, med en slutt jeg ikke så helt for meg. Akkurat det liker jeg veldig godt, når jeg tror jeg har svaret og så tar boken en annen vei.

Jeg er også veldig fasinert av 70 tallet og begynnelsen på 80 tallet. Musikk, hendelser, klær...ja hele pakken. Så da jeg leste første delen av denne boken så jeg det hele for meg som en super8-film i falmede retrofarger. Herlig :)

God bok, hilsen

  • Dato: 04.des.2010   Kl: 20:19   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 8
Den hørtes jo faktisk god ut den der, jeg har trodd at de var rimelig tunge de bøkene hans. (har blitt lurt av navnet, dypet! - tungt!!;0)) Kanskje jeg bør prøve.

Takk for annmeldelsen!

Skrevet av: kjerstisandnes

05.des.2010 08:48

kjerstisandnes: Ja, den må du absolutt prøve. Lettlest og spennende :)

Skrevet av: anettesbokboble

05.des.2010 09:33

Du får nå alle bøker til å høres ut som en såå spennende reise, herlige er anmeldelsene dine! - og hvordan du rekker å lese så mange bøker - det imponerer meg!

Skrevet av:

05.des.2010 10:01

Høres skikkelig spennende ut dette.

Skrevet av: Georgine

05.des.2010 10:26

Jeg har litt angst for dypet, litt klaustrofobisk tror jeg.... Derfor har jeg ikke engang tenkt på å lese den... Allikevel, du får den til å høres veldig interessant ut. :-)

Skrevet av:

05.des.2010 14:54

Morsomt at du akkurat har lest en bok av denne forfatteren. Jeg har begynt på en bok av ham jeg også, Dødsriket. Har aldri lest noe av ham før, men starten er i hvertfall veldig bra! :) God søndag!

Skrevet av: gimmelitte

05.des.2010 15:28

gimmelitte: Så kult, da skal jeg kikke etter den på biblioteket :)

Skrevet av: anettesbokboble

05.des.2010 23:25

Denne hørtes kjempe spennende ut!!! Tror jeg må lage meg en lang liste til jeg skal på biblioteket med alle bøkene du anbefaler!!

Skrevet av: Janicke

06.des.2010 09:31

hits