"Rapsgubbene" av Karin Brunk Holmqvist

Rapsgubbene

Gamle gubber er lure som rever! Albert og Henning er brødre - to gamle ungkarer som støtter hverandre tykt og tynt. Gubbene er vel kjent av alle i bygda, og alle kjenner de litt eksentriske vanene deres. Albert og Henning lever etter påbudene de en gang fikk av moren sin. Skulle de finne på å gå til køys uten å ha vasket seg i ørene, hører de straks mors strenge stemme i sitt indre. Men gamle gubber er også lure som rever! Noen regler kan de rett og slett velge å glemme. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen. Der står Albert og Henning ofte og kikker ut over markene, diskuterer likt og ulikt og spytter snus. Men freden er truet. En dag spres en stor nyhet over landet: I Alberts og Hennings rapsåker er det funnet spor etter romvesener! Den lille gården invaderes plutselig av journalister fra hele verden. Dette ville mor ikke likt, tenker gubbene, og prøver å holde seg unna. Men hva slags vesener er det som har inntatt åkeren? Og hva vil nå skje med den søvnige bygda?

En herlig bok om de to gamle brødrene som bare er søtest i verden. Dette er den andre boken jeg leser av denne forfatteren og hun skuffer ikke. Med lun humor tas du med til en verden der alt er befriende ukomplisert. Savner kanskje litt av snerten til "Potensgiverne", men alt i alt en super bok!

Juleklem fra


  • Dato: 23.des.2010   Kl: 20:40   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 2
Ahhhh, en herlig bok!! Elsker denne damen. prøv Rosa Elefanter, mener og huske at den var en høydare, tror jeg har lest alle hun har skrevet;0)

Skrevet av: kjerstisandnes

24.des.2010 13:02

Jeg leste denne i julen og humret for meg selv :-) En herlig bok! Likte også veldig godt Potensgiverne.

Skrevet av: astridterese

31.des.2010 14:36

hits