"Kjempenes Fall" av Ken Follett

Kjempenes fall

Det tjuende århundre er i sin begynnelse. I Wales fyller Billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. Men det ligger forandring i luften. Mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i Russland. Her planlegger brødrene Grigori og Lev Peshkov å emigrere til USA, men et mord, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.I London strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady Maud Fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. Under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. Folket trenger noe å samle seg om. Og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og Mauds forhold til tyskeren Walter von Ulrich går harde tider i møte. Er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?Ken Follett, forfatteren bak suksessene Stormenes tid og Nålen, er tilbake med en ny storslagen roman. Vi følger skjebnene til fem familier fra Wales, England, Tyskland, Russland og USA gjennom en tid hvor verden rystes av den første verdenskrigen, den russiske revolusjonen og kampen for kvinnenes rettigheter.

Puh, endelig ferdig med denne mursteinen av en bok. Og for en bok, 900 sider med informasjon om hvordan første verdenskrig startet og hva som skjedde underveis til den endelig stoppet. Til tider kan det kanskje bli litt vel mye taktikk og historie, men hold ut. Skjebnen til alle romanens hovedpersoner blir vevd sammen på en utsøkt måte og gir spenning til siste slutt. Forfatteren har i tillegg en hårfin balanse mellom sine romankarakterer og det som i virkeligheten hendte disse krigsårene og dette gir romanen et ekstra løft!

Ken Follett slutter aldri å imponere meg, og jeg gleder meg allerede til neste bok :)

Klem fra


  • Dato: 01.feb.2011   Kl: 14:47   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 10
Den høres bra ut!! Får sette den på listen min. Tror ikke jeg har tålmodighet til 900 sider nå men en annen gang :-D

Skrevet av: Janicke

01.feb.2011 15:56

Jeg har kikket på denne, men blitt litt avskremt av størrelsen. Jeg liker Ken Follett, men noen ganger blir en bok for lang selv om du liker forfatteren.

Det var derfor flott å lese din anmeldelse. Det høres ut som jeg skal lese boken likevell :-)

Skrevet av: astridterese

01.feb.2011 16:56

Å, denne har eg lyst til å lese, men Alyson Noëls bøker har overfalt meg. Venta ei stund:)

Skrevet av: Elida

01.feb.2011 18:29

Jeg har også lyst til å lese denne boken. Har aldri tidligere lest noe av Ken Follett men jeg har hørt mye positivt om bøkene hans. Jeg er veldig glad i historie så at det er veldig detaljert gjør ikke så mye, da får jeg bare ta tiden til hjelp :) Fin anmeldelse, Anette!

Skrevet av: Ladybug

01.feb.2011 21:06

Janicke: Ja, den er absolutt verdt en titt! Jeg leste en annen og lettere bok samtidig (som lå på nattbordet), da fikk jeg litt avveksling og ble ikke så fort lei :)

Skrevet av: anettesbokboble

01.feb.2011 22:34

Pen blogg :)

Ha en fin kveld videre:) * du har fått Ny leser*

Skrevet av: Malene Aksland

01.feb.2011 23:32

Ken Follett er en av mine absolutte favoritter. Siste jeg leste av han var Stormenes tid og I all evighet, førstnevnte på 1100 sider...........

jeg er litt sånn, at en bok under 400 sider har jeg nesten ikke lyst å lese!

Så 900 sider er bare perfekt...skal lese denne! takk for tipset!

Skrevet av: Alexia

02.feb.2011 18:14

Jeg tror dette er en bok jeg skal forsøke meg på i en ferie :) Du har fått en nydelig header, forresten. Har ikke kommentert det før. Liker veldig godt designet ditt, innbydende og fint. Man får lyst til å lese innleggene.

Skrevet av: Bokelskerinnen

02.feb.2011 20:50

Har du noen anmeldelser på barne eller ungdomsbøker? :-) Som kommende norsklærer leter jeg etter en god bloggside om dette. Synes du har god blogg om voksne bøker :)

Skrevet av: marialucia

06.feb.2011 00:58

marialucia: Har vel ikke lest så mange ungdomsbøker, men hvis du kikker innom bokanmeldelsene mine kan du lese om bøkene "Rubinrød" og "Med egne øyne" som er veldig bra bøker :)

Skrevet av: anettesbokboble

06.feb.2011 15:28

hits