Smakebit på søndag :)

Jeg har tar en liten vri på ukens Smakebit og presenterer her en bok jeg nettopp er ferdig med :)

En rekke avbrutte forsøk

Smakebit fra side 144:

"Jeg er forelska i Terje. Men det er en ulykkelig kjærlighet fordi han allerede har dame. Han er redd for at en av venninnene til kjæresten hans skal oppdage det bleika håret mitt i baksetet på Toyotaen. "Dukk, Furuholmen" sier han hver gang vi passerer noen på veien. "Hvorfor det?" spør jeg. "Fordi de kan komme til å trekke gale slutninger" sier han.

Å skrive en bok om seg selv må være den enkleste sak i verden, tenker forfatter Selma Lønning Aarø. Men etter hvert som hun rekonstruerer sin egen oppvekst, blir hun stadig avbrutt av andre familiemedlemmer som husker hendelsene noe annerledes. Tilslutt utgjør innvendingene fra omgivelsene (spesielt forfatterens mor) minst halve manuskriptet.- Jeg kommer aldri mer til å snakke til deg hvis du gir ut denne boka, sier forfatterens mor.- Det er en sjanse jeg er villig til å ta, svarer forfatteren.En rekke avbrutte forsøk er en bok om hva og hvordan man husker, en oppvekstroman fra 80-tallet og et aldri så lite familiedrama.

Dette er en liten nattbordsbok som jeg leste ut på kort tid, ene og alene fordi den var så utrolig morsom. I begynnelsen er den litt..rar, men etterhvert begynte jeg å kjenne igjen ting vi både gjorde og hadde på oss på det glade 80 tallet, vi var nok 13 år omtrent samtidig!!  Like morsomt som selve historien om Selmas liv er de små snuttene om hva som blir sagt når forfatteren avbrytes av familiemedlemmene (som krever både det ene og det andre). Tross sterke protester kommer Selmas bok ut og jeg sier med dirrende røst " Hvem trenger Knausgård når vi har Selma??? "

God bok fra



Bli med på Smakebit på Søndag du også :)


  • Dato: 13.feb.2011   Kl: 21:54   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 5
nattbord bøker skal være enkle å lese, og morsomme, da drømmer i hvertfall jeg mye bedre:O))

Denne boka hørtes morsom ut, og den trur jeg jaggu jeg skal invistere i:O))

Håper du får en flott natt:O))

Skrevet av: juppjupp

13.feb.2011 23:06

Så gøy! Tilbake til "the 80" er alltid morsomt!

Takk for tipset!

Skrevet av: kjerstisandnes

14.feb.2011 06:12

Den må jeg nok lese!! Takk for tips!

Skrevet av: Janicke

14.feb.2011 08:21

Den boka har jeg aldri lest før:) Hørt masse bra om den og spesielt at den skal være morsom:)

Skrevet av: Elin

14.feb.2011 22:06

Tusen takk for smakebiten, Anette! Jeg vil mye heller lese denne enn Knausgård, får utslett bare av å høre navnet he he :)

Skrevet av: Ladybug

15.feb.2011 22:29





hits