Smakebit på søndag :)

I denne ukens Smakebit på Søndag får dere en bokanmeldelse av en bok jeg leste ut i dag!

Vickis vintagebutikVintage-affæren

Jeg leste boken på svensk "Vickis Vintage Butik", men den finnes også på norsk som "Vintageaffæren" av Isabel Wolff.

Phoebe Swift elsker gamle klær som har en historie. Den dagen hun åpner dørene til sin egen vintagebutikk i London, er en drøm gått i oppfyllelse. Phoebe Swift er trettiseks år gammel, singel, barnløs og med litt for mange ting i fanget. Foreldrene har skilt lag, moren vil ta ungdommen tilbake og oppfører seg som en tenåring, og faren har funnet en kjæreste som er ti år yngre enn hennne selv. I tillegg prøver Phoebe å takle sorgen over bestevenninnens død. Phoebe søker tilflukt i arbeidet sitt, og den dagen hun åpner sin egen vintagebutikk i London, er en drøm gått i oppfyllelse. Hun setter sin ære i å bringe de vakre plaggene tilbake til heder og verdighet, og drømmen er å gi dem et nytt liv. Butikken får raskt mange kunder, og forvandlingen som skjer hos kjolenes nye eiere, gir henne lykke nok. Tror Phoebe. For når hun møter Theresa, tar livet en ny vending. Den gamle, franske damen ønsker å selge sine gamle drakter, og ikke noe vil glede henne mer enn om Phoebe tar ansvaret for dem. Blant klærne finnes en himmelblå barnekåpe fra 1940-tallet. Kåpen kaller på vonde minner hos Theresa, men gradvis begynner hun å fortelle. Historien hennes har klare paralleller til Phoebes egen, og lytter hun, kan hun lære å lege sårene sine og våge å elske igjen.

Jeg hadde ingen spesielle forventninger til denne boken og tenkte at dette var nok en typisk chick-lit bok, men jammen tok jeg feil. Forfatteren har knyttet sammen flere spennende historier som tilsammen blir en perle av en bok. Jeg måtte snufse et par ganger også og ville absolutt ikke at boken skulle ta slutt!

Jeg er ikke av dem som leser en bok to ganger, men denne skal du ikke se bort fra at jeg tar frem igjen ved en senere anledning!

Klem fraSmakebit på Søndag


  • Dato: 06.mar.2011   Kl: 15:58   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 15
Åååå den måå jeg jo bare lese!! Leser Chokolat heaven nå, kjempe fin den også :)

Ha en koselig søndags ettermiddag Anette :) klem<3

Skrevet av: Creativboligstyling.

06.mar.2011 16:23

Creativboligstyling.: Åh, ja den er nydelig!! Nå skal jeg ta meg en titt i hylla og se hva jeg skal begynne på i kveld, gleder meg. Ha en herlig søndagskveld <3 Stor klem <3

Skrevet av: anettesbokboble

06.mar.2011 16:35

Åååå, det hørtes ut som en bok for meg!!! Jeg har nettopp begynt på Bumerang av Tatiana de Rosnary. HAr litt høye forventinger siden Saras nøkkel var fantastisk bra.

Skrevet av: Smykkeline

06.mar.2011 17:03

Spennende, kanskje en bok meg må sjekke ut=)

Skrevet av: Nina C.

06.mar.2011 17:46

Tusen takk for at du deler med oss, Anette! Fint hvis du legger inn en link til samleinnlegget slik at andre kan hive seg på med en Smakebit også ;)

Denne boken har jeg faktisk lurt litt på tidligere og ut i fra det du skriver så setter jeg boken på ønskelisten min! Jeg leser også sjeldent bøker to ganger, så når du sier at du ikke heller gjør det men ønsker å lese denne igjen så må den jo være knallfin. Høres ut til å være en flott og rørende historie.

Skrevet av: Ladybug

06.mar.2011 17:47

Denne har eg prøvd meg på, men passte ikkje meg. Chocolate Heaven står på lista, however:)

Skrevet av: Elida

06.mar.2011 17:56

Smykkeline:Åh, den skal jeg kjøpe neste gang jeg får litt penger i bok-kassen :)

Skrevet av: anettesbokboble

06.mar.2011 19:00

Hørtes spennende og bra ut. Godt når bøker overrasker og blir noe annet enn man hadde trodd - spesielt når de blir bra. En slik opplevelse fikk jeg med "Kvinne går til lege, mann går på by'n". Det var så spesiell i begynnelsen at jeg holdt på å legge den bort, men heldigvis gjorde jeg ikke det :-)

Ha en fortsatt fin søndag :-)

klem

Skrevet av: tornerosesverden

06.mar.2011 19:01

Aldri lest den, men høres spennende ut:)

Skrevet av: Elin

06.mar.2011 19:11

Ingenting er bedre enn å bli positivt overrasket over en bok! Takk for nok et godt boktips. :-) Jeg holder på med Maria Amelieboka nå - det ble til at jeg lånte den på biblioteket. Den er ikke direkte god, men gir et godt innblikk i hennes bakgrunn og historie i Norge, så den er interessant allikevel.

Ønsker deg en deilig fastelavnssøndagskveld! Flott, sammensatt ord, det, tenker jeg... ;-)

Skrevet av: Med andre ord

06.mar.2011 19:15

Nå ser jeg det, Anette. Jeg beklager *flau*

Skrevet av: Ladybug

06.mar.2011 19:43

Ladybug: Åh, det gjør ingenting!! Gjorde en megaflause selv i dag og la ut et halvferdig innlegg med link og greier på en fotoutfordring. Hver sin gang ;)

Skrevet av: anettesbokboble

06.mar.2011 19:48

Med andre ord: Ja, jeg elsker slike bokopplevelser :) Har også litt lyst til å lese Maria Amelie, men er litt mettet akkurat nå, så det får bli senere! Håper du har hatt en herlig søndag <3

Skrevet av: anettesbokboble

06.mar.2011 23:32

tornerosesverden: Så spennende med boktips, den boka skal jeg absolutt sjekke ut! Herlig å få en positiv overraskelse når man leser! Håper du har hatt en fin søndag du også :)

Skrevet av: anettesbokboble

06.mar.2011 23:33

Tusen takk for tips!!! Boka er satt på ønskelista :-D

Skrevet av: Janicke

07.mar.2011 08:47

hits