Fantastisk påskelesning :)

Saras nøkkel

Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv.

Glem påskekrimmen, i år syns jeg du skal lese denne boken. En bok som vil gi deg frysninger og ryste deg inn til margen. Fra første side blir du fanget og jeg garanterer deg at du hele tiden vil se for deg deg selv  i Saras situasjon. Boken er helt umulig å legge fra seg, og samtidig vil du grue deg til den er ferdig. Etterpå sitter den i deg fordi du vet at dette ikke bare er fantasi. For 60 år siden led millioner av mennesker samme skjebne som Sara og hennes familie.

Zakhor. Al Tichkah.
Husk. Glem aldri.Bazar Forlag


  • Dato: 20.apr.2011   Kl: 10:14   Kategori: Bokanmeldelse
  •    Kommentarer: 13
Jeg har lenge hatt lyst til å lese denne boka. Eneste grunnen til at jeg nøler er fordi jeg tenker på den innelåste guttungen...

Men, boka står på leseønskelista mi. :-)

Ha en riktig god påske, Anette! Klem :-D

Skrevet av: Ninaforfatter

20.apr.2011 10:19

Oi oi! Dette virker som er en bok for meg! Å kjøpe en påskekrimbok ment speiseilt for påsken har aldri vært en greie for meg uansett ;) Akkurat np holder jeg på med "Dragen" av Tom Kristensen, en spennde thriller som nok kommer til å bli lest ut i løpet av de neste to dagene :)

God Påske!

Skrevet av: Anita N Kildahl

20.apr.2011 10:21

Ninaforfatter: Vet du, det gjorde jeg også. Jeg utsatte det og utsatte det, men til slutt kastet jeg meg ut i det og det ble en helt utrolig leseopplevelse. Det anbefales forøvrig ikke å lese den i lunsjen på jobb, he he. Da må man i allefall forklare rødkantede øyne med allergi ;) En riktig god påske til deg også! Stooor klem <3

Skrevet av: anettesbokboble

20.apr.2011 10:38

Anita N Kildahl: Ja, denne boken er helt utrolig!! MÅ leses :) God påske til deg også <3

Skrevet av: anettesbokboble

20.apr.2011 10:39

Sikkert en god bok. Tenk at det ikke er lenger siden 2.verdenskrig. Mye vondt som skjer på krigsfronten i dag også, så det er fint å bli mint på at ikke alle har det like godt som oss

Skrevet av: venkesstrikk

20.apr.2011 11:34

Å fikk lyst til å lese demme boka! :) Skal se om jeg får tak i den! :) God Påske!

Skrevet av: Mai Lene

20.apr.2011 11:34

Jeg leste den for lenge siden, lånte den på biblioteket mens jeg fortsatt bodd hjemme hos foreldrene mine. På coveret av boken jeg lånte den gangen var det bilde av ei jente med en nøkkel, var det som fascinerte meg av boka og hva som sto bak på hva den handlet om. Alltid likt bøker som har handling til 2.verdenskrig:) Boka er virkelig rørende, fantastisk og spennende på samme tid:) Historien til Sara er veldig gripende:) Likte boka godt:)

Skrevet av: Elin

20.apr.2011 11:39

oi.en bok som jeg må lese:) ble helt bergtatt nå.hehe. hvis man kan bruke det ordet:)

jeg har tatt en liten pause fra blogg og pensum for øyeblikket,og leser Liza Marklund "Livstid" som min påskekrim. greide ikke helt å bestemme meg for hvilken bok jeg skulle velge.hehe

Skrevet av: Nina C.

20.apr.2011 11:41

Har lest boka. Den er gripende og uforglemmelig! Hendelser fra vår nære historie!! Er spent på filmen.

Skrevet av: Ragna

20.apr.2011 13:45

Uten tvil...den må ses på film... Er for lat til å kunne lese en bok som er filmatisert... Haha..der har du meg! Håper du har funnet deg godt til rette og koser deg med en påskefavoritt :)

Anniken

Skrevet av: jervveien16

20.apr.2011 23:09

venkesstrikk: Ja, det er sant Venke. Det er så lett å ikke se lenger enn sin egen nesetipp! God påske :)

Skrevet av: anettesbokboble

21.apr.2011 09:49

Ragna: Jeg også, tror det kan bli en like sterk opplevelse som boka! God påske :)

Skrevet av: anettesbokboble

21.apr.2011 09:51

jervveien16: Ja, nå har jeg akkurat sust igjennom en bok fra en "kioskromanserie" og er nå igang med en ny bok som virker veldig lovende. Alltid litt "nedtur" etter å ha lest en fantastisk bok! Du får kose deg med filmen når den kommer ;)

Skrevet av: anettesbokboble

21.apr.2011 09:58

hits