Ukens favorittblogg :)

På den nye bokboblen presenterer jeg ukens favorittblogg. Der har du også sjansen til å være med og presentere din  favorittblogg samtidig som din egen! Titt innom, så får du se. Trykk på bildet nedenfor, så kommer du rett til innlegget.

Hilsen Anette


 • Dato: 26.aug.2011   Kl: 17:47   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

Denne uken...this week :)

På den nye bokboblen prøver jeg ut et nytt ukestema! Temaet vil gå hver lørdag og jeg vil gjerne høre om hvordan din uke har vært!  Bli med du også!  Trykk på bildet nedenfor så kommer du rett til lørdagstemaet :)

Klem fra Anette :)


 • Dato: 13.aug.2011   Kl: 11:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Litt for mye godis i ferien? Her er boken for deg som trenger å komme på rett spor!!

På den nye bokboblen anbefaler jeg en Motivasjonskalender som gjør deg inspirert til å legge vekk både sjokoladen og resten av feriematen ;)

Trykk på bildet nedenfor så kommer du direkte til min bokanbefaling!!


 • Dato: 09.aug.2011   Kl: 17:41   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Ukens favorittblogg!!

På den nye bokboblen presenterer jeg i dag ukens favorittblogg. Trykk på bildet nedenfor så får du lese om bloggen jeg har som en av mine favoritter. Hvis du legger igjen en kommentar på innlegget (obsobs - ikke her) tar jeg en titt innom deg. Kanskje du blir min nye favoritt ?


 • Dato: 30.jul.2011   Kl: 11:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Bokpakke ankommet + tips til bokbloggere og andre som anmelder bøker på bloggen sin!

Har du lyst til å lese om dette? Besøk den nye bokbobla og få gode tips ved å klikke på bildet nedenfor!

Klem fra Anette :)


 • Dato: 22.jul.2011   Kl: 11:07   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

Boktips!!

Er du ute etter en god bok du kan lese i sommerferien? Da har jeg et nydelig boktips til deg!! Trykk på bildet nedenfor, så kommer du til min bokanmeldelse av "Glemte minner" :)

Klem fra Anette :)


 • Dato: 20.jul.2011   Kl: 17:18   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

Min mandag


Heisann! Har du lyst til å lese litt om hvordan dagen min har vært? Da er det bare å trykke på bildet nedenfor ;)

Klem fra Anette :)


 • Dato: 18.jul.2011   Kl: 20:02   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

Boktema fra A-Å #O


Boktemaet er tilbake på den nye bokbobla etter ferien, og bokstaven er O! Bli med du også :) Trykk på bildet nedenfor så kommer du direkte dit!

Klem fra Anette ♥


 • Dato: 14.jul.2011   Kl: 10:36   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 1

Topp 3 Sommerlesning :)

Trenger du noe å lese i sommer? Ta en titt innom den nye bokbobla, så får du min topp 3 liste :)

Klem fra Anette ♥


 • Dato: 13.jul.2011   Kl: 11:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

Hjemme fra ferie :)

Årets ferie gikk til Liverpool og Blackpool i England. Ta en titt innom den nye bokbobla så får du se hvordan vi har hatt det. Ved å klikke på bildet ovenfor kommer du rett dit :)

Klem fra Anette ♥

 

 

 


 • Dato: 11.jul.2011   Kl: 17:07   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 1

Boktema fra A-Å

Heisann!

Selv om bloggen min har flyttet er det fortsatt Boktema som gjelder på torsdager! I dag er bokstaven N og jeg har en nydelig bok jeg vil anbefale for deg! Bli med du også :)

Trykk på bildet nedenfor så kommer du til boktemaet!

Klem fra Anette ♥


 • Dato: 23.jun.2011   Kl: 09:02   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Kjære bloggvenner...

Nå sitter jeg her og har nesten litt vondt i magen....men valget er tatt, og jeg har bestemt meg for å flytte bloggen min til Blogspot. I første omgang er det et prøveprosjekt, og jeg kommer ikke til å slette denne bloggen. Her har jeg jo et og et halvt år med opplevelser, tanker, bokanmeldelser, bilder og ikke minst fantastisk koselige kommentarer fra dere!

Jeg har lenge vært i tankeboksen angående dette og hovedgrunnen til at jeg ikke har skiftet før er alle dere fantastiske bloggvennene mine. Jeg håper så inderlig at dere følger meg videre, for jeg er kjempeglad i dere alle sammen ♥ Jeg kommer garantert til å følge dere - dere blir ikke kvitt meg så lett ;)

Grunnen til at jeg nå tar dette steget er at jeg føler det er på tide med nye utfordringer, og som bokblogger tror jeg at jeg kan få dette på Blogspot. Det er også enklere å utforme bloggen sin selv der, og det er supert for en datagrønnskolling som meg :S 

Vi sees :) Stoor klem fra


Klikk på bildet så kommer du til den nye bloggen :)
 • Dato: 20.jun.2011   Kl: 16:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 14

Friday finds :)

What great books did you hear about/discover this past week? Share with us your FRIDAY FINDS! :D

The SnowmanThe Leopard

The Redbreast: A NovelNemesis

I'd like to share with you some books of the most popular author in Norway, mr Jo Nesbø. His books about the anti-hero, Harry Hole, are incredibly popular. Thousands of norwegian book-enthusiasts has been waiting for his last book, "Gjenferd" (Ghost) for months and now it's finally here!

Gjenferd

I absolutely recommend all the books above, and I guess it wount be long before "Ghost" is published in english!


 • Dato: 17.jun.2011   Kl: 16:45   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Bokpakke ankommet - med en fantastisk overraskelse!!!!!!


Åh, for en opplevelse jeg har hatt i dag! Det startet med hentemelding på mobilen i morges, min etterlengtede bokpakke var ankommet postkontoret, og siden kiosken vår og akkurat postkontoret ligger vegg i vegg var jeg snar å få hentet pakken da jeg kom på jobb.

SafirblåUndead and Unwed

Disse to bøkene var i bokpakken min, og siden jeg har ventet med lengsel og smerte på Safirblå måtte jeg jo bare ta en titt i boken...sånn aller snarest liksom ;)  Og hva skuer mitt øye? På innsiden av bokomslaget  ser jeg dette:Jeg holdt nesten på å besvime!! Tenk at Gyldendal har trykket utdrag fra MIN blogg på omslaget av boken :D Tuuusen takk, nå tror jeg at jeg vet hvordan det føles å vinne i lotto ;) Og å komme på trykk sammen med selveste Bokelskerinnen er jo virkelig en ære!! Nå kommer jeg antagelig til å gå rundt og glise helt til fredag i neste uke når jeg går ut i ferie *knis*

Ha en fantastisk kveld alle sammen!

Euforisk klem fra


 • Dato: 16.jun.2011   Kl: 19:26   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 28

Booking Through Thursday

btt button

Own or borrow?

✗ Amar e Criar ✗

As I never read the same book twice, it's actually the same if I own or borrow a book. Nothing can beat the feeling of buying a book, holding it in my hands knowing a whole new world is waiting for me. But borrowing a book, from a friend or the library, makes my conscience feel much better (I spend way too much money on books, and could be even better at going to the library!!)

What about you? Own or borrow?


 • Dato: 09.jun.2011   Kl: 12:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

www wednesdays - what are you reading?

To play along, just answer the following three (3) questions?

What are you currently reading?  What did you recently finish reading? What do you think you'll read next?

Geim

I am currently reading this book called "Geim" by the swedish author Anders De La Motte. It's about a man who finds a cellphone on the subway. Suddenly a question pops up ; "Would you like to play a game?". Strangely enough this phone knows almost everything about his life and soon he does about anything to continue playing the game!

Vinteräpplen

I recently finished reading this lovely book called "Vinteräpplen" / "Winterapples". The author is also swedish (I love swedish books) and the story is about Tova and her struggle to get away from her violent husband. If this book ever is published in english you have got to read it, it is wonderful and heartbreaking at the same time!!

Safirblå

The next book I will read is probably "Sapphire Blue" by Kerstin Gier. I love the story about timetraveller Gwendolyn and her love for Gideon. Wonderful!!

 


 • Dato: 08.jun.2011   Kl: 18:45   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Musing Mondays - Where is your favourite place to read?

My favourite place to read is actually at work while having my lunchbreak. We take our lunchbreaks in turns, and I get 20 minutes all to my self, escaping into the magical world of books ♥

Right now I'm reading "A discovery of witches" by Deborah Harkness and I love it :)

A discovery of witches

I'm also reading a Swedish book called "Winterapples" (Vinteräpplen) by Josefine Sundstrom, a wonderful book about Tova's escape from her violent husband and the story about her mother and her grandmother. The book is both wonderful and sad, and I'm intentionally NOT bringing it to my lunchbreaks because I way to often burst out in tears while reading :)

Vinteräpplen

Best wishes from Norway :)


 • Dato: 06.jun.2011   Kl: 17:32   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Friday Finds :)

What great books did you hear about/discover this past week? Share with us your FRIDAY FINDS!

My finds:

Undead And UnwedUndead And Unemployed

The Orchard: A Memoir

"Undead and unwed" by Mary Janice Davidson
"Undead and unemployed" by Mary Janice Davidson
"The Orchard" by Theresa Weir


 • Dato: 03.jun.2011   Kl: 10:44   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Bloggvurdering :)

| fashionised.

I går ble bloggen min vurdert av søte Nikshitha, og jeg fikk hele 7 av 10 mulige på vurderingen. Kjempekoselig med så masse skryt. Nikshitha skriver at hun savner flere bilder av meg og kanskje spørsmålsrunder og konkurranser.

Til det kan jeg si at jeg er jo en godt voksen dame og syns det er veldig greitt å være såpass anonym som jeg er. Bøker er min største prioritet og fotoutfordringer er supermoro å være med på, så jeg føler at jeg har funnet min plass i bloggverdenen. Spørsmålsrunder og konkurranser krever god oppfølging og med både jobb og familie blir nok dette litt for tidkrevende for meg :)

Tusen takk for vurderingen, Nikshitha! Besøk gjerne bloggen hennes her og les hennes vurdering av både meg og andre bloggere!

 


 • Dato: 02.jun.2011   Kl: 17:09   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 3

Smakebit på søndag :)

Alle sjelers natt

"Alle sjelers natt" av Deborah HarknessFinn flere smakebiter hos Ladybug


 • Dato: 29.mai.2011   Kl: 13:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

God morgen :)

Full fart i travelby i dag! Forberedelser til skoletur, formiddagsjobb og møte på skolen i ettermiddag gjør at Boktemaet utsettes til i morgen. Bokstaven er I og i morgen tidlig er vi tilbake med et brak ;)

Klem fra


 • Dato: 19.mai.2011   Kl: 08:20   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Tusen takk....

...for alle de fantastisk koselige kommentarene dere skriver på bloggen min! For tiden er jeg selv en elendig "kommentator", tusen jern i ilden og alt for lite tid. Akkurat nå er jeg i sving med å bake oreo-kake til en konfirmasjon og med 12 tommeltotter (ja 12 ja) når det gjelder kakebaking er jeg litt på tuppa!

I tillegg virket ikke allergisprøyten jeg fikk hundre prosent, så jeg måtte tilbake for å få en ny..fillern.Formen er derfor ikke helt bra, men forhåpentlig vis blir det bedring snart :) Etter at kakebakingen er overstått drar vi ut til Holmen vår for den årlige Grand Prix festen. Kjedelig at ikke Norge er med, men er man fan så er man fan :)

Sees på manda'n, klem fra


 • Dato: 14.mai.2011   Kl: 15:55   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 14

Frokost i solen og deilige dager :)Her i Brønnøysund har vi for tiden fantastiske sommerdager, og vi tilbringer så mye tid som mulig ute i solen. Å sitte inne foran pc'n frister ikke så veldig, så det blir nok litt mindre aktivitet enn vanlig på bloggen i tiden som kommer. I tillegg er mai en utrolig travel måned med bursdagsfeiring, skoleavslutninger, møter og diverse som skal ordnes før sommeren setter inn for fullt!!

Vi sees, stor klem fra


 • Dato: 10.mai.2011   Kl: 13:36   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

O'lykke :D
Solen skinner fra blå himmel, jeg har vært hos legen og fått allergisprøyte og ser frem til en juni med ÅPNE øyne, nese som ikke snufser og masse energi. Det beste er allikevel at jeg har sikret meg 3 bokser med Tyrkisk Yoghurt - tror snart brønnøyværingene ligger i sovepose utenfor Spar for å sikre seg denne herligheten. Med jordbær og litt Agave-sirup er det bare det beste som finns!!!

Og snart er det fredda'n :)

Klem fra


 • Dato: 28.apr.2011   Kl: 13:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 18

Hipp hurra, jeg ble dagens blogg :)


Hos PinkAngel er jeg i dag en av tre stykker som har blitt dagens blogg, så moro!  Jeg har fulgt PinkAngel lenge og syns det er helt herlig med andre som er like reality-frelst som meg selv :D  I tillegg serverer hun spennende oppskrifter og betrakninger om det meste. Ta en titt innom bloggen hennes du også :)

Klem fra


 • Dato: 25.apr.2011   Kl: 21:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Tematrio :)

Lyrans Noblesser har hver mandag en tematrio om bøker. Denne ukens trio har temaet Hekser, et spennende tema!!

 

Devil Wears Prada

I "the Devil wears Prada" av Lauren Weisberger møter vi Andrea Sachs, en småby-jente som rett etter college får drømmejobben. Jobben alle jenter vil gjøre alt for å få; jobben som assistent for Miranda Priestly, redaktøren i bladet Runway Magazine. Men det går ikke lang tid før Andrea skjønner at Miranda er "the boss from hell"...en skikkelig heks.......

En shopoholiker med baby

"En shopoholiker med baby" er etter min mening den beste boken i serien om shoppegale Becky Bloomwood. I denne boken er Becky gravid og fantastisk lykkelig. Men hvor lenge var Becky i paradis? Etter at hun begynner å bruke New Yorks hotteste gynekolog starter ting å skje. Det viser seg at denne damen er eks-kjæresten til Beckys ektemann, Luke, og til tider en ordentlig heks som gjør alt for å ødelegge Beckys familieliv!!

Pulverheksa får besøk

"Pulverheksa" av Ingunn Aamodt må også få være med på listen. En søt liten heks i ordets rette forstand som lager brus til alle som kommer på besøk. Alle barns favoritt :)

Les flere tematrioer her!

 

 


 • Dato: 25.apr.2011   Kl: 15:39   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 1

Smakebit på søndag :)

Hos Ladybug deler vi hver søndag en liten smakebit av boken vi leser akkurat nå, bli med du også :)

 

I Think I Love You

En roman om den første kjærligheten og hvordan den former oss. Året er 1974, og Petra er 13 år og totalt opphengt i superstjernen David Cassidy. Hun lever og ånder for sitt store idol, og abonnerer selvfølgelig på alt popstjernens fanklubb har å tilby. Tilfeldighetene vil at Petra 25 år senere skal få reise til Los Angeles for å møte sin første store kjærlighet, en aldrende David Cassidy.

"In my favourite David dream, the register was being called when David opened the door and strolled into our classroom. It was always after the six Thomases and just as Mr Griffiths said my name. David was wearing that white open-necked knitted shirt with the outsize collar and pearly buttons he wore on the album cover of Cherish"

Her kan du finne flere smakebiter!!


 • Dato: 24.apr.2011   Kl: 20:15   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Påsketur :)

For en fantastisk dag vi hadde i går! Sol og sommertemperaturer på påskeaften, det kan vel ikke bli bedre!? Påsketuren gikk til Holmen vår, årets første tur dit for vår del, og dagen ble helt knall :)


Det begynner så smått å bli grønt!

Vafler med nogo attåt ;)

Hurtigruta seiler majestetisk forbi!

Så glad blir man av å være på Holmen :)

Været ser like lovende ut i dag, så det blir nok en ny tur ut når vi senere drar til svigermor og svigerfar for å spise lammelår...namnam :)

Påskeklem fra
 


 • Dato: 24.apr.2011   Kl: 09:24   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Tematrio - Påskekrim :)

Det er så mange utrolig bra blogger der ute i blogguniverset og jeg oppdager stadig nye som havner på favorittlisten min. Et av de siste tilskuddene er svenske Lyrans Noblesser som hver mandag har en tematrio - som selvfølgelig omhandler bøker på et eller annet vis. Denne uken kunne det ikke bli annet enn tematrioen Påskekrim, og jeg håper jeg ikke er for sent ute til å bli med.

 

Tyskerungen

Hvorfor har Erica Falcks mor tatt vare på en tysk medalje fra andre verdenskrig? Erica finner medaljen i en gammel kiste på loftet sammen med morens dagbøker og en liten barnegenser med flekker av blod. Spørsmålet gjør henne urolig, og til slutt oppsøker hun en pensjonert historielærer som har spesialisert seg på nazismen, for å få vite mer. Men mannen svarer unnvikende og oppfører seg underlig. Ikke lenge etter blir han funnet død, drept av et kraftig slag mot hodet. Da Erica til slutt bestemmer seg for å lese dagbøkene, oppdager hun at moren kjente mannen, og at de to en gang hadde felles venner. Kan hennes møte med mannen ha satt i gang et hendelsesforløp som førte til drap? I Tyskerungen er det Erica Falcks egne familiehemmeligheter som avsløres, samtidig som politiet på Tanumshede politistasjon må prøve å klare seg uten Ericas makker Patrik Hedström, som har pappapermisjon.

Straff

Boken innledes med et tilsynelatende naturlig dødsfall på Vestkantbadet i Oslo. Førstebetjent Halvor Heming må imidlertid snart innse at dødsfallet peker mot det kriminelle miljøet i hovedstaden. Letingen etter den mistenkte gir ingen resultater, og etter to dager begås det et nytt drap. Saken tar først form når Heming begynner å grave i en gammel historie om mobbeofferet og farløse Kris.

Menn som hater kvinner

 Økonomijournalisten Mikael Blomkvist trenger et avbrekk. Han er nettopp dømt til tre måneders fengsel for å ha ærekrenket finansmannen Hans-Erik Wennerström. Han bestemmer seg for å ta en pause fra jobben som redaktør i tidsskriftet Millennium. Omtrent samtidig får han et uvanlig oppdrag: Henrik Vanger, tidligere en av Sveriges fremste industriledere, vil at Blomkvist skal skrive Vanger-slektens historie. Men det viser seg snart at familiekrøniken bare er et dekke for Blomkvists virkelige oppdrag: å finne ut hva som hendte med Henrik Vangers unge slektning Harriet, som har vært sporløst forsvunnet i snart førti år, noe Henrik Vanger aldri har kunnet slutte å gruble over. Blomkvist påtar seg motvillig oppdraget og får hjelp av Lisbeth Salander, en mutt, tatovert kvinne på 24, med piercing og et stort talent for å irritere medarbeidere. Men Salander er også en fremragende researcher og en av landets fremste hackere. Sammen graver Blomkvist og Salander stadig dypere i familien Vangers fortid og finner en historie som er både mørkere og blodigere enn noen av dem kunne ane.

Les flere tematrioer her!


 • Dato: 21.apr.2011   Kl: 18:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Smakebit på søndag :)

Hos Ladybug kan vi dele en smakebit av boken vi leser akkurat nå! Her er en smakebit av min:

" Faren så på henne, og hun forsto at han leste alle tankene hun hadde i hodet. Han fortalte henne veldig rolig at de var i stor fare. Han visste ikke hvor de ble sendt. Han visste ikke hva som kom til å skje med dem. Men han visste at hvis han prøvde å flykte nå, kom han til å bli drept. "

Saras nøkkel

"Saras Nøkkel" av Tatiana de Rosnay. En bok det er nesten helt umulig å legge fra seg!!

Her kan du finne flere smakebiter!


 • Dato: 17.apr.2011   Kl: 19:38   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

Søndagen er ikke den samme uten!

Min favoritt-fotoutfordring, Fototriss, har et par ekstra ukers påskeferie fordi "mammaen" har fått baby og tar seg en velfortjent pause. Men søndagen er ikke den samme uten, så jeg lager min egen lille triss og viser frem litt av all den herlige maten vi spiste i går kveld. Sammen med mine fantastiske kollegaer hadde vi Tapasaften her hos oss, og det ble en særdeles vellykket en sådan :DHerlig med påskeferie selv om det regner i bøtter og spann. I ettermiddag blir det kino på Ingrid og meg. Vi skal se "Anne + Jørgen = sant" og gleder oss veldig :)

Søndagsklem fra


 • Dato: 17.apr.2011   Kl: 11:54   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

"Alt for Damene" endelig på norsk :)

Hipp hurra, for en god nyhet!! I dag da jeg kom på jobb oppdaget jeg plutselig at mitt danske yndlingsblad "Alt for Damerne" nå er å finne i norsk drakt. Jeg jobber i kiosk og vi har metervis med bladhyller der du finner alt for enhver smak. Jeg har lenge lest "Alt for damerne" og tenkt "dette skulle jammen vært på norsk også!!"

Nå er mine bønner hørt og jeg har allerede rukket å lese litt i denne skattekisten av et blad. Det er spennende reportasjer om både økonomi, interiør og mote. En flott reportasje om den kjente eventyreren Randi Skaug som var den første norske kvinnen på Mount Everest. Jeg har hatt gleden av å være på foredrag med henne og det var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, derfor er det ekstra moro å lese om dette fyrverkeriet av en dame.  I bladet finner du også konkurranser, små tips og oppskrifter.

Så til selve rosinen i pølsa for min del i allefall. En fire siders reportasje om krimdronningen Camilla Läckberg OG en 12 siders påskekrim av samme forfatter :D

Jeg gleder meg allerede til neste nummer!! Løp og kjøp du også :)

Klem fraPS! Bildet ovenfor er ikke den samme forsiden som på bladets første nummer


 • Dato: 11.apr.2011   Kl: 16:59   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Bokpakke ankommet - lesetips til deilige vårdager :)

For et par uker siden fikk jeg en utrolig hyggelig mail fra Silke Forlag. De hadde vært innom bloggen min og spurte meg om jeg ville stå på deres faste utgiverliste, det vil si at jeg mottar bøker fra dem hver gang de har en ny utgivelse. Jeg ble superglad og takket selvfølgelig ja :) I går fikk jeg min første bokpakke og gjett om jeg gleder meg til å sette tennene i disse godbitene!

Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy

Det er ham eller ingen. Ingrid skjønner det straks - han er hennes Mr. Darcy. Hun har lest nok romantiske bøker til å kjenne igjen mannen i sitt liv når hun ser ham. Som romanheltinnene er hun fast i troen på kjærligheten, men i motsetning til de tafatte hovedpersonene har ikke Ingrid tenkt bare å bli sittende og vente. Straks hun har fått ferten av sitt livs kjærlighet, starter jakten. Som en ustoppelig Miss Bennet, eller kanskje en kvinnelig Odyssevs, forserer hun alle hindringer. Sporene løper fra en pub i Kragerø, via Fru Hagen på Grünerløkka og frem til Hells Angels illegale klubb - og Ingrid følger dem ivrig. Det finnes nemlig ingen vei tilbake. Det må bli dem, akkurat som i bøkene. Ingrid Schbsted Jacobsen (f. 1982) debuterer med en inderlig, innsiktsfull roman om hvordan det er å lide av overdreven "romantisme". Og i tillegg være ung og uerfaren og måtte gå omkring med skjev tannstilling ...

En morder lyver ikke alene

Det er sommer og feriestemning. En liten gruppe lett sofistikerte venner tilbringer noen late ferieuker sammen på en liten øy langt fra de nærmeste naboene. Solen skinner, og dagene går med til å bade, spise deilig mat og sladre. Hver og en i vennegjengen bærer på sine hemmeligheter, og det ulmer under overflaten ... Snart skal ond og brå død ødelegge feriestemningen. Så skjer mordet, liket forsvinner - og dramatikken er i gang. Den småborgerlige, lille kretsen kan gjerne ha en sval og kontrollert overflate, men under de pene manerene koker det av sterke følelser og erotiske hemmeligheter. Da den unge studenten Puck gjør en sjokkerende oppdagelse kan nysgjerrigheten hennes komme til å koste henne dyrt. Heldigvis ankommer kommissær Christer Wijk til øya. Ska han lykkes løse mordgåten innen flere mennesker dør? Maria Langs roman er en klassisk krimgåte i riktig Agatha Christie-ånd, og her er ingen genetiske spor som kan avsløre forbryteren. Denne gåten må løses på den gammeldagse måten: relasjoner, motiv, alibi. Forfatteren bruker humor og satire og harselerer elegant med datidens politikk og folkemeninger. Dette er nostalgisk krim på sitt beste!Med andre ord; hete lesetips til deilige vårdager!

Klem fra 

 

 


 • Dato: 29.mar.2011   Kl: 09:49   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

Nå har jeg også gjort det :)

Nemlig registrert meg hos SponsetBlogg, og nå venter jeg spent på sponsorer. Flere av mine bloggvenner har vært heldige, så dette blir spennende :)

Har du også lyst på sponsorer til bloggen din? Registrer deg her, så blir det nok ei råd ;) Og husk; ikke bruk bokstavene æøå første gang du registrerer deg, for da vil du ikke motta bekreftelsesmail fra SponsetBlogg (been there, done that!).

Klem fra 


 • Dato: 22.mar.2011   Kl: 19:52   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Heisann!

Her i nord er det vinterferie denne uken og vi har et strålende vær, hurra :) Nå skal vi ut på tur, så Boktemaet har også vinterferie og kommer sterkere tilbake neste uke!!

Ha en herlig torsdag, stor klem fra
 • Dato: 17.mar.2011   Kl: 10:21   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Dag 2 - Hvor vil du være om 10 år?

Pools of Sorrow, Waves of Joy

Hmm, dette var et lurt spørsmål! Om 10 år er jeg jo faktisk snart femti, og det er egentlig litt skummelt å tenke på.. Men femti er jo ingen alder, og jeg håper jeg er supersprek etter ti år med zumba og spinning, he he :)

Neida, spøk til side. Jeg håper av hele mitt hjerte at både jeg og alle dem jeg er glad i får være friske og lykkelige om ti år. At Ingrid trives på videregående med russetiden for døren, at Kristian er igang med videre utdannelse. Akkurat nå har han lyst til å bli bibliotekar eller kanskje filmskaper. Det blir spennende å se hvilken vei han tar. At husbondekjærsten og jeg fortsatt får jobbe med det vi trives med, reise litt og nyte livet med hverandre her i vakre Brønnøysund ♥

Klem fra
 • Dato: 01.mar.2011   Kl: 22:59   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Dag 1 - Fortell om forholdet du er iNår jeg tenker meg om har jeg faktisk vært sammen med Jan Frode over halve livet mitt, og jeg ville ikke vært et eneste år foruten!

Vi traff hverandre på bygdefest i januar 1992 og 10 februar samme året ble vi kjærester. Høsten 1993 forlovet vi oss og den første helgen i september 1997 fridde Jan Frode til meg på ordentlig. Dette skjedde på fredag, og mandagen etter fant vi ut at vi skulle ha en baby.

Kristian ble født i mai 1998, bryllupet sto i august 2000 og i august 2002 kom lille Ingrid til verden. Etter det har det gått slag i slag med huskjøp, skolestart for de håpefulle, utbygging og oppussing. Jan Frode har utdannet seg til vernepleier og jeg har tatt fagbrev i butikkfag.

For noen kan hverdagen være en stor utfordring og mange velger å gå hver til sitt. For oss har hverdagen  ført oss tettere sammen, og vi kan fortsatt kjenne følelsen av å være helt på knærne forelska i hverandre. Utsagnet "ååå, slutt no å muss, mamma og pappa" er ofte hørt i dette huset...heldigvis ;)

Ofte har vi snakket om hvor heldige vi er som har hverandre, og nøkkelen er kommunikasjon, latter og kanskje litt dårlig hukommelse. Glem irritasjonen fra i går, snakk sammen  og ikke forbi hverandre.

Jeg kan aldri huske at vi har kranglet sånn på ordentlig. Selvfølgelig har vi vært både irriterte og innihampen sure på hverandre, men ingen av oss orker å ha det sånn særlig lenge. Det ender oftest med at vi titter litt lurt på hverandre og ler istedet. Vi utfyller hverandre og vet som oftest hva den andre skal si før den i det hele tatt har fått sagt noe. Kjedelig syns noen... trygt, godt og herlig syns vi.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; "Lottopremien ble min den januardagen for 19 år siden, da jeg traff Jan Frode ♥"

Klem fra
 • Dato: 28.feb.2011   Kl: 23:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

30 dagers utfordring :)

Hos Gunn Berit og Inger har jeg funnet denne spennende utfordringen som strekker seg over 30 dager. Vanligvis er jeg ikke med på slike utfordringer fordi jeg av erfaring vet at det kan være vanskelig å fullføre dem, men her var det så mange interessante spørsmål at jeg kan ikke annet enn å bli med jeg også :)

Dag 1 - Fortell om forholdet du er i eller om singeltilværelsen
Dag 2 - Hvor vil du være om 10 år?

Dag 3 - Ditt syn på narkotika og alkohol
Dag 4 - Ditt syn på religion
Dag 5 - En del av livet ditt du ikke savner
Dag 6 - Skriv 30 interessante fakta om deg selv
Dag 7 - Stjernetegnet ditt og om det passer personligheten din
Dag 8 - En tid når du var tilfreds med livet ditt
Dag 9 - Hvordan du håper fremtiden vil være
Dag 10 - Diskuter din første kjærlighet og ditt første kyss
Dag 11 - Sett iPoden/iTunes på shuffle og skriv ned de 10 første sangene
Dag 12 - Beskriv dagen i punkter
Dag 13 - Et sted du vil flytte til eller besøke
Dag 14 - Ditt tidligste minne
Dag 15 - Dine favorittblogger
Dag 16 - Ditt syn på populærmusikk
Dag 17 - Høydepunkter og nedturer det siste året
Dag 18 - Hva tror du på?
Dag 19 - Fortell om familien din
Dag 20 - Hvor viktig synes du at utdanning er?
Dag 21 - En av favoritt tv-seriene dine
Dag 22 - Hvordan har du forandret deg de to siste årene?
Dag 23 - Bilder av fem attraktive kjendiser
Dag 24 - Favorittfilmen din og hva den handler om
Dag 25 - En som fascinerer deg og hvorfor
Dag 26 - Hva slags mennesker tiltrekkes du av?
Dag 27 - Et problem du har
Dag 28 - Noe du savner
Dag 29 - Mål for de neste 30 dagene
Dag 30 - Oppturer og nedturer den siste måneden

Dette skal bli spennende!! Hiv deg med du også :) Første innlegg kommer senere i kveld!

Klem fra

 


 • Dato: 28.feb.2011   Kl: 16:46   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Nei, nå altså....

Tumblr_lfg0agnvgc1qd6t8yo1_400_large

Nå klarer jeg ikke mer av denne bloggpausen ;) Har stirret lengselsfullt mot pc'n i mange dager, men flinke meg har klart å stå imot. Huset er fortsatt i kaostilstand, men nå er badet ferdig og husbondekjærstn&svogern i full gang med å montere kjøkken. Dvs, nå har de avsluttet for i dag og sitter og ser "Fritt Vilt 3". Dermed syns jeg at jeg vel fortjent kan vende tilbake til min kjære blogg ♥ Jeg har jo tross alt styra og ordna jeg også :)

Noen husker kanskje at badet vårt så slik ut før:

Vel, nå har jeg virkelig fått drømmebadet ♥ Bare se her:

Jeg er bare så fantastisk fornøyd, og sender en stor takk til svigerfar&svogern som har vært med og hjulpet oss :)

Nei, nå er det visst på tide å hoppe i køya!! Natta alle sammen, vi sees :)
 • Dato: 19.feb.2011   Kl: 00:47   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 34

Tittei :)

Bare en liten svipptur innom for å si at nå blir det bloggpause en stund fremover. Prosjekt "Kjøkkenoppussing" er påbegynt, og da gjelder det å ha alle sanser skjerpet. Alt som er på kjøkkenet skal bort, vi blir uten vask og kokemuligheter et par dager, så det kan bli en spennende utfordring :)

Vi sees om en stund, klem fra


 • Dato: 15.feb.2011   Kl: 23:09   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

"Hello fans, I'm back again" ;)

Neida, jeg har ikke tatt helt av, jeg kom bare på hva pappa alltid sa da han kom hjem fra jobb da jeg var liten. Og siden jeg ble litt i beit for overskrift til dette innlegget, så kunne jeg jo liksågodt bare fleske til :D

Turen til Norsk Tippings Landskonferanse i Lillestrøm gikk superfint. Flyturen som jeg gruet sånn til var som en drøm, i allefall på vei nedover. På hjemturen ble det litt hoppsasa, men da var jeg så mentalt forberedt på det verste at det ble ikke så ille allikevel!!

Torsdagen ble en laaaaang, men innholdsrik dag. Opp klokka kvart over fem, og litt over ni var vi (mamma & jeg)fremme i Oslo. Flytoget tok oss til Lillestrøm og Thon Hotel Arena, og etter lunsjen var det hele i gang. Bildene er forresten tatt med min iPhone, så det er vel ikke den beste kvaliteten, men pytt pytt :)


Skikkelig trøtt lunsjfjes, men lykkelig etter å ha spist...


...dette.....mmm...


Etter lunsj gikk vi rundt på messeområdet, og så var det tid for flere spennende foredrag og gruppearbeid.


En av foredragsholderne var Ingebrigt Steen Jensen, jeg har hørt flere foredrag av ham og dette var absolutt det beste!

Da denne delen av programmet var ferdig bare MÅTTE vi ha oss en cowboystrekk før det var tid for Festmiddag og prisutdeling. Norsk Tipping delte ut priser for Årets Kommisjonær, Årets Kremmer og Årets Kjede. God mat, stor stemning i salen og knall underholdning!Men en ting er sikkert, uansett hvor fint man har det på tur så er det alltid...

I dag blir det slæppåfflørdag!!! Klem fra

 


 • Dato: 05.feb.2011   Kl: 10:30   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Hjelp, vi flyr!!!!

Nå blir det et par dagers bloggpause, for i morgen drar jeg sammen med mamma til Lillestrøm. På kiosken der jeg jobber er vi invitert til Norsk Tippings Landskonferanse som går av stabelen i morgen, og det gleder vi oss noe innmari til for Norsk Tipping kan sine saker når det gjelder arrangementer :)

Så har vi jo selvfølgelig ruskevær her i nord, og jeg må si at jeg ser fram til at flyturen skal være unnagjort. Jeg har ikke direkte flyskrekk, men når vi letter og lander er ikke hatten min særlig høy (godt at jeg reiser sammen med mamma'n min , da, hi hi).  Nå skal jeg straks hoppe i køya, må opp i blåotta, nærmere bestemt kvart over fem, så det kan være godt å få noen timer på øyet. Om jeg i det hele tatt får sove er en helt annen sak...

Reisefeberklem fraHer kan du lese om da mamma og jeg var på Mix-treff i Lillestrøm i fjor :)


 • Dato: 02.feb.2011   Kl: 22:28   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 22

Se så fantastisk fiiiiin bloggen min har blitt :D

Tusen tusen takk til herlige og utrolig dyktige Silje Lien som har laget&skreddersydd dette designet til meg. Nå er bloggen min komplett og jeg er så utrolig glad og fornøyd :D

Jeg har drømt om et design som dette helt siden jeg begynte å blogge, men med mine datakunnskaper har jeg ikke turt å tenke tanken på å begi meg ut på et slikt prosjekt på egen hånd. Så var jeg så heldig som fikk ja da jeg sendte en forespørsel til Silje om design, og dette er jammen verdt hver en krone.

Nei, nå skal jeg hive meg rundt og rydde litt i kaoshuset igjen. I morgen kommer både rørlegger og elektriker, og da er det nok en fordel at de finner frem ;)

Lykkelig hilsen fra
 • Dato: 31.jan.2011   Kl: 22:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 29

Mandagstema :)

Mandagstema

Mandagstema denne uken hos Petunia er Småting. Små ting i hverdagen som vi ikke kan klare oss uten, eller kanskje små ting vi samler på! Her er mitt bidrag:

Det er nemlig flere grunner til at Bokbutikker er mine absolutte favoritter! Jeg kikker ikke bare etter bøker, men også etter penner i alle farger og fasonger. Slik har jeg vært siden jeg var liten, så jeg har nok brukt en liten formue på penner og skrivesaker iløpet av årene :)

Men de er jo så vakre, så fargerike og fine. Hvorfor skal vi bare skrive med kjedelig blått og svart? Litt lilla, rosa eller limegrønt setter jo en ekstra spiss på dagen, ikke sant?

Ha en fargerik mandag, klem fra
 • Dato: 31.jan.2011   Kl: 08:35   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 24

Scavenger Hunt Sunday

Scavenger Hunt Sunday

Texture

The texture in the most beautiful clothing I owne, my bunad. It's the Norwegian national costume, and you can read more about it here!

FogIt's not always easy being a cow...

ButtonOne of the buttons on my bunad!

Beverage/drinkA chocolate'n'coffee-dream :)

SeventiesMy little Seventies-girl ♥

Enjoy your Sunday, hugs from

 


 • Dato: 30.jan.2011   Kl: 17:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Fototriss :)I disse kalde og våte vinterdager drømmer jeg om den lille øya vår, med ett hus og en fjøs og et utedo :) Jeg drømmer om sommer og sol og deilige dager sammen med familien på øya som bare er vår ♥Å, som jeg gleder meg :)

Ha en deilig søndag, klem fra • Dato: 30.jan.2011   Kl: 10:16   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 23

ABC Scandinavia #MMin M står for multer. Enda jeg ikke er det spor glad i å spise dem. Men de er jo så utrolig vakre♥

I dag er det grått og trist fredagsvær, og da kjenner jeg at jeg lengter litt ekstra etter sommer, sol og gullgule bær. Men om litt skal jeg til frisøren og bli litt ny, og i neste uke reiser jeg sammen med kollega/mamma til Lillestrøm på Norsk Tippings Landskonferanse, så da gir jeg egentlig katten i været og gleder meg istedet :)

God helg og stor klem fra
 • Dato: 28.jan.2011   Kl: 09:33   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 21

Torsdagsrapport: Godt i koppen for pjuskne små!!I dag har både snuppen og snuppa vært hjemme med feber og vondt i magen og på sånne dager er det godt at jeg jobber formiddagsvakt og pappa Jan Frode jobber ettermiddag. Og det hjelper også på at vi har fått en ny og spennende kaffemaskin som kan trylle frem både iste og kakao...mmmm :)

Så i ettermiddag har vi bare kost oss og ikke gjort noen ting. Bestemor har vært på sykebesøk med medbragte kanelsnurrer (slik som bestemødre skal, hi hi), og jeg har fått pakke i posten fra Cappelen Forlag. Om ikke lenge blir det en ny runde i Bokbloggturneen, og jeg skal anmelde en ungdomsbok som heter "Mirakel". Spennende :)

Jeg tenker jeg skal fortsette med å ikke gjøre noen ting i kveld, bare se film sammen med Husbondekjærsten. Det er jo ikke fotball i kveld, så da blir det denne komedien:

Ha en herlig kveld :)

Klem fraNF Macro

 

 


 • Dato: 27.jan.2011   Kl: 20:17   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Onsdagsrapport: Kaos i heimen og hjertevenner <3

Da var ettermiddagsvakten ferdig og etter en hel uke med striregn var det deilig å gå hjem fra jobb i et par minusgrader og puddersnø på bakken:)

For tiden er det innmari spennende å komme hjem, det skjer stadig noe nytt, og i pc-kroken har vi nå fått et nytt møbelKanskje jeg til og med får gjort litt klesvask mens jeg blogger, he he :)  Nei, det er vel helst fordi det ser slik ut på badet akkurat nåTrøsten er at det blir jo bra til slutt. Og mens jeg venter er det godt å kunne stikke av litt - ikke bare på jobb - men til verdens snuppeste Merete ♥ I går kveld møttes firkløveret Merete, Rita, Siv og jeg til en herlig pratestund og masse latter...og en deilig brownieskake..mmmNå blir det straks hoppikøya. I morgen er det formiddagsjobb og mens husbondekjærsten er hjemme med en pjusk Kristian kommer rørleggerne og skal gjøre en innsats på det nye vaskerommet. Spennende!!

Siden det er så travle tider her i huset håper jeg dere bærer over med meg og det at jeg ikke har muligheten til å skrive så mange kommentarer og svar. Det blir bedre det også :)

Nattinatt fra
 • Dato: 26.jan.2011   Kl: 23:48   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Ordløs onsdag/Wordless wednesday :)DifferentAlle disse forskjellige bøkene står i en egen liten bokhylle og venter på å bli lest ♥

These different books are in their own little bookshelf waiting to be read ♥Ordløs Onsdag
Wordless Wednesday


 • Dato: 26.jan.2011   Kl: 09:17   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Blue Monday!!
A cup of tea always makes my Monday less blue :)

Hugs from
 • Dato: 24.jan.2011   Kl: 09:54   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Vakkert!!

Mandagstema


Ukens Mandagstema hos Petunia er Vakkert, og da må jeg jo bare vise et par bilder fra den vakreste plassen på jord, nemlig Brønnøysund ♥Så må jeg bare ta med et bilde av min kjære bokhylle, for bøker er jo noe av det vakreste som finnes :)Ha en herlig uke!! Klem fra
 • Dato: 24.jan.2011   Kl: 08:53   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

Smakebit på søndag :)

L.A. Candy

Denne boken ligger for tiden på nattbordet og er en skikkelig søt bok, ikke noe å få mareritt av i allefall. Og jeg leser nå to bøker samtidig, det har jeg faktisk aldri gjort før tror jeg. Den andre boken jeg leser er mursteinen "Kjempenes Fall" av Ken Follett. En fantastisk bok på 900 sider som ikke er noe særlig god å få på nesa hvis man dupper av når man leser på kvelden. Derfor er Lauren Conrads bok innkjøpt til kveldslesning og jeg sover søtt ;)

Her har du en liten smakebit:

"Jane Roberts leaned against her dresser, studying the way her white silk nightie looked against her sun-kissed skin. Her loose blond curls cascaded softly over her shoulders as she pretended not to be interested in the guy in her bed"

God bok, klem fra


 • Dato: 23.jan.2011   Kl: 21:26   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Scavenger Hunt Sunday :)

MemoriesSilhouetteDoorwaysReflectionSilverEnjoy your Sunday :)

 • Dato: 23.jan.2011   Kl: 09:57   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Fototriss!Hos disse flotte karene er det for tiden helt stengt! Her skal det nemlig spares til sommerferien :)Liverpool & Dublin, here we come :)

Nyt søndagen, klem fra
 • Dato: 23.jan.2011   Kl: 09:24   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

Pink Saturday :)Have a sweet weekend :)How Sweet the Sound


 • Dato: 22.jan.2011   Kl: 09:16   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 13

Dagens blogg, det er meg :)

Jeg har blitt "Dagens Blogg"  hos Amygdala og hennes fantastisk flotte fotoblogg. Nå er jeg hoppende glad, og slettes ikke trøtt lengre :D   Her kan du lese det flotte Amygdala har skrevet om bloggen min, og ta gjerne en titt på de andre blogginnleggene hennes også. Hun legger ut så mange utrolig flotte bilder og har en fotokonkurranse som det ikke er for sent å melde seg på enda!

Ha det supert den siste timen av denne fredda'n, vi sees i morgen :)
 • Dato: 21.jan.2011   Kl: 23:02   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

ABC Scandinavia #L

Min L står for en riktig lekkerbisken, nemlig lakris. På jobb har vi nå fått lakris i alle farger og fasonger og det er neimen ikke lett å styre unna...Kos deg i helgen! Det skal jeg, jeg har nemlig fri og skal gjøre max ut av disse to og en halv dagene. Men nå må jeg suse på jobb. Fredager er hektiske, men heldigvis har vi verdens supreste kunder :)

Klem fra kioskdamen
 • Dato: 21.jan.2011   Kl: 08:36   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 20

Naturens eget kunstverk!!Av og til kan man bli stum av beundring når man ser hva naturen får til helt på egen hånd!!

Nature's own creation!!

Have a wonderful monday  :)

Klem fraNF Macro
Macro Monday


 • Dato: 20.jan.2011   Kl: 08:39   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 24

Hverdag - hjemme :)Mitt lille friminutt i hverdagen, godt å kose seg hjemme ♥

My little escape from the everydaylife - a book, a cup of tea and a candlelight ♥

Klem fraOrdlös Onsdag
Onsdagstema
Live and love...out loud


 • Dato: 19.jan.2011   Kl: 09:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 32

Ruby Tuesday :)


Min favoritt-kaffeboks fra gamledager. Er den ikke fin?

My favourite coffee-box from my grandmother's days. Isn't it wonderful?

Hugs from


Ruby Tuesday • Dato: 18.jan.2011   Kl: 09:47   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Før og etter :)

Hipp hurra, det første rommet i oppussingsprosjektet vårt er nå ferdig, og husbondekjærsten har gjort en fremragende jobb :)  Her kommer et par bilder som viser hvordan et forferdelig soverom/klesrom (i mangel på vaskerom), kan bli en superfin gang!!

FØR:

ETTER:


Dette hjørnet der vi har klærne er bare midlertidig. Om en liten måned får vi et Pax-garderobeskap fra IKEA og da blir det enda bedre :)

Nå står nytt vaskerom for tur. Den gamle gangen skal gjøres om, så nå venter vi bare på rørleggere. Når den jobben er gjort regner jeg med at resten går fort, og da kan vi begynne med badet, jippiii :)

Ønsker alle en deilig dag, spesielt Rita, som har bursdag i dag ♥

Klem fra
 • Dato: 18.jan.2011   Kl: 09:37   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 28

Blue Monday :)

 

This beautiful blue bowl was given to me almost 20 years ago when I moved into very first appartement. My friends Trine and Margareth gave it to me and it has followed me ever since ♥ 


 • Dato: 17.jan.2011   Kl: 20:09   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Mandagstema

Mandagstema

Mandagens tema er i dag ØYEBLIKK og disse øyeblikkene vil jeg så gjerne hatt, bare en liten stund til..Jeg vil så gjerne beholde vinteren litt lenger! Gnistrende hvitt, klar frost og brennende himmel. Barn som koser seg ute, fyr i ovnen og stille snø på natten. Jeg er aldeles ikke klar for den fryktede "regntiden". Tunge skyer som henger langt ned i fjellene, vind og regn og den grusomme hålken som gjør at jeg gruer meg hver gang jeg skal ut og kjøre. Men nå er den her, ute er det 4 plussgrader og regn, og jeg sto opp nesten en halvtime før i dag for å ha god tid til å kjøre barna på skolen.

Og det gikk jo bra, så nå er det nok klaging. Litt hålke stopper ikke en knalltøff nordlending, vi står han a' og ønsker alle en deilig mandag :)

Klem fra
 • Dato: 17.jan.2011   Kl: 08:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 29

Scavenger Hunt Sunday :)

A different wiew
Looking UpAbstractHairHalfThis is my first time at this challenge and it's been so fun finding photos to all these words! See you next Sunday!!
 • Dato: 16.jan.2011   Kl: 18:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 21

Fototriss


Det er når man får barn at man virkelig merker at tiden går!!


Kristian 6 år og Ingrid 2 år i 2004. Det er sommerferie og vi er på vei til Sverige :)


Ingrid 5 år og Kristian 9 år. Det er sommeren 2007 og vi koser oss i Jesperhus, Danmark :)


Kristian 12 år og Ingrid 9 år, 2 juledag 2010. Her er de sammen med de flotte søskenbarna sine, Jan Fredrik og Ole Andre på 13 år, og Elias på 5 :)

Nå syns jeg absolutt vi kan sette tiden på pause en stund, dette går alt for fort ;)

Nyt søndagen, klem fraSøndagsbilder


 • Dato: 16.jan.2011   Kl: 10:59   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Pink Saturday :)Have a wonderful Saturday! Hugs fromPink Saturday


 • Dato: 15.jan.2011   Kl: 09:08   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Mens vi venter på våren.....

....kan vi jo korte ned tiden med å lese litt. I januar er julen over, pynten tatt ned, lommeboken tom og ventingen på lysere tider setter inn for full kraft. Men med en bok eller to går tiden fortere og vips er det april og vår i bakken. Her kommer noen boktips, kan du ikke løpe&kjøpe, så ta en tur på biblioteket. Der er det kanskje lenge siden du har vært!?

Lykkeprosjektet

Hvordan finne lykken i hverdagen og få et bedre livGretchen Rubin sitter på bussen i New York en regnfull ettermiddag. Hun har et godt ekteskap, to barn, vellykket karriere og storfamilien rundt seg. Allikevel treffer en innsikt henne med full tyngde: Jeg er ikke så lykkelig som jeg burde være. Der og da bestemmer hun seg for å bruke et år på å gjøre noe med det. Men kan man bestemme seg for å bli lykkeligere? Forskere hevder at lykkefølelsen er 50 prosent genetisk bestemt, mens mellom 10 og 20 prosent består av rammevilkår som helse, økonomi og familiesituasjon. Resten er opp til oss selv. Gretchen legger en plan, og setter seg et personlig mål hver måned. Januar er måneden for å få mer energi, juni er måneden for å dyrke vennskap. Hvert mål følges av leveregler, både praktiske ? gå til sengs tidligere ? og prinsipielle ? gjør det som må gjøres. Og det virker! Lykkeprosjektet handler om å ta tak i dagliglivets små og store problemer med én hensikt: å bli så lykkelig som mulig i den hverdagen vi har.Lykkeprosjektet har blitt en enorm bestselger og er oversatt til flere språk. Den er lettlest, underholdende, inspirerende og tankevekkende. En bok for alle kvinner som har lest Spis, elsk, lev, men uten all reisingen.

 Kanskje denne boken kan inspirere alle oss som aldri klarer å fullføre nyttårsløftene våre?

Ulovlig norsk

Forfatteren av denne boken har oppholdt seg ulovlig i Norge i åtte år. I disse årene har hun levd et bemerkelsesverdig dobbeltliv. Etter nesten ett år på asylmottak, får hun anledning til å begynne på videregående skole. Dermed begynner hun å leve noe som ligner et normalt liv. Hun lærer seg språket, begynner etter hvert å studere og får masse venner. I lange perioder kan hun fortrenge redselen for å bli kastet ut av landet, og hun er lykkelig! Samtidig må hun gå til sine hemmelige svarte vaskejobber, hun bærer ikke sitt eget navn, hun har ikke sin egen bankkonto, sitt eget skattekort eller andre Identitetspapirer. Hun tør ikke fortelle om fortiden, og kan heller ikke realisere sine drømmer og ambisjoner for fremtiden. Hennes unike historie handler om hvilke konsekvenser norsk asylpolitikk kan få for enkeltindividet.

En meget aktuell bok i disse dager!

 

 

 

Kvinnen i buret

Den unge fremadstormende folketingspolitikeren Merete Lynggaard er sporløst forsvunnet. Politiet setter i gang en storstilt etterforskning - men uten resultat. Først da kriminalinspektøren Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nye avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer et gjennombrudd i etterforskningen. Snart er Carl Mørck og assistenten Hafez el-Assad på sporet av en hensynsløs forbryter som, drevet av hat, har lagt en avsindig plan. Dette er første bok om Avdeling Q.

 

 

Den første boken i serien om Avdeling Q, skrevet av Danmarks mest populære krimforfatter, Jussi Adler-Olsen!

 

Rubinrød

Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen - forbudt, forførende og uimotståelig!Det er ikke enkelt å leve i en familie hvor det er så mange hemmeligheter. Det tenker i hvert fall 16-årige Gwendolyn - inntil hun en dag plutselig befinner seg i London i en annen tid. Da skjønner hun at det er hun selv som er familiens største hemmelighet. Det hun ikke innser, er at man burde unngå å forelske seg når man er fanget mellom to tidssoner. Det gjør den kompliserte kjærligheten enda mer komplisert!? En av høstens storsatsninger i Gyldendal Barn & Ungdom.? En betagende og gåtefull kombinasjon av kjærlighet, humor og tidsreiser.? Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen - forbudt, forførende og uimotståelig!

En helt fantastisk bok, jeg gleder meg til fortsettelsen :)

God bok, hilsen
 • Dato: 14.jan.2011   Kl: 10:45   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

ABC Scandinavia #K

Ukens bokstav er K, og min står for

Ingrid hopper i taket i pur glede når hun tenker på to dager der hun kan sove lenge, sitte med dyna og se på tv når hun våkner, spise brødskive med sjokoladepålegg (det er lov bare i helgene), dra på kafe og sist men ikke minst: spise lørdagsgodterier, hurraaaa :)

Ha en herlig helg, klem fra
 • Dato: 14.jan.2011   Kl: 10:07   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 22

MacroTorsdag :)/Macro Monday:)En liten collage over det flotte fyrverkeriet vi så på Nyttårsaften :)

Happy New Year Everybody!!!

Hugs from Norway :)NF Macro
Macro Monday


 • Dato: 13.jan.2011   Kl: 08:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 14

Fotokonkurranse hos Amygdala

Hos den flotte fotobloggen Amygdala kan du nå være med på en fotokonkurranse der du blant annet kan vinne et gavekort fra Japan Photo på 250 kroner. Temaet er landskap og her er mitt bidrag:Bli med du også!! Klem fra
 • Dato: 12.jan.2011   Kl: 23:37   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Himmelsk onsdag :)

Hver onsdag:Nok et øyeblikksbilde som ble tatt en ettermiddag på vei hjem fra jobb. En helt spesiell himmel som var mørk over det hele, bortsett fra horisonten som sto i brann bak Torghatten. Jeg skulle helst hatt speilrefleksen, men når man har dårlig tid får mobilen duge. Den lille hvite prikken midt på bildet er et Widerøe-fly på vei til å lande!

A snapshot with my iPhone of a horizon on fire! The little shiny dot in the middle of the photo is a plane about to land :)

Ha en himmelsk onsdag :) Jeg sitter her og moter meg opp til å ringe til tannlegen...det skal bli helt himmelsk når det er overstått :S

Klem fraSkywatch Friday


 • Dato: 12.jan.2011   Kl: 08:46   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 39

Tirsdagstema - ful/stygg

Det var egentlig ikke så vanskelig å finne et bilde til ukens tirsdagstema, som er ful/stygg. Vi har nemlig det styggeste badet jeg vet; alt for lite til å ha til kombinert vaskerom og bad, men må man , så må man. I tillegg er innredningen helt grim, og med et par riktig lekre vannrør UTENPÅ veggplatene er lykken komplett...NOT!!

OBS! Bildet observeres på eget ansvar ;)Men nå er det håp i hengende snøre! Vi har bestilt ny badeinnredning, veggplater og nytt gulv. Vaskerom er i vente og nå skal både vaskemaskin, tørketrommel og varmtvannstank ut av badet! Hurra :)

Så håper jeg at jeg kan legge ut bildet av det nye badet om noen måneder under tittelen "Tirsdagstema- vakkert" :)

Ha en deilig dag alle sammen :)

Klem fra
 • Dato: 11.jan.2011   Kl: 08:36   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

God morgen!!!Ha en herlig dag, klem fra

Hello there, I hope you're having a wonderful day :) This photo is my daughter's delicious Norwegian browncheese and strawberryjam-sandwich :)RubyTuesday


 • Dato: 11.jan.2011   Kl: 08:20   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Mandagstema - oppmerksomhet!!

Mandagstema

Hos Petunia i dag er temaet oppmerksomhet, og her er mitt bidrag :Ingrid, Kristian og tantegutten Iver ♥

Er det rart dette vakre trekløveret får mye oppmerksomhet? Dette bildet ble tatt i høst, og på julaften ble det gitt i julegave til bestemor og bestefar. Nå henger de på hedersplassen i stuen deres :)

Ha en deilig mandag, stor klem fra
 • Dato: 10.jan.2011   Kl: 08:18   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

Smakebit på søndag :)

Øya under havet

Her kommer en liten smakebit av boken jeg har begynt å lese akkurat i dag :)

"I mine førti år har jeg, Zaritè Sedella, vært heldigere enn andre slavinner. Jeg kommer til å få et langt liv og en tilfreds alderdom fordi min stjerne - z'etoile - funkler også når natten er overskyet. Fryden over å være sammen med den mannen mitt hjerte har utkåret, kjenner jeg hver gang de store hendene hans vekker huden min til live. Jeg har fått fire barn og ett barnebarn, og de av dem som lever, er frie."

Bli med på Smakebit på søndag, hos Ladybug, du også :)

God bok, fra
 • Dato: 09.jan.2011   Kl: 20:43   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Reisebrev fra Trondheim :)

Etter et par dagers bloggpause er jeg nå tilbake igjen, og gleder meg til å vise noen bilder fra helgens Trondheimstur! Vi reiste på fredagsmorgen og var fremme ved det store målet klokka halv fire; nemlig IKEA. Der tilbrakte vi fire og en halv time (det var litt i meste laget, selv for meg), men vi var superfornøyde da vi dro derfra. Kjøkken- og badeinnredning var bestilt, pluss garderobeskap til gangen og to fulle handlevogner med dill og dall og stæsj og greier. Vi sjekket inn på hotellet og dro sporenstreks på Egon for å lade batteriene!


På Egon ble det et hjertelig gjensyn med denne søte Tjorvendukken som satt på utstilling..

...og denne nyydelige kyllingfajitasen forsvant i full fart :)

På lørdag var vi tidlig ute i butikkene, og jeg var innom både Åhlens, Ting, Søstrene Grene og Kremmerhuset. Herlig følelse å bare kunne velge ut akkurat det vi trengte, og på hotellrommet ble det stadig fullere av alle posene. Vi tok oss en herlig pause på kafeen, Tulla Fisher, og jeg måtte jo bare ta et bilde av verdens beste brownieskake :)

Etterpå fikk jeg sneket meg en klem og en liten prat med Gunn Berit  på Mac på Trondheim Torg, veldig koselig :)
Det ble også tid til en liten cowboystrekk før vi besøkte søskenbarnet mitt, Jeanette, Atle som er mannen hennes og gutten hans, Benjamin. Vi skravla og prata, spiste nyydelig mat og koste oss til langt på kveld ♥

I morges var det bare å spise frokost, pakke i bilen som best vi kunne og så sette nesa hjemover. Turen gikk fort og greitt, og Ingrid var superfornøyd med bygaven sin, nemlig LuluKatten hun har ønsket seg kjempelenge!!
Kristian fikk 3 cd'er med favorittbandet, "The Ramones" og var ikke mindre fornøyd :)

"Alle våre pakker og alle våre pakker!!"


Nå er det bare å bite ihop tenna og sette igang. Det er allerede begynt å bli litt kaos rundtomkring, men det får vi bare leve med. Resultatet blir nok helt knall, og vi gleder oss veldig :)

Klem fra 


 • Dato: 09.jan.2011   Kl: 20:15   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Stjerneskudd.........er kjempegøy :D

Ha en fantastisk torsdag, snart er det helg :)

Klem fraNF Macro


 • Dato: 06.jan.2011   Kl: 09:46   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 21

Himmelsk onsdag :)

Hver onsdag:

I dag har jeg tatt et lite dykk i arkivet og funnet frem et bilde jeg tok da vi var på julebordstur i Trondheim i november 2009. Dette treet var et nydelig skue med alle sine lys og fikk oss momentant i en herlig julestemning. Månen satte en prikk over i'en på den mørke vinterhimmelen.Jeg har også lekt meg litt med min nye iPhone og redigert det i Camera+

Ha en himmelsk januaronsdag :)

Klem fra
 • Dato: 05.jan.2011   Kl: 08:26   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 38

Ruby Tuesday :)When the Christmas tree looks like this on New Years Eve, it's time to go to bed ;)

Hugs fromRuby Tuesday


 • Dato: 04.jan.2011   Kl: 08:56   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Forventninger!!

5115036497_90a4c6d791_z[1]

Ja, det er ukens mandagstema hos Petunia! Hun vil gjerne vite hvilke forventninger vi har til det nye året! Når jeg tenker meg om har jeg egentlig ganske mange :)

Jeg skal nemlig :

*Gjenoppta medlemskapet mitt på helsestudioet, og ser frem til litt variert trening. Er egentlig veldig fornøyd med å gå pluss å sykle på trimsykkelen hjemme, men nå er jeg klar for litt større utfordringer :)

*igang med oppussing her hjemme og forventningene mine er store til akkurat dette prosjektet! Endelig skal vi få oss større gang, vaskerom og bad&kjøkken som jeg slipper å gremmes over. Siden jeg ikke er noen handywoman blir det nok husbondekjærsten som må ta seg av det verste, så får jeg holde fortet ellers i huset. Til helgen reiser vi til Trondheim for å kjøpe inn det vi trenger - 2 netter på hotell setter prikken over i'en :)

*ta med meg familien på drømmeferien til sommeren. Vi er litt kjerringa mot strømmen, og setter ikke nesa mot varmere strøk, men derimot til Dublin og Liverpool. Gjett om jeg ser frem til å oppleve disse to plassene, Dublin med sine puber, bokbutikker og sikkert hundrevis av spennende ting som jeg ikke vet om en gang. Turen til Liverpool blir en pilgrimsreise, endelig skal jeg få oppleve magien i byen som har tatt over hjertet til husbondekjærsten. Anfield, Albert Dock, shopping og Beatles Museet, here we come :)


*bli flinkere til å gå ut på byen og slå ut håret!! Eh, ser ikke så bra ut når jeg skriver det svart på hvitt, merker jeg, men når jeg sier at vi er ute toppen en gang i halvåret blir det straks litt bedre. Ut av sofaen og ut på dansegulvet :)

 

Dette tror jeg oppsummerer forventningene mine til det nye året. Så håper jeg selvfølgelig at vi alle får være friske og raske, at jeg kan fortsette med bloggen der jeg møter så mange herlige mennesker og at jeg får anledning til å lese enda flere bøker :)

Stooor klem fraBildene i dette innlegget har jeg lånt på nettet!


 • Dato: 03.jan.2011   Kl: 18:14   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 31

Da var slaraffenlivet over........i allefall for vår del. Nissefar har tatt fri med god samvittighet, og nå kan han kose seg med fotbad i nesten et helt år om han vil. Vi derimot, har allerede pakket bort jula, ikke et spor igjen. Det er kanskje litt tidlig, men det var nok helt nødvendig.

Vi starter nemlig  vårt store oppussingsprosjekt akkurat nå, og da trenger vi stuen til oppbevaringsplass i tiden fremover. Et soverom skal bli ny yttergang, yttergangen skal bli vaskerom (etterlengtet sådan), og bad og kjøkken skal bli helt nytt. Gjett om vi gleder oss :)

Til helgen reiser vi til Trondheim der vi skal raide Ikea og kjøpe inn det vi trenger av innredning, stæsj og saker. Noe tar vi med oss hjem og noe får vi fraktet - vi bor jo tross alt litt uti hutiheiti!!

Det blir nok både kaos og full fart i tiden fremover, men så blir det jo så bra til slutt! Det kan nok hende at bloggen kommer ned på prioriteringslisten også, men da kommer jeg sterkere tilbake (kjenner jeg meg rett klarer jeg nok å snike litt tid til blogging innimellom, he he ;)

Ha en deilig søndag! Vi skal spise taco og se film før vi fortsetter med rydding og ordning.

Stor klem fra
 • Dato: 02.jan.2011   Kl: 14:43   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 14

Kjære Dagbok........der ligger du, og er så ubrukt og fin. 365 blanke ark venter på å bli fylt med bokstaver, gleder og kanskje noen sorger. Notater og beskjeder, huskelapper og viktige tidspunkter i skjønn forening med store og små hendelser, oppturer og nedturer, ferier og eventyr. Så glad jeg er for at jeg har deg!!

Til min faste følgesvenn fra året i fjor vil jeg gjerne si; tusen takk for reisen kjære du. Dine ark er fulle nå, fra ytterst til innerst, fra perm til perm. Nå blir du kjærlig lagt i skapet sammen med alle de andre. Gjemt, men ikke glemt. For jeg lover å ta deg frem igjen, bla i deg, minnes og le, kanskje gråte litt også. Jeg er så glad i dere alle sammen. Det kiler litt i magen, og det er kanskje litt skremmende også, for siden jeg var 13 år er hele livet mitt nedskrevet i dere, kjære dagbøker ♥

Klem fra
 • Dato: 01.jan.2011   Kl: 20:56   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Happy New Year!!!Ingrid

Lots of love from Norway :)Pink Saturday


 • Dato: 01.jan.2011   Kl: 11:12   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

ABC Scandinavia #I

I dag er årets siste dag og jeg ønsker alle sammen et riktig Godt Nytt År :)

2011 står for døren, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på et flunkende nytt blogg-år :)

Stor Nyttårsklem fra
 • Dato: 31.des.2010   Kl: 09:50   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 35

Superkokkene...

....har i dag vært husbondekjærsten og Ingrid, som har laget lammelår med tilbehør til både oss, svigermor, svigerfar og onkel Stian. Ingrid har fått kokebok i julegave, og den måtte jo som seg hør og bør prøves ut. Dermed ble det ikke bare brun saus og grønnsaker som tilbehør. Se bare her:


Fylte egg, hvitløkspotetmos og ovnsstekte rosmarinpoteter. I tillegg en egenkomponert saus!

Fylte sjampinjonger, couscous-salat og lammelår!

Hjemmelaget sitronfromage..

...og mine lekre Sarah Bernardkaker til dessert!   Et riktig herremåltid :)

Kokebok for jenter

Dette er den flotte kokeboken Ingrid fikk til jul, masse gode og enkle oppskrifter.

Ha en deilig kveld, klem fraNF Macro


 • Dato: 30.des.2010   Kl: 21:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

Så kuuult med iPhone :D

Jeg er nyfrelst og helt hekta, har fått meg masse herlige apps, og slik så foreksempel julestjernene ut i gamledager ;)Nå blir det straks hoppikøya! Festen i går var mer enn vellykket, i seng klokka fire og min innebygde vekkerklokke ringte klokka kvart på åtte, veeeldig morsomt :(

With my new iPhone I've downloaded all sorts of awesome apps, and here is one of my first fotos made with the OldPhotoPro. I love it :)

Nattaklem fraSepia Scenes


 • Dato: 29.des.2010   Kl: 23:33   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Imellom....

...er ukens tirsdagstema. Hva gjør vi egentlig imellom/mellan jul og nyttår!? Jo, det skal jeg si deg! I går tok vi oss en real pause fra sofasliting og feit julemat. Det ble tur med wienerpølser på termos sammen med barna og nabojenta. Helt herlig med en skikkelig timeout og en overdose frisk luft ;)


Torghatten fra en ny vinkel. Hvis du titter godt etter skal du kunne se hullet tvers igjennom :)

 
En liten Blånisse i hulen sin...

Kristian prøver ut kniven han fikk til jul :)

Ingrid, Karoline og kanskje en ....pingvin!?

Mat må vi ha!!

Og pledd er heller ikke å forakte :)

En flott tredjejuledagstur ble det, og et nyttårsforsett ble også vedtatt; vi skal bli mye flinkere til å dra på tur i det nye året!!

I dag har jeg vært på formiddagsjobb og nå er barna dratt på overnatting hos bestemor og bestefar. Vi skal på fjerdejuledagsfest, årets store happening, og gjett om vi gleder oss. Et av bandene som skal spille regjerte nemlig områdets festlokaler da Jan Frode og jeg traff hverandre i '92 (fy søren er det virkelig så lenge siden?) og jeg regner med at gode minner strømmer på iløpet av kvelden :)

Ha en festlig aften, klem fra


TirsdagsTema


 • Dato: 28.des.2010   Kl: 17:29   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Smakebit på søndag ble Smakebit på mandag :)

Hos Underhold meg kan man hver søndag gi en liten smakebit på hva man leser akkurat nå. Oppdraget er som følger:

 • Åpne boken du leser i nå
 • Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din(vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken).
 • Skriv en liten bloggpost og legg igjen en link til din egen bloggpost i LinkyTools oversikten hos Underhold meg . Da kan andre lesere enkelt hoppe fra blog til blogg for å finne smakebiter fra forskjellige bøker.

 Jeg er med og gir en smakebit av boken jeg leser akkurat nå, "Minishopaholic" av Sophie Kinsella.

Mini Shopaholic

Becky Bloomwood trodde livet som mamma ville bli en dans på roser, men lille Minnie på to år gir henne stadig nye utfordringer!

"Letter to Mrs Brandon from Tick Tock Playgroup"

Dear Mrs Brandon

Just a few confidential concerns about Minnie. She's a lovely child with real liveliness. However, she has to learn that she can't wear all the dressing-up clothes every day, and the "princess" shoes are not suitable for outdoor play. Perhaps we can discuss tihis at our upcoming parents and children activity morning.

With kind regards

Teri Ashley
Play leader

Dette gir vel en god pekepinn på boken om "Minishopaholic", tenker jeg ;)

God bok fra
 • Dato: 27.des.2010   Kl: 12:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Mandagstema/Tirsdagstema

5115036497_90a4c6d791_z[1]

Denne ukens Mandagstema er årets siste og dermed er temaet 2010. Fotoutfordringene hos Petunia har vært med på å gi meg en ny hobby i året som har gått. Jeg har blitt helt oppslukt av å fotografere og ser verden på en ny måte. Med disse bildene oppsummerer jeg året som har gått og dediserer dem til fantastiske Petunia ♥


Vinter - Torghatten fotografert fra vår paradisøy, Havnholmen, der mamma vokste opp.


Vår - Hestehoven, det første og vakreste vårtegn.


Sommer - Sommernatt på Helgeland.


Høst - Den vakreste årstiden vi har.

Dette oppsummerer året mitt i bilder, og jeg gleder meg til å ta fatt på et flunkende nytt år med blanke ark og fargestifter til :)

Stor klem fra

Tirsdagstema
 • Dato: 27.des.2010   Kl: 09:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Gratulerer med dagen...

BirthdayTink Pictures, Images and Photos

...til bloggen min! I dag er det faktisk akkurat et år siden jeg startet å blogge, og for et herlig år det har vært. Et helt univers har åpnet seg, jeg har lært utrolig mye, truffet massevis av herlige mennesker via bloggene deres og to av dem har jeg faktisk møtt på ordentlig. Helt herlig, Hege og Gunn Berit :) Sjokoladeinteressen min har gått litt tilbake (iallefall på bloggen, he he) og istedet har jeg fått en ny hobby, nemlig fotografering. Jeg er en ivrig fan av forskjellige fotoutfordringer og oppfordrer alle til å bli med, det er kjempemoro :) Bokinteressen min er derimot fortsatt like stor og jeg har mange planer for 2011!!

Her kan du lese mitt aller første blogginnlegg!

Så vil jeg takke alle mine bloggvenner og lesere som selv ikke har blogg. Dere har gjort mitt første år som blogger til en fantastisk tid, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg begynte med dette (jeg var nemlig litt skeptisk i starten). Og jeg håper at mitt neste bloggår blir en like utrolig reise :)

Så slenger jeg ved et par retroüberkuule (?) bilder tatt med min nye iPhone ♥

Stoor klem fra
 • Dato: 26.des.2010   Kl: 22:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 24

Vårres jul....

...har vært helt utrolig fin! På lillejulaften pyntet vi i huset og ordnet litt småtterier, og jeg hentet julegaven til meg fra husbondekjærsten, en flunkende ny iPhone, hurraaaa :) På ettermiddagen var jeg på jobb og hjemme ble juletreet pyntet etter alle kunstens regler. Herlig å komme hjem til ferdigpyntet julehus :)


Kristian og Ingrid i full sving!

Julaften kom med fantastisk vakkert vintervær og jeg var på jobb sammen med pappa på formiddagen. Julaften er egentlig den aller beste dagen i året å være på jobb, smilende fjes så langt øyet rekker :)

Så feiret vi kvelden hos mamma og pappa sammen med tanter, onkler, søskenbarn, og lillesøsterSusiQ med familie. 14 stykker var vi med stort og smått, og gaveutpakkingen pågikk ut i de små timer. Herlig :)


Tradisjonell pinnekjøttmiddag, utrolig godt...

..og lillesøsterSusiQ's deilige Trifli-dessert :)

Julenissen kom, og Iver følger spent med!

Ingrid er superfornøyd med gaven fra bestemor og bestefar...

...og Kristian har fått vinylplater i gave fra onkel Julian. Knallbra!!
 

 
Vi fikk til og med besøk av Kaptein Sabeltann og lille Pinky utpå kvelden :)

Etter en overjordisk god ribbemiddag hos tante Susanne (SusiQ) og onkel Martin, i går- første juledag,  var det tid for puslespill når vi kom hjem....
...
...og et parti med sjakk. Her gjelder det å konsentrere seg!

I dag har vi bare sløvet og kost oss, og nå er det ikke lenge til vi setter nesen mot Sømna og farmor og farfar. Det gleder vi oss til :)

En fortsatt deilig jul ønskes alle fra
 • Dato: 26.des.2010   Kl: 11:08   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Pink Saturday :)

This cute little teddybear is one of the favourite christmas-presents my daughter Ingrid (8) got this year. In addition to being fluffy and pink he is also a hot water bottle that keeps her warm at night!

 

Merry Christmas from Norway :)Pink Saturday

 ThursdayChallenge


 • Dato: 25.des.2010   Kl: 11:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

GOD JUL :)

kerst Pictures, Images and Photos

En liten titt innom for å ønske alle en herlig, deilig, fantastisk, fredfylt god julaften!!!

Tenkte jeg skulle ha juleferie fra bloggen, men kjenner jeg meg selv rett er jeg nok tilbake allerede i morgen ;)

Juleklem fra
 • Dato: 24.des.2010   Kl: 09:07   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

Black and white......frost og tang i skjønn forening!!

Klem fraNF Macro


 • Dato: 23.des.2010   Kl: 09:03   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Tirsdagstema


Barnas juletrær er pyntet.........julepynten er hentet ned fra loftet....

 ....og julekortene henger til pynt....

Nå er det bare å vente til lillejulaften. Da ordner vi siste rest av pynting i huset, og da kommer juletreet inn i stuen! Gjett om vi gleder oss!!! Og husk; SMIL MENS DU VENTER :)

Klem fraTisdagstema

 


 • Dato: 21.des.2010   Kl: 08:49   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

Mandagstema :)

5115036497_90a4c6d791_z[1]

 

Ukens mandagstema er Julekortmotiv og jeg har tatt et lite dykk i arkivet for å finne fjorårets julekortbilde. I år har det nemlig ikke blitt laget noe julekort. Det skulle vi jo gjøre forrige helg da vi alle ble syke (men nå skal jeg ikke nevne det flere ganger, he he). Og nå orker jeg ikke stresse noe med det, vi får satse på et koselig nyttårskort istedet :)


Ingrid og Kristian, julen 2009

Nå er jeg straks på tur på jobb, det blir en koselig juleuke, litt rart å måtte jobbe på kvelden på lillejulaften, men sånn er det. Hver sin gang, i år er det min tur. Og husk; til jul er det ikke vinduene som skal skinne, men barnas øyne!!!

Ha en herlig mandag, klem fra

 • Dato: 20.des.2010   Kl: 08:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

Fototriss :)Det er mange ting man kan forbinde med glitter, slik som for eksempel...den glitrende blusen min fra Nyttårsballet i januar '08.......eller det glitrende vakre havet som omgir Brønnøysund........eller kanskje barnas glitrende øyne når de pynter juletreet! Nå er det ikke mange dagene igjen :)

Ha en deilig 4 søndag i advent!!! Klem fraFototriss


 • Dato: 19.des.2010   Kl: 09:16   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Anette in da Twilight-zone!!!Ha ha ha ha, hu' derre må jo bare være med i firer'n, eller hva? :D

Ha en herlig lørdag, klem fra
 • Dato: 18.des.2010   Kl: 08:48   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

ABC Scandinavia #G

Min G står i dag for GLEDE...


....og gleden ble stor da jeg i går oppdaget at jeg har vunnet denne kremen på julekalenderen hos Karianne, hurra :)

På onsdag ble det også rom for litt bakeglede! Hos Rita laget vi nydelige Sarah Bernard-kaker og deilige horn. En deilig formiddagsstund fri for stress og mas, jeg gleder meg til neste gang :)

Ha en søt og god fredag, fylt av glede :)

Klem fra
 • Dato: 17.des.2010   Kl: 08:39   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 29
hits