Ukens lesetips - "Vinteräpplen"

Vinteräpplen

I generationer har kvinnorna i Tovas släkt plågats av odugliga och ibland misshandlande män. Fattigdom, våld och sprit tillhör vardagen. På den lilla ön utanför Kaskö i Österbotten är havet ständigt närvarande, som en livgivande kraft men också som ett hinder mot omvärlden. Tova och de två barnen är på flykt i natten. En gång var hon lycklig och förälskad och livet låg framför henne. Men det dröjde inte länge förrän mannen visade en annan sida. Till slut förstod Tova att hon måste ge sig av om hon och barnen skulle överleva.

Hennes egen mamma Mari fick aldrig chansen till ett eget liv. Hon var inte något önskat barn, hon misslyckades i skolan och ansågs enfaldig. Hårt arbete i hushållet, ansåg man, var det enda hon dög till. När hon födde Tova utanför äktenskapet blev hon för all framtid fast i det kärlekslösa och påvra föräldrahemmet. Men hos Tova finns kraften att bryta upp från ett destruktivt liv. Med hjälp av en väninna går färden till Helsingfors. Mot Sverige. Mot framtiden.

Jeg er fryktelig glad i svenske bøker og fant denne boken ved å sniklese svenske bokklubbsider. Magefølelsen min sa meg at denne boken var en liten perle, og jammen hadde jeg rett. Det at denne boken har en selvbiografisk bakgrunn gjør den til en ekstra sterk og hjerteskjærende lesning.

Boken starter med Tovas flukt fra den voldelige ektemannen, og etter hvert får vi også ta del i hennes mammas barndom og oppvekst. I boken får vi flere tilbakeblikk, og jeg er imponert over forfatterens evne til å sy sammen et brokete lappeteppe til en hudløs og samtidig vakker historie. Jeg blir sint og oppgitt, jeg gråter og jeg smiler - alt i løpet av en eneste bok.

La deg ikke skremme av at den er skrevet på svensk - les den allikevel!!!Capris


 • Dato: 15.jun.2011   Kl: 09:10   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

Ukens Lesetips "Ragnarok"

Ragnarok

En dyp, mørk skog. En forrykende vinterkveld. En bil med et ungt ektepar forviller seg inn på den øde skogsveien - og kjører utfor. Slik begynner marerittet. Romanen er en dramatisk beretning om to unge mennesker som uten å vite det suges tusen år tilbake i tiden - og om kampen for å unnslippe den mektige volven og den fryktede høvdingen på storgården Dalheim. Han klarer å flykte, men hun blir igjen på gården, der høvdingern og volven forbereder midtvintersblotet. En thriller der norrøn magi og naturens mystiske krefter danner bakgrunn for et ungt pars kamp for å overleve

Tom Egelands debutbok er en forrykende thriller som tar oss med på en tidsreise både til det glade 1986 og den mer dystre vikingetiden. På bokens vaskeseddel står det at det er en grøsser på linje med Stephen Kings bøker, akkurat det er jeg ikke helt sikker på i og med at pysete meg leste hele boken, men sant nok er den ganske guffen til tider.

Jeg er utrolig fascinert av bøker som omhandler det å reise i tid og denne er en av de bedre!

God bok :)


Capris

 

 


 • Dato: 01.jun.2011   Kl: 15:08   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

Ukens boktips - Tysteren av Jan Erik Fjell

Tysteren

Tysteren er en parallellhistorie som begynner i New York på 1960-tallet. Vincent Giordano tas opp i den beryktede mafiafamilien Locatelli og får sin ilddåp: å henrette en tyster. I nåtid i Fredrikstad drepes byens rikeste mann. Det er grunn til å tro at drapet er økonomisk motivert. Fra Kripos kommer overbetjent Anton Brekke for å lede etterforskningen. Frodig, freidig og frekk, med drag på damene og en hemmelig lidenskap: pokerspill. Med den ivrige politistudenten Magnus Torp i hælene begynner Brekke å rulle opp flere historier som på en overraskende måte flettes sammen til en snedig finale.

"Tysteren" er Jan Erik Fjells debutbok, og jeg tar av meg hatten i beundring og begeistring! Denne boken har alt og jeg elsker måten forfatteren leder oss til å tro at vi har løsningen, men så! Jeg kan love deg at du blir lurt på en utrolig gjennomtenkt og finurlig måte!

Denne boken får en sekser på terningen jeg vanligvis ikke kaster :)Giveaway

 


 • Dato: 24.mai.2011   Kl: 10:11   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

Ukens lesetips!!

Blå måne

"Blå måne" av Alyson Noël

Ever får muligheten til å bringe familien sin tilbake fra de døde - men bare hvis hun er villig til å ofre han hun elsker høyere enn livet selv. Ever har blitt innviet i en mørk, forførende verden av sin elskede Damen. Mens hun lærer om alt det nye hun kan få til med sine nye evner som udødelig, skjer det noe fryktelig med ham. Samtidig som Evers krefter styrkes, svekkes Damens krefter av en mystisk sykdom som truer hukommelsen hans, identiteten hans, livet hans. I desperasjon etter å redde ham foretar Ever en reise til den mystiske dimensjonen Summerland. Der oppdager hun hemmeligheter fra Damens fortid. Den blå månen nærmer seg og varsler om hennes eneste mulige reisevalg. Ever blir tvunget til å velge mellom å skru tilbake klokka og redde familien sin fra ulykken som røvet dem fra henne - eller å bli i nåtiden og redde Damen.

Dette er bok nummer to i serien om De Udødelige. Boken tar en helt annen vending enn jeg forestilte meg da jeg hadde lest ferdig den første og forfatteren vet virkelig å holde på leseren selv om handlingen noen steder kanskje har litt for høyt tempo. Med en skikkelig cliffhanger på slutten er det bare å vente spent på neste bok, "Skyggelandet".

Her kan du lese min anmeldelse av den første boken "Ever- for alltid".


 • Dato: 21.mai.2011   Kl: 08:46   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 1

Sommerlesning :)

Sugar Queen

"The Sugar Queen" av Sarah Addison Allen

Twentyseven year old Josey is sure of three things: Winter in her  North Carolina hometown is her favourite season; she's a sorry excuse for a Southern belle; and sweets are best eaten in the privacy of her hidden closet.

For while Josey has settled into an uneventful life in her mother's house, her one consolation is the stockpile of sugary treats and paperback romances she escapes to each night...

Until she finds her closet harbouring none other than local waitress Della Lee Baker, a tough-talking, tender-hearted woman who is one part nemesis - and two parts fairy godmother...

Dette er boken du bare MÅ lese i sommer! Egentlig har jeg lyst til å bare rope ut alle superlativene som finnes, skrive linje på linje med de mest rosende ord du kan tenke deg! Men alt har vært skrevet før, og denne boken fortjener så mye mer.... Den fortjener rett og slett at du leser den. Setter deg ute i solen og lar deg fortrylle, den fortjener at du åpner boken med forventning og lukker den med et smil!

Hos meg har den stått i bokhyllen i flere måneder før jeg plutselig bestemte meg for å lese den for et par dager siden. Jeg har vel kanskje ikke fått gjort så mye annet siden da. Det var som å endelig skrape flax-loddet som har ligget i lommeboken i evigheter og oppdage at du har vunnet førstepremien :) Hvorfor i all verden har jeg ikke gjort dette før!!?? Men samtidig være litt glad for at jeg ventet så lenge, for det var jo akkurat nå jeg trengte den!!

God bok, klem fra


Capris


 • Dato: 13.mai.2011   Kl: 07:52   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 9

"Bumerang" av Tatiana De Rosnay

Bumerang

Søsknene Antoine og Melanie feirer Melanies 40-årsdag med en tur til barndomsparadiset Noirmoutier. Turen vekker minner, og da de kjører tilbake til Paris er Melanie taus og anspent. Hun mister kontroll over bilen og blir hardt skadet, mens Antoine er like hel. Han vil vite hva som opprørte søsteren, og sporer opp en vel bevart familiehemmelighet.

Forfatteren av "Saras Nøkkel" har skrevet nok en fabelaktig bok. Da jeg begynte å lese var jeg fryktelig spent på om forfatteren kunne leve opp til forventningene mine, men det tok ikke mange sidene før jeg skjønte at jeg satt med nok en bok-skatt i hendene. En hjertevarm og sår historie, denne gang fortalt fra en manns ståsted.

Ikke sett den på ønskelisten, kjøp den heller med en gang ;)


BazarForlag
Capris

 

 


 • Dato: 07.mai.2011   Kl: 22:10   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

"I think I love you" av Allison Pearson

I Think I Love You

Two friends Petra and Sharon live for David Cassidy. His fan magazine is the girls' Bible and they memorise every word that he sings and writes, in the hope of becoming the future Mrs Cassidy. But unbeknownst to Petra, and to millions of other hopefuls, David's letters may not be all his own work.

I 1974 er Petra 13 år og deltar i en konkurranse om å møte hennes store idol, David Cassidy. 24 år etter, i 1998, dør hennes mor, og når hun rydder i morens eiendeler finner hun et brev som forteller at hun egentlig vant denne konkurransen, men at moren gjemte brevet for henne. Petra tar kontakt med magasinet hun elsket som tenåring og får oppfylt sin store drøm ; å møte drømmeprinsen.

Jeg elsker bøker som dette, men denne boken ble desverre en stor skuffelse. Den kom liksom ikke helt igang, og uansett hvor mye jeg prøvde (og hvor mange sider jeg skumleste...og hoppet over) fenget ikke boken i det hele tatt. Det er jeg virkelig lei meg for, fordi jeg hadde så store forhåpninger.  Del 1, der Petra er tenåring, er fryktelig langdryg, og i del 2, der hun er voksen, blir historien litt for innlysende. Ingen overraskelser, og dermed blir dette desverre en bok i nei-stabelen....

 

 

 

 

 

 

 


 • Dato: 04.mai.2011   Kl: 10:04   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

Fantastisk påskelesning :)

Saras nøkkel

Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv.

Glem påskekrimmen, i år syns jeg du skal lese denne boken. En bok som vil gi deg frysninger og ryste deg inn til margen. Fra første side blir du fanget og jeg garanterer deg at du hele tiden vil se for deg deg selv  i Saras situasjon. Boken er helt umulig å legge fra seg, og samtidig vil du grue deg til den er ferdig. Etterpå sitter den i deg fordi du vet at dette ikke bare er fantasi. For 60 år siden led millioner av mennesker samme skjebne som Sara og hennes familie.

Zakhor. Al Tichkah.
Husk. Glem aldri.Bazar Forlag


 • Dato: 20.apr.2011   Kl: 10:14   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 13

"Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr Darcy" av Ingrid S Jacobsen

Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy

Det er ham eller ingen. Ingrid skjønner det straks - han er hennes Mr. Darcy. Hun har lest nok romantiske bøker til å kjenne igjen mannen i sitt liv når hun ser ham. Som romanheltinnene er hun fast i troen på kjærligheten, men i motsetning til de tafatte hovedpersonene har ikke Ingrid tenkt bare å bli sittende og vente. Straks hun har fått ferten av sitt livs kjærlighet, starter jakten. Som en ustoppelig Miss Bennet, eller kanskje en kvinnelig Odyssevs, forserer hun alle hindringer. Sporene løper fra en pub i Kragerø, via Fru Hagen på Grünerløkka og frem til Hells Angels illegale klubb - og Ingrid følger dem ivrig. Det finnes nemlig ingen vei tilbake. Det må bli dem, akkurat som i bøkene. Ingrid Schbsted Jacobsen (f. 1982) debuterer med en inderlig, innsiktsfull roman om hvordan det er å lide av overdreven "romantisme". Og i tillegg være ung og uerfaren og måtte gå omkring med skjev tannstilling ... Alle vil vi kjenne oss igjen i situasjoner hvor bøkenes rosa skjær ikke stemmer overens med virkelighetens nyanser.

Dette er den ene av to bøker jeg har fått fra Silke Forlag, og jeg må innrømme at jeg ikke hadde så store forventninger da jeg begynte å lese. Kanskje fordi jeg ikke er fan av Jane Austen i det hele tatt!?

En ting er sikkert! Etter å ha lest ferdig boka er jeg en svoren fan av Ingrid Schibsted Jacobsen! Det tok ikke mange sidene før jeg var helt oppslukt. Hovedpersonen er bare verdens herligste, og man kjenner seg igjen i så mange ting. Forelskelse, håpløse drømmer og planlegging av fester som aldeles ikke må komme for foreldrenes ører.Forfatterens skildringer av hvordan det er å være ung på 90-tallet i en liten by er så utrolig treffende, og det kunne like gjerne vært en bok om hjemplassen min, Brønnøysund!

Jeg gir vanligvis ikke terningkast, men denne gangen må jeg bare!! Det blir uten tvil en sekser!!! Boken kommer ut 11 mai, så kryss av på kalenderen. Denne boken MÅ du bare ha :)
 • Dato: 12.apr.2011   Kl: 09:04   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 12

"Ever - for alltid" av Alyson Noel

Ever - for alltid

Etter at familien hennes er drept i en forferdelig ulykke, oppdager seksten år gamle Ever Bloom at hun kan se auraen til folk, lese tankene deres og kjenne hele livshistorien deres bare ved å ta på dem. Hun gjør alt hun kan for å unngå kontakt med andre mennesker og holde tilbake sine evner, og blir stemplet som en raring på den nye skolen sin. Men alt blir forandret når hun møter Damen Auguste. Han er vakker, eksotisk og rik. Og han er den eneste som kan roe ned alt bråket og energien i hodet hennes, med en magi som er så intens at hun føler at han kan se rett inn i sjelen hennes. Ever dras dypere og dypere inn i hans lokkende verden av hemmeligheter og mystikk. Hun står igjen med flere spørsmål enn svar. Og hun aner ikke hvem hun egentlig er - eller hva det er. Det eneste hun vet sikkert, er at hun er i ferd med å forelske seg dypt og hemningsløst i ham.

Til å begynne med er det ikke til å unngå at man sammenlikner boken litt med Twilight-bøkene. Men etterhvert tar historien en helt annen vending og man ser fort at dette er en bokserie som står på egne bein. Jeg ble rask lokket inn i Ever Blooms spennende verden og leste ut boken på et blunk.

Dette er en ungdomsbok som godt kan leses av voksne, og jeg vil absolutt anbefale den!

God bok :)
 • Dato: 05.apr.2011   Kl: 08:20   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

Sofia på Måkøya

Bli kjent med Sofia, som forlater venner og familie i Oslo for å jobbe som lærervikar på en øy i Finnmark. Der møter hun den barske fiskeren Magnus ?

En smakebit på første bok:

- Hold dæ på beina, frøken. Vinden ser ikke forskjell på måsøyværinga og byjenta.
    Sofia smilte litt sjenert, og nå var det mannens tur til å se hypnotisert ut.
    Hun hadde et vakkert og særegent ansikt. Øynene var olivengrønne og mandelformet. Over nesen hadde hun et lite fregnedryss som fikk henne til å føle seg som en jentunge, og som hun forsøkte å skjule med pudder.

Etter en del års opphold fra serier som disse var det noe som fanget interessen min da jeg kom på jobb på mandag. I bladhylla sto en bokserie som hverken er fra en storgård eller vikingetiden! Se det måtte jeg sjekke ut nærmere. Første bok starter i året 1964 og jeg var solgt fra første side. Hverdagsdramatikk, romantikk og spenning. Historien er god og 60-tallet er et tiår jeg gjerne skulle opplevd. Boken var utlest på få dager og tok meg med på en reise i tid! Har du lest bokserien Nordlys og syns det var alt for få bøker? Da er dette absolutt bokserien for deg :)

Anbefales på det sterkeste. Jeg skal i allefall abbonnere for å få med meg hver eneste bok :)

Klem fra


 • Dato: 01.apr.2011   Kl: 21:44   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

"Glass og Aske" av Ann Syrèhn Tomasevic

Glass og aske

Ann Syréhn Tomasevics debutroman Glass og aske vever nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig stolt og modig kvinnes skjebne.Året er 1884. Lili blir født inn i en velstående familie i Alsace, som akkurat er gitt til Tyskland etter å ha vært under fransk styre i flere århundrer. Da hennes elskede far plutselig dør og første verdenskrig rykker stadig nærmere, blir livet snudd på hodet. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter med ham til Wien, drevet av drømmen om et nytt liv. Men ekteskapet blir ikke som hun hadde tenkt, og etter en stor tragedie forlater Lili Ernst. Nesten hundre år senere begir den svenske journalisten Amanda seg til Wien etter å ha mottatt en uventet arv etter Lili ? en ring som kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire. Gjennom Amandas etterforskning vokser bildet av en uvanlig kvinnes skjebne frem. Lilis liv er formet av både tragedier og dyp kjærlighet. Hun opplever nød og rikdom, krig og fred, hun gjennomlever tre ekteskap og to verdenskriger. Hun forlater et Europa på sammenbruddets rand, preget av mellomkrigstidens konflikter, til et Amerika som forventningsfullt åpner armene og lokker med løfter om frihet og rikdom. I sin jakt på Lili konfronteres Amanda ubønnhørlig med sin egen smertefulle fortid, og hun tvinges til å ta ny stilling til de valgene hun har gjort opp igjennom årene.I Glass og aske vever Ann Syréhn Tomasevic nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig kvinnes skjebne.

Denne boken har ikke de store cliffhangerne og voldsomme dramatikken, men heller den stillferdige historien til en kvinne som hele tiden finner nye og uventede veier i livet. Boken er utrolig godt skrevet og holder fast på deg til siste side fordi den føles ekte og vekslingen mellom fortid og nåtid er rett og slett perfekt!

God bok :) Klem fra
 • Dato: 25.mar.2011   Kl: 10:04   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

Smakebit på søndag :)

I denne ukens Smakebit på Søndag får dere en bokanmeldelse av en bok jeg leste ut i dag!

Vickis vintagebutikVintage-affæren

Jeg leste boken på svensk "Vickis Vintage Butik", men den finnes også på norsk som "Vintageaffæren" av Isabel Wolff.

Phoebe Swift elsker gamle klær som har en historie. Den dagen hun åpner dørene til sin egen vintagebutikk i London, er en drøm gått i oppfyllelse. Phoebe Swift er trettiseks år gammel, singel, barnløs og med litt for mange ting i fanget. Foreldrene har skilt lag, moren vil ta ungdommen tilbake og oppfører seg som en tenåring, og faren har funnet en kjæreste som er ti år yngre enn hennne selv. I tillegg prøver Phoebe å takle sorgen over bestevenninnens død. Phoebe søker tilflukt i arbeidet sitt, og den dagen hun åpner sin egen vintagebutikk i London, er en drøm gått i oppfyllelse. Hun setter sin ære i å bringe de vakre plaggene tilbake til heder og verdighet, og drømmen er å gi dem et nytt liv. Butikken får raskt mange kunder, og forvandlingen som skjer hos kjolenes nye eiere, gir henne lykke nok. Tror Phoebe. For når hun møter Theresa, tar livet en ny vending. Den gamle, franske damen ønsker å selge sine gamle drakter, og ikke noe vil glede henne mer enn om Phoebe tar ansvaret for dem. Blant klærne finnes en himmelblå barnekåpe fra 1940-tallet. Kåpen kaller på vonde minner hos Theresa, men gradvis begynner hun å fortelle. Historien hennes har klare paralleller til Phoebes egen, og lytter hun, kan hun lære å lege sårene sine og våge å elske igjen.

Jeg hadde ingen spesielle forventninger til denne boken og tenkte at dette var nok en typisk chick-lit bok, men jammen tok jeg feil. Forfatteren har knyttet sammen flere spennende historier som tilsammen blir en perle av en bok. Jeg måtte snufse et par ganger også og ville absolutt ikke at boken skulle ta slutt!

Jeg er ikke av dem som leser en bok to ganger, men denne skal du ikke se bort fra at jeg tar frem igjen ved en senere anledning!

Klem fraSmakebit på Søndag


 • Dato: 06.mar.2011   Kl: 15:58   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 15

Bokbloggturneen: "Mirakel" av Renate Nedregård

Mirakel

Det trengs ingen Gud for å skape et mirakel.Popstjernen Miracle har fikset det!Hun topper hitlistene, reiser verden rundt på turné og lever et liv andre bare kan drømme om.Hun er vakker, vellykket - og griseheldig.Men en dag får hun en mail fra fortiden. Og plutselig står hun ansikt til ansikt med seg selv - den anonyme solisten i Ten Sing, som trodde sangen var en gave fra Gud.Hva skjedde egentlig på veien?Og hvorfor er det så vanskelig å se seg tilbake?

Denne boken likte jeg veldig godt. Forfatteren har et godt språk og får meg til å huske hvor vanskelig det var å bare være 16 år. Alle valg som skulle tas, gjorde man det riktige? Hovedpersonen Rakel får større utfordringer enn de fleste 16 åringer ved å bli tatt ut til Idol og samtidig bli "oppdaget".

I boken får vi lese om hvordan Miracles liv som superstjerne er samtidig som vi får flere tilbakeblikk på livet hennes som uoppdaget TenSing medlem og hendelsene som førte til at hun er der hun er i dag. Boken er ispedd en god dose kjærlighet og er en bok jeg trygt kan anbefale!

I går var det Ellikens Bokhylle som anbefalte "Mirakel". I morgen er det Lesekaninens tur :) Les mer om Bokbloggturneen her!
 • Dato: 24.feb.2011   Kl: 08:34   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 7

Smakebit på søndag :)

Jeg har tar en liten vri på ukens Smakebit og presenterer her en bok jeg nettopp er ferdig med :)

En rekke avbrutte forsøk

Smakebit fra side 144:

"Jeg er forelska i Terje. Men det er en ulykkelig kjærlighet fordi han allerede har dame. Han er redd for at en av venninnene til kjæresten hans skal oppdage det bleika håret mitt i baksetet på Toyotaen. "Dukk, Furuholmen" sier han hver gang vi passerer noen på veien. "Hvorfor det?" spør jeg. "Fordi de kan komme til å trekke gale slutninger" sier han.

Å skrive en bok om seg selv må være den enkleste sak i verden, tenker forfatter Selma Lønning Aarø. Men etter hvert som hun rekonstruerer sin egen oppvekst, blir hun stadig avbrutt av andre familiemedlemmer som husker hendelsene noe annerledes. Tilslutt utgjør innvendingene fra omgivelsene (spesielt forfatterens mor) minst halve manuskriptet.- Jeg kommer aldri mer til å snakke til deg hvis du gir ut denne boka, sier forfatterens mor.- Det er en sjanse jeg er villig til å ta, svarer forfatteren.En rekke avbrutte forsøk er en bok om hva og hvordan man husker, en oppvekstroman fra 80-tallet og et aldri så lite familiedrama.

Dette er en liten nattbordsbok som jeg leste ut på kort tid, ene og alene fordi den var så utrolig morsom. I begynnelsen er den litt..rar, men etterhvert begynte jeg å kjenne igjen ting vi både gjorde og hadde på oss på det glade 80 tallet, vi var nok 13 år omtrent samtidig!!  Like morsomt som selve historien om Selmas liv er de små snuttene om hva som blir sagt når forfatteren avbrytes av familiemedlemmene (som krever både det ene og det andre). Tross sterke protester kommer Selmas bok ut og jeg sier med dirrende røst " Hvem trenger Knausgård når vi har Selma??? "

God bok fraBli med på Smakebit på Søndag du også :)


 • Dato: 13.feb.2011   Kl: 21:54   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 5

"L.A Candy" av Lauren Conrad

L.A. Candy

Los Angeles is all about the sweet life: hot clubs, cute guys, designer . . . everything. Nineteen-year-old Jane Roberts can't wait to start living it up. She may be in L.A. for an internship, but Jane plans to play as hard as she works, and has enlisted her BFF Scarlett to join in the fun.
When Jane and Scarlett are approached by a producer who wants them to be on his new series, a "reality version of Sex and the City," they can hardly believe their luck. Their own show? Yes, please!
Soon Jane is TV's hottest star. Fame brings more than she ever imagined possible for a girl from Santa Barbara?free designer clothes, the choicest tables at the most exclusive clubs, invites to Hollywood premieres?and she's lapping up the VIP treatment with her eclectic entourage of new pals. But those same friends who are always up for a wild night are also out for a piece of Jane's spotlight.
In a city filled with people chasing after their dreams, it's not long before Jane wakes up to the reality that everyone wants something from her, and nothing is what it seems to be.

Jeg har et lite prosjekt på gang for tiden, med èn bok på nattbordet og en annen bok som jeg leser ellers på dagen. Foreløpig fungerer dette veldig bra, og jeg føler meg veldig effektiv som leser to bøker samtidig ;)

"L.A Candy" har jeg nettopp lest ferdig, den har vært min nattbordsbok den siste tiden og er en sukkersøt og koselig bok. Perfekt til kveldslesning. Noe mer enn sukkersøt og koselig er den vel strengt tatt ikke, kanskje litt ekstra spennende for fans av forfatteren Lauren Conrad, stjernen i MTV-serien "The Hills". Men den hadde en liten cliffhanger på slutten som gjør at bok nummer to i serien helt sikkert blir ny nattbordsbok ved en senere anledning.

Konklusjonen blir derfor; helt grei!

God bokmandag, klem fra 


 • Dato: 07.feb.2011   Kl: 09:46   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

"Kjempenes Fall" av Ken Follett

Kjempenes fall

Det tjuende århundre er i sin begynnelse. I Wales fyller Billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. Men det ligger forandring i luften. Mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i Russland. Her planlegger brødrene Grigori og Lev Peshkov å emigrere til USA, men et mord, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.I London strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady Maud Fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. Under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. Folket trenger noe å samle seg om. Og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og Mauds forhold til tyskeren Walter von Ulrich går harde tider i møte. Er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?Ken Follett, forfatteren bak suksessene Stormenes tid og Nålen, er tilbake med en ny storslagen roman. Vi følger skjebnene til fem familier fra Wales, England, Tyskland, Russland og USA gjennom en tid hvor verden rystes av den første verdenskrigen, den russiske revolusjonen og kampen for kvinnenes rettigheter.

Puh, endelig ferdig med denne mursteinen av en bok. Og for en bok, 900 sider med informasjon om hvordan første verdenskrig startet og hva som skjedde underveis til den endelig stoppet. Til tider kan det kanskje bli litt vel mye taktikk og historie, men hold ut. Skjebnen til alle romanens hovedpersoner blir vevd sammen på en utsøkt måte og gir spenning til siste slutt. Forfatteren har i tillegg en hårfin balanse mellom sine romankarakterer og det som i virkeligheten hendte disse krigsårene og dette gir romanen et ekstra løft!

Ken Follett slutter aldri å imponere meg, og jeg gleder meg allerede til neste bok :)

Klem fra


 • Dato: 01.feb.2011   Kl: 14:47   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 10

"Mini Shopaholic" av Sophie Kinsella

Mini Shopaholic

Becky Brandon (née Bloomwood) thought motherhood would be a breeze and that having a daughter was a dream come true - a shopping friend for life! But it's trickier than she thought - two-year-old Minnie has a quite different approach to shopping. She can create havoc everywhere from Harrods to Harvey Nicks to her own christening. She hires taxis at random, her favourite word is 'Mine', and she's even started bidding for designer bags on ebay. On top of everything else, there's a big financial crisis. People are having to Cut Back - including all of Becky's personal shopping clients - and she and Luke are still living with Becky's Mum and Dad. To cheer everyone up, Becky decides to throw a surprise birthday party - on a budget - but then things become really complicated. Who will end up on the naughty step, who will get a gold star and will Becky's secret wishes come true?

Dette var den siste boken jeg leste i 2010, og bokåret fikk en herlig slutt! Fantastiske Becky er min store favoritt, og selv om boken var litt ujevn i begynnelsen tok den seg opp, og slutten ble akkurat slik jeg elsker den - og lurer du på hvordan, ja så må du jo bare lese den :)

Det er ikke ofte jeg gapskratter når jeg leser bøker, men det kan jeg garantere deg at jeg gjorde denne gangen!!

God bok fra
 • Dato: 17.jan.2011   Kl: 18:59   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Smakebit på søndag; "Rubinrød" av Kerstin Gier

Siden jeg fortsatt leser samme boken som sist uke (er litt treig i disse juletider og koser meg stadig med "Minishopaholic"), kommer det her en bokanmeldelse av den siste boken jeg leste i 2010, nemlig "Rubinrød" av Kerstin Gier.

Rubinrød

Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen - forbudt, forførende og uimotståelig!Det er ikke enkelt å leve i en familie hvor det er så mange hemmeligheter. Det tenker i hvert fall 16-årige Gwendolyn - inntil hun en dag plutselig befinner seg i London i en annen tid. Da skjønner hun at det er hun selv som er familiens største hemmelighet. Det hun ikke innser, er at man burde unngå å forelske seg når man er fanget mellom to tidssoner. Det gjør den kompliserte kjærligheten enda mer komplisert!?

"Rubinrød" er egentlig en ungdomsbok, men passer også perfekt for romantiske halvgamle damer ;) Jeg bare ELSKER bøker som omhandler det å reise i tid, og denne boken klarte jeg bare rett og slett ikke å legge fra meg. Jeg hadde visse forventninger da jeg begynte å lese, og boken overrasket stadig ved ikke å ta de vendingene jeg trodde. Det passer meg perfekt og jeg jafset i meg boken på to dager. "Rubinrød" er den første boken i en trilogi og bok nummer to er ventet iløpet av året, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet!! Jeg tar gjerne imot tips om bøker som handler om det samme temaet; å reise i tid!

Bli med på Smakebit på søndag hos Ladybug du også!!

God bok, klem fra 


 • Dato: 02.jan.2011   Kl: 19:25   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 14

"Rapsgubbene" av Karin Brunk Holmqvist

Rapsgubbene

Gamle gubber er lure som rever! Albert og Henning er brødre - to gamle ungkarer som støtter hverandre tykt og tynt. Gubbene er vel kjent av alle i bygda, og alle kjenner de litt eksentriske vanene deres. Albert og Henning lever etter påbudene de en gang fikk av moren sin. Skulle de finne på å gå til køys uten å ha vasket seg i ørene, hører de straks mors strenge stemme i sitt indre. Men gamle gubber er også lure som rever! Noen regler kan de rett og slett velge å glemme. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen. Der står Albert og Henning ofte og kikker ut over markene, diskuterer likt og ulikt og spytter snus. Men freden er truet. En dag spres en stor nyhet over landet: I Alberts og Hennings rapsåker er det funnet spor etter romvesener! Den lille gården invaderes plutselig av journalister fra hele verden. Dette ville mor ikke likt, tenker gubbene, og prøver å holde seg unna. Men hva slags vesener er det som har inntatt åkeren? Og hva vil nå skje med den søvnige bygda?

En herlig bok om de to gamle brødrene som bare er søtest i verden. Dette er den andre boken jeg leser av denne forfatteren og hun skuffer ikke. Med lun humor tas du med til en verden der alt er befriende ukomplisert. Savner kanskje litt av snerten til "Potensgiverne", men alt i alt en super bok!

Juleklem fra


 • Dato: 23.des.2010   Kl: 20:40   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

"Hittebarnet" av Katerina Janouch

Hittebarnet

I Hittebarnet har Cecilia precis upptäckt att hon är gravid. Sommaren står i full blom och det är mycket som ska ordnas. Barnkalas, semester och en weekendresa på tu man hand med maken John. Graviditeten är lika oväntad som förvirrande för Cecilia. Är äktenskapet tillräckligt stabilt för att klara av ännu ett barn?

Privatlivet är turbulent, men mycket händer även på förlossningen. En sen kväll hittar Cecilia ett övergivet barn på marken utanför sjukhuset. Vem har lämnat barnet och varför? I sina försök att besvara gåtan utsätter sig Cecilia själv för stora risker. Både kroppsligt, men även känslomässigt.

Bok nummer to, "Systerskap", slutter med at Cecilia oppdager at hun er gravid, og jeg var fryktelig spent på fortsettelsen. I "Hittebarnet", som er bok nummer tre, får vi vite hvordan det går med Cecilia og John. Den er litt mere melankolsk enn de to første bøkene, og kanskje litt treig i starten, men når det først løsner er den både spennende og interessant.

Nå venter jeg med spenning på om det kommer flere bøker om den sympatiske svenske jordmoren.

God bok, klem fra
 • Dato: 20.des.2010   Kl: 22:01   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

"Dypet" av Tom Kristensen

Dypet

Vinteren 1981 går to dykkere ned på 81 meters dyp i Nordsjøen for å kutte wirene festet mellom boreriggen Canton Driller og brønnhodet. Men noe går forferdelig galt. Bare den ene dykkeren, Tord Stensen, overlever. I Oslo får olje- og energiministeren et trusselbrev: En rigg vil bli senket hvis ikke utbyggingen av Trollfeltet stanses umiddelbart. Like etter går Canton Driller ned. Så får oljeministeren nok et trusselbrev. En ny oljerigg blir senket hvis ikke kravene innfris ... I 2010 oppsøker en syk og forvirret eks-nordsjødykker Tord Stensens sønn Jonas. Mannen er redd. Dagen etter er han død. Jonas begynner å gjøre skremmende oppdagelser. Bit for bit avdekker han farens skjulte og dramatiske historie.

Dette er den første boken jeg har lest av denne forfatteren, og jeg må si det ga mersmak. En spennende historie, krim light kan man kanskje si, med en slutt jeg ikke så helt for meg. Akkurat det liker jeg veldig godt, når jeg tror jeg har svaret og så tar boken en annen vei.

Jeg er også veldig fasinert av 70 tallet og begynnelsen på 80 tallet. Musikk, hendelser, klær...ja hele pakken. Så da jeg leste første delen av denne boken så jeg det hele for meg som en super8-film i falmede retrofarger. Herlig :)

God bok, hilsen

 • Dato: 04.des.2010   Kl: 20:19   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

Bokbloggturneen, "Med egne øyne" av Arne Svingen & Christoffer Grav

Med egne øyne

Jim er på høyden av sin artistkarriere, men likevel savner han noe. Han reiser langt langt bort, og et skjebnesvangert møte på en øde strand gjør at han brått oppdager noe nytt ved livet. Han møter en jente, og det er første gang han ikke blir gjenkjent. Forklaringen er enkel; hun er blind. En annerledes kjærlighetshistorie om å se verden på en ny måte. Eller ikke se den i det hele tatt.

Det første man legger merke til ved denne boken er de fantastiske illustrasjonene, og jeg ble sittende og se på disse flere ganger før jeg i det hele tatt kom igang med boken. Jeg ble rett og slett bergtatt!

Når det gjelder selve bokens historie virker den veldig lovende, spennede å se om de to får hverandre til slutt. Det er mange hindringer i veien, og ikke lett når man har så forskjellig utgangspunkt. Jeg synes imidlertid den er skrevet på en måte som gjør det litt uklart å få tak i selve handlingen, det er lange dialoger uten noen form for beskrivelse av hvem som sier hva, og da er det lett å miste sammenhengen. Det er også et par ganske brå overganger i handlingen, og jeg måtte tenke meg om litt ekstra for å få tak i hva forfatteren egentlig mente. Til tross for disse tingene ble det allikevel en positiv leseopplevelse.

Min konklusjon blir derfor følgende; dette er en bok som tar opp et tema som er veldig aktuelt, ungdommers søken etter oppmerksomhet og berømmelse. Kanskje er det ikke så glamorøst som man tror!? Med de vakre illustrasjonene som løfter boken flere hakk er dette en bok jeg gjerne vil anbefale for andre!

 

I går ble denne boken anmeldt hos Lady Netta, i morgen er det Marielles tur!

God bok!!

Klem fra


 


 • Dato: 25.nov.2010   Kl: 09:30   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 14

"Bare vanlig vann" av Kajsa Ingemarsson

Bare vanlig vann

Den suksessfulle forfatteren Stella Friberg har et tilsynelatende perfekt liv. Hun har en eksklusiv leilighet, en garderobe fylt med de mest eksklusive designerklær, en sjarmerende kjæreste og en frekk sportsbil. Men medaljen har en bakside. Livet hennes rommer også utroskap, forfølgelser, svik, skandaler og ensomhet. Og på toppen av det hele har hun en lekkasje på badet som håndverkeren Jonny må tette. Men er han også den som kan fylle tomrommet i livet hennes?

Fantastisk er ordet jeg vil starte denne bokanmeldelsen med! Dette er rett og slett en bokperle, der du får et innblikk i en forfatters hverdag. Kanskje er den ikke så glamorøs som vi tror. Den noe usympatiske forfatteren Stella Friberg opplever ting hun slett ikke har planlagt mens hun skriver ferdig den siste boken i en serie på ti om privatdetektiven Fransisca Falke.  Og det beste med boken er at du får to for prisen av èn. Vi får nemlig utdrag av boken om heltinnen fra 1800tallet mens du leser om Stella Fribergs kronglete vei til avslutningen av bokserien. Og fritt for romantikk er det heller ikke!  MÅ leses, sett den på julegavelisten :)   Jeg har lest den svenske versjonen, men den er også å finne på norsk!

God bok!!

Hilsen • Dato: 23.nov.2010   Kl: 09:44   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 13

Desiland av Mala Naveen

Desiland

En medrivende fortelling fra to kontinenter - en bredt anlagt, krysskulturell debutroman fra Oslo og Bombay.

Fra en sydenblokk på Stovner skildres livet med humor og overbevisende autoritet. Fysioterapeuten Shyam vil leve av å oversette sanger fra 50-tallet, mens kona Bharati kommer på kant med venninnegjengen når hun ikke vil la seg diktere. Familiehåpet Suraj har tatt med seg sin hemmelighet til Bombay, mens lillesøsteren Mita vil feste familieskandalene til film.

For alle fire får forsøkene på selvrealisering uventede konsekvenser. Spørsmålet er om de kan stanse før hele familien går i oppløsning.


Denne boken har jeg fått tilsendt av Aschehoug Forlag, og var veldig spent på å begynne å lese den. Jeg hadde nemlig en forestilling om at den kunne være noe annerledes enn de bøkene jeg vanligvis leser.

Mine antakelser stemte, men det var på ingen måte negativt. Det var utrolig interessant å lese om hvor forskjellige de fire familiemedlemmene var, og at kulturkollisjoner faktisk kan opptre innad i familier.Vi får ta del i hvordan alle de fire familiemedlemmene, mor, far, bror og søster, oppfatter og takler problemene som oppstår, og det er på fire helt forskjellige måter.   Den var kanskje litt  treig  på slutten, men absolutt en bok jeg vil anbefale :)

Klem fra

 • Dato: 11.nov.2010   Kl: 09:15   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

"Hotellet på hjørnet av bitter og søt" av Jamie Ford

Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt

Seattle, 1942; ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter sin ungdomskjærlighet. Hva skjedde med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen? Boken gir en unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor, og leserne får et fascinerende innblikk i Seattles Chinatown og Japantown. Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en følsom kjærlighetshistorie som lever opp til ordene i tittelen.

Dette er en nydelig, varm og stillferdig bok. Den raser ikke fremover i halsbrekkende tempo, men hyller deg inn i kjærlighet, vemodighet og lengsel. En bokperle rett og slett. Anbefales!!!

God bok fra • Dato: 31.okt.2010   Kl: 10:08   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 9

"Buena Sucia" av Alisa Valdes-Rodriguez

Buena Sucia

 

LAUREN, en frittalende spaltist for en for en av Bostons lokalaviser, der hun lager overskrifter av kjærlighetslivet sitt. SARA, den perfekte hustru som har alt, men som betaler en høy pris for det. ELIZABETH, en utrolig vakker programleder som strever med å kombinere jobben med et ytterst privat privatliv. AMBER, som til tross for at hun ikke snakker et ord spansk, holder på å bli en stor, latinamerikansk popstjerne. REBECCA, en stjerne i ukebladbransjen, men dessverre totalt ubrukelig når det gjelder menn. Og USNAVYS, en alt annet enn usynlig fashionista, som står i fare for å forelske seg hodestups. Heng med når Buena Sucia-klubben samles over vin, mat og sladder mens de forsøker å finne ut av livene og forholdene sine. Problemløsing har aldri vært frekkere eller morsommere!

Dette er den andre av to bøker jeg har fått tilsendt fra JuritzenForlag, og jeg var veldig spent da jeg begynte å lese. Jeg forsto snart at dette er ikke en helt vanlig chick-lit bok. Denne boken har mer av alt!  Mer humor, snert, lidenskap, smerte, kjærlighet og et friskere språk enn de fleste bøker jeg har lest i denne sjangeren!
Herlig!!!! Anbefales på det sterkeste :)

Klem fra • Dato: 21.okt.2010   Kl: 08:15   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

"Bedragen" av Katerina Janouch

Bedragen

Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Dette er bok nummer èn i serien om jordmoren Cecilia, skrevet av min  favorittforfatter nr1 for tiden; Katerina Janouch. Serien er varm, jordnær og virkelighetstro og hun sper på med små spenningsdrypp som gjør at man ikke klarer å legge boken fra seg. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på bok nummer tre (jeg klarte nemlig kunststykket å lese bok nummer to først :).

Løp og kjøp!!!!

Klem fra


 


 • Dato: 10.okt.2010   Kl: 10:24   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

"Gifttreet" av Barbara Kingsolver

Gifttreet

Mor Orleanna og døtrene Ruth May, Rachel, Leah og Adah rykkes opp fra sine trygge liv når familiens overhode, baptistpresten Nathan Price, tar dem med til Afrika. Han har bestemt seg for at det er hans oppgave å få Guds lys til å skinne over en liten landsby dypt inne i jungelen.Livet blir alt annet enn lyst i et land som rives i filler politisk, og der de daglig må kjempe mot sult, nød, sykdom og ville dyr. Til slutt klarer ikke Orleanna og døtrene hennes mer, og uten noen eiendeler starter de den lange veien tilbake - til fots.Det er de fem kvinnene som hver på sin måte forteller historiene om sitt livs kamp. Dette er en inspirerende saga om å overleve, og om å gjøre det beste ut av livet.

Denne boken var jeg så heldig å få tilsendt fra Juritzen Forlag og den har virkelig gitt meg en god leseopplevelse!

De fire forteller på hvert sitt vis om sine opplevelser som predikantkone -og barn. Orleanna ser tilbake på reisen med bitterhet og vemod, Ruth May  på fem år forteller underveis på sin egen måte om alle opplevelsene hun har i Kongos jungel. Storesøster Rachel på 17 ser ikke lenger enn nesen rekker og hennes historie er preget av ungdommens selvopptatthet. Leah på 16 ønsker ikke annet enn at faren skal se henne og inkludere henne, og hennes tvillingsøster Adah forteller på sin helt spesielle måte, siden livet hennes er preget av en fødselsskade. En sterk fortelling om kulturkollisjoner, håp, kjærlighet og skremmende fanatisme.

Denne bør du absolutt lese!!!!

Klem fra • Dato: 30.sep.2010   Kl: 12:16   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

"Elsas Mode" av Sofi Fahrman

Elsas mode : 1:a boken

Elsas mode är Sofi Fahrmans debut och den första boken i en trilogi om Stockholms modevärld. En fartfylld, spännande roman för alla som gillar att läsa om shopping, fest, kärlek, sex, inneställen och trender.

Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och Borås igen.

Men inom kort ger Elsa sig av igen - till Stockholm - och en ensam kväll får hon en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir hennes inträde till Stockholms glamourösa modecirkus, vip-inbjudningar, butiksevent, klubbarna kring Stureplan och överklassens fester i skärgården.

Samtidigt som är hon trots allt en 21-åring från Borås som inte är särskilt världsvan, har en förmåga att bli alldeles för berusad vid precis fel tillfälle och snacka lite väl mycket om sig själv.

Och så är hon ju galen i snygga killar, vilket ställer till med en hel del problem...

 Jeg ble anbefalt denne boken av min bloggvenn Kjersti og ble kjempeglad da jeg fant den på Åhlens i Lycksele i sommer. Det er en lettlest og fartsfylt bok, og du får et innblikk i livet til en etterhvert ganske så kjent moteblogger. Den ble kanskje litt vel overflatisk til tider, litt for mange beskrivelser av designere, klesmerker og in-restauranter for min smak, men allikevel; godt lesbar!!

Klem fra • Dato: 16.sep.2010   Kl: 22:57   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

"The Girl Who Chased the Moon" av Sarah Addison Allen

The Girl Who Chased the MoonEn perle av en bok full av magiske hendelser, akkurat slik jeg elsker det. Hovedpersonene Julia og Emily tar deg med på en reise som favner både måneskinn, kolibrikake og et tapet som skifter mønster etter humøret til den som bor i rommet. Syns du dette høres sært ut og veldig usannsynlig? Les boken allikevel, du kommer ikke til å angre!!

Jeg har allerede bestilt en annen bok av denne forfatteren, "Sugarqueen" og gleder meg til den dumper ned i postkassen :)

http://www.sarahaddisonallen.com/ er forfatterens nettside!

Klem fra
 • Dato: 06.sep.2010   Kl: 09:39   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Tom Egeland "Fedrenes løgner"

Fedrenes løgner

En spennende familiekrønike

En handlingsrik bok om fire menn, deres liv og dramatiske skjebner

En ferskvannsdunk med en dagbok driver mot land på Barbados. Det oppsiktvekkende funnet kaster nytt lys over forsvinningen til klimaforskeren Carl Christian Scott i Vestisen tjue år tidligere. Funnet blir også et vendepunkt for hans sønn, journalisten Victor Scott, som strir med egne problemer og livsvalg. Victor blir bedt om å skrive en bok om sine berømte forfedre: Faren som forsvant sporløst, farfaren som fikk nobelprisen i litteratur, oldefaren som bodde tjue år på en øde øy. For å samle informasjon legger Victor ut på en verdensomspennende reise som skal endre livet hans. Fedrenes løgner er en episk og handlingsmettet roman om fire menn, deres liv og dramatiske skjebner.

Fy søren, jeg tror aldri jeg har lest en bok så fort før!! Her er det spenning fra første side og det gjelder å henge med i svingene for her er det mange personer å holde styr på. Men det gjør faktisk ingenting, for alle har de en viktig plass i denne utrolige historien. På slutten kommer overraskelse på overraskelse, det blir nesten litt for mye, men forfatteren stopper akkurat i tide - til at du leser siste side med et stort glis og et WOW!!!
Besøk forfatterens egen blogg her!

Husk å før opp denne boka på "Må ha"-lista di ;)

Klem fra • Dato: 28.aug.2010   Kl: 08:37   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

"Systerskap" av Katerina Janouch

Systerskap

Läs Katerina Janouch serie om barnmorskan Cecilia Lund och hennes stora familj! Här möter vi Cecilia, maken John och deras fyra barn men även Cecilias två systrar och den framgångsrika modern som mera tänker på sitt yrke än på sin familj.
Serien kretsar kring familjeliv på 2000-talet där lyckan blandas med smärtsam svartsjuka och där kvinnligt systerskap skänker tröst och gemenskap.
Familjen Lunds hus på Lindängstorget är till salu. Efter Johns otrohet har Cecilia och John separerat och plötsligt är Cecilia varannan vecka-mamma. Hon saknar familjelivet och kastar sig in i arbetet som barnmorska och låter sig uppslukas av dramatiken på förlossningen. Samtidigt bär hon på en ilska och tycker att singellivet är ovant och svårt. Kanske kan mötena med John hos terapeuten hjälpa henne att få ordning på tillvaron? Ett telefonsamtal visar sig avgörande på flera sätt. Plötsligt förstår Cecilia var hennes känslor finns. Med ens är hon redo att slåss för det som är viktigt.
Samtidigt som Cecilias familj håller på att söndras hamnar hon mitt i en annan kris. Det börjar med en rad brutala övergrepp i city. Därefter försvinner Cecilias systerdotter plötsligt oförklarligt, rykten och skvaller sprids på nätet och begreppet systerskap får en ny innebörd vad händer när offret själv blir förövare? Och kan hämnd verkligen vara den rätta vägen till jämlikhet?

Jeg er solgt!! Denne boken var utrolig bra, og siden jeg oppdaget at jeg nå har lest den andre boken av en trilogi først, er jeg bare nødt til å bestille de to andre bøkene, "Bedragen" og "Hittebarnet" fortere enn svint!!!

Forholdet mellom Cecilia og mannen hennes, John, går som en rød tråd gjennom hele boken. I tillegg får vi lese om hennes opplevelser som jordmor og andre dramatiske ting som skjer i hennes nærmeste familie og omgangskrets. Det er mange ting å holde styr på, men forfatteren har gjort en glimrende jobb med å veve sammen alt til et nydelig bokteppe. Denne boken er nesten umulig å legge fra seg!!!!
Her forteller forfatteren om sin egen bok, og her kan du besøke bloggen hennes :)

Klem fra


 • Dato: 22.aug.2010   Kl: 18:14   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 7

"The year the Gypsies came" av Linzi Glass

Sprickor och honungslim

De kom till oss den våren och kastade en förtrollning över oss. De ändrade våra liv för alltid. Winslow Lane 99, Johannesburg, Sydafrika. En gata kantad med en frodig grönska. Där lever den 12-årige Emily Iris ett till synes idylliskt liv. Men under ytan finns gräl, olyckliga människor och osäkerhet. En dag kommer en kringresande familj - ett australiensiskt par med sina två söner. De ska bo i familjen Iris trädgård. Och för en tid, så länge vagabonderna stannar, slutar Emilys mamma och pappa att bråka och de kan leva ett normalt familjeliv. Men snart börjar dessa "zigenare" kasta mörka skuggor över deras liv. Skuggor som ändrar deras liv för alltid.

Sprickor och honungslim utspelar sig i Sydafrika under apartheid i slutet av 60-talet. Detta är ett laddat drama om förlorad oskuld och om hur en ung flickas styrka testas och triumferar i en oväntad familjetragedi. Historien berättas genom Emilys unga och klarsynta ögon och genom vänliga ord och vägledning från Buza, familjens nattvakt, kommer Emily över tragedin och blir hel igen. Buza ger Emily ett pärlband av visdom om livet och hur vi överlever det och ironiskt nog är han den klokaste vuxna i hennes närhet och den som kan ge trygghet samtidigt som han är helt maktlös och utan stolthet i ett orättvis värld där apartheid styr. Sprickor och honungslim är en vacker och poetisk berättelse som kommer att trollbinda både tonåringar och vuxna.

Denne boken kom jeg tilfeldig over da jeg var på biblioteket, like før vi reiste på ferie. Forsiden var fargerik og forlokkende, og da jeg leste bak på boka hørtes den veldig interessant ut. Boken ble dermed min ferielesning, og selv om den var litt treig i starten oppfylte den mine forventninger.

Jeg leste den engelske utgaven og litt ute i boken kom et lite avsnitt som var så vakkert skrevet at jeg måtte lese det flere ganger;
  "I am liquid warm bubbles, light as a feather floating down a calm stream, a sparkling crimson jewel on a mountain high. For just one second, I am Emily the beautiful."

Absolutt en bok verdt å lese! 

Klem fra
 • Dato: 16.aug.2010   Kl: 19:23   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

"Om så det gjelder" av Hanne Richardt Bech

Om så det gjelder

Brønshøj, Danmark, 1933. Søskenparet Viggo og Vita med sosialdemokratisk bakgrunn møter rikmannssønnen Max. Tenåringene lever i en tilværelse preget av vennskap og forelskelse, samtidig som krigen og spenningen ulmer under overflaten. Når krigen bryter ut kaster Max og Vita seg ut i motstandskampen mens Viggo fører en mer stille tilværelse. Når de møtes igjen kommer fortidens demoner fram i lyset.

Slik starter boken: Halvt i skygge, på en altan i Kusadasi sitter en svært gammel mann. Alt ved ham er tynt. Håret, leppene, han veier ingenting, de lange bena drukner i et par lyse linbukser. Han er veldig brun, man kan se ham for seg på stranden i en liggestol; føttene, som virker altfor store i enden av de spinkle anklene hans, føttene med knokene og de skjeve tærne, som om han har vandret på jorden siden Tollundmannen.

Denne boken har fått gode anmeldelser og begynner bra. Historien fenget meg, og det var spennende å lese. Men midtveis stopper det opp og jeg synes rett og slett det blir kjedelig. Jeg bestemmer meg allikevel for å lese videre, for jeg får en liten magefølelse og er spent på om mine antagelser stemmer. Jeg må allikevel innrømme at de siste kapitlene ble skumlest. 

Konklusjonen er dermed at dette er en grei nok bok, men ganske så kjedelig!

Klem fra • Dato: 04.aug.2010   Kl: 22:00   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

"Barnepiken" av Kathryn Stockett


Barnepiken

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

Slik starter boken:
 August 1962
Mae Mobley ble født en tidlig søndag morgen i august 1960. Kjerkeunger, bruker vi å kalle dem. Å passe hvite smårollinger, det er det jeg gjør, i tillegg til all matlagingen og vaskingen. Jeg har oppdratt søtten unger i mine dager. Jeg vet hvordan jeg skal få ungene til å sove, slutte å gråte og gå på do før mødrene deres i det hele tatt har stått opp.
 Men jeg har aldri vært borti en unge som skriker sånn som Mae Mobley Leefolt. 
                                   
                                                                                                    *

Dette er den beste boken jeg har lest siden Boktyven. Skeeter, Aibileen og Minny forteller vekselvis hvordan de opplever det som skjer mens de sammen skriver boken. Vi får hendelser belyst fra flere sider, og det er utrolig bra skrevet. Faktisk så bra at jeg nesten føler det som om jeg ser en film istedet for å lese. Jeg tror ikke jeg noen gang har opplevd en så levende bok som denne. Hvis jeg må trekke frem noe negativt må det være at slutten kanskje er litt brå, jeg vil gjerne vite enda mer om det som skjer med de tre kvinnene etter at boken er ferdigskrevet.

MÅ leses, løp&kjøp!!!!!  Eller kanskje lån den på biblioteket :)

Klem fra • Dato: 21.jul.2010   Kl: 19:31   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

"Thanks for the memories" av Cecelia Ahern

Thanks for the memoriesTakk for alle minnene

En ny bok av min yndlingsforfatter er akkurat ferdiglest, og jeg er meget fornøyd :)

Er det mulig å kjenne noen man aldri har møtt? Etter en tragisk ulykke husker Joyce Conway ting hun aldri har opplevd. Hun kjenner til små brosteinsgater i Paris, en by hun aldri har besøkt, og vet plutselig en masse om kunst, som aldri har interessert henne før. Og hver natt drømmer hun om en ukjent liten jente med lyst hår. Justin Hitchcock er skilt, ensom og rastløs. Han kommer til Dublin som gjesteforeleser i kunsthistorie og blir motvillig overtalt til å gi blod. Det blir det første som kommer rett fra hjertet hans på lenge. Uten at de vet det, er livene deres flettet i hverandre - selv om de ikke engang har møttes.

Denne boken er nydelig og morsom og med et lite dryss av magi, slik alle Cecelia Aherns bøker har. Jeg leste boken på engelsk, men den er også oversatt til norsk og begge fåes kjøpt i pocket utgave. I denne boken falt jeg pladask for hovedpersonens far, en herlig skrue som egentlig skulle hatt sin egen bok!

Anbefales!!!!

Klem fra

 • Dato: 12.jul.2010   Kl: 11:01   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

"Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa

Morgen i Jenin

Noen ganger kan en bok forandre vår måte å tenke på. "Morgen i Jenin" er en slik bok. Det begynner i Palestina i 1941, da beboerne i den lille landsbyen Ein Hod tar fatt på sitt gledesfylte arbeid med olivenhøstingen. I 1948 jages de alle fra forfedrenes land og blir tvangssendt til en flyktningeleir i Jenin. Det er Amal som forteller den sterke og utrolig gripende historien om sin familie gjennom tre generasjoner, om brutalitet og tap, om å leve under umenneskelige forhold, om stjålet barndom, knuste drømmer og sorg. Men hennes beretning er samtidig vakker og forteller mest av alt om forsoning og kjærlighet.

Dette er en sterk fortelling om hva som skjedde i 1948 da Palestina ble invadert av Israelerne og ble fratatt sitt land. Selvfølgelig har en sak alltid to sider, men jeg sitter igjen med en følelse av "var det slik det egentlig var? Er det derfor ting er som de er i dag?". Ting som tidligere har vært uforståelig for meg står nå klarere og på den måten er dette en viktig bok.  Samtidig er det mye informasjon, mange ting som skjer og mange navn å forholde seg til. Forfatteren skifter mellom å fortelle boken i jeg-form og i tredjeperson og det gjorde at jeg syns det gikk litt trått innimellom.

Men alt i alt er dette en til tider nydelig bok og godt lesbar!

Se forfatteren fortelle om boken:


Klem fra
Anette1feb5tagtr

 • Dato: 26.jun.2010   Kl: 13:17   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

"Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist

Potensgiverne

At nød lærer naken kvinne å spinne, gjelder i aller høyeste grad de gamle frøknene Tilda og Elida. Søstrene på 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by hvor tiden nærmest står stille. Alt er som det pleier, inkludert utedoen, hvor en visitt ofte blir en kald opplevelse. Da den galante Alvar Klemens flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, skjer det store endringer i søstrenes liv. De kjøper seg nye kjoler og glemmer helt at broren deres vil ha dem på gamlehjem så han kan overta barndomshjemmet som sommerhus. Ikke minst vil de også ha et skikkelig innendørs toalett, slik Alvar har skaffet seg. Men det koster mye, og nå er gode råd dyre. De to oppfinnsomme søstrene får en strålende idé til hvordan de kan skaffe seg pengene: postordresalg av potensmiddel. Dermed setter de en annonse i avisen, og fra den dagen blir ingenting som før for Tilda og Elida ...

Skal du lese bare èn bok i sommer MÅ det  bli denne!  Det er lenge siden jeg har kost meg sånn med en bok, en fornøyelse fra første side. De to søstrene blir så levende beskrevet at det virker nesten som jeg har dem sammen med meg i stua. Jeg har ledd og ledd og ledd og da den siste linjen var lest la jeg fra meg boken med et fornøyd sukk.

Boken er lettlest og jeg suste gjennom den på to dager. Jeg klarte rett og slett ikke å legge den fra meg. For første gang var jeg riktig fornøyd med at det var lang ventetid på legekontoret (og jeg tør ikke tenke på hva de andre på venteværelset tenkte om meg der jeg satt og leste og  humret for meg selv :S).

LØP&KJØP!!!!!

Klem fra
Anette21march32009tagtr

 • Dato: 31.mai.2010   Kl: 10:33   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 7

"Hjemkomsten" av Victoria HislopHjemkomsten er like spesiell og inspirerende som debutromanen Øya, som til nå er solgt i over 50 000 eksemplarer i Norge. Denne gangen er det smektende flamencorytmer, lidenskap og smerte som driver handlingen fremover, med det borgerkrigsrammede Spania som bakteppe. Under de majestetiske tårnene til Alhambra, kan man høre gjenlyden av musikk og hemmeligheter i Granadas brosteinsbelagte gater. Sonia Cameron kjenner ikke til byens forferdelige fortid - hun er der for å danse. Men en tilfeldig samtale i en stille kafé og en samling gamle fotografier trekker henne inn i en hjerteskjærende fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset kafeen familien Ramirez. I 1936 splintret Francos hær landets skjøre fred, og i hjertet av Granada blir familien vitne til de mest grusomme virkningene av konflikten. Splittet av politikk og tragedie må de alle velge side, og kjempe en personlig kamp mens Spania rives i biter foran øynene på dem.

Etter å ha lest "Øya" var det med stor forventning jeg begynte på denne boka. Den var litt treig i starten, men jeg regnet med at det ville gå seg til for historien virket lovende. Men etterhvert som jeg leste ble det ingen spenningstopper. Riktignok lærte jeg mye om den spanske borgerkrigen (må være gjort imponerende mye research), men jeg ville jo at ting skulle skje med hovedpersonene, ikke lese masse faktaopplysninger. Når slutten da ble en tanke søkt, må jeg si at jeg hvis dette var å hoppe etter Wirkola så landet den desverre på kulen...

Har du lest denne boka? Hva syns du?

Klem fra


 • Dato: 28.mai.2010   Kl: 12:41   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

"Om du kunne se meg nå" av Cecelia AhernBok nr 3 på min topp5-ønskeliste er herved lest! Nok en magisk bok fra Cecelia Ahern og jeg koste meg ordentlig!!

Elizabeth Egan har sin fulle hyre med å drive sitt eget interiørdesignfirma. Samtidig er hun motvillig adoptivmamma for nevøen Luke, som hennes uansvarlige søster har overlatt til henne å ta seg av. Orden og punktlighet gir henne kontroll over hverdagen, helt til Ivan dukker opp. Han er sorgløs, spontan og eventyrlysten, alt det Elizabeth ikke er. Og snart tar livet en vending hun aldri kunne drømt om.

Rett og slett en herlig bok :)

Klem fra


 • Dato: 13.mai.2010   Kl: 23:46   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Seriemesteren

Da barna var små fulgte jeg med på det meste som var av romanserier. Bøkene var lettleste og spennende, noen serier leste jeg helt ferdig, andre ble det bare lest noen få bøker av. Men jeg tror jeg var innom de fleste. Etterhvert som barna ble større ble det mere tid til andre bøker også og interessen for romanseriene dabbet av. De ble rett og slett for like. 
Jeg må innrømme at jeg alltid må kikke litt og bla i når jeg ser at en ny serie er ute på markedet. Og plutselig var det en som på nytt fanget min interesse. "Karoline" heter den og handler om en jente på slutten av 1800-tallet som flytter med sin lille sønn til Kirkenes for å hjelpe til på en liten gård. Her blir det selvfølgelig både kjærlighet og drama og nå har jeg lest ferdig den første boken. Det var noe med den som jeg ikke helt kan forklare, den fenget meg og jeg blir nok å kjøpe bok nummer to også :)Den aller beste serien jeg har lest må være "Arvesynd" av Anne Lise Boge. Som en god nummer to kommer en serie som desverre bare besto av 8 bøker, "Kongens spåkone" av Anne Sofie Rønning. På tredje plass kommer "Havets datter" av Trine Angelsen. Nå er jeg spent på om nykommeren klarer å dytte ned noen av disse fra pallen :)

Klem fra • Dato: 28.apr.2010   Kl: 21:06   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Topp 5 ønskeliste!!!

monday Pictures, Images and Photos

Mandag igjen, og her er min Topp 5 Bokønskeliste for øyeblikket (bildene er lånt fra capris.no):


1

 

Samleboks med de sju første bøkene om Sookie Stackhouse som tv-serien True Blood er basert på!!


2Med skrå blikk skildrer  Anna Sam sin arbeidsdag -- fra møtet med de første kundene som utålmodig står i kø før åpningstid, til hun utslitt teller opp kassa etter stengetid.  Høres utrolig morsom ut :)

3Cecelia Ahern er en fantastisk forfatter og jeg skal lese ALLE bøkene hennes :)

4Jeg blir aldri lei av Liza Marklunds bøker, og denne har jeg hørt mye skryt om, så den gleder jeg meg til å lese!!

5Siden jeg er en ekte Twilight-mum er denne boken et must. Utgivelsesdato er 14.06.10


Ha en strålende mandag :)

Klem fra

 • Dato: 19.apr.2010   Kl: 14:36   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

"Twenties girl" av Sophie Kinsella
Lara har akkurat blitt dumpet av kjæresten, forretningspartneren hennes har stukket av til Goa og firmaet deres er på randen av konkurs. Når så hennes grandtante Sadies spøkelse dukker opp, lurer hun på om hun har blitt gal. Sadies spøkelse krever at Lara oppsporer et spesielt halskjede, og mens Lara tilbringer tid sammen med Sadie, blir livet både mer spennende, glamorøst og romantisk. Kanskje kan ei jente fra 1920-årene ha noe å lære bort til ei jente fra London i 2009, og jakten på kjede gjør at Lara får nøstet opp i en del av familiens hemmeligheter.

Sophie Kinsella er en av mine favorittforfattere når det gjelder chick-lit. Denne boken kjøpte jeg da vi var på ferie i København sist sommer, og er en utrolig søt og morsom bok :)


En liten collage fra vår ferie i København :)

Klem fra
 • Dato: 13.apr.2010   Kl: 09:30   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 9

"Kronprinsessen" av Hanne -Vibeke HolstCharlotte Damgaard er midt i 30-åra, velutdanna, har bondebakgrunn, er gift med Thomas, er tvillingmor og ved et veiskille i livet. Hun har sagt opp jobben som leder av Naturens venner for å være med mannen på arbeidsoppdrag i Uganda noen år. En torsdag i september får hun imidlertid en telefon fra statsministeren som ønsker henne som ny miljøvernminister. Dette tilbudet kan ikke Charlotte takke nei til, og snart befinner hun seg i maktens midte. Hun utsettes for politiske intriger, grove taklinger og voldsomme mediestormer. Charlotte viser seg å være et politisk naturtalent, men det er alt annet enn enkelt å entre den politiske arenaen som ung, utålmodig og uprøvd kvinne.

Dette er bok nr en i en trilogi om hva som skjer i kulissene i den danske politikken. Velskrevet og spennende, og selv om politikk for mange er drepende kjedelig er denne boka det stikk motsatte!!!


Klem fra • Dato: 11.apr.2010   Kl: 18:18   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Señor Peregrino av Cecilia SamartinHvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby. Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sin pilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt.

En nydelig bok om en jente og en eldre mann som motvillig finner et vennskap og deler sine tragiske skjebner med hverandre. Slutten var kanskje litt søkt, men jeg likte boken veldig godt!  Nå håper jeg bare at forfatteren snart kommer med bok nr 4. De to andre bøkene, "Drømmehjerte" og "Salvadoreña" er knallgode!!

God helg :) Klem fra • Dato: 09.apr.2010   Kl: 15:02   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 14

"Boktyven" av Markus Zusak

Jeg har nå ferdig med den absolutt BESTE boken jeg noen sinne har lest! Den er helt utrolig spesiell og jeg er stum av beundring over at noen kan forfatte noe så vakkert. Uansett hva jeg skriver kan det ikke yte boken rettferdighet, så jeg tror ikke jeg sier annet enn LES DEN!!!!!!!  Når Døden forteller en historie, bør du lytte.Året er 1939. Vi er i Nazi-Tyskland, og hele nasjonen holder pusten. Døden har travle dager, og han skal snart få enda mer å gjøre.Den dagen Liesel Meminger finner en bok i snøen ved brorens grav, forandres livet hennes dramatisk. Jenta har nemlig oppdaget noe hun ikke kan motstå - bøker. Graverens håndbok er det første av hennes 14 tyverier i løpet av de neste årene. Snart stjeler hun bøker fra nazistenes bokbål, borgermesterfruens bibliotek og der hun ellers måtte finne dem. Det er fosterfaren som lærer henne å lese, og takket være bøkene klarer hun å finne mening i en verden som er i ferd med å gå av hengslene. Liesel deler historiene hun har lest, med naboene sine i bomberommet og med jøden Max, som fosterfamilien skjuler i kjelleren.

Årets påskelektyre er nå påbegynt, "Eclipse" , bok nr 3 i Twilight serien. Jeg er en ekte "Twilightmom" (dame over 30 som er like hekta på Twilight som fjortisene ;-)

Klem fra


 • Dato: 01.apr.2010   Kl: 22:46   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 10

En fantastisk leseopplevelse....

fikk jeg da jeg leste Britt Karin Larsens trilogi om taterne og deres skjebne i Norge på begynnelsen av forrige århundre.  "De som ser etter tegn", "De usynliges by" og "Sangen om løpende hester"  gir oss historien om tateren Aksel og familien hans, Akselfølget og deres ferd gjennom landet. I den første boken står kjærligheten mellom Elias og en bondedatter sentralt. Deres forhold kan få store konsekvenser.
I bok nummer to fortsetter historien om Elias og Anna og deres hjerteskjærende opplevelser i utkanten av det etablerte norske samfunnet ved århundreskiftet og fremover.  I bok nummer tre har Elias blitt en gammel mann og det meste av omgivelsene de reisende lever i har forandret seg.

   


Jeg glemmer ikke hvordan jeg første gangen ble oppmerksom på den første boken i denne serien (desverre har jeg ikke funnet noe bilde av den). Kristian var liten og vi bodde på den andre siden av Brønnøysund enn det vi gjør nå. Jeg var på vei på jobb tidlig en lørdags morgen og gikk forbi Narvesenkiosken. I utstillingsvinduet sto masse bøker og jeg måtte jo bare stoppe og kikke. Og der, midt blandt alle bøkene sto en pocketbok jeg aldri hadde hørt om før, men jeg klarte ikke å få den ut av hodet. Det var nesten som den snakket til meg (;-) og på veien hjem fra jobb stoppet jeg der og kjøpte den :D   Anbefales på det sterkeste!!

Klem fra
 • Dato: 27.mar.2010   Kl: 20:47   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

"Engelen på det sjuende trinn" av Frank McCourtDette er en skildring av forfatterens oppvekst i slumstrøket i den irske byen Limerick på 30- og 40-tallet. Faren drikker og er for det meste uten arbeid, og moren har et umenneskelig slit med å brødfø alle barna. Men tross fattigdom og svik har faren en rikdom å gi videre til sønnen; han forteller historier.

Jeg leste denne boka da Kristian var liten og klarte nesten ikke legge den ifra meg. Jeg leste til og med mens jeg laget middag :)  Boka forteller egentlig en tragisk historie om Frank McCourts barndom, men den er skrevet på en herlig måte med masse humor oppi alt det grå og triste. Jeg tror aldri jeg har ledd så godt av en bok hverken før eller etter!
Jeg er ikke tilhenger av terningkast, men dette er så absolutt en sekser!!

Klem fra


 • Dato: 22.mar.2010   Kl: 13:54   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 13

"The book of tomorrow" av Cecelia AhernI går ble jeg ferdig med denne boka og om den er det bare en ting å si:Den var rett og slett helt magisk. Jeg klarte nesten ikke å legge den ifra meg. Og på slutten glimtet den til og ble kjempespennende!

Tamara Goodwin has always got everything shes ever wanted. Born into a family of wealth, she grew up in a mansion with its own private beach, a wardrobe full of designer clothes, a large four poster bed complete with a luxurious bathroom en-suite. Shes always lived in the here and now, never giving a second thought to tomorrow.

But then suddenly her dad is gone and life for Tamara and her mother changes forever. Left with a mountain of debt, they have no choice but to sell everything they own and move to the country to live with Tamaras Uncle and Aunt. Nestled next to Kilsaney Castle, their gate house is a world away from Tamaras childhood. With her mother shut away with grief, and her aunt busy tending to her, Tamara is lonely and bored and longs to return to Dublin.

When a travelling library passes through Kilsaney Demesne, Tamara is intrigued. She needs a distraction. Her eyes rest on a mysterious large leather bound tome locked with a gold clasp and padlock. With some help, Tamara finally manages to open the book. What she discovers within the pages takes her breath away and shakes her world to its core.

Nå er jeg jo bare nødt til å lese de andre bøkene av denne forfatteren, for de to jeg allerede har lest er jo helt fantastiske!! 

Men først skal jeg lese "Boktyven" av Markus Zusak. Denne boka hadde jeg ikke hørt om før jeg fant den på salg, tittet litt i den og ble solgt selv;-)

God bok!!!!

 • Dato: 17.mar.2010   Kl: 21:23   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 9

"Mamma i fritt fall/ The secret life of a slummy mummy" av Fiona Neill
Det aller beste jeg vet med flyplasser er kioskene og bokhandlene der man virkelig kan finne små bokskatter. Denne boka kjøpte jeg på Værnes i september '08 da jeg var på vei på Middelhavscruise i forbindelse med jobb :)

Lucy Sweeny har tre sønner og en ektemann med kort lunte, og hun vasser i kaos. Det siste året har hun rotet bort elleve kredittkort, haugen med skittentøy er aldri under en meter høy, søvn er noe som hører singeltilværelsen til, og sex er en by i Russland. Livet som småbarnsmor svarer ikke til forventningene, og verst av alt; hun lar seg distrahere av en sexy hjemmepappa.

Jeg lo og lo og lo da jeg leste og må bare ta med det aller første avsnittet:

"A deaf husband and a blind wife are always a happy couple"
I leave my contact lenses to soak overnight in a coffee cup and wake up in the morning to discover that Husband on a Short Fuse has drunk them in the night. For the second time in less than a year. "But I told you they were in there", I protest. " I can't be expected to remember that kind of detail," he says. "And I'm not going to try and make myself sick this time. Wear your glasses!"

Capris.no har både den engelske og den norske utgaven tilgjengelig!

GOD BOK :)
 • Dato: 14.mar.2010   Kl: 12:58   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

Jeg datt av......

Av og til skjer det bare; jeg har en ny bok som jeg gleder meg til å lese. Jeg åpner den forventningsfullt og setter i gang. Men så; etter noen sider, eller kanskje et par kapitler er det noe som ikke stemmer. Jeg vil så gjerne, men leselysten avtar og etterhvert finner jeg små "unnskyldninger" for ikke å lese. Jeg tar et gammelt Pondus når jeg legger meg, kanskje en avis når jeg spiser lunsj på jobben. Til slutt må jeg bare innse det; jeg datt av boka og vil helst begynne på en ny......

Det har desverre skjedd nå nettopp :(  "Havets Katedral" som jeg har sett sånn frem til ble litt for...jeg vet ikke....treig. Masse navn og historikk pluss at handlingen går sakte frem er nok en årsak til at boken ikke fenger meg så mye som jeg hadde håpet. Og når det i tillegg er over 600 sider blir jeg litt motløs. Men mest trist, fordi jeg tror den er veldig bra. Den får bare modnes litt, så skal jeg nok lese den ferdig en dag :)

Istedet har jeg funnet frem en bok jeg kjøpte på Gardermoen for noen uker siden. Cecelia Ahern, forfatteren av PS.I love you, har skrevet en bok som heter "The book of tomorrow". Den handler om 16-årige Tamara som opplever at livet hennes blir snudd på hodet når hennes far tar sitt eget liv fordi han er konkurs. Hun og moren må flytte til morens bror og hans kone, og Tamara føler at hele verden er imot henne. Men så en dag kommer en bokbuss til den lille byen hun nå bor og livet snus på hodet ..... igjen!!!Jeg har kommet et lite stykke ut i boken og den virker veldig bra, hurra :D

Klem fra
 • Dato: 10.mar.2010   Kl: 09:06   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 11

"Stormenes tid I og II" av Ken FollettDisse to bøkene av Ken Follett gjorde et enormt inntrykk på meg da jeg leste dem for 13 år siden (oi,er det virkelig så lenge siden??). Jeg elsker historiske romaner og handlingen her foregår på 1100-tallet. Jeg ble helt fortapt i disse to bøkene og klarte ikke å legge dem fra meg før jeg hadde lest dem ut. Jeg leste til og med mens jeg reiste med buss og det er ganske utrolig siden jeg fort blir bilsyk hvis jeg prøver å lese i bilen.

Folk stimer gjennom gater og streder - små og store er på bena for å overvære en henrettelse. Den dømtes gravide hustru slenger en grusom forbannelse mot bødlene og løper vekk. Det hviskes at hun heter Ellen og at hun hører til blant de fredløse.Vi er i England på 1100-tallet. Landet er splittet av borgerkrig og plaget av sult og religiøse motsetninger. Men en praktfull katedral bygges likevel i Kingsbridge. Oppføringen av katedralen skal bli skjebnesvangert knyttet til livene til de som bor i området.Stormenes tid er utgitt på norsk i to bind: Sverdet og korset og Katedralen.

Anbefales!!!!

Klem fra


 • Dato: 05.mar.2010   Kl: 16:40   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

True Blood / Havets KatedralSookie Stackhouse er forfulgt av uhell. Først blir kollegaen myrdet, og ingen ser ut til å bry seg. Deretter støter hun på et grusomt uhyre som forgifter henne. Inn kommer vampyrene, som suger giften fra hennes blodårer. Og nyter det! Sannheten er at de redder livet hennes. Så når en av blodsugerne spør om hjelp, kan hun ikke si nei. Snart er Sookie i Dallas og bruker sine telepatiske evner i jakten på en savnet vampyr.Meningen er at hun skal intervjue noen utvalgte mennesker. Hun stiller som betingelse at vampyrene må oppføre seg pent - og ikke skade menneskene. Men det er lettere sagt enn gjort.

I helga ble jeg ferdig med denne boka, og den var kjempemorsom. Spenning og full fart fra første side, litt på kanten innimellom men pytt pytt :)  En skikkelig eventyrbok for voksne! Tenker jeg må kjøpe bok nr 3 snart :D


Nå har jeg begynt på en ny bok av et helt annet kaliber. "Havets Katedral" av Ildefonso Falcones. Den virker utrolig bra, og siden den er på hele 630 sider blir jeg nok å bruke en stund på denne!

Klem fra • Dato: 02.mar.2010   Kl: 13:42   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

"De udødeliges assistent" av Charlaine HarrisNå har jeg begynt på mitt neste "bokprosjekt", en av de tre bøkene jeg kjøpte i Lillestrøm :)  Dette er bok nr 2 i True Blood serien. Sookie Stackhouse kommer opp i de utroligste situasjoner og jeg har storkost meg fra første side!!

Akkurat nå sitter jeg foran pcn med fyr i ovnen og priser meg lykkelig for at jeg slipper å være ute. I dag har det vært -15 grader og det er jammen ikke hverdagskost, heldigvis. Jan Frode og barna har vært på Mammutsalg i dag og er kjempefornøyde. Kristian kjøpte en bok av Jules Verne, som er favorittforfatteren hans, og Ingrid kjøpte seg en ny "Ingrid"- bok om Ingrid som vil bli kokk.  Jeg håper jeg får meg en tur på Libris i morgen. Ikke det at jeg trenger en bok, jeg har en hel stabel uleste bøker på vent. Men det er jo så utrolig skøy!!!!! Har du vært på Mammutsalg?

Klem fra • Dato: 23.feb.2010   Kl: 19:36   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 9

"Hundre år" av Herbjørg WassmoStor historisk roman fra Herbjørg Wassmo. Her knyttes tråder til både Dina og Tora Sara Susanne, Elida og Hjørdis - Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundre år er romanen om deres liv, om mennene de ville ha eller de mennene de fikk, og om barna de fødte. Det er også historien om ei lita jente som stikker seg vekk på låven for å gjemme seg for han. Hun har en gul blyant som hun spisser med en tollekniv. Den bruker hun til å skrive, og til å overleve. Denne jenta er født i 1942, nøyaktig hundre år etter oldemoren, den sterke Sara Susanne som sto portrett for engelen på altertavlen som i dag befinner seg i Lofotkatedralen. Hundre år er beretningen om disse kvinnene, om slitet og savnet, om friheten, og om lengselen etter noe annet.

Nå er jeg akkurat ferdig med denne fantastiske boken som har gjort et stort inntrykk på meg. I denne boken er det ikke bare det som står skrevet som gir deg en unik opplevelse, men like mye det forfatteren ikke  skriver. Det du leser mellom linjene!

Ikke la deg skremme av at boken er som en murstein, det må den være for å få med hele historien.

Les og nyt!!!

Klem fra • Dato: 22.feb.2010   Kl: 23:17   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

"Tyvenes marked" av Jan GuillouStockholm rammes av en rekke eiendommelige tyverier. På grunn av de enorme verdiene som stjeles, blir det ved Stockholm-politiet satt sammen en spesialgruppe med politiinspektør Ewa Jonsén i spissen. Henrik Gundell er adm.dir. ved et velrenommert forsikringsselskap. Hans tilværelse handler om å tilrane seg millionbeløp fra de firmaene han er satt til å forvalte. Gundell tror han er usårbar, og har ikke mulighet til å se den faren som mestertyvene representerer for ham.

Jan Guillou skriver utrolig bra! Bøkene hans er spennende, detaljrike og vitner om en forfatter som har store kunnskaper om det som skjer rundt om i verden. Dette er den første boken jeg leste av ham og jeg likte den veldig godt. Den er spennende og finurlig og jeg garanterer at du får lyst til å lese flere bøker av denne forfatteren!!!

Klem fra • Dato: 11.feb.2010   Kl: 22:23   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

"Dietgirl" av Shauna Reid

Denne boka er en kjempemorsom, og til tider veldig rørende, bok om et tema som vi vel alle har vært berørt av en eller annen gang, nemlig slanking.I januar 2001 var Shauna Reid tjuetre år gammel og veide 160 kilo. Fast bestemt på å ta tak i livet sitt igjen, opprettet hun den enormt populære bloggen DIETGIRL. Mens hun gjemte seg bak sitt andre jeg, den trinne superheltinnen Dietgirl, begynte forvandlingen fra sofagris til smekker sylfide. I dag, 1300 mil hjemmefra, sju år senere og 80 kilo fattigere, er det bokstavelig talt bare halvparten igjen av den vidunderlig vakre Shauna. DIETGIRL er fantastisk morsom og hjerteskjærende ærlig. Vi følger Shaunas høydepunkter og bølgedaler mens hun kjemper mot flesket, gjør kål på kaloriene og trykker treningssenteret til sitt bryst. Samtidig oppstår både romantikk og komplikasjoner da hun treffer drømmemannen...

Jeg storkoste meg da jeg leste denne boka, og det som er så morsomt er at det er mulig å få tilsent newsletters fra bloggen hennes, slik at man kan følge henne etterpå også!

Nå er jeg forresten ferdig med "Øya" også. Helt herlig bok, den MÅ du bare lese. Den seiler opp som ny favoritt og har skjøvet "Drømmehjerte" ned på 2 plass! Er nå igang med krimboken "Straff" av Birger Baug. De første kapitlene virker veldig lovende :-)

Klem fra


 • Dato: 30.jan.2010   Kl: 17:42   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 0

"Tyskerungen" av Camilla Läckberg

Dette var den første boken jeg leste av denne forfatteren. Jeg hadde glemt å avbestille den i bokklubben og tenkte at jeg kunne liksågodt lese den. Det har jeg ikke angret på :-) Hvorfor har Erica Falcks mor tatt vare på en tysk medalje fra andre verdenskrig? Erica finner medaljen i en gammel kiste på loftet sammen med morens dagbøker og en liten barnegenser med flekker av blod.
 Spørsmålet gjør henne urolig, og til slutt oppsøker hun en pensjonert historielærer som har spesialisert seg på nazismen, for å få vite mer. Men mannen svarer unnvikende og oppfører seg underlig. Ikke lenge etter blir han funnet død, drept av et kraftig slag mot hodet.
 Da Erica til slutt bestemmer seg for å lese dagbøkene, oppdager hun at moren kjente mannen, og at de to en gang hadde felles venner. Kan hennes møte med mannen ha satt i gang et hendelsesforløp som førte til drap?
  I Tyskerungen er det Erica Falcks egne familiehemmeligheter som avsløres, samtidig som politiet på Tanumshede politistasjon må prøve å klare seg uten Ericas makker Patrik Hedström, som har pappapermisjon.

Det jeg liker så godt med bøkene i denne serien, er  at du blir så godt kjent med personene de handler om. I tillegg til å oppleve drap og mysterier har de også et vanlig familieliv slik som du og jeg, og forfatteren får til en perfekt balanse mellom disse to tingene.

Man bør helst lese bøkene kronologisk, da det blir referert til hendelser i tidligere bøker, og alle bøkene er i sammenheng med hverandre. De har kommet ut i denne rekkefølgen:

* Isprinsessen
* Predikanten
* Stenhuggeren
* Ulykkesfuglen
* Tyskerungen
* Sjøjomfruen
* Fyrvokteren (februar '10)

Men skal du lese kun èn bok i serien om Erika Falck, bør det bli Tyskerungen!

Klem fra


 • Dato: 25.jan.2010   Kl: 14:03   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

"Sara" og "Brostein" av Torill Brekke

For ca 5 år siden leste jeg to bøker av den norske forfatteren, Torill Brekke. I bøkene "Sara" og "Brostein" får vi lese om Sara som blir Ålesunds første jordmor på begynnelsen av 1800-tallet.

    


"Sara" tar for seg Saras oppvekst og hendelsene som fører til at hun blir jordmor. Det er en bok om frihetslengsel og stolthet, om fattigdom og uvitenhet og om enkeltes lengsel etter større kunnskap. 

 I "Brostein"  har vi kommet til året  1863 og  Sara har giftet seg med Jacob. De står på dekket i en båt med kurs for  Trondhjem. Her skal Jacob åpne krambod. Handlingen strekker seg over femti år og fram til utbruddet av første verdenskrig.

Torill Brekke har en veldig spesiell måte å skrive på, en underfundig tone med lange setninger og maleriske beskrivelser. Men la deg ikke skremme, bøkene hennes blir du bergtatt av og du vil bare ha mer!!

"Granitt" og "Bergskatt" er to andre bøker av samme forfatter som jeg syns var utrolig bra!

Ha en fin søndag :-)

Klem fra


 • Dato: 24.jan.2010   Kl: 09:49   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 0

"Bryllupsdagen" av Catherine AlliotNå er jeg akkurat ferdig med "Bryllupsdagen". En herlig bok befriende fri for single, desperate jenter i 30 årene som ikke tenker på annet enn Pradavesker og Jimmy Choo sko (det er gjerne det chick-lit bøker handler om, men jeg elsker dem likevel:-). Denne boken handler derimot om Annie som snart skal gifte seg og leier et hus i Cornwall. Der skal hun skrive ferdig boken sin iløpet av sommeren og samtidig planlegge bryllupet. Hun ser fram til en fredelig sommer, men hun og datteren er ikke før innstallert så begynner dørklokken å kime. Slekt og venner har fått nyss om hvor hun er og vil alle ha en bit av idyllen.  I tillegg må Annie stå ut med den fremmede, ubedte husgjesten som ikke engang har banket på, og som nekter  flytte ut. Annie finner seg i alt - så lenge det ikke ødelegger for høstens store begivenhet....

Jeg storkoste meg når jeg leste denne boken. Den er full av humor og finurlige hendelser og med en undertone av alvor. Og som kjent; når enden er god er allting godt!!!

Neste bok som står for tur er "Fyrvokteren" av Camilla Läckberg. Har allerede lest et par sider og det lover godt!

God helg og klem fra

 • Dato: 16.jan.2010   Kl: 14:06   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

"Noen kjenner mitt navn" av Lawrence Hill

Denne boka begynte jeg på samtidig som jeg skrev mitt første innlegg i denne bloggen. Nå er jeg akkurat ferdig og her kommer en liten bokanmeldelse!Denne boken er en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget ombord i et slaveskip med kurs for South Carolina.
Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York., der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang ombord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes.

Jeg syns denne boka var en fryd å lese, selv om den omhandler et hjerteskjærende tema. Den er intens og spennende fra første stund, velskrevet og full av detaljer uten at det blir for mye å holde styr på. På et vis merkes det at boka er skrevet av en mann. Den er rett på sak og selv om man får beskrevet hovedpersonens tanker og følelser om det hun opplever er det nøkternt og uten for mye hjerte&smerte. Savner det kanskje litt i enkelte avsnitt i boka, men pytt pytt.

Det må ligge utrolig mye research og arbeid bak denne boka og den beskriver en del av slavehandelen som jeg ikke har store kunnskaper om; slavehandelen på 1700 tallet. Som oftest er det jo slaveriet i USA på 1800 tallet fram til borgerkrigen man hører om.

Er dette et tema som interesserer deg, så vil jeg absolutt anbefale den!!

Klem fra Anette


 • Dato: 09.jan.2010   Kl: 19:04   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

"True Blood - Dødsjakt i Louisiana" av Charlaine Harris

Surfer du på Vampyr bølgen? Har du som meg slukt Twilightbøkene, men vil bare ha mermermer? Da bør du skaffe deg bøkene om Sookie Stackhouse. Hun jobber som servitør i en småby i Louisiana. Hun lever et rolig liv og har ingen kjæreste. Ikke fordi hun ikke er pen, for det er hun. Men Sookie har et problem: Hun hører hva andre tenker. Det gjør det vanskelig å treffe den rette. En dag møter hun Bill. Han er mørk og kjekk - og Sookie kan ikke høre et ord av hva han tenker. Han er mannen hun har ventet på hele livet...og han er vampyr!!

Denne boka leste jeg på et blunk. Den er utrolig spennende og kjempemorsom, erotisk og eksotisk. Jeg gledet meg veldig til å se tv-serien som startet på NRK før jul, men da ble jeg skikkelig skuffet. Tv-serien er helt annerledes enn boka, de fokuserer på helt andre personer enn jeg forventet meg og historien blir dermed ganske så forandret . Nei styr unna tv'n og sett deg i godstolen med "Dødsjakt i Louisiana". Du kommer ikke til å angre :-)Klem fra Anette

 • Dato: 07.jan.2010   Kl: 22:41   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2
hits