Bokgjesten!

Fra tid til annen har jeg lyst til å presentere en bokgjest som anmelder en av sine favorittbøker. Jeg syns det er fryktelig spennende å høre om hvilke bøker andre liker, og kanskje få lyst til å lese dem selv. Har du lyst til å anmelde en bok her hos meg, så gi meg et lite pip :)

Først ute er mitt søskenbarn (og nestenlillesøster) Ina, som i likhet med meg elsker å lese. Det siste året har hun jobbet på Libris her i Brønnøysund og gitt meg masse gode tips! Du kan besøke bloggen hennes her


Ondskapens Hjerte av Chelsea Cain

Først og fremst: LES DEN!

Det er sjelden man leser krimbøker om psykopatiske seriemorder hvor seriemorderen er skrevet så godt som Gretchen Lowell er i denne boken. Og du leste rett: seriemorderen er en kvinne.

Chelsea Cain har skrevet tre bøker så langt i serien om etterforsker Archie Sheridan. I første bok, Ondskapens Hjerte, har Archie nettopp blitt skrevet ut av sykehuset etter å ha blitt torturert av den psykopatiske seriemorderen Gretchen Lowell (Beauty Killer) i 10 dager. Boken fortsetter med å fortelle om de 10 dagene Archie ble holdt fanget samt om hvordan Susan Ward blir leid inn fra lokalavisen The Herald for å fortelle historien om hvordan Archie, etter å ha arbeidet med Beauty Killer- saken i 10 år, endelig fakket Gretchen Lowell og fikk henne bak lås og slå. Susan oppdager raskt at hun er hyret inn av helt andre grunner enn det hun har fått oppgitt. Hun merker også at forholdet mellom Arhcie og Gretchen ikke er slik man skulle tro. Susan får vite at det var Gretchen som overga seg og ringte ambulansen slik at Archie overlevde, og at Archie drar å besøker Gretchen i fengslet hver søndag.

Boken starter med at Chelsea Cain takker sinn mann Marc for at han fortsatt elsker henne etter å ha lest boken. Før man leser boken tenker man ?så ille kan det da ikke være?!? Men joda. Boken er virkelig så ille! Det Gretchen gjør for å torturere Archie, det hun har gjort mot sine ofre og måten hun tenker på er helt forferdelig og får det til å gå frysninger gjennom hele deg. Hadde jeg bodd sammen med personen som hadde skrevet denne boken hadde jeg nok blitt litt bekymret. De tankene Gretchen Lowell har og hvor utspekulert hun faktisk er? Det er bare å ta av seg hatten for Cain som har gjort en fantastisk jobb! For å illustrere: vanligvis starter bøker med en introduksjon av hovedpersonene og handligen bygger seg opp til et klimaks. I denne boken går man rett på sak og boken starter med at Archie våkner opp fasbundet på en benk med Gretchen sittende ved siden av seg. Siden han har etterforsket saken i 10 år og kjenner Gretchen?s trekk bedre enn noen andre, vet han akkurat hva han har i vente de neste dagene. Han vet akkurat hva henne neste trekk er, noe Gretchen er fullt klar over og utnytter til det fulle. Det verste er at man ikke direkte misliker Gretchen på tross av alt dette. Man blir nyskjerrig og vil vite mer om henne. Hvordan kan en så intellegent og oppegående person drepe og kutte folk i småbiter? Er det mulig å være så utspekulert, slu og manipulerende? Og ja, det er det. Det har Chelsea Cain bevist.

Etter å ha lest Ondskapens Hjerte er det bare en ting å gjøre: komme i gang med bok nr. 2, Hjerterdame. (Bok nr. 3 heter forresten Hjerterått.)

Ondskapens hjerte

«Er du redd?» spør Gretchen.

Han synes at han ser et glimt av noe i øynene hennes.

Medlidenhet? Så er det borte.

«Uansett hvordan du innbiller deg at dette vil bli,»

hvisker hun, «så kommer det til å bli verre.»

I ti år prøvde etterforsker Archie Sheridan og hans spesialgruppe å spore opp den mest aktive seriemorderen i det nordvestlige USAs historie. Så ble Archie lurt rett i en felle - han ble den vakre Gretchen Lowells siste offer. I ti dager torturerte hun ham på det grusomste både fysisk og psykisk. Så slapp hun ham fri og meldte seg for politiet.

To år senere er en ny seriemorder på ferde i Portland. Archie, som fremdeles sliter etter Gretchens mishandling, kommer tilbake som leder for sin gamle spesialgruppe. Han ønsker at den unge journalisten Susan Ward skal følge ham i etterforskningen og skrive en artikkelserie om ham. Men jo mer Susan får vite om Archie, jo mer forstår hun at han skjuler noe. Hva skjedde egentlig de dagene han ble holdt fanget av Gretchen? Og kan han klare å stoppe den nye morderen som skaper frykt og uhygge i Portland?

Her er det duket for  grøss og gru, tar du sjangsen??

Klem fra
Anette19feb5tagtr


  • Dato: 27.jun.2010   Kl: 12:07   Kategori: Bokgjesten
  •    Kommentarer: 6
hits