Bokprosjekt #6 VennOrdet "venn" får meg til å tenke på denne boken:

De desperates café

Èn av Marian Keyes mange fantastiske bøker!

Tara, Katherine og Fintan har vært venner fra de var tenåringer som gikk i leggvarmere og stretchjeans og hørte på Duran Duran. Nå er de fylt tretti og bor i London, men bare Fintan har funnet ekte kjærlighet. Tara tror det er bedre å ha en hvilken som helst mann enn ingen mann i det hele tatt og Katherine er bare interessert i et forhold til fjernkontrollen.

Les mer om forfatteren her
  


Klem fraBokprosjekt # 4 Mørkt


Skumringstimen

"Skumringstimen" av Johan Theorin

En liten gutt forsvinner sporløst på Öland en tåkete sensommerdag på begynnelsen av 1970-tallet. Familien, politiet og frivillige leter etter ham over hele øya i ukevis. Mer enn tyve år senere får guttens mor, Julia, en uventet telefon fra sin far, sjøkaptein Gerlof Davidsson, som har fått en slitt barnesko i posten. Nå ber han henne komme og hjelpe ham med å finne ut hva som skjedde da gutten forsvant. Motvillig vender hun tilbake til barndommens øy. Først nå får hun høre om ölendingen Nils Kant, som en gang satte skrekk i folk på øya. Han forsvant lenge før Julias sønn. Likevel er det fortsatt de som hevder at de har sett Nils Kant ? at han iblant vandrer omkring på det ölandske alvaret i skumringstimen. Skumringstimen er en roman om sorg og savn, en historie der fortiden kaster skygge over nåtiden. Handlingen beveger seg bakover til andre verdenskrig og fra Ölands karrige landskap til fjerne havner i Karibia.

Johan Theorin (født 1963) er journalist. Han har tilbrakt alle sine sommerferier på Öland. Skumringstimen, som er hans debut som forfatter, er den første i en serie på fire bøker fra Öland. Boken ble like etter utgivelsen solgt til en rekke land, blant annet England og USA.

Denne boken har jeg ikke lest selv. Det har derimot Jan Frode gjort og han syns bøkene av denne forfatteren er veldig bra. De er spennende og har en mørk undertone, derfor ble denne boken mitt bidrag til ordet "mørkt".

God bok!

Klem fra

Bokprosjekt #3 LystDenne var litt "tricky", men jeg har i allefall funnet en bok jeg har lyst til å lese!

Små kriger

Boken "Små kriger" av Sadie Jones handler om England på 1950-tallet: Hal Trehern er en ung soldat med en lysende karriere foran seg. I tillegg til den militære karrieren er det kjærligheten til hans vakre kone, Clara, som betyr mest. Da Hal blir stasjonert på Kypros, følger Clara og de små tvillingjentene motvillig med. For Kypros er et barskt sted å være for en liten familie; britene forsvarer kolonien mot standhaftige kyprioter som kjemper med alle midler for en union med Hellas. Operasjonene er både farlige og blodige og skuddvekslingene tøffe. Og allikevel, ved å lojalt tjene landet og lede sine menn i krigen, kjenner Hal triumfen. Clara er like pliktoppfyllende som Hal, hennes lojalitet er til ham og barna, og hun forsøker å finne seg til rette. Men den brutale krigen endrer Hal, og Clara frykter stadig mer den intense hevnlysten som brer seg blant venner og fiender. For sent oppdager Hal at alt han har trodd på, står for fall; militæret, landet han elsker, ekteskapet. Hva skjer med ham selv? Og hva med dem som står rundt ham? Små kriger er en lidenskapelig, hjerteskjærende og besettende fortelling om et ekteskap, en familie og en krig som skal komme til å ødelegge dem alle. 

Jeg syns handlingen i denne boken virker veldig spennende, og det er en av grunnene til at jeg har lyst til å lese denne boken. En annen grunn er at jeg var på ferie på Kypros da jeg var 12 år, og pappa og jeg dro på busstur fra Aya Napa, der vi bodde, til hovedstaden Nicosia. Jeg husker at jeg syns det var veldig spennende da vi kjørte langs muren som deler byen i to. Den ene delen av byen er gresk og den andre tyrkisk. Da vi var der i 1986 var den tyrkiske delen veldig lukket og det kunne være risikabelt å krysse grensen. Byen er fortsatt delt i to av den grønne linjen, med kyprostyrkerne nord for linjen og kyprosgrekerne sør for . Linjen består av to murer, med et slags ingenmannsland i mellom. Inne i dette ingenmannslandet vokser alt av planter fritt, noe som har gitt navn til barrieren. De få overgangene mellom de to delene voktes av  FN-soldater.  Kanskje boken kan fortelle litt om hvorfor det har blitt som det har blitt!?

Klem fra
Bokprosjekt #2 KjærlighetDet finnes nok titusenvis av bøker som handler om kjærlighet, men det som sto klart for meg med en gang jeg skulle finne en bok til dette ordet var; det kan ikke bli annet enn Twilight-serien!!
De fire bøkene om Bellas kjærlighet til vampyren Edward tar leserne med inn i en verden der kjærligheten dem imellom er sterkere enn alt!
Jeg var ganske skeptisk da jeg ble anbefalt bøkene av søskenbarnet mitt, Ina, men tenkte jeg skulle gi dem en sjangse allikevel. Det har jeg ikke angret på. Nå er jeg hekta og venter spent på film nummer 3. Siden jeg bor på en plass ingen skulle tru at nokon kunne bu, i allefall når det gjelder kinotilbud (noen gang hørt om en kino som tar sommerferie?? Jepp, Brønnøysund Kommunale Kino gjør det) blir det nok høst og vel så det før jeg får sett den. Men den som venter på noe godt......

TWILIGHT SAGA

Hvorfor ikke også lese denne boken:
Twilight

Denne filmguiden tar deg med bak kulissene til filmen Twilight: Evighetens kyss, og byr på stillbilder, intervjuer, personlige historier og kommentarer fra alle involverte. Du får vite hva som skjedde bak kulissene under innspillingen, hvordan castingen foregikk, hvordan filmen ble laget og hvordan location ble valgt. Informasjon om spesialeffekter, kostymer, hår og makeup er også med, og du får vite hvordan filmmakerne får Edward til å glitre i solskinnet.


Her kan du lese min bokanmeldelse av bok nummer 3, Eclipse!

Klem fra
Anettetwilight2june12TigerRose2009Bokprosjekt #1 - HjerteBegrav mitt hjerte ved Wounded Knee 
"Begrav mitt hjerte ved Wounded Knee" av Dee Brown

Denne boken var den første jeg tenkte på da jeg så at ord nummer èn var hjerte. Jeg har ikke lest den, men jeg har alltid vært interessert i indianernes historie, så denne bør nok absolutt føyes til min bokønskeliste!

En rystende og mesterlig fortalt skildring av de nordamerikanske indianernes undergang. I løpet av de tre tiårene fra 1860 til 1890 ble antallet hvite i USA fordoblet. Grådige og rasistiske hvite inntrengere gjorde situasjonen desperat for indianerne. Denne boken er en kronologisk skildring av indianernes siste kamper for tilværelsen, sett fra deres ståsted. "Begrav mitt hjerte ved Wounded Knee" åpnet øynene på et stort publikum verden over da den kom ut første gang, og Dee Browns beretning er fremdeles sjokkerende sterk. Blant indianerne har den bidratt til å gjenreise stoltheten over fortiden - ikke bare for de enkelte stammers historie, men også for den heroiske og tragiske kampen de førte.

Har du lest denne boken? Hva syns du i så fall?

Klem fra

Anette2may2009tagtr

Min vri på et spennende prosjekt :)

 DRAGONFLY Pictures, Images and Photos                                                          
Flere av mine bloggvenner har begynt på et kjempespennende fotoprosjekt som går ut på å finne bilder de assosierer med følgende hundre ord:

1. Hjerte
2. Kjærlighet
3. Lyst
4. Mørkt
5. Morgen
6. Venn
7. Himmel
8. Søtt
9. Kjøre
10. By
11. Minne
12. Hest
13. Lilla
14. Smil
15. Stillhet
16. Frihet
17. Blod
18. Regnbue
19. Grått
20. Rødt
21. Rosa
22. Vann
23. Hund
24. Ingen tid
25. Snø
26. Tenner
27. Utenlandsk
28. Sorg
29. Glede
30. Frukt
31. Dyr
32. Natt
33. Forventninger
34. Stjerner
35. Hold min hånd
36. Kostbar skatt
37. Øyne
38. Forlatt
39. Drøm
40. Måneskinn
41. Lagarbeid
42. Tid
43. Døende
44. Jenter 
45. Ferie
46. Familie
47. Skapelse
48. Barndom
49. Striper
50. Brann
51. Sport
52. Tastatur
53. Holde en hemmelighet
54. Tårn
55. Vente
56. Klønete
57. Sol
58. Beskjed
59. Dronning
60. Avvisning
61. Eventyr
62. Konge
63. Ikke forstyrr
64. Blomst
65. Skrekk
66. Blå
67. Skog
68. Helt
69. Glede
70. Ingen farge
71. Besatt
72. Humor
73. Vind
74. Sårbar
75. Speil
76. Knuste biter
77. Prinsesse
78. Drikke
79. Liv
80. Ord
81. Penn og papir
82. Strand
83. Shopping
84. Kald
85. Mønster
86. Svart/hvitt
87. Mat
88. Smerte
89. Iskrem
90. For alltid
91. Virkelighet
92. Urbant liv
93. På landet
94. Håp
95. Forhold
96. Hav
97. Ferie
98. Puslespill
99. Lykkelig
100. Dans

Det er virkelig spennende å se hvilke fotografier hver enkelt presenterer, så rart at et enkelt ord kan få fram så forskjellige assosiasjoner!
Jeg har lyst til å lage min egen lille vri på dette. Hvorfor ikke presentere en bok istedet for et bilde!? Så da gjør jeg det, da. Noen bøker har jeg lest, andre ikke. Det blir spennende å se om jeg får det til, om jeg virkelig klarer å finne frem hundre forskjellige bøker!

Ha en fin søndag!!

ℒℴν ℒℴνℯ fra
Anettetagunijune12TigerRose2009

hits