I min bokhylle!!

Keiseren

Vi følger den unge Gaius Julius Cæsar fra tidlige barneår helt til han blir adelsmann. Gaius og fosterbroren Marcus vokser opp på et gods utenfor Roma, der de forbereder seg på et liv som soldater og ledere. Men en dag mister Gaius faren i et slaveopprør. Han må søke tilflukt hos onkelen Marius i Roma.

Keiseren

En skikkelig guttebok med sverd og blod og manndomsprøver i fleng. Andre, frittstående bind i en underholdende serie om Romerrikets største leder, Gaius Julius Caesar. Den unge Julius Caesar er blitt tvunget til å forlate Roma. Han får tjeneste som underoffiser på en romersk galei som skal patruljere Middelhavet. Men skipet blir overmannet av pirater, alle offiserene blir tatt til fange og ikke sluppet fri før familiene i Roma har betalt løsepenger. Caesar sverger hevn og bygger opp en liten hær. Da den greske kongen Mithradates reiser seg, slår Caesar ned opprøret og vender tilbake til Roma som helt. Etter kort tid starter det store slaveopprøret, ledet av gladiatoren Spartacus, som har samlet en hær på over 80.000 mann ...

Det kan godt være at disse to bøkene er såkalte "guttebøker", men lest dem har jeg, og jeg likte dem veldig godt. De er fulle av historikk, spenning og innimellom ganske blodige, men sånn må det være for å få med seg hele den fantastiske historien om Julius Cæsar.Forfatteren, Conn Iggulden har gjort en fabelaktig jobb med disse bøkene!  De to siste bøkene i serien har jeg ikke lest enda, men det skal jeg absolutt gjøre. Anbefales :)

God bok fra
 • Dato: 29.nov.2010   Kl: 09:12   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 6

I min bokhylle!!

Señor Peregrino

Hvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby. Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sinpilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt.

Her kan du lese min bokanmeldelse av denne boken!

Klem fra • Dato: 26.nov.2010   Kl: 08:17   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 8

I min bokhylle :)

En shopoholiker med babyEn shopoholikers uimotståelige nye verdenEn shopoholiker treffer blink

Disse tre bøkene om den uhelbredelige shopoholikeren, Becky Blooomwood, står i bokhyllen min, og jeg elsker dem alle sammen. Becky er en fantastisk karakter, morsom og irriterende på en gang, men man kan ikke annet enn å sluke bøkene rått.  Jeg vet at jeg har de andre bøkene i serien også, men de ligger nok i en eske sammen med de bøkene vi gjerne skulle hatt plass til!

En shopoholiker finner en søsterEn shopoholikers hemmelige drømmeverdenEn shopoholikers bekjennelser

Og gjett hva jeg oppdaget akkurat NÅ!? Det er kommet en splitterny bok i serien om Becky, der babyen har blitt to år og er moren opp av dage. Må ha den, bare må ha den :)

Mini Shopaholic

Stor klem fra • Dato: 02.nov.2010   Kl: 17:54   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 15

I min bokhylle!

Bisettelsen

«Planen var at jeg skulle besøke åstedet ved Dakotabygningen, der Lennon ble skutt, der brillene falt, og jeg tenkte liksom at jeg kunne legge fire blomster der, fra oss, fra The Snafus, for vi er fire fremdeles, ikke sant, ville ikke det vært riktig, det var liksom mitt oppdrag.»

"Bisettelsen" av Lars Saabye Christensen er avslutningen på trilogien som startet med Beatles (1984) og fortsatte med Bly (1990).

Denne boken må jeg innrømme er en bok vi glemte å avbestille i Bokklubben. Men jeg har lest de to første, så jeg burde nok lese denne også! Har du lest den?

Klem fra • Dato: 19.okt.2010   Kl: 08:25   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 12

I min bokhylle - "Str. 37" av Denise Rudberg

Størrelse 37

Laura er i trettiårsalderen, singel og har en attraktiv jobb innen musikkbransjen. Hun lever et hektisk uteliv i Stockholm. Men bak den kule fasaden er Laura en rotløs sjel, som dras mellom hverdagen i Sverige og sin velstående familie i Amerika. Under et opphold i New York kolliderer Lauras to verdener dramatisk. Hun støtes ut av familien etter å ha drukket seg full og laget skandale i kusinens bryllup. Forsøket på gjenforening blir katastrofalt, og hun flykter hjem til Sverige når ryktet spres om at hun har et alkoholproblem. Laura innser at hun må velge hvilken vei hun skal gå og hvilken verden hun vil leve i.

Dette er første bok i en serie med flere om en venninnegjeng i Stockholm. Lettlest og morsom, men jeg skulle ønske meg et litt mere utfyllende og beskrivende språk, ikke bare lange dialoger. Absolutt lesbar er den allikevel, og en av de første ChickLit-bøkene jeg leste!

♥Klem fra Anette♥


 • Dato: 14.okt.2010   Kl: 17:42   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 6

I min bokhylle!

Señor Peregrino

"Señor Peregrino" av Cecilia Samartin

Hvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby. Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sinpilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt. "Señor Peregrino" er en poetisk og overraskende fortelling om aldri å miste troen på kjærligheten. Om å våge å leve på den skjøre linjen mellom fantasi og virkelighet. Når du har lest boken vil sjelen din være fylt med duften av søt chili!

Les min anmeldelse av boken her!

Klem fra • Dato: 05.okt.2010   Kl: 08:27   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 6

I min bokhylle!

"Der Gud gråter" av Siba Shakib

Shirin-Gol er bare liten jente da russerne bomber landsbyen hennes og familien flykter til Kabul. Hun begynner på russerskolen, og lærer å lese. Da broren gifter henne bort, begynner et liv i konstant flukt, først fra Mujahedin, senere fra Taliban. Denne dokumentarromanen er en skildring av frykt, undertrykkelse og overgrep, men også en historie om kvinnesamhold, motstand, glede, stolthet og kjærlighet. Har ordliste over persiske og arabiske ord og uttrykk som er brukt i boken.

Denne boken står i bokhyllen min, men da jeg startet å lese den var det noe med den som ikke appellerte til meg. Kanskje var det språket som var for billedlig for min smak!?  Eller så var det kanskje bare at jeg ikke var i stemning for en slik bok akkurat da.  Jeg har i midlertid  ikke gitt opp håpet om å lese den en eller annen gang, for jeg vet at mange liker denne boken veldig godt.

Hva med deg, har du lest den ?

Klem fra • Dato: 01.okt.2010   Kl: 19:58   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 9

I min bokhylle: Pondus Eliteserien

Øverst til venstre har selvfølgelig Pondus samlede verker hovedplass i dette Liverpoolske hjem.  Både kjærstehusbonden og jeg elsker denne karen og hans univers og vi ler oss nesten skakke - og sloss om å være først - hver gang en ny bok eller et blad dumper ned i postkassen!

PondusPondusPondus
PondusPondus
PondusPondus

Leser du Pondus?

Klem fra


 


 • Dato: 26.sep.2010   Kl: 13:30   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 5

I min bokhylle..

....er det stappfullt av bøker. Vi bruker den som romdeler og har plassert bøker fra begge sidene. Noen er mine, andre er kjærstehusbondens. Kaos og stabler, forhåpentlig sjarmerende system i rotet :)  Blogginspirasjon dukker opp rett som det er når jeg leser andres blogger, og nå har det dukket opp en ny idè!! Hos Hild Frøya leste jeg om hennes enorme filmsamling der hun har listet opp alle titlene hun har. Imponerende!! Da poppet ideen opp; kanskje jeg skal lage en oversikt over alle bøkene i bokhylla mi!?  Det er kanskje litt ambisiøst, men jeg prøver allikevel :)

Her kommer det til å bli en liste etter hvert som jeg lager innlegg over bøkene mine :)

 

Klem fra • Dato: 26.sep.2010   Kl: 13:29   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 2
hits