Jorden rundt på 80 bøker #5

Jeg har nå forlatt Kreta. Hendelsene der har satt sine spor, og det er godt å få samlet tankene på flyet. Til slutt er jeg endelig fremme i Lofoten, en del av Norge som jeg vil si er en av de vakreste. Med ville fjell, stormfullt hav og mennesker du vil huske resten av ditt liv fordi de er bare helt fantastiske.

Jeg treffer Herbjørg med en gang jeg ankommer Lofoten og hun tar meg med på en reise i tid. Jeg treffer både hennes mor, bestemor og oldemor, og sammen gir de meg et innblikk i hverdagen hver og en hadde. Det var til tider både tøft og vanskelig.  Men de "sto han av"!!!

Hundre år

Trykk på bildet, så får du lese min anmeldelse av boken!

Mitt besøk i Lofoten tar også slutt, og full av nye opplevelser og kunnskap sier jeg farvel til Herbjørg og de sterke kvinnene i hennes familie. Ferden går så videre til Sørstatene i USA og en kvinne som er innblandet i blodige affærer!  Tør du bli med?

Klem fraJorda rundt på 80 bøker #4Jeg har forlatt Norge og på flyet til Kreta gleder jeg meg til late dager med sol og varme. Men noe merkverdig hender; jeg blir kjent med Alexis som reiser til den vakre øya av helt andre grunner enn meg. Hun prøver å finne ut mer om morens bakgrunn og hennes oppvekst på Kreta. Nyskjerrig som jeg er kan jeg ikke la sjangsen gå fra meg, jeg hjelper Alexis med å finne ut morens hemmeligheter, og vi blir rystet over det som åpenbarer seg for oss; sannheten om Spinalonga, de spedalskes øy!

Øya

Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til ei gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historia om oldemora Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap

Mitt besøk på Kreta tar også slutt, og det er med både vemod og glede jeg tar farvel med Alexis og tar fatt på neste etappe i mitt eventyr. Nok en gang reiser jeg tilbake til Norge og et av de vakreste stedene jeg vet;
Lofoten! Vi sees vel der?

Klem fraJorden rundt på 80 bøker #3Jeg fortsetter min reise jorda rundt, og turen går fra England og bryllup tilbake til Norge faktisk. Godt å være hjemme igjen, og jeg reiser til en liten plass på Østlandet, der jeg får være med førstebetjent Birger Baug på jobb. Vi oppklarer sammen en meget spesiell sak, der forhold i dag veves sammen med hendelser som tok sted for over tjue år siden. Utrolig spennende! Og Birger Baug har lovet meg at det er ikke den siste saken vi løser sammen!!!

Klikk på bildet så får du lese mer om Birger Baug og våre spennende opplevelser sammen!

Når jeg tar farvel med Birger Baug er det bare å skynde seg til flyplassen og sette seg på første fly, jeg setter nemlig kursen mot Kreta og opplevelser som vil prege meg resten av mitt liv!!

Klem fraJorden rundt på 80 bøker #2

Jeg har med tungt hjerte forlatt min afrikanske venninne og setter kursen mot England. Jeg kjenner det skal bli godt med litt andre omgivelser og en skikkelig bryllupsfest for å få tankene over på noe annet!  Som avtalt treffer jeg Annie og får bo sammen med henne og datteren hennes i feriehuset de har leid i Cornwall, mens de planlegger den store bryllupsfesten. Hun skal i tillegg skrive ferdig en bok, og det er ikke så lett når huset plutselig blir fullt av venner og familie, og enden på visa blir en helt annen enn vi trodde da jeg kom!!


trykk på bildet for å lese mer om Annie og hennes bryllupsplaner!

Så er tiden kommet for å ta farvel med Annie og mine nye engelske venner. Med lovnad om at jeg snart skal komme tilbake setter jeg kursen mot Norge igjen og spennende ting som skjer på østlandet.

Vi sees!!

Klem fraJorda rundt på 80 bøker!Ved å lese en bok kan man forflytte seg hvor som helst i verden, reise fremover og bakover i tid, ingenting er umulig - det er bare å forsvinne inn mellom de to permene og inn i kjent eller ukjent land!  Inspirert av Jules Vernes' "Jorda rundt på 80 dager" (og en blogg jeg leste tidligere i år, som jeg desverre ikke finner igjen) vil jeg nå ta deg med på en reise jorda rundt. Jeg håper du blir med :)

Det er januar 2010, reisevesken er pakket og jeg lurer på om jeg har fått med meg alt jeg trenger.  Turen går først til Vest-Afrika og lille Aminata Diallo som blir bortført fra landsbyen sin og ombord på et slaveskip. Året er 1745 og det er en fantastisk opplevelse å reise så langt tilbake i tid, men samtidig utrolig sterkt å være med Aminata på alle hennes opplevelser. Vi jobber på en indigoplantasje i Vest-Carolina og når hun så blir solgt videre til New York blir jeg også med. Jeg følger Aminata helt til hun blir gammel og det er vemodig å forlate henne når året er blitt 1802 og Aminata er mett av dage.


Noen kjenner mitt navn
trykk på bildet så får du lese mer om Aminata!

Jeg må videre på min ferd og etter å ha sagt farvel til min kjære venn går ferden videre til England hvor jeg skal være med i et bryllup! Og det skal du få lese mer om neste gang ;)

Klem frahits