Herlig søndag!

Våknet opp til en nydelig vinterdag med 10 kalde minusgrader. Vi koste oss inne og bakte osterundstykker og omelettmuffins (oppskriften fant jeg hos fantastiske matpakkemamma.blogg.no).  I dag har foreldrene mine 35 års bryllupsdag og det ble feiret på byens kinarestaurant der de har en utrolig god middagsbuffèt. Vi var 13 stk med stort og smått og storkoste oss hele gjengen. Etterpå var det kaffe&kaker hjemme hos mamma og pappa. Så nå sitter jeg her og er bare så UTROLIG mett. Man spiser jo alltid alt for mye på sånne dager. Ingrid var helt i skyene da hun fikk en hel isboks for seg selv på slutten, bare se her:

Lille Iver har visst også lyst på is. Han er gutten til søsteren min, Susanne, og er en skikkelig hjerteknuser <3

I dag blir det visst ingen boktips på bloggen min. Kjenner at det blir tidlig kveld i kveld, er skikkelig trøtt. Men jeg har i allefall klart å lure Hege i Sandnes til å kjøpe den nye Stratos sjokoladen som jeg har skrevet om tidligere her på bloggen min. Hun har en utrolig fin blogg som du absolutt bør besøke; www.medandreord.blogg.no  Mange fine hverdagsbetraktninger og flotte bilder!

Klem fra


 • Dato: 31.jan.2010   Kl: 21:21   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 1

"Dietgirl" av Shauna Reid

Denne boka er en kjempemorsom, og til tider veldig rørende, bok om et tema som vi vel alle har vært berørt av en eller annen gang, nemlig slanking.I januar 2001 var Shauna Reid tjuetre år gammel og veide 160 kilo. Fast bestemt på å ta tak i livet sitt igjen, opprettet hun den enormt populære bloggen DIETGIRL. Mens hun gjemte seg bak sitt andre jeg, den trinne superheltinnen Dietgirl, begynte forvandlingen fra sofagris til smekker sylfide. I dag, 1300 mil hjemmefra, sju år senere og 80 kilo fattigere, er det bokstavelig talt bare halvparten igjen av den vidunderlig vakre Shauna. DIETGIRL er fantastisk morsom og hjerteskjærende ærlig. Vi følger Shaunas høydepunkter og bølgedaler mens hun kjemper mot flesket, gjør kål på kaloriene og trykker treningssenteret til sitt bryst. Samtidig oppstår både romantikk og komplikasjoner da hun treffer drømmemannen...

Jeg storkoste meg da jeg leste denne boka, og det som er så morsomt er at det er mulig å få tilsent newsletters fra bloggen hennes, slik at man kan følge henne etterpå også!

Nå er jeg forresten ferdig med "Øya" også. Helt herlig bok, den MÅ du bare lese. Den seiler opp som ny favoritt og har skjøvet "Drømmehjerte" ned på 2 plass! Er nå igang med krimboken "Straff" av Birger Baug. De første kapitlene virker veldig lovende :-)

Klem fra


 • Dato: 30.jan.2010   Kl: 17:42   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 0

Stormen som ikke kom :-)

Stormen "Ask" har blitt diskutert opp og i mente de siste dagene, vi har ryddet utenfor, boltet og surret fast og forberedt oss som best vi kan. Men som så mange ganger før har vi sluppet unna. Det er jo i og for seg bare bra, men det er jo ganske spennende når det ryker og fyker utenfor og vi koser oss inne med stearinlys og fyr i ovnen. Da syns jeg faktisk det er like så ille med det glatte føret. Når det er is og sørpe i skjønn forening og jeg bare MÅ ut og kjøre kjenner jeg at blodtrykket stiger ørlite granne. Og når det i tillegg blåser regn og sludd og vindusviskeren på førersiden er elendig, ja da blir jeg bare så innigranskauen forb....... Mest på meg selv egentlig, fordi jeg har en fiks idè om at jeg&biler ikke går ihop i det hele tatt, og at sånne ting må husbond Jan Frode ta seg av. Nei, sånne ting må jeg absolutt bli flinkere til!!

Men selv om stormen ikke kom har vi kost oss med ruskeværsvafler i kveld, nam nam. Kristian har vært på biblioteket og lånt Jules Verne  "En verdensomseiling under havet" og er nesten halvveis allerede. Jan Frode lånte også bok , Val McDermid "Som sunket i jorden" og jammen lånte han ikke en til meg også, Birger Baug "Straff". Har ikke lest noe av denne forfatteren før, så det skal bli spennende!Dagens fangst :-)


Klem fra


 • Dato: 26.jan.2010   Kl: 22:02   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 3

"Tyskerungen" av Camilla Läckberg

Dette var den første boken jeg leste av denne forfatteren. Jeg hadde glemt å avbestille den i bokklubben og tenkte at jeg kunne liksågodt lese den. Det har jeg ikke angret på :-) Hvorfor har Erica Falcks mor tatt vare på en tysk medalje fra andre verdenskrig? Erica finner medaljen i en gammel kiste på loftet sammen med morens dagbøker og en liten barnegenser med flekker av blod.
 Spørsmålet gjør henne urolig, og til slutt oppsøker hun en pensjonert historielærer som har spesialisert seg på nazismen, for å få vite mer. Men mannen svarer unnvikende og oppfører seg underlig. Ikke lenge etter blir han funnet død, drept av et kraftig slag mot hodet.
 Da Erica til slutt bestemmer seg for å lese dagbøkene, oppdager hun at moren kjente mannen, og at de to en gang hadde felles venner. Kan hennes møte med mannen ha satt i gang et hendelsesforløp som førte til drap?
  I Tyskerungen er det Erica Falcks egne familiehemmeligheter som avsløres, samtidig som politiet på Tanumshede politistasjon må prøve å klare seg uten Ericas makker Patrik Hedström, som har pappapermisjon.

Det jeg liker så godt med bøkene i denne serien, er  at du blir så godt kjent med personene de handler om. I tillegg til å oppleve drap og mysterier har de også et vanlig familieliv slik som du og jeg, og forfatteren får til en perfekt balanse mellom disse to tingene.

Man bør helst lese bøkene kronologisk, da det blir referert til hendelser i tidligere bøker, og alle bøkene er i sammenheng med hverandre. De har kommet ut i denne rekkefølgen:

* Isprinsessen
* Predikanten
* Stenhuggeren
* Ulykkesfuglen
* Tyskerungen
* Sjøjomfruen
* Fyrvokteren (februar '10)

Men skal du lese kun èn bok i serien om Erika Falck, bør det bli Tyskerungen!

Klem fra


 • Dato: 25.jan.2010   Kl: 14:03   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

"Sara" og "Brostein" av Torill Brekke

For ca 5 år siden leste jeg to bøker av den norske forfatteren, Torill Brekke. I bøkene "Sara" og "Brostein" får vi lese om Sara som blir Ålesunds første jordmor på begynnelsen av 1800-tallet.

    


"Sara" tar for seg Saras oppvekst og hendelsene som fører til at hun blir jordmor. Det er en bok om frihetslengsel og stolthet, om fattigdom og uvitenhet og om enkeltes lengsel etter større kunnskap. 

 I "Brostein"  har vi kommet til året  1863 og  Sara har giftet seg med Jacob. De står på dekket i en båt med kurs for  Trondhjem. Her skal Jacob åpne krambod. Handlingen strekker seg over femti år og fram til utbruddet av første verdenskrig.

Torill Brekke har en veldig spesiell måte å skrive på, en underfundig tone med lange setninger og maleriske beskrivelser. Men la deg ikke skremme, bøkene hennes blir du bergtatt av og du vil bare ha mer!!

"Granitt" og "Bergskatt" er to andre bøker av samme forfatter som jeg syns var utrolig bra!

Ha en fin søndag :-)

Klem fra


 • Dato: 24.jan.2010   Kl: 09:49   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 0

Sjokolade og bok...og litt til!

Nå er det virkelig tid for nye sjokoladesmaker! I tillegg til de andre typene jeg har skrevet om her på bloggen har også Freia kommet med enda en ny type; Melkesjokolade med kvikklunsjkjeks og et dryss med havsalt! Det høres jo bare helt fantastisk ut, og den ER virkelig fantastisk. Jeg bare elsker kombinasjonen søtt&salt, og med litt kjeks i blir det et helt lite "måltid". Jeg har desverre ikke funnet noe bilde av den enda, men det kommer :-)

Jeg er godt i gang med boka "Øya" av Victoria Hislop og etter et par litt treige innlednings sider traff den meg som en knyttneve, midt i magen. Plutselig gikk det opp for meg hva boken egentlig handler om, og nå klarer jeg nesten ikke legge den fra meg. Herlig!!

Ellers er Ingrid og jeg super inspirert av matpakkemammas blogg og er nå i full sving med å lage spennende matpakker med alskens gode saker. Vi har gått til anskaffelse av 4 kule matbokser hos sprelle.no
og på den japanske siden j-list.com hadde jeg plutselig kjøpt et sett med masse forskjellige nyttige(?) dingser, som for eksempel HelloKitty-grønnsaks skjærer og HelloKitty- form for kokte egg :-) 


Nå er det bare å vente spent ved postkassen!

Ha ei fin helg alle sammen :-)

Klem fra • Dato: 22.jan.2010   Kl: 23:29   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Litt av hvert!!

Jeg slapp nok ikke unna jeg heller! I går var det jeg som ble syk og det har jeg vært i dag også. Huffameg, ikke noe moro. Men nå kjennes det ut som at det verste er over, så jeg håper på en fin dag i morgen :-)

Nå har jeg i allefall bestemt meg, jeg avslutter lesingen av Camilla Läckberg boken og overleverer den til min bedre halvdel istedet. Det er ikke med lett hjerte jeg gjør dette, for jeg elsker bøkene hennes, men nå syns jeg hun har gått fra å være "snill krim" til å bevege seg ut i en verden som blir for mørk for meg rett og slett. Jeg merket det da jeg leste den forrige boken også, "Sjøjomfruen". Selv om boken var bra, var slutten litt for fantastisk for meg. Jeg håper hun finner tilbake til slik de første bøkene var, spennende og med en historie som faktisk kunne ha skjedd. Favoritten min er "Tyskerungen".

Nå har jeg istedet funnet frem til en bok som jeg vet mange syns er helt fantastisk, "Øya" av Victoria Hislop.Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Når  Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til en gammel venninne.  Hun ankommer landsbyen Pláka,  og oppdager at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historien om oldemoren Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap.

Dette tror jeg er en bok etter mitt hjerte, og jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på den :-)  Har du lest den??

Klem fra


 • Dato: 19.jan.2010   Kl: 21:44   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Slapp søndag!!

Vi har hatt noen fantastiske, kalde uker her på Sør-Helgeland (bortsett fra en dag med regn forrige søndag, men det teller ikke!!) og i dag hadde vi planlagt å gå på skøyter hele familien. Men slik ble det aldeles ikke. For lillesøster Ingrid våknet med skikkelig omgangssyke og har vært pjusk hele dagen.  Det kom nok ikke helt som en overraskelse for både pappa Jan Frode og storebror Kristian har også vært syk.

Istedet har vi slappet av inne, sett masse på tv og jeg har lest litt innimellom. Var kjempefornøyd med begynnelsen av "Fyrvokteren", men nå syns jeg den begynner å bli litt vel mørk og "psykologisk"  for min smak. Skal lese litt til, men det spørs om jeg kanskje må lurkikke litt på slutten. Søsteren min, Susanne, sier at når man stadig må kikke bak i boka har man et "narrativt begjær". Visstnok et kjent begrep hvis man har gått lærerskolen! Er det flere som gjør som meg?

Har du forresten smakt den nye Nidar sjokoladen, Stratos Dobbel? Fantastisk god, lys melkesjokolade utenpå og hvit sjokolade inni. Mmmm!!

Søndagsklem fra
 • Dato: 17.jan.2010   Kl: 19:26   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 3

"Bryllupsdagen" av Catherine AlliotNå er jeg akkurat ferdig med "Bryllupsdagen". En herlig bok befriende fri for single, desperate jenter i 30 årene som ikke tenker på annet enn Pradavesker og Jimmy Choo sko (det er gjerne det chick-lit bøker handler om, men jeg elsker dem likevel:-). Denne boken handler derimot om Annie som snart skal gifte seg og leier et hus i Cornwall. Der skal hun skrive ferdig boken sin iløpet av sommeren og samtidig planlegge bryllupet. Hun ser fram til en fredelig sommer, men hun og datteren er ikke før innstallert så begynner dørklokken å kime. Slekt og venner har fått nyss om hvor hun er og vil alle ha en bit av idyllen.  I tillegg må Annie stå ut med den fremmede, ubedte husgjesten som ikke engang har banket på, og som nekter  flytte ut. Annie finner seg i alt - så lenge det ikke ødelegger for høstens store begivenhet....

Jeg storkoste meg når jeg leste denne boken. Den er full av humor og finurlige hendelser og med en undertone av alvor. Og som kjent; når enden er god er allting godt!!!

Neste bok som står for tur er "Fyrvokteren" av Camilla Läckberg. Har allerede lest et par sider og det lover godt!

God helg og klem fra

 • Dato: 16.jan.2010   Kl: 14:06   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

"Tilbake til Riverton" og "Shantaram"

Oi, som dagene flyr! Siden jeg skrev sist har det gått i ett, men jeg har allikevel hatt tid til litt bokshopping. Med 2 gavekort som brant i lommen gikk jeg på Libris og fant akkurat det jeg var ute etter; boken "Tilbake til Riverton" av Kate Morton. Dette er hennes debutroman som har fått strålende kritikker. En historisk spenningsroman, midt i blinken for meg :-)Boken handler om to søstre som blir vitner til at en ung mann tar sitt eget liv på en sosietetsfest i 1924. Den 98-år gamle Grace Bradley, som en gang var hushjelp på Riverton, husker sin egen del av historien, en hemmelighet hun har holdt på lenge. Når en ung produsent kommer til henne for å lage film av hendelsen forteller hun hva som skjedde den sommeren i 1924, i etterkant av første verdenskrig og i de glamorøse 20-årene.

Jeg tenkte også å kjøpe boken, "Shantaram", men den var de faktisk utsolgt for! Jeg har gått og kikket på den lenge, men det er en murstein av en bok, så jeg har vært litt usikker. Så ble jeg anbefalt den av min bloggvenn, Tornerose (hun har forresten en veldig fin blogg som handler om det å leve med sykdommen ME. Anbefaler alle å gå inn på tornerosesverden.blogg.no), så da bestemte jeg meg for å ta sjangsen. Nå må jeg jo vente litt på å få kjøpt den, men den som venter på noe godt....."Shantaram" er skrevet av Gregory David Roberts. Her leser vi om hovedperson og forteller, Lin, som rømmer fra en livstidsdom og søker tilflukt i Bombays slum. Her starter han opp en improvisert praksis som doktor for slummens 25 000 innbyggere, og boken beskrives som en røverfortelling, skjebnedrama, gangsterhistorie, kjærlighetsroman - alt på en gang. Jeg gleder meg :-)

PS Skulle du få lyst på noe godt mens du leser har Freia kommet med en ny sjokolade! JappHasselnøtt er en skikkelig godbit med fudge, karamell og hasselnøttbiter!

Klem fra Anette

 • Dato: 13.jan.2010   Kl: 09:44   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

For en dag!!!

Oioioi, i dag har det vært en skikkelig slaraffensøndag med litt action etterhvert. Slåregn og ruskevær etter så mange dager med iskaldt vær og snø. Her vi bor er det noe så innmari glatt nå, så jeg sa til Jan Frode (min bedre halvdel) at han bare skulle ta bilen på jobben, for jeg skulle aldeles ikke ut og kjøre i dag. Men selvfølgelig ble jeg litt rastløs utpå dagen, hyra på meg og gikk og henta bilen. Deilig ruskeværstur. Men SÅ!!! Punkterte jeg og ble stående på brua som vi må over for å komme hjem, og kom meg INGEN vei!!  Heldigvis stoppet det en engel av en redningsmann og skiftet dekk  for meg på null komma niks, jeg ble så glad at jeg holdt på å begynne å grine :-S

Gjett om det var godt å komme hjem til tørre klær og to som var store i øynene da jeg fortalte hva som hadde skjedd. Nå har vi stekt et helt tårn med vafler og jeg gleder meg til å lese mer i boka som jeg nettopp har satt "tennene" i . Forrige boka jeg leste var om et alvorlig tema, slavehandel, så nå er det "chick lit" som står for tur. Herlig å lese en bok der man slipper å tenke, man kan bare smile, le og kose seg hele tiden.

Boken er nettopp kommet ut i "Bag of Fun" serien (fåes kjøpt overalt, på kiosker og i dagligvare).  Den heter "Bryllupsdagen" og er skrevet av Catherine Alliot.Klem fra Anette

 • Dato: 10.jan.2010   Kl: 20:34   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

"Noen kjenner mitt navn" av Lawrence Hill

Denne boka begynte jeg på samtidig som jeg skrev mitt første innlegg i denne bloggen. Nå er jeg akkurat ferdig og her kommer en liten bokanmeldelse!Denne boken er en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget ombord i et slaveskip med kurs for South Carolina.
Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York., der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang ombord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes.

Jeg syns denne boka var en fryd å lese, selv om den omhandler et hjerteskjærende tema. Den er intens og spennende fra første stund, velskrevet og full av detaljer uten at det blir for mye å holde styr på. På et vis merkes det at boka er skrevet av en mann. Den er rett på sak og selv om man får beskrevet hovedpersonens tanker og følelser om det hun opplever er det nøkternt og uten for mye hjerte&smerte. Savner det kanskje litt i enkelte avsnitt i boka, men pytt pytt.

Det må ligge utrolig mye research og arbeid bak denne boka og den beskriver en del av slavehandelen som jeg ikke har store kunnskaper om; slavehandelen på 1700 tallet. Som oftest er det jo slaveriet i USA på 1800 tallet fram til borgerkrigen man hører om.

Er dette et tema som interesserer deg, så vil jeg absolutt anbefale den!!

Klem fra Anette


 • Dato: 09.jan.2010   Kl: 19:04   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

"True Blood - Dødsjakt i Louisiana" av Charlaine Harris

Surfer du på Vampyr bølgen? Har du som meg slukt Twilightbøkene, men vil bare ha mermermer? Da bør du skaffe deg bøkene om Sookie Stackhouse. Hun jobber som servitør i en småby i Louisiana. Hun lever et rolig liv og har ingen kjæreste. Ikke fordi hun ikke er pen, for det er hun. Men Sookie har et problem: Hun hører hva andre tenker. Det gjør det vanskelig å treffe den rette. En dag møter hun Bill. Han er mørk og kjekk - og Sookie kan ikke høre et ord av hva han tenker. Han er mannen hun har ventet på hele livet...og han er vampyr!!

Denne boka leste jeg på et blunk. Den er utrolig spennende og kjempemorsom, erotisk og eksotisk. Jeg gledet meg veldig til å se tv-serien som startet på NRK før jul, men da ble jeg skikkelig skuffet. Tv-serien er helt annerledes enn boka, de fokuserer på helt andre personer enn jeg forventet meg og historien blir dermed ganske så forandret . Nei styr unna tv'n og sett deg i godstolen med "Dødsjakt i Louisiana". Du kommer ikke til å angre :-)Klem fra Anette

 • Dato: 07.jan.2010   Kl: 22:41   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

Bokpakke ankommet 2

I dag er det Kristian som har fått bokpakke fra Bokklubbens Barn. Den har han ventet lenge på! "Barack Obama - Veien til Det Hvite Hus" av Knut Lindh er en biografi for ungdom. Den følger Obama fra han blir født på Hawaii til han innsettes som USAs første svarte president. Lettlest og oversiktlig bok som både barn og foreldre kan lese. Jeg skal i allefall låne den når Kristian er ferdig :-)Vinterklem i ti minus fra Anette

 • Dato: 05.jan.2010   Kl: 13:35   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Mmmm...Bergene Melk :-)

Da var jula ugjenkallelig over og vi er igang med hverdagen igjen. Ikke mere fråtsing i julemat og godsaker. Derfor ble jeg superglad da jeg oppdaget at en av verdens beste rene melkesjokolader, Bergene Melk, har kommet som en liten utgave, 27 gram. JIPPI :-D  Det er jo bare helt UMULIG å spise bare en bit av de store platene :-)Nidar har også kommet med en ny Stratos med HVIT sjokolade!! Yummy :-) 

Ingen bokskriverier på meg i kveld, altså. Bare om søte saker, sikkert fordi jeg lider av litt julegodtabstinenser!!!

Klem fra Anette

 • Dato: 04.jan.2010   Kl: 20:43   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 0

"Ulvenatten" av Tom EgelandMarerittet starter presis kl 22.00. Tsjetsjenske terrorister kupper norsk fjernsyns mest populære debattprogram. For deltakerne i den direktesendte tv-debatten, politiet og regjeringen begynner en nervepirrende natt.
  Bevæpnet med pistoler og bomber krever terroristene at hvert minutt av gisseldramaet skal kringkastes - til stadig flere tv-kanaler verden over. I kulissene jobber politiets forhandler og gisselredningsgruppe for å redde flest mulig ut av studio 2 i live. I denne forrukende thrilleren følger vi dramaet gjennom juninatten - minutt for minutt, time for time.

Den norske prisbelønte forfatteren, Tom Egeland har skrevet flere spenningsromaner, blandt annet "Sirkelens ende", "Åndebrettet" og "Paktens voktere". Siden jeg antageligvis er Nord Europas mest pysete når det gjelder overnaturlige ting har jeg ikke våget å lese noen av disse enda :-S  "Ulvenatten" derimot er en ren thriller som jeg hadde store problemer med å legge fra meg. Den er intens spennende fra første side og får terningkast 6 fra meg (enda jeg egentlig ikke er fan av terningkast i det hele tatt!!).  Det er også laget film av boken og den er faktisk like så spennende. Men les boka først, da!!

Klem fra Anette

 • Dato: 03.jan.2010   Kl: 21:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 3

"This charming man" av Marian Keyes"Four very different women. One awfully charming man. And the dark secret that binds them all......"

Marian Keyes er dronningen av "chick-lit" og jeg bare elsker bøkene hennes! Denne boken er for meg den beste så langt, fordi den er så "annerledes".  Vi treffer fire forskjellige kvinner som alle har et komplisert forhold til den karismatiske politikeren Paddy de Courcy. Lola er hans elskerinne, Grace er journalisten som kjente ham for lenge siden men som ikke klarer å glemme ham, Marnie har en fantastisk familie, men selv det kan ikke få henne til å komme over sin første kjærlighet; riktig, Paddy de Courcy. Lola er kvinnen som skal gifte seg med ham!

Det som gjør denne boken annerledes fra andre bøker i denne sjangeren er at de fire kvinnene forteller hver sin historie på hver sin måte, i dagbokform, i jeg-form og som to egne historier sett utenfra. I tillegg får vi foran hvert kapittel innblikk i tankene til en av disse, men vi vet ikke hvem. Historien som her utfolder seg er rystende. På slutten får vi en oppsummering og oppklaring på hvem som har opplevd dette....og en aldri så liten overraskelse!

Boken er også utgitt på norsk, "For god til å være sann". Løp og kjøp :-)

Klem fra Anette

 • Dato: 02.jan.2010   Kl: 19:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Godt Nytt År!!

På den første dagen i det nye året har jeg lyst til å skrive litt om den boken som gjorde mest inntrykk på meg i året som gikk; boka "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin.  Den handler om de to søskenbarna Alicia og Nora og deres lykkelige barndom på Cuba. Plutselig blir alt snudd på hodet når Castros revolusjon skiller de to. Nora må flykte sammen med familien til USA og Alicia vokser opp i fattigdom og nød under Castros regime. De to klarer å holde kontakten etterhvert som de vokser opp, og når Alicia plutselig blir syk risikerer Nora alt for å reise tilbake til Cuba og sin kjære kusine.

Denne boka tok tak i meg fra første side og jeg klarte bare ikke å legge den ifra meg. Den var uforutsigbar og fikk meg til å le i det ene øyeblikket og gråte i det neste. Slutten på boka er utrolig sterk og får deg til å ønske at den bare kunne fortsette og fortsette....og fortsette!  Bør absolutt leses!!!Godt nytt bokår!!   Klem fra Anette

 • Dato: 01.jan.2010   Kl: 11:28   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4
hits