Se så fantastisk fiiiiin bloggen min har blitt :D

Tusen tusen takk til herlige og utrolig dyktige Silje Lien som har laget&skreddersydd dette designet til meg. Nå er bloggen min komplett og jeg er så utrolig glad og fornøyd :D

Jeg har drømt om et design som dette helt siden jeg begynte å blogge, men med mine datakunnskaper har jeg ikke turt å tenke tanken på å begi meg ut på et slikt prosjekt på egen hånd. Så var jeg så heldig som fikk ja da jeg sendte en forespørsel til Silje om design, og dette er jammen verdt hver en krone.

Nei, nå skal jeg hive meg rundt og rydde litt i kaoshuset igjen. I morgen kommer både rørlegger og elektriker, og da er det nok en fordel at de finner frem ;)

Lykkelig hilsen fra
 • Dato: 31.jan.2011   Kl: 22:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 29

Mandagstema :)

Mandagstema

Mandagstema denne uken hos Petunia er Småting. Små ting i hverdagen som vi ikke kan klare oss uten, eller kanskje små ting vi samler på! Her er mitt bidrag:

Det er nemlig flere grunner til at Bokbutikker er mine absolutte favoritter! Jeg kikker ikke bare etter bøker, men også etter penner i alle farger og fasonger. Slik har jeg vært siden jeg var liten, så jeg har nok brukt en liten formue på penner og skrivesaker iløpet av årene :)

Men de er jo så vakre, så fargerike og fine. Hvorfor skal vi bare skrive med kjedelig blått og svart? Litt lilla, rosa eller limegrønt setter jo en ekstra spiss på dagen, ikke sant?

Ha en fargerik mandag, klem fra
 • Dato: 31.jan.2011   Kl: 08:35   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 24

Scavenger Hunt Sunday

Scavenger Hunt Sunday

Texture

The texture in the most beautiful clothing I owne, my bunad. It's the Norwegian national costume, and you can read more about it here!

FogIt's not always easy being a cow...

ButtonOne of the buttons on my bunad!

Beverage/drinkA chocolate'n'coffee-dream :)

SeventiesMy little Seventies-girl ♥

Enjoy your Sunday, hugs from

 


 • Dato: 30.jan.2011   Kl: 17:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Fototriss :)I disse kalde og våte vinterdager drømmer jeg om den lille øya vår, med ett hus og en fjøs og et utedo :) Jeg drømmer om sommer og sol og deilige dager sammen med familien på øya som bare er vår ♥Å, som jeg gleder meg :)

Ha en deilig søndag, klem fra • Dato: 30.jan.2011   Kl: 10:16   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 23

ABC Scandinavia #MMin M står for multer. Enda jeg ikke er det spor glad i å spise dem. Men de er jo så utrolig vakre♥

I dag er det grått og trist fredagsvær, og da kjenner jeg at jeg lengter litt ekstra etter sommer, sol og gullgule bær. Men om litt skal jeg til frisøren og bli litt ny, og i neste uke reiser jeg sammen med kollega/mamma til Lillestrøm på Norsk Tippings Landskonferanse, så da gir jeg egentlig katten i været og gleder meg istedet :)

God helg og stor klem fra
 • Dato: 28.jan.2011   Kl: 09:33   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 21

Himmelsk fredag :)
Ha en herlig helg!!!
I wish you all a wonderful weekend!!Himmelsk logo

Skywatch Friday


 • Dato: 28.jan.2011   Kl: 08:36   Kategori: SkyWatchFriday
 •    Kommentarer: 24

Torsdagsrapport: Godt i koppen for pjuskne små!!I dag har både snuppen og snuppa vært hjemme med feber og vondt i magen og på sånne dager er det godt at jeg jobber formiddagsvakt og pappa Jan Frode jobber ettermiddag. Og det hjelper også på at vi har fått en ny og spennende kaffemaskin som kan trylle frem både iste og kakao...mmmm :)

Så i ettermiddag har vi bare kost oss og ikke gjort noen ting. Bestemor har vært på sykebesøk med medbragte kanelsnurrer (slik som bestemødre skal, hi hi), og jeg har fått pakke i posten fra Cappelen Forlag. Om ikke lenge blir det en ny runde i Bokbloggturneen, og jeg skal anmelde en ungdomsbok som heter "Mirakel". Spennende :)

Jeg tenker jeg skal fortsette med å ikke gjøre noen ting i kveld, bare se film sammen med Husbondekjærsten. Det er jo ikke fotball i kveld, så da blir det denne komedien:

Ha en herlig kveld :)

Klem fraNF Macro

 

 


 • Dato: 27.jan.2011   Kl: 20:17   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Boktema: Min favorittforfatter!

Hvem er din favorittforfatter? Eller har du kanskje flere? I dag vil jeg gjerne lese om den eller de som ligger ditt hjerte nærmest og som har en helt spesiell plass i bokhyllen din :)  Lag et innlegg på bloggen din, og link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;).Lån gjerne logoen min ovenfor!

Det er så utrolig mange flinke forfattere, så å velge ut en favorittforfatter er neimen ikke lett. Men en som stikker seg ut hos meg er chick-lit forfatteren Marian Keyes. Bøkene hennes er fantasiske - fulle av humor, herlige karakterer og morsomme hendelser. Men hun tar også for seg alvorlige temaer som depresjon og vanskelige familieforhold. Den første boken jeg leste av denne forfatteren var boken "Vannmelonen" og den tok meg med storm. Aldri hadde jeg lest en lignende bok, og jeg lo og lo og lo :)

Vannmelonen

Claires ektemann, James, forlater henne den dagen hun føder deres første barn. Med et knust hjerte drar Claire tilbake til familien sin i Dublin, og bl.a. ved hjelp av søstrene Rachel og Maggie begynner hun etter hvert å føle seg bedre. Når James prøver å komme tilbake, føler hun seg faktisk så bra at han får seg en stor overraskelse.

Trykk på bildet så kommer du inn på Marian Keyes' egen hjemmeside!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

 

Ha en deilig bokdag!! Klem fra

 

 


Onsdagsrapport: Kaos i heimen og hjertevenner <3

Da var ettermiddagsvakten ferdig og etter en hel uke med striregn var det deilig å gå hjem fra jobb i et par minusgrader og puddersnø på bakken:)

For tiden er det innmari spennende å komme hjem, det skjer stadig noe nytt, og i pc-kroken har vi nå fått et nytt møbelKanskje jeg til og med får gjort litt klesvask mens jeg blogger, he he :)  Nei, det er vel helst fordi det ser slik ut på badet akkurat nåTrøsten er at det blir jo bra til slutt. Og mens jeg venter er det godt å kunne stikke av litt - ikke bare på jobb - men til verdens snuppeste Merete ♥ I går kveld møttes firkløveret Merete, Rita, Siv og jeg til en herlig pratestund og masse latter...og en deilig brownieskake..mmmNå blir det straks hoppikøya. I morgen er det formiddagsjobb og mens husbondekjærsten er hjemme med en pjusk Kristian kommer rørleggerne og skal gjøre en innsats på det nye vaskerommet. Spennende!!

Siden det er så travle tider her i huset håper jeg dere bærer over med meg og det at jeg ikke har muligheten til å skrive så mange kommentarer og svar. Det blir bedre det også :)

Nattinatt fra
 • Dato: 26.jan.2011   Kl: 23:48   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Ordløs onsdag/Wordless wednesday :)DifferentAlle disse forskjellige bøkene står i en egen liten bokhylle og venter på å bli lest ♥

These different books are in their own little bookshelf waiting to be read ♥Ordløs Onsdag
Wordless Wednesday


 • Dato: 26.jan.2011   Kl: 09:17   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Blue Monday!!
A cup of tea always makes my Monday less blue :)

Hugs from
 • Dato: 24.jan.2011   Kl: 09:54   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Vakkert!!

Mandagstema


Ukens Mandagstema hos Petunia er Vakkert, og da må jeg jo bare vise et par bilder fra den vakreste plassen på jord, nemlig Brønnøysund ♥Så må jeg bare ta med et bilde av min kjære bokhylle, for bøker er jo noe av det vakreste som finnes :)Ha en herlig uke!! Klem fra
 • Dato: 24.jan.2011   Kl: 08:53   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

Smakebit på søndag :)

L.A. Candy

Denne boken ligger for tiden på nattbordet og er en skikkelig søt bok, ikke noe å få mareritt av i allefall. Og jeg leser nå to bøker samtidig, det har jeg faktisk aldri gjort før tror jeg. Den andre boken jeg leser er mursteinen "Kjempenes Fall" av Ken Follett. En fantastisk bok på 900 sider som ikke er noe særlig god å få på nesa hvis man dupper av når man leser på kvelden. Derfor er Lauren Conrads bok innkjøpt til kveldslesning og jeg sover søtt ;)

Her har du en liten smakebit:

"Jane Roberts leaned against her dresser, studying the way her white silk nightie looked against her sun-kissed skin. Her loose blond curls cascaded softly over her shoulders as she pretended not to be interested in the guy in her bed"

God bok, klem fra


 • Dato: 23.jan.2011   Kl: 21:26   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Scavenger Hunt Sunday :)

MemoriesSilhouetteDoorwaysReflectionSilverEnjoy your Sunday :)

 • Dato: 23.jan.2011   Kl: 09:57   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Fototriss!Hos disse flotte karene er det for tiden helt stengt! Her skal det nemlig spares til sommerferien :)Liverpool & Dublin, here we come :)

Nyt søndagen, klem fra
 • Dato: 23.jan.2011   Kl: 09:24   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

Ukens favorittblogg :)Denne ukens favorittblogg er en av mine nye bloggvenner, Mokkamaster :)Mokkamaster bor på det blide sørland sammen med mann og tre barn og skriver om sin hverdag og sin store lidenskap; fotografering. Bildene hennes blir man helt målløse av, så utrolig vakre. Og jeg tror jammen fotoutfordrings-iveren min har smittet litt av på henne ;)

I tillegg er hun fra Helgeland, slik som jeg, og vi deler litt  godlynt Helgelandshumor oss imellom :) Så ta en tur innom denne herlige bloggen, jeg lover deg; et besøk og du er hekta!!!!

Klem fra
Pink Saturday :)Have a sweet weekend :)How Sweet the Sound


 • Dato: 22.jan.2011   Kl: 09:16   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 13

Dagens blogg, det er meg :)

Jeg har blitt "Dagens Blogg"  hos Amygdala og hennes fantastisk flotte fotoblogg. Nå er jeg hoppende glad, og slettes ikke trøtt lengre :D   Her kan du lese det flotte Amygdala har skrevet om bloggen min, og ta gjerne en titt på de andre blogginnleggene hennes også. Hun legger ut så mange utrolig flotte bilder og har en fotokonkurranse som det ikke er for sent å melde seg på enda!

Ha det supert den siste timen av denne fredda'n, vi sees i morgen :)
 • Dato: 21.jan.2011   Kl: 23:02   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

ABC Scandinavia #L

Min L står for en riktig lekkerbisken, nemlig lakris. På jobb har vi nå fått lakris i alle farger og fasonger og det er neimen ikke lett å styre unna...Kos deg i helgen! Det skal jeg, jeg har nemlig fri og skal gjøre max ut av disse to og en halv dagene. Men nå må jeg suse på jobb. Fredager er hektiske, men heldigvis har vi verdens supreste kunder :)

Klem fra kioskdamen
 • Dato: 21.jan.2011   Kl: 08:36   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 20

Himmelsk :)

Hver fredag:

Himmelsk onsdag har nå blitt Himmelsk fredag, og med denne flotte månen ønsker jeg alle en gooood helg :)Have a wonderful weekend :)Skywatch Friday
Outdoor Wednesday


 • Dato: 21.jan.2011   Kl: 08:19   Kategori: SkyWatchFriday
 •    Kommentarer: 28

Boktema: Mitt beste bokminne fra barndommen :)

I dag har jeg lyst til å høre om boken du bare elsket å lese da du var liten. Den du måtte bla i, og lese bare èn gang til- og en gang til!!  Lag et innlegg på bloggen din, og link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;).Lån gjerne logoen min ovenfor!

Min store favoritt da jeg var liten var boken "Mitt Skattkammer", full av små eventyr, historier,dikt og fortellinger. Jeg kunne sitte i timesvis og lese og kose meg, og et av versene som sto der kan jeg utenat den dag i dag!!

Mitt skattkammer

"Bakesnakkvendt verset"

Peiemester Fettersen pip ned fra data
Så sym det en kokebil og syrte til kjøkhuset
Der brev han et skrev
Og flistret på klimerke
Og kontet det til sena si

Feiemester Pettersen datt ned fra pipa
Så kom det en sykebil og kjørte til sykehuset
Der skrev han et brev
Og klistret på frimerke
Og sendte det til kona si

Åh, nå tror jeg nesten jeg må ta meg en tur hjem til mamma og pappa og lete etter boken på loftet der. Den er nok litt rusten i limingen, med eselører og tusjmerker, men en skatt like fullt ♥

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Nostalgisk klem fra 


Naturens eget kunstverk!!Av og til kan man bli stum av beundring når man ser hva naturen får til helt på egen hånd!!

Nature's own creation!!

Have a wonderful monday  :)

Klem fraNF Macro
Macro Monday


 • Dato: 20.jan.2011   Kl: 08:39   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 24

Hverdag - hjemme :)Mitt lille friminutt i hverdagen, godt å kose seg hjemme ♥

My little escape from the everydaylife - a book, a cup of tea and a candlelight ♥

Klem fraOrdlös Onsdag
Onsdagstema
Live and love...out loud


 • Dato: 19.jan.2011   Kl: 09:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 32

Ruby Tuesday :)


Min favoritt-kaffeboks fra gamledager. Er den ikke fin?

My favourite coffee-box from my grandmother's days. Isn't it wonderful?

Hugs from


Ruby Tuesday • Dato: 18.jan.2011   Kl: 09:47   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Før og etter :)

Hipp hurra, det første rommet i oppussingsprosjektet vårt er nå ferdig, og husbondekjærsten har gjort en fremragende jobb :)  Her kommer et par bilder som viser hvordan et forferdelig soverom/klesrom (i mangel på vaskerom), kan bli en superfin gang!!

FØR:

ETTER:


Dette hjørnet der vi har klærne er bare midlertidig. Om en liten måned får vi et Pax-garderobeskap fra IKEA og da blir det enda bedre :)

Nå står nytt vaskerom for tur. Den gamle gangen skal gjøres om, så nå venter vi bare på rørleggere. Når den jobben er gjort regner jeg med at resten går fort, og da kan vi begynne med badet, jippiii :)

Ønsker alle en deilig dag, spesielt Rita, som har bursdag i dag ♥

Klem fra
 • Dato: 18.jan.2011   Kl: 09:37   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 28

Blue Monday :)

 

This beautiful blue bowl was given to me almost 20 years ago when I moved into very first appartement. My friends Trine and Margareth gave it to me and it has followed me ever since ♥ 


 • Dato: 17.jan.2011   Kl: 20:09   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

"Mini Shopaholic" av Sophie Kinsella

Mini Shopaholic

Becky Brandon (née Bloomwood) thought motherhood would be a breeze and that having a daughter was a dream come true - a shopping friend for life! But it's trickier than she thought - two-year-old Minnie has a quite different approach to shopping. She can create havoc everywhere from Harrods to Harvey Nicks to her own christening. She hires taxis at random, her favourite word is 'Mine', and she's even started bidding for designer bags on ebay. On top of everything else, there's a big financial crisis. People are having to Cut Back - including all of Becky's personal shopping clients - and she and Luke are still living with Becky's Mum and Dad. To cheer everyone up, Becky decides to throw a surprise birthday party - on a budget - but then things become really complicated. Who will end up on the naughty step, who will get a gold star and will Becky's secret wishes come true?

Dette var den siste boken jeg leste i 2010, og bokåret fikk en herlig slutt! Fantastiske Becky er min store favoritt, og selv om boken var litt ujevn i begynnelsen tok den seg opp, og slutten ble akkurat slik jeg elsker den - og lurer du på hvordan, ja så må du jo bare lese den :)

Det er ikke ofte jeg gapskratter når jeg leser bøker, men det kan jeg garantere deg at jeg gjorde denne gangen!!

God bok fra
 • Dato: 17.jan.2011   Kl: 18:59   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Mandagstema

Mandagstema

Mandagens tema er i dag ØYEBLIKK og disse øyeblikkene vil jeg så gjerne hatt, bare en liten stund til..Jeg vil så gjerne beholde vinteren litt lenger! Gnistrende hvitt, klar frost og brennende himmel. Barn som koser seg ute, fyr i ovnen og stille snø på natten. Jeg er aldeles ikke klar for den fryktede "regntiden". Tunge skyer som henger langt ned i fjellene, vind og regn og den grusomme hålken som gjør at jeg gruer meg hver gang jeg skal ut og kjøre. Men nå er den her, ute er det 4 plussgrader og regn, og jeg sto opp nesten en halvtime før i dag for å ha god tid til å kjøre barna på skolen.

Og det gikk jo bra, så nå er det nok klaging. Litt hålke stopper ikke en knalltøff nordlending, vi står han a' og ønsker alle en deilig mandag :)

Klem fra
 • Dato: 17.jan.2011   Kl: 08:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 29

Scavenger Hunt Sunday :)

A different wiew
Looking UpAbstractHairHalfThis is my first time at this challenge and it's been so fun finding photos to all these words! See you next Sunday!!
 • Dato: 16.jan.2011   Kl: 18:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 21

Fototriss


Det er når man får barn at man virkelig merker at tiden går!!


Kristian 6 år og Ingrid 2 år i 2004. Det er sommerferie og vi er på vei til Sverige :)


Ingrid 5 år og Kristian 9 år. Det er sommeren 2007 og vi koser oss i Jesperhus, Danmark :)


Kristian 12 år og Ingrid 9 år, 2 juledag 2010. Her er de sammen med de flotte søskenbarna sine, Jan Fredrik og Ole Andre på 13 år, og Elias på 5 :)

Nå syns jeg absolutt vi kan sette tiden på pause en stund, dette går alt for fort ;)

Nyt søndagen, klem fraSøndagsbilder


 • Dato: 16.jan.2011   Kl: 10:59   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Ukens favorittblogg :)

Etter at jeg ble så fryktelig oppslukt av alle disse morsomme fotoutfordringene ser jeg at flere av "dei faste postane" har blitt helt borte. Det er nå på tide å ta noen av dem frem igjen, så her kommer årets første favorittblogg :)

Denne uken har jeg gleden av å presentere Hild Frøyas flotte blogg, "Familieliv i praksis". Hild Frøya er en samfunnsengasjert blogger, politisk aktiv samtidig som hun drømmer om en dag å spille inn en plate. Noen har kanskje sett henne i NRK-serien "Det første steget" der hun forteller om hva hun har gjort for å gå videre etter en voldtekt. En sterk historie som du kan se her.

Hild Frøya skriver både hverdagsbetraktninger og innlegg om ting hun brenner for, og innlegget hennes om Maria Amelie var nettopp på Side2's førsteside! Godt jobba!! Ta en titt innom bloggen hennes her , så skjønner du nok hvorfor den er en av mine favoritter :)

Klem fra

 


Pink Saturday :)Have a wonderful Saturday! Hugs fromPink Saturday


 • Dato: 15.jan.2011   Kl: 09:08   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Mens vi venter på våren.....

....kan vi jo korte ned tiden med å lese litt. I januar er julen over, pynten tatt ned, lommeboken tom og ventingen på lysere tider setter inn for full kraft. Men med en bok eller to går tiden fortere og vips er det april og vår i bakken. Her kommer noen boktips, kan du ikke løpe&kjøpe, så ta en tur på biblioteket. Der er det kanskje lenge siden du har vært!?

Lykkeprosjektet

Hvordan finne lykken i hverdagen og få et bedre livGretchen Rubin sitter på bussen i New York en regnfull ettermiddag. Hun har et godt ekteskap, to barn, vellykket karriere og storfamilien rundt seg. Allikevel treffer en innsikt henne med full tyngde: Jeg er ikke så lykkelig som jeg burde være. Der og da bestemmer hun seg for å bruke et år på å gjøre noe med det. Men kan man bestemme seg for å bli lykkeligere? Forskere hevder at lykkefølelsen er 50 prosent genetisk bestemt, mens mellom 10 og 20 prosent består av rammevilkår som helse, økonomi og familiesituasjon. Resten er opp til oss selv. Gretchen legger en plan, og setter seg et personlig mål hver måned. Januar er måneden for å få mer energi, juni er måneden for å dyrke vennskap. Hvert mål følges av leveregler, både praktiske ? gå til sengs tidligere ? og prinsipielle ? gjør det som må gjøres. Og det virker! Lykkeprosjektet handler om å ta tak i dagliglivets små og store problemer med én hensikt: å bli så lykkelig som mulig i den hverdagen vi har.Lykkeprosjektet har blitt en enorm bestselger og er oversatt til flere språk. Den er lettlest, underholdende, inspirerende og tankevekkende. En bok for alle kvinner som har lest Spis, elsk, lev, men uten all reisingen.

 Kanskje denne boken kan inspirere alle oss som aldri klarer å fullføre nyttårsløftene våre?

Ulovlig norsk

Forfatteren av denne boken har oppholdt seg ulovlig i Norge i åtte år. I disse årene har hun levd et bemerkelsesverdig dobbeltliv. Etter nesten ett år på asylmottak, får hun anledning til å begynne på videregående skole. Dermed begynner hun å leve noe som ligner et normalt liv. Hun lærer seg språket, begynner etter hvert å studere og får masse venner. I lange perioder kan hun fortrenge redselen for å bli kastet ut av landet, og hun er lykkelig! Samtidig må hun gå til sine hemmelige svarte vaskejobber, hun bærer ikke sitt eget navn, hun har ikke sin egen bankkonto, sitt eget skattekort eller andre Identitetspapirer. Hun tør ikke fortelle om fortiden, og kan heller ikke realisere sine drømmer og ambisjoner for fremtiden. Hennes unike historie handler om hvilke konsekvenser norsk asylpolitikk kan få for enkeltindividet.

En meget aktuell bok i disse dager!

 

 

 

Kvinnen i buret

Den unge fremadstormende folketingspolitikeren Merete Lynggaard er sporløst forsvunnet. Politiet setter i gang en storstilt etterforskning - men uten resultat. Først da kriminalinspektøren Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nye avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer et gjennombrudd i etterforskningen. Snart er Carl Mørck og assistenten Hafez el-Assad på sporet av en hensynsløs forbryter som, drevet av hat, har lagt en avsindig plan. Dette er første bok om Avdeling Q.

 

 

Den første boken i serien om Avdeling Q, skrevet av Danmarks mest populære krimforfatter, Jussi Adler-Olsen!

 

Rubinrød

Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen - forbudt, forførende og uimotståelig!Det er ikke enkelt å leve i en familie hvor det er så mange hemmeligheter. Det tenker i hvert fall 16-årige Gwendolyn - inntil hun en dag plutselig befinner seg i London i en annen tid. Da skjønner hun at det er hun selv som er familiens største hemmelighet. Det hun ikke innser, er at man burde unngå å forelske seg når man er fanget mellom to tidssoner. Det gjør den kompliserte kjærligheten enda mer komplisert!? En av høstens storsatsninger i Gyldendal Barn & Ungdom.? En betagende og gåtefull kombinasjon av kjærlighet, humor og tidsreiser.? Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen - forbudt, forførende og uimotståelig!

En helt fantastisk bok, jeg gleder meg til fortsettelsen :)

God bok, hilsen
 • Dato: 14.jan.2011   Kl: 10:45   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

ABC Scandinavia #K

Ukens bokstav er K, og min står for

Ingrid hopper i taket i pur glede når hun tenker på to dager der hun kan sove lenge, sitte med dyna og se på tv når hun våkner, spise brødskive med sjokoladepålegg (det er lov bare i helgene), dra på kafe og sist men ikke minst: spise lørdagsgodterier, hurraaaa :)

Ha en herlig helg, klem fra
 • Dato: 14.jan.2011   Kl: 10:07   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 22

Boktema; Denne boken leser jeg akkurat nå!

Denne ukens boktema er som følger, "Denne boken leser jeg akkurat nå". Skriv litt om den boken du leser for tiden, ta gjerne med litt om hva du syns og dine tanker omkring den. I innlegget ditt er det viktig at du linker tilbake til denne siden. Lån gjerne logoen min ovenfor :)

Kjempenes fall

Det tjuende århundre er i sin begynnelse. I Wales fyller Billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. Men det ligger forandring i luften. Mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i Russland. Her planlegger brødrene Grigori og Lev Peshkov å emigrere til USA, men et mord, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.I London strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady Maud Fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. Under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. Folket trenger noe å samle seg om. Og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og Mauds forhold til tyskeren Walter von Ulrich går harde tider i møte. Er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?Ken Follett, forfatteren bak suksessene Stormenes tid og Nålen, er tilbake med en ny storslagen roman. Vi følger skjebnene til fem familier fra Wales, England, Tyskland, Russland og USA gjennom en tid hvor verden rystes av den første verdenskrigen, den russiske revolusjonen og kampen for kvinnenes rettigheter.

Etter å ha prøvd meg på en annen bok, som til min store sorg ikke var noe for meg, har jeg nå lånt denne mursteinen på biblioteket. Ken Follett er en av mine favorittforfattere og etter å ha lest et par kapitler har jeg en veldig god følelse. Dette er nok en bokperle :)

Nå gleder jeg meg til å høre om hvilken bok du leser!!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra
MacroTorsdag :)/Macro Monday:)En liten collage over det flotte fyrverkeriet vi så på Nyttårsaften :)

Happy New Year Everybody!!!

Hugs from Norway :)NF Macro
Macro Monday


 • Dato: 13.jan.2011   Kl: 08:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 14

Fotokonkurranse hos Amygdala

Hos den flotte fotobloggen Amygdala kan du nå være med på en fotokonkurranse der du blant annet kan vinne et gavekort fra Japan Photo på 250 kroner. Temaet er landskap og her er mitt bidrag:Bli med du også!! Klem fra
 • Dato: 12.jan.2011   Kl: 23:37   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Himmelsk onsdag :)

Hver onsdag:Nok et øyeblikksbilde som ble tatt en ettermiddag på vei hjem fra jobb. En helt spesiell himmel som var mørk over det hele, bortsett fra horisonten som sto i brann bak Torghatten. Jeg skulle helst hatt speilrefleksen, men når man har dårlig tid får mobilen duge. Den lille hvite prikken midt på bildet er et Widerøe-fly på vei til å lande!

A snapshot with my iPhone of a horizon on fire! The little shiny dot in the middle of the photo is a plane about to land :)

Ha en himmelsk onsdag :) Jeg sitter her og moter meg opp til å ringe til tannlegen...det skal bli helt himmelsk når det er overstått :S

Klem fraSkywatch Friday


 • Dato: 12.jan.2011   Kl: 08:46   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 39

Tirsdagstema - ful/stygg

Det var egentlig ikke så vanskelig å finne et bilde til ukens tirsdagstema, som er ful/stygg. Vi har nemlig det styggeste badet jeg vet; alt for lite til å ha til kombinert vaskerom og bad, men må man , så må man. I tillegg er innredningen helt grim, og med et par riktig lekre vannrør UTENPÅ veggplatene er lykken komplett...NOT!!

OBS! Bildet observeres på eget ansvar ;)Men nå er det håp i hengende snøre! Vi har bestilt ny badeinnredning, veggplater og nytt gulv. Vaskerom er i vente og nå skal både vaskemaskin, tørketrommel og varmtvannstank ut av badet! Hurra :)

Så håper jeg at jeg kan legge ut bildet av det nye badet om noen måneder under tittelen "Tirsdagstema- vakkert" :)

Ha en deilig dag alle sammen :)

Klem fra
 • Dato: 11.jan.2011   Kl: 08:36   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

God morgen!!!Ha en herlig dag, klem fra

Hello there, I hope you're having a wonderful day :) This photo is my daughter's delicious Norwegian browncheese and strawberryjam-sandwich :)RubyTuesday


 • Dato: 11.jan.2011   Kl: 08:20   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Mandagstema - oppmerksomhet!!

Mandagstema

Hos Petunia i dag er temaet oppmerksomhet, og her er mitt bidrag :Ingrid, Kristian og tantegutten Iver ♥

Er det rart dette vakre trekløveret får mye oppmerksomhet? Dette bildet ble tatt i høst, og på julaften ble det gitt i julegave til bestemor og bestefar. Nå henger de på hedersplassen i stuen deres :)

Ha en deilig mandag, stor klem fra
 • Dato: 10.jan.2011   Kl: 08:18   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

Smakebit på søndag :)

Øya under havet

Her kommer en liten smakebit av boken jeg har begynt å lese akkurat i dag :)

"I mine førti år har jeg, Zaritè Sedella, vært heldigere enn andre slavinner. Jeg kommer til å få et langt liv og en tilfreds alderdom fordi min stjerne - z'etoile - funkler også når natten er overskyet. Fryden over å være sammen med den mannen mitt hjerte har utkåret, kjenner jeg hver gang de store hendene hans vekker huden min til live. Jeg har fått fire barn og ett barnebarn, og de av dem som lever, er frie."

Bli med på Smakebit på søndag, hos Ladybug, du også :)

God bok, fra
 • Dato: 09.jan.2011   Kl: 20:43   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Reisebrev fra Trondheim :)

Etter et par dagers bloggpause er jeg nå tilbake igjen, og gleder meg til å vise noen bilder fra helgens Trondheimstur! Vi reiste på fredagsmorgen og var fremme ved det store målet klokka halv fire; nemlig IKEA. Der tilbrakte vi fire og en halv time (det var litt i meste laget, selv for meg), men vi var superfornøyde da vi dro derfra. Kjøkken- og badeinnredning var bestilt, pluss garderobeskap til gangen og to fulle handlevogner med dill og dall og stæsj og greier. Vi sjekket inn på hotellet og dro sporenstreks på Egon for å lade batteriene!


På Egon ble det et hjertelig gjensyn med denne søte Tjorvendukken som satt på utstilling..

...og denne nyydelige kyllingfajitasen forsvant i full fart :)

På lørdag var vi tidlig ute i butikkene, og jeg var innom både Åhlens, Ting, Søstrene Grene og Kremmerhuset. Herlig følelse å bare kunne velge ut akkurat det vi trengte, og på hotellrommet ble det stadig fullere av alle posene. Vi tok oss en herlig pause på kafeen, Tulla Fisher, og jeg måtte jo bare ta et bilde av verdens beste brownieskake :)

Etterpå fikk jeg sneket meg en klem og en liten prat med Gunn Berit  på Mac på Trondheim Torg, veldig koselig :)
Det ble også tid til en liten cowboystrekk før vi besøkte søskenbarnet mitt, Jeanette, Atle som er mannen hennes og gutten hans, Benjamin. Vi skravla og prata, spiste nyydelig mat og koste oss til langt på kveld ♥

I morges var det bare å spise frokost, pakke i bilen som best vi kunne og så sette nesa hjemover. Turen gikk fort og greitt, og Ingrid var superfornøyd med bygaven sin, nemlig LuluKatten hun har ønsket seg kjempelenge!!
Kristian fikk 3 cd'er med favorittbandet, "The Ramones" og var ikke mindre fornøyd :)

"Alle våre pakker og alle våre pakker!!"


Nå er det bare å bite ihop tenna og sette igang. Det er allerede begynt å bli litt kaos rundtomkring, men det får vi bare leve med. Resultatet blir nok helt knall, og vi gleder oss veldig :)

Klem fra 


 • Dato: 09.jan.2011   Kl: 20:15   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Stjerneskudd.........er kjempegøy :D

Ha en fantastisk torsdag, snart er det helg :)

Klem fraNF Macro


 • Dato: 06.jan.2011   Kl: 09:46   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 21

Boktema; mine leseønsker i det nye året eller en bokanmeldelse!I det første Boktemaet i 2011 har du to alternativer; du kan enten skrive om dine leseønsker for det nye året, eller en bokanmeldelse for en bok du nettopp har lest. Jeg velger å dele mine bokønsker :)

Kjempenes fall

Vi følger skjebnene til fem familier fra Wales, England, Tyskland, Russland og USA gjennom en tid hvor verden rystes av den første verdenskrigen, den russiske revolusjonen og kampen for kvinnenes rettigheter.

Øya under havet

Her møter vi brutale slavedrivere, sensuelle kokotter, slemme stemødre, stramme offiserer  og den ukuelige unge Tété, solgt som slave til den rike plantasjeeieren Toulouse Valmorain.

Til Rolf

Polfareren, fjellklatreren og friluftselskeren Rolf Bae omkom 1. august 2008 på K2, verdens nest høyeste fjell. Bae står for flere av de største polar- og klatrebragder i moderne tid, men fremhevet aldri egne prestasjoner. I denne boka forteller Rolfs turkamerater og kona Cecilie Skog fra mange turer og om mye turglede. Skog forteller også om den aller siste turen de fikk sammen - til K2.

Vickis vintagebutik

Vickis vintagebutik är en varm och tidlös feelgood-roman om vänskap och kärlek, om hur man försonas med sin historia och vilken betydelse ett klädesplagg faktiskt kan ha.

Place Called Here

The magical new novel from the number 1 bestselling author of PS, I Love You, Where Rainbows End and If You Could See Me Now.

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra
Himmelsk onsdag :)

Hver onsdag:

I dag har jeg tatt et lite dykk i arkivet og funnet frem et bilde jeg tok da vi var på julebordstur i Trondheim i november 2009. Dette treet var et nydelig skue med alle sine lys og fikk oss momentant i en herlig julestemning. Månen satte en prikk over i'en på den mørke vinterhimmelen.Jeg har også lekt meg litt med min nye iPhone og redigert det i Camera+

Ha en himmelsk januaronsdag :)

Klem fra
 • Dato: 05.jan.2011   Kl: 08:26   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 38

Ruby Tuesday :)When the Christmas tree looks like this on New Years Eve, it's time to go to bed ;)

Hugs fromRuby Tuesday


 • Dato: 04.jan.2011   Kl: 08:56   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Forventninger!!

5115036497_90a4c6d791_z[1]

Ja, det er ukens mandagstema hos Petunia! Hun vil gjerne vite hvilke forventninger vi har til det nye året! Når jeg tenker meg om har jeg egentlig ganske mange :)

Jeg skal nemlig :

*Gjenoppta medlemskapet mitt på helsestudioet, og ser frem til litt variert trening. Er egentlig veldig fornøyd med å gå pluss å sykle på trimsykkelen hjemme, men nå er jeg klar for litt større utfordringer :)

*igang med oppussing her hjemme og forventningene mine er store til akkurat dette prosjektet! Endelig skal vi få oss større gang, vaskerom og bad&kjøkken som jeg slipper å gremmes over. Siden jeg ikke er noen handywoman blir det nok husbondekjærsten som må ta seg av det verste, så får jeg holde fortet ellers i huset. Til helgen reiser vi til Trondheim for å kjøpe inn det vi trenger - 2 netter på hotell setter prikken over i'en :)

*ta med meg familien på drømmeferien til sommeren. Vi er litt kjerringa mot strømmen, og setter ikke nesa mot varmere strøk, men derimot til Dublin og Liverpool. Gjett om jeg ser frem til å oppleve disse to plassene, Dublin med sine puber, bokbutikker og sikkert hundrevis av spennende ting som jeg ikke vet om en gang. Turen til Liverpool blir en pilgrimsreise, endelig skal jeg få oppleve magien i byen som har tatt over hjertet til husbondekjærsten. Anfield, Albert Dock, shopping og Beatles Museet, here we come :)


*bli flinkere til å gå ut på byen og slå ut håret!! Eh, ser ikke så bra ut når jeg skriver det svart på hvitt, merker jeg, men når jeg sier at vi er ute toppen en gang i halvåret blir det straks litt bedre. Ut av sofaen og ut på dansegulvet :)

 

Dette tror jeg oppsummerer forventningene mine til det nye året. Så håper jeg selvfølgelig at vi alle får være friske og raske, at jeg kan fortsette med bloggen der jeg møter så mange herlige mennesker og at jeg får anledning til å lese enda flere bøker :)

Stooor klem fraBildene i dette innlegget har jeg lånt på nettet!


 • Dato: 03.jan.2011   Kl: 18:14   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 31

Smakebit på søndag; "Rubinrød" av Kerstin Gier

Siden jeg fortsatt leser samme boken som sist uke (er litt treig i disse juletider og koser meg stadig med "Minishopaholic"), kommer det her en bokanmeldelse av den siste boken jeg leste i 2010, nemlig "Rubinrød" av Kerstin Gier.

Rubinrød

Romeo & Julie. Bella & Edward. Og nå: Gideon & Gwen - forbudt, forførende og uimotståelig!Det er ikke enkelt å leve i en familie hvor det er så mange hemmeligheter. Det tenker i hvert fall 16-årige Gwendolyn - inntil hun en dag plutselig befinner seg i London i en annen tid. Da skjønner hun at det er hun selv som er familiens største hemmelighet. Det hun ikke innser, er at man burde unngå å forelske seg når man er fanget mellom to tidssoner. Det gjør den kompliserte kjærligheten enda mer komplisert!?

"Rubinrød" er egentlig en ungdomsbok, men passer også perfekt for romantiske halvgamle damer ;) Jeg bare ELSKER bøker som omhandler det å reise i tid, og denne boken klarte jeg bare rett og slett ikke å legge fra meg. Jeg hadde visse forventninger da jeg begynte å lese, og boken overrasket stadig ved ikke å ta de vendingene jeg trodde. Det passer meg perfekt og jeg jafset i meg boken på to dager. "Rubinrød" er den første boken i en trilogi og bok nummer to er ventet iløpet av året, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet!! Jeg tar gjerne imot tips om bøker som handler om det samme temaet; å reise i tid!

Bli med på Smakebit på søndag hos Ladybug du også!!

God bok, klem fra 


 • Dato: 02.jan.2011   Kl: 19:25   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 14

Da var slaraffenlivet over........i allefall for vår del. Nissefar har tatt fri med god samvittighet, og nå kan han kose seg med fotbad i nesten et helt år om han vil. Vi derimot, har allerede pakket bort jula, ikke et spor igjen. Det er kanskje litt tidlig, men det var nok helt nødvendig.

Vi starter nemlig  vårt store oppussingsprosjekt akkurat nå, og da trenger vi stuen til oppbevaringsplass i tiden fremover. Et soverom skal bli ny yttergang, yttergangen skal bli vaskerom (etterlengtet sådan), og bad og kjøkken skal bli helt nytt. Gjett om vi gleder oss :)

Til helgen reiser vi til Trondheim der vi skal raide Ikea og kjøpe inn det vi trenger av innredning, stæsj og saker. Noe tar vi med oss hjem og noe får vi fraktet - vi bor jo tross alt litt uti hutiheiti!!

Det blir nok både kaos og full fart i tiden fremover, men så blir det jo så bra til slutt! Det kan nok hende at bloggen kommer ned på prioriteringslisten også, men da kommer jeg sterkere tilbake (kjenner jeg meg rett klarer jeg nok å snike litt tid til blogging innimellom, he he ;)

Ha en deilig søndag! Vi skal spise taco og se film før vi fortsetter med rydding og ordning.

Stor klem fra
 • Dato: 02.jan.2011   Kl: 14:43   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 14

Kjære Dagbok........der ligger du, og er så ubrukt og fin. 365 blanke ark venter på å bli fylt med bokstaver, gleder og kanskje noen sorger. Notater og beskjeder, huskelapper og viktige tidspunkter i skjønn forening med store og små hendelser, oppturer og nedturer, ferier og eventyr. Så glad jeg er for at jeg har deg!!

Til min faste følgesvenn fra året i fjor vil jeg gjerne si; tusen takk for reisen kjære du. Dine ark er fulle nå, fra ytterst til innerst, fra perm til perm. Nå blir du kjærlig lagt i skapet sammen med alle de andre. Gjemt, men ikke glemt. For jeg lover å ta deg frem igjen, bla i deg, minnes og le, kanskje gråte litt også. Jeg er så glad i dere alle sammen. Det kiler litt i magen, og det er kanskje litt skremmende også, for siden jeg var 13 år er hele livet mitt nedskrevet i dere, kjære dagbøker ♥

Klem fra
 • Dato: 01.jan.2011   Kl: 20:56   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Happy New Year!!!Ingrid

Lots of love from Norway :)Pink Saturday


 • Dato: 01.jan.2011   Kl: 11:12   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19
hits