Hjemme alene!

I går tok Jan Frode med seg barna for å overnatte hos svigermor og svigerfar som bor ca 4 mil herfra. Jeg hadde dermed huset helt for meg selv etter at jeg var ferdig på jobb. Bare slappa av og kosa meg, leste og kikka litt på tv. Utpå kvelden kom 3 gode venninner på besøk. Vi samles jo så alt for sjelden, så det var fantastisk koselig å sitte utover kvelden og drikke vin (og litt annet godt), spise litt og skravle MASSE!!!  Det ble en liten tur ut også :)


Her er et lite tips til en overjordisk god dip du kan servere sammen med for eksempel tortillachips:

Smør 2 pk Philadelphia ost (obsobs ikke light) utover i en ildfast form. Hell over et glass salsasaus. Strø revet ost over og sett det i ovnen til osten har smeltet. Mmmmm :)Jeg kan garantere deg at alt forsvant før kvelden var omme :)

Nei, nå kan jeg ikke sitte lenger foran pc'n. Været er nydelig og jeg skal ut på tur!!!!

Klem fra • Dato: 28.feb.2010   Kl: 12:16   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

En bit og du er hekta!!Til nå har jeg trodd at Melkesjokolade m/kvikklunsj og havsalt er det ypperste man kan finne innen sjokolade. Men her seiler det opp en ny kandidat til førsteplassen på sjokoladelista mi ; Nidar Sjokoladeegg!  Jeg smakte disse eggene for første gang i Lillestrøm på Mix-messa. På hotellrommet sto en Mix-veske full av godsaker og ventet på oss (en til hver selvfølgelig) og blandt alt det gode; en pose med "Plommen i egget".

Gjett om jeg var snar til å åpne posen, kjempespent for jeg har smakt Freias sjokoladeegg (de i den lilla kartongen) og de syns jeg er en smule for mektige. Jeg kan love deg at jeg ikke ble skuffet. Eggene formelig smeltet i munnen og melkefyllet var fantastisk med et lite hint av salt smak (du bare aner den og den gjør at  smaken ikke blir kvalm).  Posen forsvant på null komma nix og jeg må mobilisere alt jeg har av viljestyrke for å ikke kjøpe hver gang jeg er  i butikken. Men kanskje jeg kjøper inn en pose i morgen. Da er det duket for jentekveld her hos meg og da er kun det beste godt nok!!

Klem fra


 • Dato: 26.feb.2010   Kl: 23:53   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 8

Husdag!
Fredag og husdag på meg! Jeg må motvillig innrømme at jeg er av dem som stadig finner på unnskyldninger for å slippe å ta helgevasken. Å vaske er bare så utrolig KJEEEDELIG!!!  Men i dag skinner solen og avslører alt som har vært gjemt i vinterens mørke kroker, og jeg våknet med kroppen full av helgevaskenergi. Nå er det bare å smi mens jernet er varmt, her skal ingen hybelkaniner føle seg trygge :D

Jan Frode og barna er straks på tur ut i det fine vinterværet. Det er heldigvis ikke mer enn -4 grader, så nå går det jo an å være ute. De har planlagt å dra på tur til Gåsheia, et populært tursted rett utenfor Brønnøysund. Her er det skihytte, løyper og kjempefine akebakker. Søsteren min, Susanne, samboer Martin og lillegutt Iver skal også være med. Jeg har jo selvfølgelig ettermiddagsjobb og kan ikke være med. Det blir litt for mye stress å skal være avhengig av å komme seg hjem fra tur før jeg skal på jobb. Da kan jeg likegodt være hjemme og shaine!

Så blir det vel noen lesepauser innimellom ;) Boken jeg holder på med nå, bok nr 2 i True Blood-serien er kjempemorsom. Lettlest og full av overraskelser! Herlig :D

Hva med deg, hva syns du om helgevasking?

Klem fra


 • Dato: 26.feb.2010   Kl: 10:53   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Min nye rosa lille baby :)

Jeg er nå den lykkelige eier av en rosa Samsung mini pc! Hurra!! Så nå slipper jeg å være fastlåst foran den stasjonære. Jeg kan sitte hvor jeg vil, foran tvn, i senga, på kjøkkenet...you name it :) Og Jan Frode kan endelig få ha sin egen bærbare i fred!! O'lykke :D  Nå skal det bli bloggings!!!!  Har du en "dings" du ikke kan leve uten??

Klem fra
Anette :)

 • Dato: 25.feb.2010   Kl: 22:02   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

"De udødeliges assistent" av Charlaine HarrisNå har jeg begynt på mitt neste "bokprosjekt", en av de tre bøkene jeg kjøpte i Lillestrøm :)  Dette er bok nr 2 i True Blood serien. Sookie Stackhouse kommer opp i de utroligste situasjoner og jeg har storkost meg fra første side!!

Akkurat nå sitter jeg foran pcn med fyr i ovnen og priser meg lykkelig for at jeg slipper å være ute. I dag har det vært -15 grader og det er jammen ikke hverdagskost, heldigvis. Jan Frode og barna har vært på Mammutsalg i dag og er kjempefornøyde. Kristian kjøpte en bok av Jules Verne, som er favorittforfatteren hans, og Ingrid kjøpte seg en ny "Ingrid"- bok om Ingrid som vil bli kokk.  Jeg håper jeg får meg en tur på Libris i morgen. Ikke det at jeg trenger en bok, jeg har en hel stabel uleste bøker på vent. Men det er jo så utrolig skøy!!!!! Har du vært på Mammutsalg?

Klem fra • Dato: 23.feb.2010   Kl: 19:36   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 9

"Hundre år" av Herbjørg WassmoStor historisk roman fra Herbjørg Wassmo. Her knyttes tråder til både Dina og Tora Sara Susanne, Elida og Hjørdis - Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundre år er romanen om deres liv, om mennene de ville ha eller de mennene de fikk, og om barna de fødte. Det er også historien om ei lita jente som stikker seg vekk på låven for å gjemme seg for han. Hun har en gul blyant som hun spisser med en tollekniv. Den bruker hun til å skrive, og til å overleve. Denne jenta er født i 1942, nøyaktig hundre år etter oldemoren, den sterke Sara Susanne som sto portrett for engelen på altertavlen som i dag befinner seg i Lofotkatedralen. Hundre år er beretningen om disse kvinnene, om slitet og savnet, om friheten, og om lengselen etter noe annet.

Nå er jeg akkurat ferdig med denne fantastiske boken som har gjort et stort inntrykk på meg. I denne boken er det ikke bare det som står skrevet som gir deg en unik opplevelse, men like mye det forfatteren ikke  skriver. Det du leser mellom linjene!

Ikke la deg skremme av at boken er som en murstein, det må den være for å få med hele historien.

Les og nyt!!!

Klem fra • Dato: 22.feb.2010   Kl: 23:17   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Min første utfordring!

I dag har jeg blitt utfordret av min bloggvenn, Gunn Berit, til å skrive 10 ting som gjør meg glad:

*Familie og gode venner
*Bøker
*Sjokolade
*30 minutter på trimsykkelen med en spennende serie på pc'n
*Sol og sommer
*Når noen leser og liker bloggen min
*Når Petter Northug endelig tar OL-gull, for det gjorde han nå nettopp :)
*Å gå en lang tur i den flotte naturen vi har her jeg bor
*God musikk på full styrke
*Å reise

Nå utfordrer jeg Kristian og Tornerose til å gjøre det samme :)

Klem fra


 • Dato: 22.feb.2010   Kl: 22:57   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

MIX ARENA 2010Nå er jeg tilbake fra 3 herlige dager i Lillestrøm. Mix-kjeden hadde møte og det var tre dager fullpakket med opplevelser.  Selvfølgelig sto hele arrangementet i OL's tegn og det var både åpnings - og avslutningsseremoni.
Harald Rønneberg var konfransier den første dagen og sydde sammen det hele på en utrolig morsom måte. Fra kl 11 på formiddagen til halv ett om natten var det tettpakket program.  Lunsj, foredrag, gruppesamlinger og besøk i den store Mix-butikken som var bygd opp inne i Arena Hotell. På kvelden var det amerikansk buffet og Åge Sten Nilsen avsluttet det hele med Queen showet han har hatt stor suksess med. Superfan som jeg er var jeg helt overlykkelig :)

Onsdagen var like fullpakket. Vi startet kl 0800 og det gikk slag i slag til prisutdeling og festmiddag på kvelden. Det ble et forrykende avslutningsshow med bla Jahn Teigen, svenske Style, Bjarne Brøndbo, vokalisten i Return, Gil Bonden og sist, men ikke minst, Åge igjen og taket løftet seg!! For en stemning, han er bare herlig!!!!

Fikk skviset inn en liten shoppingrunde midt på dagen på onsdag, bygaver til dem hjemme, og jeg gjorde en bokfangst på 3 bøker og er veldig fornøyd. Følg med så skal jeg skrive om hvilke bøker jeg kjøpte, etterhvert :)

 Jeg reiste sammen med mamma  og for henne ble det rett og slett en forferdelig tur. Hun ble syk da vi reiste nedover og lå til sengs nesten hele oppholdet. Omgangssyke og influensa :( Huffameg det var ikke noe morsomt. Først i dag, 2 dager etter at vi kom hjem føler hun seg litt bedre. At en tur kan være så fantastisk og så forferdelig på samme tid er ganske rart.....Harald Rønneberg er konfransier. Fantastisk morsom :)Noen som har lyst på Kvikklunsj? Jeg fikk med meg 2 digre plater med Kvikklunsj Havsalt. Mmmm... Herlig å gå rundt på messa og bare forsyne seg med brus, is , sjokolade, burger, pizza, alt godt du kan tenke deg....gratis :DKlar til fest!!!Ikke noe å si på energien til denne karen!!!Bare helt herlig!!!!!!!Nå blir det en stille og rolig helg! Vinterferien har startet, men siden både Jan Frode og jeg har jobb skal vi bare kose oss hjemme. Kristian har fått brannkopper og har litt feber, så i dag har vi vært til legen igjen og fått litt penicilin. Han er litt pjusk, stakkar, så jeg får håpe at det snart er på retur. Følger jo med en del ekstraarbeid med dette siden det er så smittsomt :(

Ønsker alle en riktig god helg og en superfin vinterferie!!!

Klem fra

 • Dato: 20.feb.2010   Kl: 17:41   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

For vi er dagens lille høydepunkt!!
Det er ihvertfall mottoet til alle Mix-butikkene og jeg håper alle får en god følelse når de har besøkt en av oss! Jeg jobber i en Mix-kiosk som faren min startet for 40 år siden. Mix er selvfølgelig ikke en like gammel kjede, men vi har vært med siden starten, og i morgen reiser jeg avgårde sammen med kollega&mamma for å være med på Mix Arena i Lillestrøm. Vi skal være til torsdag og det blir foredrag, gruppediskusjoner, gode lunsjer og middager, prisutdeling og underholdning. Jeg tror det blir noen flotte dager, og dermed blir det ikke noe blogging før jeg kommer tilbake! Men kanskje det kommer et lite "reisebrev"!?

Klem fra • Dato: 15.feb.2010   Kl: 19:53   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

På tampen av kvelden...

Bare en halvtime igjen av helgen og jeg skulle nok vært i seng for lenge siden...men det er jo så koselig å sitte oppe...bare litt til! Dessuten er jeg så mett at huffameg. Har spist og kost oss hele helgen. Bursdagsfeiringene har vært helt topp, bare så synd det har gått så alt for fort. Tanter, onkler og søskenbarn har reist, så nå teller vi bare dager&mnd til vi treffes igjen til sommeren. Da blir det bryllup, åååå som jeg gleder meg.

Ble veldig glad for morsdagsgaven jeg fikk i dag, en bok - selvfølgelig - som jeg har ønsket meg, "Havets Katedral" av Ildefonso Falcones!Nei, nå er jeg bare nødt til å hoppe i køya! Håper alle får en fin uke :)

Klem fra


 • Dato: 14.feb.2010   Kl: 23:39   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

En helg full av feiring!

I full fart vil jeg bare ønske alle en vidunderlig helg! Håper alle mammaer får frokost på sengen, gaver og alt de fortjener. Og at alle kjærester husker hverandre på søndag!  For oss blir det en helg full av feiring. I tillegg til de nevnte dagene feirer vi også min søsters bursdag på søndag og min onkels 50 årsdag i dag. Familie er kommet fra fjern og nær og straks skal jeg hoppe i finstasen og dra avgårde!

Klem fra • Dato: 13.feb.2010   Kl: 16:34   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

"Tyvenes marked" av Jan GuillouStockholm rammes av en rekke eiendommelige tyverier. På grunn av de enorme verdiene som stjeles, blir det ved Stockholm-politiet satt sammen en spesialgruppe med politiinspektør Ewa Jonsén i spissen. Henrik Gundell er adm.dir. ved et velrenommert forsikringsselskap. Hans tilværelse handler om å tilrane seg millionbeløp fra de firmaene han er satt til å forvalte. Gundell tror han er usårbar, og har ikke mulighet til å se den faren som mestertyvene representerer for ham.

Jan Guillou skriver utrolig bra! Bøkene hans er spennende, detaljrike og vitner om en forfatter som har store kunnskaper om det som skjer rundt om i verden. Dette er den første boken jeg leste av ham og jeg likte den veldig godt. Den er spennende og finurlig og jeg garanterer at du får lyst til å lese flere bøker av denne forfatteren!!!

Klem fra • Dato: 11.feb.2010   Kl: 22:23   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

Hipphurra for oss :)Selv om dette blir en vanlig dag med husarbeid, litt sniklesing innimellom (he he), henting på skola, middag og jobb er det en litt spesiell dag allikevel! I dag er det nemlig 18 år siden Jan Frode og jeg ble sammen.  18 år, veldig rart og veldig godt å tenke på!  Og til sommeren har vi 10 års bryllupsdag, herlig!!

Tenkte å tippe litt Viking Lotto i dag, men egentlig har jeg vel vunnet den største gevinsten allerede :D

Klem fra


 • Dato: 10.feb.2010   Kl: 09:22   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Nesten.........I går morges satt jeg klar ved PC'n og klokka ni var kampen igang; kampen om billetter til den internasjonale finalen i Oslo. Jan Frode satt ved sin pc,og o'lykke etter ca 5 minutter hadde han kommet igjennom og hadde fått fire billetter :D Men hvor lenge var Adam i paradis?? Ikke lenge!! Akkurat da han trykte på knappen for å fullføre kjøpet ble han kuttet av og vi mistet billettene. Ikke lenge etter kom meldingen om at alle billettene var utsolgt. Jeg ble så INNMARI skuffet!!!

Men dette skal ikke ødelegge gleden min over Melodi Grand Prix. Jeg og søsteren min (som er 7 år yngre enn meg) har vært blodfans BESTANDIG og drømmen har alltid vært å få vært publikum under en internasjonal finale. Nå trøster vi oss med at vi antageligvis sparer en god del penger og Grand Prix fest blir det uansett. Vi har nemlig GP-vake hos mamma&pappa  hvert år, med stor ståhei og masse god mat. Her er noen bilder fra i fjor:Mat må vi ha!Vi vant!!!!!! Allerkjærestesøster Susanne i bakgrunnen :)
Ingrid feirer i spagaten :)

Jeg håper at alle som har fått seg billetter får en fantastisk opplevelse, så skal jeg heie entusiastisk fra sofakroken. Og kanskje kjøpe den nye boka om Melodi Grand Prix som den herlige deltakeren i det samme emnet i Kvitt eller Dobbelt har skrevet :)
Klem fra

 • Dato: 09.feb.2010   Kl: 19:28   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Mitt lille paradis

Har hatt en herlig frihelg. Jobber annenhver lørdag, og denne lørdagen var Jan Frode og jeg så heldige å ha fri samtidig for en gang skyld. Det er sjelden akkurat det klaffer når begge jobber skift. Jeg på kiosken og han som vernepleier.

Så rart, jeg trodde helgene ville være perfekt for blogging, men det viser seg at da skjer det så innmari mye at jeg ikke får gjort noen ting. Vi koser oss sammen med barna og farter hit og dit. Da kommer PC'n langt ned på prioriteringslista og blogging får være blogging. For meg er det viktig at det er morsomt og uten noe form for stress, og da får det bare bli sånn at noen dager er "bloggfrie" :D

Jeg er forresten godt inne i boken jeg leser for øyeblikket. "Hundre år" av Herbjørg Wassmo har bergtatt meg fullstendig. Ikke bare finner handlingen sted i Lofoten der jeg har masse gode minner fra. I tillegg har jeg blitt tatt tilbake til en tid jeg tror både MIN oldemor, mormor og tildels mamma også opplevde.

Mamma vokste opp sammen med 5 søsken på en pitteliten øy sør for Torghatten. Morfar var fisker slik som sin far og farfar, og mormor holdt fortet hjemme. Hun hadde også vokst opp på samme måte. Når jeg leser boken ser jeg for meg den lille øya som for meg er et lite paradis.

Nå er det ingen som bor fast der, men i sommermånedene er jeg og min familie på morssiden flittige gjester der ute. Onkelen min driver fiske der og passer på ærfugl og vi andre besøker øya og hjelper til så godt vi kan. På det meste kan vi være opp i 20 stk der ute. Sommerens høydepunkt er Holmenlekene der vi konkurrerer i alle kunstens sportsgrener som 60meter med handicap (isammenknytte slagstøvler i str 45), eggeløp, høyballrulling, slengtauhopping og utallige andre finurlige grener.

Her er noen bilder derfra:


Øya vår!Utsikt fra øya mot Torghatten!Holmenlekene 2009. Jeg konkurrerer i pilkasting på ballonger. Kostyme var påkrevd :D


Ååå, jeg lengter etter sommeren!!!

Klem fra


 • Dato: 07.feb.2010   Kl: 23:01   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Klar for en ny bok :-)I går ble jeg ferdig med Birger Baugs "Straff". Virkelig en krim etter min smak. Hovedpersonen har familie og lever et vanlig liv med henting i barnehage og Sfo. Han er førstebetjent og blir dermed den som oppklarer to drap som viser seg å ha en sammenheng. Boken er spennende fra første side og selv om den er veldig tradisjonell inneholder den også spennende vrier.

Kris er en vanlig 13-åring, med unntak av to ting: Han har ikke venner, og han har ikke far. Det er nok til å gjøre ham til et mobbeoffer på skolen.Førstebetjent Halvor Heming slites mellom familien, Voldsavsnittet og sin egen fortid da han får sitt livs mest intrikate sak i fanget. Det som til å begynne med ser ut som et naturlig dødsfall på Vestkantbadet, blir med ett mye mer. Funn på åstedet peker mot en av Oslos mest hardbarkede kriminelle, men den mistenkte er sporløst forsvunnet. Etter to dager med intens leting skjer enda et drap, og Halvor blir redd for at han jager et spøkelse. Inntil han begynner å nøste i den 24 år gamle historien om Kris. Straff er en kriminalroman med handling på flere plan. Når Halvor Heming oppdager klare paralleller mellom saken han etterforsker og sitt eget liv, begynner frykten å gripe ham.

Nå er jeg i gang med neste bok og den har jeg gledet meg til lenge!En historisk roman som handler om Herbjørg Wassmo og hennes oldemor, mormor og mor. Nesten 500 sider, så den blir jeg nok å bruke litt tid på :-) Det som gjør boka ekstra spennende å lese er at handlingen foregår i Lofoten der jeg har familie, så enkelte av omgivelsene som blir beskrevet vil nok være kjente for meg.

I Lofoten er det helt spesielt å være. Naturen er vill og vakker og folkene er bare helt herlige. Håper det ikke blir lenge til jeg reiser dit igjen:D

Her er et bilde som ble tatt da vi var på besøk der i juli '06:Klem fra


 • Dato: 04.feb.2010   Kl: 08:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Bøker som ferieminner

Når jeg er ute og reiser syns jeg det er veldig koselig å kjøpe en bok som et minne fra ferieturen. I september '08 var jeg på cruise i Middelhavet sammen med mamma, i regi av jobben. Vi hadde en fantastisk tur og besøkte både Korfu og Dubrovnik. Utreisestedet var Venezia, men siden vi var litt uheldige med flytidene fikk vi desverre ikke sett noe av denne fantastiske byen. 
 I Dubrovnik fant jeg en kjempesøt liten bokhandel med alle mulige slags bøker. Utvalget av engelske bøker var stort og lykkelig var jeg som fant en bok av min favoritt chick-lit forfatter, Sophie Kinsella (forfatter av Shopaholic-bøkene), som jeg ikke hadde lest; Remember me?Lexi våkner opp etter en bilulykke, tror det er 2004 og at hun er en kjip tjuefemåring med dårlig råd og et katastrofalt kjærlighetsliv. Til hennes store forskrekkelse er det 2007, hun er en stilig dame med designergarderobe, fet jobb og luksusleilighet, og mannen er en kjekk mangemillionær. Den nye situasjonen er ikke å forakte, men etter hvert dukker mørke skyer opp i horisonten. De gamle vennene hater henne, og en ambisiøs kollega er ute etter jobben hennes. Så dukker en uflidd, men ganske sexy fyr opp - og slipper nok en bombe.

Rett og slett en kjempemorsom bok :-)

Drømmer meg stadig vekk tilbake til dette cruiset som varte i 5 dager og var proppfullt av opplevelser og god mat! Her er et par bilder:Festmiddag ombord i båten. Jeg nyter et fantastisk kakestykke!På shopping på vakre KorfuStor var sorgen da det gikk opp for oss at det var søndag og alt var STENGT. Glemmer aldri disse skoene...Gamlebyen i Dubrovnik. I denne gaten lå bokhandelen og masse andre butikker :D

Ååå som jeg lengter etter sol og sommer!!!

Klem fra • Dato: 02.feb.2010   Kl: 14:06   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5
hits