Dag 1 - Fortell om forholdet du er iNår jeg tenker meg om har jeg faktisk vært sammen med Jan Frode over halve livet mitt, og jeg ville ikke vært et eneste år foruten!

Vi traff hverandre på bygdefest i januar 1992 og 10 februar samme året ble vi kjærester. Høsten 1993 forlovet vi oss og den første helgen i september 1997 fridde Jan Frode til meg på ordentlig. Dette skjedde på fredag, og mandagen etter fant vi ut at vi skulle ha en baby.

Kristian ble født i mai 1998, bryllupet sto i august 2000 og i august 2002 kom lille Ingrid til verden. Etter det har det gått slag i slag med huskjøp, skolestart for de håpefulle, utbygging og oppussing. Jan Frode har utdannet seg til vernepleier og jeg har tatt fagbrev i butikkfag.

For noen kan hverdagen være en stor utfordring og mange velger å gå hver til sitt. For oss har hverdagen  ført oss tettere sammen, og vi kan fortsatt kjenne følelsen av å være helt på knærne forelska i hverandre. Utsagnet "ååå, slutt no å muss, mamma og pappa" er ofte hørt i dette huset...heldigvis ;)

Ofte har vi snakket om hvor heldige vi er som har hverandre, og nøkkelen er kommunikasjon, latter og kanskje litt dårlig hukommelse. Glem irritasjonen fra i går, snakk sammen  og ikke forbi hverandre.

Jeg kan aldri huske at vi har kranglet sånn på ordentlig. Selvfølgelig har vi vært både irriterte og innihampen sure på hverandre, men ingen av oss orker å ha det sånn særlig lenge. Det ender oftest med at vi titter litt lurt på hverandre og ler istedet. Vi utfyller hverandre og vet som oftest hva den andre skal si før den i det hele tatt har fått sagt noe. Kjedelig syns noen... trygt, godt og herlig syns vi.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; "Lottopremien ble min den januardagen for 19 år siden, da jeg traff Jan Frode ♥"

Klem fra
 • Dato: 28.feb.2011   Kl: 23:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

30 dagers utfordring :)

Hos Gunn Berit og Inger har jeg funnet denne spennende utfordringen som strekker seg over 30 dager. Vanligvis er jeg ikke med på slike utfordringer fordi jeg av erfaring vet at det kan være vanskelig å fullføre dem, men her var det så mange interessante spørsmål at jeg kan ikke annet enn å bli med jeg også :)

Dag 1 - Fortell om forholdet du er i eller om singeltilværelsen
Dag 2 - Hvor vil du være om 10 år?

Dag 3 - Ditt syn på narkotika og alkohol
Dag 4 - Ditt syn på religion
Dag 5 - En del av livet ditt du ikke savner
Dag 6 - Skriv 30 interessante fakta om deg selv
Dag 7 - Stjernetegnet ditt og om det passer personligheten din
Dag 8 - En tid når du var tilfreds med livet ditt
Dag 9 - Hvordan du håper fremtiden vil være
Dag 10 - Diskuter din første kjærlighet og ditt første kyss
Dag 11 - Sett iPoden/iTunes på shuffle og skriv ned de 10 første sangene
Dag 12 - Beskriv dagen i punkter
Dag 13 - Et sted du vil flytte til eller besøke
Dag 14 - Ditt tidligste minne
Dag 15 - Dine favorittblogger
Dag 16 - Ditt syn på populærmusikk
Dag 17 - Høydepunkter og nedturer det siste året
Dag 18 - Hva tror du på?
Dag 19 - Fortell om familien din
Dag 20 - Hvor viktig synes du at utdanning er?
Dag 21 - En av favoritt tv-seriene dine
Dag 22 - Hvordan har du forandret deg de to siste årene?
Dag 23 - Bilder av fem attraktive kjendiser
Dag 24 - Favorittfilmen din og hva den handler om
Dag 25 - En som fascinerer deg og hvorfor
Dag 26 - Hva slags mennesker tiltrekkes du av?
Dag 27 - Et problem du har
Dag 28 - Noe du savner
Dag 29 - Mål for de neste 30 dagene
Dag 30 - Oppturer og nedturer den siste måneden

Dette skal bli spennende!! Hiv deg med du også :) Første innlegg kommer senere i kveld!

Klem fra

 


 • Dato: 28.feb.2011   Kl: 16:46   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Mandagstema :)

Mandagstema ny logo

Ukens Mandagstema hos Petunia er GLITRENDE!Hyllemeter på hyllemeter med nye blanke og herlige bøker gir meg.......glitrende øyne!!!

Ha en deilig dag! Jeg er straks på vei til jobb, og i ettermiddag blir det zumbatrening. Nå har jeg gjort alvor av nyttårsforsettet mitt og begynt på stedets supre helsestudio, og det er råskøy :)

Klem fra
Fototriss :)

Her er det endelig full STOPP i oppussingsprosjektet. Ikke mere skruing og saging, nå er alt ferdig og jeg kan stolt presentere en triss av vårt nye kjøkken :)Vi er så SUPERFORNØYDE og nå skal husbondekjærsten få en velfortjent slappavsøndag mens jeg plasserer ting og tang i skuffer og skap :)

Ha en deilig søndag du også!!!

Klem fra

Himmelsk fredag :)

Himmelsk logo 1

Nå er jeg endelig på banen igjen, kjøkkenet er aldeles straks ferdig, og det er bloggpausen min også :) Gjett om jeg har gledet meg til Petunias himmelske fredag!! Her kommer et par himmelske bilder som ble tatt tidligere denne uken :)


Syv søstre i det fjerne!

Ha en herlig fredag og en deilig helg alle sammen!!

Klem fra
Bokbloggturneen: "Mirakel" av Renate Nedregård

Mirakel

Det trengs ingen Gud for å skape et mirakel.Popstjernen Miracle har fikset det!Hun topper hitlistene, reiser verden rundt på turné og lever et liv andre bare kan drømme om.Hun er vakker, vellykket - og griseheldig.Men en dag får hun en mail fra fortiden. Og plutselig står hun ansikt til ansikt med seg selv - den anonyme solisten i Ten Sing, som trodde sangen var en gave fra Gud.Hva skjedde egentlig på veien?Og hvorfor er det så vanskelig å se seg tilbake?

Denne boken likte jeg veldig godt. Forfatteren har et godt språk og får meg til å huske hvor vanskelig det var å bare være 16 år. Alle valg som skulle tas, gjorde man det riktige? Hovedpersonen Rakel får større utfordringer enn de fleste 16 åringer ved å bli tatt ut til Idol og samtidig bli "oppdaget".

I boken får vi lese om hvordan Miracles liv som superstjerne er samtidig som vi får flere tilbakeblikk på livet hennes som uoppdaget TenSing medlem og hendelsene som førte til at hun er der hun er i dag. Boken er ispedd en god dose kjærlighet og er en bok jeg trygt kan anbefale!

I går var det Ellikens Bokhylle som anbefalte "Mirakel". I morgen er det Lesekaninens tur :) Les mer om Bokbloggturneen her!
 • Dato: 24.feb.2011   Kl: 08:34   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 7

Mandagstema :)

Mandagstema ny logo

Ukens mandagstema hos Petunia er "Annerledes", og siden jeg fortsatt er i totalt kaos-modus presenterer jeg her et bilde av stuen vår som for tiden er helt annerledes enn til vanlig!!


Godt at dette er bare for en liten stund :)

I dag er det et strålende vintervær, med masse snø og en deilig sol!! Nå tror jeg at jeg skal gå meg en lang tur. Kanskje til og med få tatt noen bilder til Petunias Himmelske fredag.

Mandagsklem fra


Fototriss :)

Her i Brønnøysund har det snødd et par dager, i går var det grått og sludd, men i dag våknet vi til et winterwonderland!!


Utsikten fra ytterdøren :)


Utsikten over sundet og til byen. Kan du skimte kirkespiret bak de to flotte trærne?


Lille skilpadde har overvintret på altanen, og ønsker alle en herlig søndag :)

Klem fraFototriss


Nei, nå altså....

Tumblr_lfg0agnvgc1qd6t8yo1_400_large

Nå klarer jeg ikke mer av denne bloggpausen ;) Har stirret lengselsfullt mot pc'n i mange dager, men flinke meg har klart å stå imot. Huset er fortsatt i kaostilstand, men nå er badet ferdig og husbondekjærstn&svogern i full gang med å montere kjøkken. Dvs, nå har de avsluttet for i dag og sitter og ser "Fritt Vilt 3". Dermed syns jeg at jeg vel fortjent kan vende tilbake til min kjære blogg ♥ Jeg har jo tross alt styra og ordna jeg også :)

Noen husker kanskje at badet vårt så slik ut før:

Vel, nå har jeg virkelig fått drømmebadet ♥ Bare se her:

Jeg er bare så fantastisk fornøyd, og sender en stor takk til svigerfar&svogern som har vært med og hjulpet oss :)

Nei, nå er det visst på tide å hoppe i køya!! Natta alle sammen, vi sees :)
 • Dato: 19.feb.2011   Kl: 00:47   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 34

Tittei :)

Bare en liten svipptur innom for å si at nå blir det bloggpause en stund fremover. Prosjekt "Kjøkkenoppussing" er påbegynt, og da gjelder det å ha alle sanser skjerpet. Alt som er på kjøkkenet skal bort, vi blir uten vask og kokemuligheter et par dager, så det kan bli en spennende utfordring :)

Vi sees om en stund, klem fra


 • Dato: 15.feb.2011   Kl: 23:09   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

Mandagstema :)

Mandagstema

Ukens mandagstema er (selvfølgelig) romantisk! Det er jo tross alt Valentines Day ♥

Noe av det mest romantiske jeg har opplevd var da husbondekjæresten overrasket meg med romantisk lunsj på kafè i Trondheim i sommer. Plutselig tok han frem en liten eske og i den lå to splitternye gifteringer i anledning vår 10 års bryllupsdag. Vi kjøpte oss nemlig ikke nye ringer da vi giftet oss, men brukte istedet forlovelsesringene våre. Nå syns han det var på tide å skifte dem ut, og som en ihuga Liverpoolfan har han selvfølgelig fått gravert inn "You'll never walk alone".Ønsker dere alle en vidunderlig Valentines Day! Og roper samtidig 3 ganger Hipp Hurra for min allerkjæreste lillesøster som fyller 30 år i dag ♥Gratulerer med dagen, Susanne :)

Stor klem fra
Smakebit på søndag :)

Jeg har tar en liten vri på ukens Smakebit og presenterer her en bok jeg nettopp er ferdig med :)

En rekke avbrutte forsøk

Smakebit fra side 144:

"Jeg er forelska i Terje. Men det er en ulykkelig kjærlighet fordi han allerede har dame. Han er redd for at en av venninnene til kjæresten hans skal oppdage det bleika håret mitt i baksetet på Toyotaen. "Dukk, Furuholmen" sier han hver gang vi passerer noen på veien. "Hvorfor det?" spør jeg. "Fordi de kan komme til å trekke gale slutninger" sier han.

Å skrive en bok om seg selv må være den enkleste sak i verden, tenker forfatter Selma Lønning Aarø. Men etter hvert som hun rekonstruerer sin egen oppvekst, blir hun stadig avbrutt av andre familiemedlemmer som husker hendelsene noe annerledes. Tilslutt utgjør innvendingene fra omgivelsene (spesielt forfatterens mor) minst halve manuskriptet.- Jeg kommer aldri mer til å snakke til deg hvis du gir ut denne boka, sier forfatterens mor.- Det er en sjanse jeg er villig til å ta, svarer forfatteren.En rekke avbrutte forsøk er en bok om hva og hvordan man husker, en oppvekstroman fra 80-tallet og et aldri så lite familiedrama.

Dette er en liten nattbordsbok som jeg leste ut på kort tid, ene og alene fordi den var så utrolig morsom. I begynnelsen er den litt..rar, men etterhvert begynte jeg å kjenne igjen ting vi både gjorde og hadde på oss på det glade 80 tallet, vi var nok 13 år omtrent samtidig!!  Like morsomt som selve historien om Selmas liv er de små snuttene om hva som blir sagt når forfatteren avbrytes av familiemedlemmene (som krever både det ene og det andre). Tross sterke protester kommer Selmas bok ut og jeg sier med dirrende røst " Hvem trenger Knausgård når vi har Selma??? "

God bok fraBli med på Smakebit på Søndag du også :)


 • Dato: 13.feb.2011   Kl: 21:54   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 5

Fototriss :)

Ja, hvem bestemmer hva som er konst - eller konstigt...Kunst eller bare merkelig?
Her følger tre bilder tatt på den lille øya vår i fjor vinter :)Nedenfor huset er det satt opp en "totempæl", et stort stykke rakved med noen merkelige utvekster. Ser du den lille koalabjørnen som kikker på deg? Naturens eget kunstverk, eller bare "konstigt"?Å fange solen som bryter gjennom skyene er i allefall et herlig kunstverk, og ikke merkelig i det hele tatt!!Blåser i herlige farger kan godt være et kunstverk, ikke sant?

Håper dere alle har en vidunderlig søndag, og gratulerer til alle mammaer som feirer morsdag i dag :) Jeg skulle absolutt vært ute i det gnistrende vakre vinterværet, men siden vi var i 30 årsdag i gårkveld er dørstokkmila fryktelig lang i dag......

Klem fra
ABC Scandinavia #O

Min O står for oval, som er mønsteret på denne vakre keramikkbollen:Kristian har laget den på skolen, og i dag hadde han den med hjem. Den er allerede høytidelig innviet, en pose seigmenn fikk plass i bollen i ettermiddag. Desverre kunne de ikke være med på bildet fordi...de er spist opp :)

O kan også stå for ord, ord i bøker og ord skrevet på blogger. Jeg anbefaler alle å titte innom min kjære bloggvenn Jannicke som i tillegg til en herlig matblogg også har startet en bokblogg. Den kan du besøke her!

Stor klem fra

Himmelsk fredag :)

Himmelsk logo

På onsdag fikk naturen en ordentlig Extreme Makeover her i Brønnøysund. Jeg jobbet ettermiddagsvakt og ute var det bar mark, grått og surt. Plutselig lavet snøen ned og iløpet av en time var det nesten 15 cm snø!! Ikke små søte snøfnugg, nei...det som kom ned var store som vaskefiller!!  Folk var helt overgitte, og to av kundene som kom innom fortalte at da de la seg middagskvil var det ikke snø å se, og når de våknet var det bare å komme seg ut og måke :)

Dette bildet tok jeg da jeg gikk hjem på kvelden i halv ellevetia. Med iPhone blir det ikke den beste kvaliteten, men jeg viser det frem lell :)Ha en herlig fredag og en god helg! Hos oss blir det full fart med både bursdags og morsdagsfeiring!!

Stor klem fra
Boktema: Denne boken leser jeg akkurat nå!

Denne uken vil jeg gjerne lese om hvilken bok du leser akkurat nå! Lag et innlegg på bloggen din, og link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;).Lån gjerne logoen min ovenfor! Jeg har gått igang med en ny murstein, som jeg prøvde meg på for en del år siden. Boken er nummer 5 i en serie på seks, men jeg var nok litt mettet akkurat da, så boken ble lagt bort. Nå er imidlertid bok nummer seks snart ute i bokhandelen, så da må jeg jo ha lest nummer fem, ikke sant!?

Klippehulens folk

 

Etter sin lange ferd over steppene er Ayla og Jondalar kommet fram til hans folk, zelandoniiene. De holder til i store klippehuler og har en livsform som på mange måter er annerledes enn det Ayla er vant med. Hun vekker oppsikt med dyrene sine, og hun bringer med seg nye tradisjoner. Hun er en fremmed i sitt nye land og må vinne over skepsis, uro og sjalusi. Ayla skal bli Jondalars make, og hun bærer i seg nytt liv. Hennes slekt, som ble borte i det store jordskjelvet, kan nå føres videre. Boken er femte bind i steinalderromansyklusen Jordens barn.

Jeg har lest et par kapitler, og nå husker jeg hvorfor jeg syns bøkene var så fantastiske! Hvis du ikke har lest "Hulebjørnens Klan" og de påfølgende bøkene anbefaler jeg det på det sterkeste!

 

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra
19 års kjærestedag :)I dag er det 19 år siden Jan Frode og jeg ble kjærester! "Så lenge!!!" sier noen. "Blir du aldri lei?" sier andre. Men nei, jeg blir ikke lei. For jeg vant lottopremien den vinterdagen for snart 20 år siden, da jeg ringte til den kjekkeste gutten i verden ♥


♥ Husbondekjærstn ♥

Ha en herlig dag alle sammen :)

Klem fraNF Macro


Wordless/outdoor Wednesday :)Etter jul har det vært skikkelig ruskevær her nord, regn og sludd og tunge skyer. Derfor har jeg også vært ordentlig sløv og kameraet har nesten ikke vært brukt i det hele tatt, huffameg :(  Nå ser det imidlertid ut til at det skal bli kaldere og mere stabilt ute, og da er det kanskje håp om å få tatt flere bilder slik som det du ser her!

Ha en super onsdag :)

This is my wordless and outdoor-wednesday photo. It's a beautiful sunset behind the Mount Torghatten which is the most famous landmark in the aerea where I live. You can find both me and the mountain in Brønnøysund, Norway !

Have a wonderful Wednesday, hugs fromOutdoor Wednesday
Wordless Wednesday


"L.A Candy" av Lauren Conrad

L.A. Candy

Los Angeles is all about the sweet life: hot clubs, cute guys, designer . . . everything. Nineteen-year-old Jane Roberts can't wait to start living it up. She may be in L.A. for an internship, but Jane plans to play as hard as she works, and has enlisted her BFF Scarlett to join in the fun.
When Jane and Scarlett are approached by a producer who wants them to be on his new series, a "reality version of Sex and the City," they can hardly believe their luck. Their own show? Yes, please!
Soon Jane is TV's hottest star. Fame brings more than she ever imagined possible for a girl from Santa Barbara?free designer clothes, the choicest tables at the most exclusive clubs, invites to Hollywood premieres?and she's lapping up the VIP treatment with her eclectic entourage of new pals. But those same friends who are always up for a wild night are also out for a piece of Jane's spotlight.
In a city filled with people chasing after their dreams, it's not long before Jane wakes up to the reality that everyone wants something from her, and nothing is what it seems to be.

Jeg har et lite prosjekt på gang for tiden, med èn bok på nattbordet og en annen bok som jeg leser ellers på dagen. Foreløpig fungerer dette veldig bra, og jeg føler meg veldig effektiv som leser to bøker samtidig ;)

"L.A Candy" har jeg nettopp lest ferdig, den har vært min nattbordsbok den siste tiden og er en sukkersøt og koselig bok. Perfekt til kveldslesning. Noe mer enn sukkersøt og koselig er den vel strengt tatt ikke, kanskje litt ekstra spennende for fans av forfatteren Lauren Conrad, stjernen i MTV-serien "The Hills". Men den hadde en liten cliffhanger på slutten som gjør at bok nummer to i serien helt sikkert blir ny nattbordsbok ved en senere anledning.

Konklusjonen blir derfor; helt grei!

God bokmandag, klem fra 


 • Dato: 07.feb.2011   Kl: 09:46   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

Nostalgi

Mandagstema

Ukens mandagstema hos Petunia er Nostalgi og mitt bidrag er et bilde med ordentlig 80-talls nostalgi :)Dette bildet av meg og min søte lillesøster ble tatt i 1986, og vi syns vi var såå fine! Om en uke fyller lillesøsterSusiQ 30 år og "går inn i de voksnes rekker" som hun så spøkefullt sier. Med fare for å høres ut som en gammel dame må jeg bare si "Hvor ble årene av??". Jeg syns ikke det er lenge siden bestemor fortalte meg at nå hadde jeg fått en liten søster med langt svart hår (jeg tok frem hårbørsten og ble ganske så skuffet da jeg oppdaget at jeg ikke kunne lage musefletter på babyen). Og det føles heller ikke lenge siden vi to (en rakkerunge på 4 og en veslevoksen på 11) sto hånd i hånd og bedyret for mamma og pappa at vi aaaaldri skulle krangle mere! Det var tider, det :)

Uansett hvor fort tiden har gått er jeg verdens heldigste som har så nydelig lillesøster, både utenpå og inni! Glad i deg ♥♥♥

Ha en deilig mandag allesammen! Jeg har ikke blåmandag i dag, for jeg var den heldige vinneren av Petunias konkurranse forrige uke, der premien var et gavekort hos Nettbutikken Anglofilia. 500 kroner kan jeg kjøpe varer for deg og jeg gleder meg virkelig :) Tusen takk Petunia :):)

Klem fra

 


Scavenger Hunt Sunday :)

Scavenger Hunt Sunday


WindowBeautiful, isn't it? While redecorating I guess it just has to be some chaos. Can't wait to get finished :)


WaterA bit of experimenting in the kitchen. Not too sure about the result, though... :)

QuoteRight now 6 guys - including my hubby - are watching the big hate game between Liverpool and Chelsea, upstairs. They're quite loud and I'm keeping my fingers crossed for Liverpool to win :)

ActivityWonder if we will get all the pieces right?

Page 25 of a magazineThis is page 25 in my all-time favourit magazine, the Swedish "Family Living"

Have a wonderful Sunday!

Hugs from
 • Dato: 06.feb.2011   Kl: 18:01   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 9

Fototriss!!
Knekkebrød med brunost, tynn og god frokost :)


Tynne sider i en bok ♥


Tynne...det vi damer alltid drømmer om å bli.......

Men jeg stemmer for at vi istedet synger så det ljomer "En får værra' som en e', når en itte vart' som en sku" og gleder oss over det vi har :)

Ha en herlig søndag, klem fra
Bøker lest i 2011

Da var det jammen på tide å lage en leseliste for 2011. Her følger en oversikt over bøkene jeg har lest i år samt en link til bokanmeldelsen av boken :)

"Kjempenes fall" av Ken Follett


"Hello fans, I'm back again" ;)

Neida, jeg har ikke tatt helt av, jeg kom bare på hva pappa alltid sa da han kom hjem fra jobb da jeg var liten. Og siden jeg ble litt i beit for overskrift til dette innlegget, så kunne jeg jo liksågodt bare fleske til :D

Turen til Norsk Tippings Landskonferanse i Lillestrøm gikk superfint. Flyturen som jeg gruet sånn til var som en drøm, i allefall på vei nedover. På hjemturen ble det litt hoppsasa, men da var jeg så mentalt forberedt på det verste at det ble ikke så ille allikevel!!

Torsdagen ble en laaaaang, men innholdsrik dag. Opp klokka kvart over fem, og litt over ni var vi (mamma & jeg)fremme i Oslo. Flytoget tok oss til Lillestrøm og Thon Hotel Arena, og etter lunsjen var det hele i gang. Bildene er forresten tatt med min iPhone, så det er vel ikke den beste kvaliteten, men pytt pytt :)


Skikkelig trøtt lunsjfjes, men lykkelig etter å ha spist...


...dette.....mmm...


Etter lunsj gikk vi rundt på messeområdet, og så var det tid for flere spennende foredrag og gruppearbeid.


En av foredragsholderne var Ingebrigt Steen Jensen, jeg har hørt flere foredrag av ham og dette var absolutt det beste!

Da denne delen av programmet var ferdig bare MÅTTE vi ha oss en cowboystrekk før det var tid for Festmiddag og prisutdeling. Norsk Tipping delte ut priser for Årets Kommisjonær, Årets Kremmer og Årets Kjede. God mat, stor stemning i salen og knall underholdning!Men en ting er sikkert, uansett hvor fint man har det på tur så er det alltid...

I dag blir det slæppåfflørdag!!! Klem fra

 


 • Dato: 05.feb.2011   Kl: 10:30   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Hjelp, vi flyr!!!!

Nå blir det et par dagers bloggpause, for i morgen drar jeg sammen med mamma til Lillestrøm. På kiosken der jeg jobber er vi invitert til Norsk Tippings Landskonferanse som går av stabelen i morgen, og det gleder vi oss noe innmari til for Norsk Tipping kan sine saker når det gjelder arrangementer :)

Så har vi jo selvfølgelig ruskevær her i nord, og jeg må si at jeg ser fram til at flyturen skal være unnagjort. Jeg har ikke direkte flyskrekk, men når vi letter og lander er ikke hatten min særlig høy (godt at jeg reiser sammen med mamma'n min , da, hi hi).  Nå skal jeg straks hoppe i køya, må opp i blåotta, nærmere bestemt kvart over fem, så det kan være godt å få noen timer på øyet. Om jeg i det hele tatt får sove er en helt annen sak...

Reisefeberklem fraHer kan du lese om da mamma og jeg var på Mix-treff i Lillestrøm i fjor :)


 • Dato: 02.feb.2011   Kl: 22:28   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 22

Ordløs Onsdag :)

Noen ganger er det herlig å være litt sprø  (som på norsk er det samme som litt gal/tokig:)

Crazy? Me? No way :)Ordløs Onsdag
Wordless Wednesday


"Kjempenes Fall" av Ken Follett

Kjempenes fall

Det tjuende århundre er i sin begynnelse. I Wales fyller Billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. Men det ligger forandring i luften. Mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i Russland. Her planlegger brødrene Grigori og Lev Peshkov å emigrere til USA, men et mord, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.I London strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady Maud Fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. Under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. Folket trenger noe å samle seg om. Og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og Mauds forhold til tyskeren Walter von Ulrich går harde tider i møte. Er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?Ken Follett, forfatteren bak suksessene Stormenes tid og Nålen, er tilbake med en ny storslagen roman. Vi følger skjebnene til fem familier fra Wales, England, Tyskland, Russland og USA gjennom en tid hvor verden rystes av den første verdenskrigen, den russiske revolusjonen og kampen for kvinnenes rettigheter.

Puh, endelig ferdig med denne mursteinen av en bok. Og for en bok, 900 sider med informasjon om hvordan første verdenskrig startet og hva som skjedde underveis til den endelig stoppet. Til tider kan det kanskje bli litt vel mye taktikk og historie, men hold ut. Skjebnen til alle romanens hovedpersoner blir vevd sammen på en utsøkt måte og gir spenning til siste slutt. Forfatteren har i tillegg en hårfin balanse mellom sine romankarakterer og det som i virkeligheten hendte disse krigsårene og dette gir romanen et ekstra løft!

Ken Follett slutter aldri å imponere meg, og jeg gleder meg allerede til neste bok :)

Klem fra


 • Dato: 01.feb.2011   Kl: 14:47   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 10

Underholdning :)

Tirsdagstemaet i dag er rett og slett spørsmålet "Hva er underholdning for deg?". Her er et knippe bilder som viser hva som underholder oss i vår familie ♥For storebror Kristian på snart 13 er det musikk og film som gjelder!Lillesøster Ingrid på snart ni år elsker å la seg underholde av Super Mario på DS'en og av sin store samling tegnebøker!For husbondekjæresten er det ingen over og ingen ved siden! Liverpool og fotball er topp underholdning (vel, Liverpool har vel ikke vært helt på topp i det siste, men det bi' likar no :)Bøker og bloggen, det er underholdning for meg. Det er helt utrolig så fort tiden går når man setter seg foran pc'n eller med nesa i en bok, ikke sant?

Ha en knallfin tirsdag, klem fraTisdagstema

 


hits