Boktema fra A-Å #B

Ny torsdag og ny bokstav! Forrige uke var det hele 12 stykker som var med på Boktemaet og jeg er kjempespent på hvor mange som deler sin favorittbok på bokstaven B denne uken :)

I dag vil jeg lese om din favorittbok på bokstaven B.
Lag et innlegg på bloggen din, og link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;).Lån gjerne logoen min ovenfor!

Her kan du lese om min favorittbok på bokstaven B som ble skrevet 27 juli i fjor. Jeg tror faktisk at denne boken er på min topp 3 liste over absolutte favorittbøker!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


Topp 5 Bokliste - Nina

 

I dag er turen kommet til min kjære bloggvenn Nina som er minst like glad i bøker som meg!! Trykk på bildet så kommer du til hennes fabelaktige bokblogg :)

1. "Tilbake til Riverton" av Kate Morton

Tilbake til Riverton

To søstre blir vitner til at en ung poet tar livet av seg på en sosietetsfest i 1924. Den nittiåtte år gamle Grace Bradley, som en gang var hushjelp på Riverton, husker sin egen del av historien, en hemmelighet hun har holdt på lenge. Da en ung produsent kommer til henne for å lage film av hendelsen forteller hun hva som skjedde den sommeren i 1924, i etterkant av den første verdenskrig og i de glamorøse 20-årene. Dette er forfatterens debutroman.

2. "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield

Den trettende fortellingen

En fengslende, klassisk roman om familiehemmeligheter, historiefortelling og bøkenes magi. En bok i samme tradisjon som Daphne du Mauriers Rebecca. Ingen vet hvem den sagnomsuste og gåtefulle forfatteren Vida Winter er. Hun har brukt hele sitt liv på å dikte historier om seg selv; den grufulle sannheten tåler ikke dagens lys. Nå, gammel og syk, ønsker hun å lette på mysteriets slør. Den unge Margaret Lea er slått av parallellen mellom Vida Winters liv og sitt eget og takker ja til å skrive biografien hennes. Historien hun avdekker, er mørk og ubehagelig. Den kretser rundt familien Angelfield: den vakre og egenrådige Isabelle, hennes bror Charles og de uregjerlige tvillingene Adeline og Emmeline. Det er en uhyggelig beretning om utemmet villskap og galskap, forbudt kjærlighet, brå død, forråtnelse og usynlige bånd. Men hva er sannhet, og hva er diktning? Hva er Vidas historie, og hva er Margarets egen? Og hva er mysteriet om den trettende fortellingen?

3. "Laken, løk og kokosmelk" av Cèlestine Vaite

Laken, løk og kokosmelk

På Tahiti sier noen mødre at døtre er en velsignelse. Andre sier de er en forbannelse. Materena, profesjonell hushjelp og den beste sjelesørgeren på hele Tahiti, er vanligvis den som løser andres problemer. Men ikke akkurat nå; hun er like ved å kaste datteren Leilani på gaten. Hun betror seg til Mama Teta, Mama Loana og Jomfru Maria: ?Samme hva jeg sier og gjør, det blir alltid galt!? Og som om det ikke skulle være nok å ha en opprørsk tenåring i huset, så drikker mannen opp lønningen, svigermoren stikker nesen i alt og selv aner hun en fremtidig svigersønn i horisonten. Det er i hvert fall det slektningene sier. Og dem skal man jo høre på? En uimotståelig fortelling, fylt til randen av klokskap, galskap og to av de staeste kvinnene du noen gang har møtt!Célestine Vaite er født og oppvokst på Tahiti. Laken, løk og koksmelk er hennes andre roman og den første på norsk. Den inngår i en trilogi om Materena og datteren Leilani, som nå verdenslanseres.

4. "Hotellet på hjørnet av bitter og søt" av Jamie Ford

Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt

 

Seattle, 1942; ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter sin ungdomskjærlighet. Hva skjedde med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen? Boken gir en unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor, og leserne får et fascinerende innblikk i Seattles Chinatown og Japantown. Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en følsom kjærlighetshistorie som lever opp til ordene i tittelen.

5. "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini


Tusen strålende soler

Mariam er bare femten år gammel da hun blir sendt til Kabul for å gifte seg med en mann som er tretti år eldre enn henne. Nesten tjue år senere rammer tragedien femten år gamle Laila, som også blir en del av Mariams ulykkelige familie. Med tiden utvikler de et vennskap som blir like sterkt som mellom mor og datter. Taliban tar over styret i Afghanistan, og kvinnene blir utsatt for større prøvelser enn de noen gang har kunnet forestille seg, men det viser seg at kjærligheten gir uventet styrke.

Tusen takk for fem flotte boktips, Nina :)

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :) Obs: boklister i kommentarfeltet kan ikke regne med å komme "på trykk"!

Klem fra






 • Dato: 30.mar.2011   Kl: 18:04   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 10

Bokpakke ankommet - lesetips til deilige vårdager :)

For et par uker siden fikk jeg en utrolig hyggelig mail fra Silke Forlag. De hadde vært innom bloggen min og spurte meg om jeg ville stå på deres faste utgiverliste, det vil si at jeg mottar bøker fra dem hver gang de har en ny utgivelse. Jeg ble superglad og takket selvfølgelig ja :) I går fikk jeg min første bokpakke og gjett om jeg gleder meg til å sette tennene i disse godbitene!

Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy

Det er ham eller ingen. Ingrid skjønner det straks - han er hennes Mr. Darcy. Hun har lest nok romantiske bøker til å kjenne igjen mannen i sitt liv når hun ser ham. Som romanheltinnene er hun fast i troen på kjærligheten, men i motsetning til de tafatte hovedpersonene har ikke Ingrid tenkt bare å bli sittende og vente. Straks hun har fått ferten av sitt livs kjærlighet, starter jakten. Som en ustoppelig Miss Bennet, eller kanskje en kvinnelig Odyssevs, forserer hun alle hindringer. Sporene løper fra en pub i Kragerø, via Fru Hagen på Grünerløkka og frem til Hells Angels illegale klubb - og Ingrid følger dem ivrig. Det finnes nemlig ingen vei tilbake. Det må bli dem, akkurat som i bøkene. Ingrid Schbsted Jacobsen (f. 1982) debuterer med en inderlig, innsiktsfull roman om hvordan det er å lide av overdreven "romantisme". Og i tillegg være ung og uerfaren og måtte gå omkring med skjev tannstilling ...

En morder lyver ikke alene

Det er sommer og feriestemning. En liten gruppe lett sofistikerte venner tilbringer noen late ferieuker sammen på en liten øy langt fra de nærmeste naboene. Solen skinner, og dagene går med til å bade, spise deilig mat og sladre. Hver og en i vennegjengen bærer på sine hemmeligheter, og det ulmer under overflaten ... Snart skal ond og brå død ødelegge feriestemningen. Så skjer mordet, liket forsvinner - og dramatikken er i gang. Den småborgerlige, lille kretsen kan gjerne ha en sval og kontrollert overflate, men under de pene manerene koker det av sterke følelser og erotiske hemmeligheter. Da den unge studenten Puck gjør en sjokkerende oppdagelse kan nysgjerrigheten hennes komme til å koste henne dyrt. Heldigvis ankommer kommissær Christer Wijk til øya. Ska han lykkes løse mordgåten innen flere mennesker dør? Maria Langs roman er en klassisk krimgåte i riktig Agatha Christie-ånd, og her er ingen genetiske spor som kan avsløre forbryteren. Denne gåten må løses på den gammeldagse måten: relasjoner, motiv, alibi. Forfatteren bruker humor og satire og harselerer elegant med datidens politikk og folkemeninger. Dette er nostalgisk krim på sitt beste!



Med andre ord; hete lesetips til deilige vårdager!

Klem fra



 

 

 


 • Dato: 29.mar.2011   Kl: 09:49   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

Tirsdagstema :)



Klokken er stilt og dagene har blitt lengre og lysere. I ukens tirsdagstema er vi bedt om å fange lyset, og her er mitt bidrag!



Klem fra



Tirsdagstema


Mandagstema :)

Hver mandag

"Gi meg vårtegn" sier Petunia i dag,  og  jeg skulle gjerne gått rett utenfor husveggen og tatt et flott bilde. Men der er det bare hvitt akkurat nå. Til og med skiene hadde snødd ned i går, så det blir istedet et dykk i arkivet!



1 april i fjor tittet disse nydelige knoppene frem. Hestehoven har det nok litt travelt hvis den skal rekke frem til samme dato i år. Men mirakler har skjedd før, så jeg krysser fingrene :)

Kos deg med mandagen, klem fra




Annerledes-pizza :)



Jeg har hatt lyst på pizza helt siden jeg startet min lavkarbo-karriere for 2 uker siden, og i dag prøvde jeg ut en oppskrift jeg var veldig spent på. Hvordan får man pizzabunn uten hvetemel?? Jo, her kommer oppskriften:



Pizzaen ble kjempegod, litt mørk i smaken, men nyyydelig. Jeg la på hermetiske tomater med basilikum, tacokjøttdeig, purre, paprika og masse ost på toppen. Namnam :)

Men jeg oppdaget også at jeg må være litt forsiktig med hvor mye nøtter jeg spiser. Jeg har fått pollenallergi og dermed også kryssallergi med eple og hasselnøtter. I dag fikk jeg skikkelig kløe i øynene etter å ha spist pizzaen, nærmest som om det var pollensesong, så valnøtter i for stor dose er nok heller ikke bra. Men jeg skal nå lure med meg et stykke til lunsj i morgen!

Desverre har jeg mistet nettadressen til bloggen der jeg fant denne oppskriften, men skulle noen vite om opphavet blir jeg kjempeglad for tips sånn at jeg kan lenke tilbake!

Nattaklem fra




 • Dato: 27.mar.2011   Kl: 23:28   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 15

Fototriss :)


En deilig rose fra vår egen hage


Nydelige tulipaner på bordet til helgen


En gammel favoritt blir tatt frem på ny. Av og til kan naturens eget fargespill være helt fantastisk

I dag er det ekstra spennende å være med på Fototrissen. En heldig deltaker vinner nemlig en fotohåndbok fra DEXT. Bli med du også!!!

Søndagsklem fra


Fototriss


"Glass og Aske" av Ann Syrèhn Tomasevic

Glass og aske

Ann Syréhn Tomasevics debutroman Glass og aske vever nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig stolt og modig kvinnes skjebne.Året er 1884. Lili blir født inn i en velstående familie i Alsace, som akkurat er gitt til Tyskland etter å ha vært under fransk styre i flere århundrer. Da hennes elskede far plutselig dør og første verdenskrig rykker stadig nærmere, blir livet snudd på hodet. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter med ham til Wien, drevet av drømmen om et nytt liv. Men ekteskapet blir ikke som hun hadde tenkt, og etter en stor tragedie forlater Lili Ernst. Nesten hundre år senere begir den svenske journalisten Amanda seg til Wien etter å ha mottatt en uventet arv etter Lili ? en ring som kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire. Gjennom Amandas etterforskning vokser bildet av en uvanlig kvinnes skjebne frem. Lilis liv er formet av både tragedier og dyp kjærlighet. Hun opplever nød og rikdom, krig og fred, hun gjennomlever tre ekteskap og to verdenskriger. Hun forlater et Europa på sammenbruddets rand, preget av mellomkrigstidens konflikter, til et Amerika som forventningsfullt åpner armene og lokker med løfter om frihet og rikdom. I sin jakt på Lili konfronteres Amanda ubønnhørlig med sin egen smertefulle fortid, og hun tvinges til å ta ny stilling til de valgene hun har gjort opp igjennom årene.I Glass og aske vever Ann Syréhn Tomasevic nennsomt sammen nåtid og fortid, og skildrer Europas sammenbrudd og møte med den nye verden gjennom en uvanlig kvinnes skjebne.

Denne boken har ikke de store cliffhangerne og voldsomme dramatikken, men heller den stillferdige historien til en kvinne som hele tiden finner nye og uventede veier i livet. Boken er utrolig godt skrevet og holder fast på deg til siste side fordi den føles ekte og vekslingen mellom fortid og nåtid er rett og slett perfekt!

God bok :) Klem fra




 • Dato: 25.mar.2011   Kl: 10:04   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:



I går morges skinte sola igjennom snødrivene og jeg hadde et håp om en dag med blå himmel. Slik ble det aldeles ikke. Like etter at jeg hadde dratt på jobb ble det skikkelig storm og mye action på arbeidsplassen med skilt og plakater som føk rundt utenfor. Kollegaen min og jeg løp rundt som et par hodeløse høns en stund og det resulterte i tidenes latterkrampe :)



Stormen raser fortsatt og slik ser det ut utenfor ytterdøra akkurat nå. Våren føles milevis unna......

Snø eller sol, jeg ønsker dere alle en herlig helg :)

Klem fra




Boktema - Fra a-å #A

Torsdag er bokdag, og her kommer et nytt (og forhåpentligvis spennende tema); fremover har jeg lyst til å lese om dine favorittbøker fra A-Å. Jeg startet selv å skrive om dette temaet i fjor, men kom ikke lenger enn til D før jeg datt av lasset. Nå har jeg lyst til å fullføre prosjektet og slår to fluer i ett smekk ved å knytte det til Boktema hos meg.

I dag vil jeg altså lese om din favorittbok på bokstaven A! Lag et innlegg på bloggen din, og link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;).Lån gjerne logoen min ovenfor!

Her kan du lese innlegget om min favorittbok på bokstaven A, som ble skrevet i juli i fjor :)

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra




Ensom...



Nyt torsdagen, klem fra



NF Macro


Solsikkeruter - lavkarbo



Onsdagsformiddagsfri ble bakedag og jeg tryllet frem disse nydelige solsikkerutene. Fantastisk gode og utrolig mettende!  Oppskrift finner du både hos LilaLife og Lchf-bloggen.



Nydelig lunsj med ost&skinke pluss kyllingrester fra gårsdagens middag!

God og mett klem fra




 • Dato: 23.mar.2011   Kl: 12:02   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 6

Ordløs Onsdag :)









I fjor var vi i Sverige på sommerferie, og på Leos Lekland i Umeå kan man ikke bli annet enn både lekfull og leken :)

We spent last year's summerholidays in Sweden, and at Leo's Playland you can't be anything but playfull :)

Ha en onsdag full av lek og moro, klem fra



Ordløs Onsdag
Wordless Wednesday


Nå har jeg også gjort det :)

Nemlig registrert meg hos SponsetBlogg, og nå venter jeg spent på sponsorer. Flere av mine bloggvenner har vært heldige, så dette blir spennende :)

Har du også lyst på sponsorer til bloggen din? Registrer deg her, så blir det nok ei råd ;) Og husk; ikke bruk bokstavene æøå første gang du registrerer deg, for da vil du ikke motta bekreftelsesmail fra SponsetBlogg (been there, done that!).

Klem fra



 


 • Dato: 22.mar.2011   Kl: 19:52   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Topp 5 Bokliste - Elida

Tid for en ny og flott bokliste. Denne gang er det Elida som deler sine favoritter med oss. Trykk  her så kommer du til hennes fabelaktige bokblogg :)

 

1. "Mine drømmers land" av Merice Briffa

Mine drømmers land

Meggan Collins tilbringer oppveksten i et lite gruvesamfunn i England på 1800-tallet. Da det blir oppdaget at søsteren hennes venter barn med godseierens sønn kommer en ubehagelig hemmelighet fram i lyset. Det ender med at Meggan og familien hennes emigrerer til Australia. Men selv om det nye samfunnet byr på nye muligheter, innser Collins-familien at det ikke nytter å rømme fra fortiden. Dette er første bok i trilogien om Collins-familien

2. "Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley

 

Siste dans for Matilda

Churinga er en gave til Jenny fra ektemannen. Tragiske omstendigheter gjør at hun ikke får vite om det før etter hans død. Sauefarmen ute i den australske ødemarken skulle være en overraskelse, og nå får hun ikke vite hvorfor han ville gi den til henne. Alene og fortvilet begir Jenny seg ut i det ukjente og hun blir som forhekset av den strenge skjønnheten i det barske landskapet. Churinga har sine hemmeligheter, og naboene er uvillige til å snakke om Matilda Thomas, kvinnen som i årtier drev sauefarmen alene. Jenny finner Matildas dagbøker, og jo dypere hun trenger inn i fortiden, jo mer usikker blir hun på om det å ha arvet Churinga er en velsignelse eller en forbannelse.

3. "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø

Flaggermusmannen

Den norske politimannen Harry Hole skal bistå det australske politiet i etterforskningen av mordet på en kvinnelig, norsk B-kjendis. I King's Cross, Sidneys gledeskvarter, beveger han seg blant horer, halliker og pushere. I denne skyggeverdenen aner Hole etter hvert konturene av et spill hvor han ufrivillig er blitt tildelt en viktig rolle. Dette er den første boka om Harry Hole.

4. "Anne fra Bjørkely" av Lucy Maud Montgomery

Anne fra Bjørkely

Da barnehjemspiken Anne kommer til Marilla og Matthew Cuthbert på gården Bjørkely i småbyen Avonlea, påvirker hun både dem og sine omgivelser. Annes optimisme og pågangsmot hjelper henne gjennom vanskelighetene hun møter.

 5. "Kjære John" av Nicholas Sparks

 

Kjære John

11. september forandrer alt. John føler at det er hans plikt å dra ut i tjeneste. Og denne gangen er han så lenge borte fra kjæresten at hun forelsker seg i en annen. Brevet hun skriver begynner med Kjære John. De to ordene knuser et hjerte og forandrer to liv for alltid. Da John vender tilbake til fedrelandet, innser han at Savannah, som nå er gift, fortsatt er hans store kjærlighet, og han må ta sitt livs vanskeligste valg.

Tusen takk for den flotte listen, Elida! Her fant jeg mange av mine egne favoritter ;)

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :) Obs: boklister i kommentarfeltet kan ikke regne med å komme "på trykk"!

Klem fra



 

 

 

 

 

 


 • Dato: 22.mar.2011   Kl: 08:18   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 9

Mmm..så godt :)



LilaLifes chorizograteng sto på midddagsmenyen i dag, og jeg var innmari spent på hvordan Kristian og Ingrid ville like den nye smaken. Det ble stor suksess og vi spiste opp hver smitt og smule :)

Denne MÅ du bare prøve, Gunn Berit ;)

Klem fra




 • Dato: 21.mar.2011   Kl: 22:47   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 5

Mandagstema :)

Hver mandag

Hos Petunia i dag er temaet Likhet!



To hus tett i tett ute på den lille øya vår. Veldig like utenpå, men inni ganske så forskjellige :)

Det minste er et godt gammeldags utedo med plass til to, det største er av nyere dato med plass til èn på en mere moderne innretning og vindu med gardiner!  Søte er de begge to ;)

Ha en herlig mandag, klem fra




Mmm..så godt :)



Disse lekkerbisknene har jeg laget i dag, creamcheesemuffins med mørk sjokolade, nam nam :)

Jeg tok med meg en smakebit da vi var i bursdag hos tantebarna mine i dag, grattis til Ole og Jan som er blitt 14 år :)  Og jeg fikk meg faktisk en ny opplevelse, tro det eller ei. Jeg spiste et lite stykke pavlovakake og et lite stykke sjokoladekake og var faktisk stappmett!! Helt utrolig :) Hadde det vært for to uker siden hadde jeg lett spist tre stykker av hver og enda hatt plass til mer. Hurra for lavkarbo :)

Men nå er det kvelden, ihvertfall om en liten stund!! Nattaklem fra




 • Dato: 20.mar.2011   Kl: 22:30   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 7

Fototriss :)



På jobben har vi verdens beste Godteri/godis...mmm...



Se så vakker en gren kan være!!



Jeg lengter til sommeren, med grønne enger og gule blomster :)

Ha en knallgod søndag, klem fra






Jeg skulle jo ikke skrive om det....

....men nå klarer jeg visst ikke la være å gjøre det allikevel!! 

Torsdag for en og en halv uke siden fikk jeg meg en skikkelig aha-opplevelse! Etter å ha lest dette blogginnlegget gikk det opp for meg; "Jeg er avhengig av sukker og karbohydrater"!  Selvfølgelig er de fleste glad i sukker og søte saker, men jeg har en umettelig trang til å hele tiden putte noe søtt i munnen. Å jobbe på en kiosk gjør ikke saken noe bedre.  Jeg kan være superflink i perioder, men så kan en liten utskeielse gjøre at jeg havner "på kjøret" igjen".

Denne torsdagen tok jeg altså en stor avgjørelse. Jeg bestemte meg for å kutte ut alt av sukker og det meste av karbohydrater, for å se om den umettelige trangen til sjokolade forsvinner. Kanskje jeg til og med tar av de fullstendig unødvendige kiloene jeg la på meg i julen!

Jeg bestemte meg også for å ikke skrive om det her. Dette skulle være mitt lille fristed (det blir jo en del spekulering og lesing på nettet den første tiden), og det finnes så utrolig mange flotte lavkarbo-blogger som skriver så mye bedre enn meg om dette emnet. Men så er det jo så mange utrolig gode oppskrifter som jeg bare MÅ dele! Så da er vi her da :)

 

I dag laget jeg meg disse nydelige frokostpannekakene med hjemmelaget jordbærsyltetøy (jordbær&sukrin most sammen), litt krem og et par skiver med stekt spekeskinke (nydelig godt når man mangler bacon).

Hvis du får lyst til å lage disse må du huske på å bruke kremfløte. Matfløte gir for tynn røre!!

Lykke til, klem fra

 


 • Dato: 19.mar.2011   Kl: 18:01   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 19

Dag 7 - Stjernetegnet mitt

36339_137472119614783_100000559860417_289671_1240951_n_large

Jeg har bursdag 18 november og dermed er stjernetegnet mitt Skorpionen. I utfordringen står det at jeg skal skrive om personligheten min stemmer med stjernetegnet mitt, men siden jeg interesserer meg null og niks for stjernetegn og astrologi tror jeg at dett får være dett!

Klem fra




 • Dato: 19.mar.2011   Kl: 09:49   Kategori: Utfordring
 •    Kommentarer: 4

Himmelsk fredag :)



På himmelen er det mange spennende figurer å finne, bare man ser godt etter!

God helg og klem fra



Hver fredag:


Heisann!

Her i nord er det vinterferie denne uken og vi har et strålende vær, hurra :) Nå skal vi ut på tur, så Boktemaet har også vinterferie og kommer sterkere tilbake neste uke!!

Ha en herlig torsdag, stor klem fra




 • Dato: 17.mar.2011   Kl: 10:21   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Onsdagstema :)





Ingrid venter på å operere bort en ekstra tann som lå skjult i ganen, i fjor sommer. Ganske utslått av all ventingen. Da er Bamsefar god å ha ♥



Jeg er helt utslått etter en hel dag ute i frisk luft, powernap :)

Ønsker alle en deilig onsdag, full av energi!!

Klem fra



Onsdagstema


Dag 6 - 30 interessante fakta om meg selv

 0b666de601c43445473a0ee527a33852-d2zxa5h_large

1. Jeg kan vifte med ørene
2. Yndlingstallet mitt er 18
3. Jeg HATER lungemos...
4. ..og elsker tunfisk på boks
5. Jeg er oppkalt etter oldemoren min som het Anethe
6. Jeg har blitt allergisk mot bjørkepollen, eple og hasselnøtter på mine "gamle" dager
7. Jeg er hverken a- eller b menneske
8. Men derimot c menneske. Legger meg sent og står opp tidlig
9. Jeg har jobbet på kiosken vår siden jeg var 13 år
10. Jeg vinner ALDRI på flaxlodd
11. Jeg er verdens største pyse og blir livredd bare av tv-reklamen for "Ghost whisperer"
12. Jeg syns det er utrolig vanskelig å finne på 30 interessante fakta om meg selv!!!!!
13. Jeg kan ikke leve uten bøker (men det visste du vel?)
14. Nå prøver jeg å lære meg å leve uten sjokolade...
15. Jeg er royalist på min hals...
16. ...og savner fremdeles kong Olav ♥
17. Da jeg var liten var Smurfene mine store favoritter
18. Jeg lærte meg å lese da jeg var 5 år
19. Jeg syns lydbøker er "juks"
20. Og elsker reality-serier
21. Akkurat nå følger jeg med på svensk BigBrother og syns deltakerne er helt herlige :)
22. Jeg har verdens rareste storetær...
23. ...som gjorde at jeg vant sko for 3000 kr i mai i fjor
24. Jeg har også vunnet en ferietur til Danmark til en verdi av 20 000 kroner :)
25. Ingrid er det fineste jentenavnet jeg vet fordi det får meg til å tenke på bringebær
26. Jeg sovner bestandig når vi ser film
27. Jeg har to tatoveringer
28. I år skal jeg på ferie sammen med husbondekjærste & barn til Liverpool og Dublin..jippi!!
29. Jeg ble kalt Teskjekjerringa på barneskolen
30. Og nå er jeg utrolig glad for å være ferdig med disse faktaopplysningene!!!

 Klem fra




 • Dato: 16.mar.2011   Kl: 08:09   Kategori: Utfordring
 •    Kommentarer: 12

Topp 5 Bokliste - Hild Frøya

 

Hild Frøya presenterer i dag sine fem favorittbøker. Trykk på bildet så kommer du til hennes fantastiske blogg!!

1. "Mareritt" av Linda Lovelace



 Denne boken har jeg desverre ikke funnet noen beskrivelse av!

2. "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" av Jon Gangdal

Jeg tenker nok du skjønner det sjøl

Christoffer Kihle Gjerstad ble bare åtte år. Først fire år senere ble stefaren dømt for å ha påført gutten skadene han døde av. Moren er fremdeles under politietterforskning for medvirkning. Hva får voksne til å mishandle et barn til døde? Og hva gjør at verken den nærmeste familien, skolen, helsevesenet, politiet eller andre offentlige instanser skjønner hva som skjer - før det er for sent? "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", svarte Christoffer alltid når han ble spurt hvor alle skadene kom fra. Det vil du også gjøre når du har lest denne boka.

3. "Kaja 1988-2008" av Olav Gunnar Ballo

Kaja

 

Kaja Bordevich Ballo hadde mye å se frem til. Tjue år gammel sto hun på spranget ut i livet. Hun hadde nettopp etablert seg i Nice, der hun studerte fransk. Hun hadde overvunnet en alvorlig sykdom. Hun hadde fått nye venner, hun hadde hobbyer, og hun skulle snart få besøk fra hjemlandet. Hun planla å reise til filmfestivalen i Cannes, og den 28. mars hadde hun kjøpt seg nye klær. På hjemveien gikk hun forbi Scientologikirken og ble invitert inn for å ta en personlighetstest. Noen få timer senere tok Kaja sitt eget liv.I denne boken forteller Olav Gunnar Ballo om opplevelsen av å få den mest utenkelige og forferdelige av alle telefoner, og om tiden etterpå, fra time til time. Samtidig tegner han et varmt portrett av en oppvekst, han beskriver et far-datter-forhold som har gjennomlevd vanskeligere prøvelser og oppnådd større nærhet enn de fleste.Boken om Kaja kan ingen lese uten å bli dypt berørt. Gjennom å skildre en fars vei ut av sorgen, i møtet med et nesten ufattelig tap, formidler den også en stor tro på livet.

 4. "Det siste jurymedlemmet" av John Grisham

 Det siste jurymedlemmet

Willie Traynor er bare 23 år gammel da han i 1970 kjøper den konkurstruede lille, lokale ukeavisen The Ford County Times. Men opplaget fortsetter å synke, og Willie er i ferd med å miste håpet. Men så blir alenemoren Rhoda Kassellaw brutalt voldtatt og myrdet rett foran øynene på sine to små barn. Det siste Rhoda sier før hun dør i armene til sin nabo, er: "Danny Padgitt gjorde det."Willie slår saken stort opp, og selger aviser som aldri før. Han vinner også respekt fordi han tør sette seg opp mot den mektige Padgitt-klanen, som har tjent seg rike på mer eller mindre lysskye foretak gjennom generasjoner.Men denne gangen hjelper ikke penger og makt Danny Padgitt. Han blir funnet skyldig og dømt til fengsel på livstid til tross for at han truer jurymedlemmene med døden hvis de finner ham skyldig. Men i staten Mississippi betyr ikke livstid mer enn ti år i fengsel. Etter 9 år blir Danny Padgitt løslatt på prøve og vender tilbake til Ford County. Hevnens time er kommet ?

5. "Frida med hjertet i hånden" av Torunn Lian

Frida

Frida synes at det å ha en kjæreste er det viktigste som finnes. At moren Bente ikke har noen er derfor meget betenkelig. For å endre på dette går Frida med liv og lyst inn for å finne en - og havner opp i de mest uventede og pinlige situasjoner. Men hvem skal hun selv satse på? Kanskje sommerferiekjæresten Raymon, eneren på fotballbanen? Eller det godluktduftende pianofantomet Andreas? Eller simpelthen Martin fra klassen, som plutselig er blitt så voksen i løpet av sommeren?

 En herlig og variert Topp 5 liste fra Hild Frøya, tusen takk!!

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :)

Klem fra





 

 

 

 


 • Dato: 15.mar.2011   Kl: 09:59   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 5

Mandagstema/Tirsdagstema :)

Hver mandag

I dag vil Petunia se hva som får oss til å smile! Og i Tisdagstemaet skal vi vise det som er viktig for oss. Her følger noen bilder av det som er det viktigste for meg; Familie og venner ♥



Når storebror og lillesøster er hjertevenner ♥



En bukett med verdens beste hjertevenninner, Merete, Rita og Siv ♥



Når tantegutten Iver ler av hele sitt hjerte ♥

Det er mange ting som får meg til å smile og her har du sett noen av dem!

 Klem fra



Tisdagstema


Fototriss

Ukens Fototriss-tema er Öppen/åpen, og her kommer en triss fra da Ingrid og jeg var på tur forrige søndag:



Vi åpnet uteboden og tok med sparken på tur!



Matboksen er åpen og Ingrid koser seg med brødskive med nugatti!



Vi fryder oss over åpent landskap!

Ha en deilig søndag, klem fra


Fototriss


Dag 5 - En del av livet mitt jeg ikke savner

Tumblr_laeqa2r6en1qbjd0uo1_500_large

Selv om tenårene var en herlig tid er det også en del av livet mitt jeg ikke savner. Det er utrolig godt å være ferdig med denne berg og dalbanen av en tenåringstid. Overlykkelig glad det ene øyeblikket, bunn fortvilet det neste. Forelsket var jeg også, alltid forelsket. Men livredd for at noen skulle finne det ut, så mitt hjertes utkårede fikk aldri vite om det.

Jeg hadde mange fantastisk gode venner, men var veldig redd for konflikter og ønsket alltid at alle skulle like meg. Jeg analyserte blikk, kommentarer og samtaler og prøvde hele tiden å si de rette tingene. Egentlig ganske slitsomt når jeg tenker over det. Men jeg ville absolutt ikke vært disse årene foruten. De var jo fulle av futt og fart og moro, de gav meg dyrebare erfaringer og har vært med på å gjøre meg til den jeg er i dag. Det er bare så innmari godt å være ferdig med dem ;)



Anette 15 år

På dette bildet var onkel Tore alltid overbevist om at jeg hadde parykk. Kan du forstå det??

Klem fra



 


 • Dato: 12.mar.2011   Kl: 16:02   Kategori: Utfordring
 •    Kommentarer: 7

Topp 5 Bokliste - Solveigkristinee

Her får du SolveigKristines Topp 5 Bokliste. Trykk på bildet så kommer du til den flotte bloggen hennes!




1. Arvesynd-serien av Anne Lise Boge

Arvesynd bok nr 7

Johan, odelsgutten på bygdas rikeste gård, bestemmer seg for at han må ha Mali etter at han ser henne i et bryllup. Mali blir tilbudt ekteskap med Johan og bare nitten år gammel må hun ta en avgjørelse. Hennes hverdag blir syk kjærlighet, hat og mistro, men hennes drøm om kjærlighet lever. Lidenskapen fører henne ut i en synd som kaster skygger over hennes liv.

2. "Borte for alltid" av Harlan Coben

Borte for alltid

Som liten gutt hadde Will Klein en helt, den eldre broren Ken. En dag blir Wills eks-kjæreste funnet voldtatt og drept, og bevisene peker mot Ken. Men Ken er ikke å finne, og Will er redd han er borte for alltid.Elleve år senere er Will fortsatt overbevist om brorens uskyld. Han har en følelse av at Ken forsøker å kontakte ham, samtidig som det skjer enda en tragedie: Wills kjæreste forsvinner og han oppdager at hun var en helt annen enn han trodde. Han er i ferd med å avdekke en forferdelig hemmelighet, en hemmelighet noen er beredt på å drepe for å holde begravet.

3. "En morder gjenoppstår" av Craig Russel

En morder gjenoppstår

 Nok en gang står Jan Fabel i Hamburgs mordkommisjon overfor en grusom seriemorder. Han føler seg fanget i et nett av intriger, fanatisme og grusomme hevntanker. Og må finne sammenhengen mellom et eldgammelt og mumifisert lik, en terroristgruppe som for lengst er oppløst og en morder som tilsynelatende tror at han er reinkarnert for å hevne seg på de grusomste måter på alle som forrådte ham i et tidligere liv.Jan Fabel og hans medarbeidere blir satt under sterkt press fra politikere og media for å finne morderen som pressen allerede har døpt "Hamburg-barbereren".

4. "Linas Kveldsbok" av Emma Hamberg

Linas kvällsbok 1 & 2

Del 1: Lina är 15 år och bor i Rödköping (Dödköping...), hon hatar att vara okysst (hon funderar till och med på att kyssa sin minderåriga kusin, snacka om panik) och berättar inte för någon att hennes älsklingsrätt är kåldolmar det är inte coolt (bara det att man lägger värsta rökarna av kål gör ju att det erkännandet går bort). Bästa vänner vet hon inte riktigt om hon har (vill de vara med henne bara för att hon är fulare och dummare än de?), och kärlek vet hon inte ett piss om när höstterminen i nian börjar. Men det här blir året då ALLT händer (lite väl mycket kanske...).

Del 2: Två killar och ett hjärta handlar om val

 

5. "Dronningen" av Arne Berggren

Dronningen

Aldo Monrad og hans families første sommer i egen hytte utvikler seg til et mareritt. Det begynner med noen knitrelyder i veggen og ser ut til å ende med drap. Boka handler ikke bare om maur, men også om ulykkelig kjærlighet, en revisors møte med det ubeskrivelige og hvordan forbrytelser av og til lønner seg som bare det. Dette er den andre boka om Aldo Monrad.


Tusen takk, SolveigKristine, for flotte boktips :)

 

 



 

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :)

Klem fra




 • Dato: 11.mar.2011   Kl: 19:08   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 8

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:

En ny Himmelsk Fredag hos Petunia og jeg tok et skikkelig blinkskudd av himmelen på jobb i går :)



Klokken var faktisk to på formiddagen og vi hadde gledet oss over solen som tittet frem. Men plutselig truet denne mørke og dramatiske himmelen med å ta over. Vakkert, ikke sant?  Med sånne skyer kommer det gjerne snø, og ganske riktig. Etter en halv time så det slik ut:



Vet ikke om jeg er så fornøyd med denne snøen, akkurat!!! Nå vil jeg ha vååååååår :)

I dag regner jeg med at det blir en skikkelig slapp fredag. Var hos tannlegen og trakk en visdomstann i morges. Heldigvis har jeg en veldig flink tannlege, så jeg slapp dette scenarioet:



Pondus Eliteserien Bok nr 9

Nå blir det sofa, pledd og tv en stund. Er spent på hvordan dagen blir når bedøvelsen går ut :S

Klem fra




Topp 5 Bokliste - Kjerstis Matgale Verden!



Da har startskuddet gått for mitt aller nyeste prosjekt; "Topp 5 Bokliste" og den som får æren av å åpne ballet er Kjersti!!

 

Kjersti har en ellevill matblogg du absolutt bør besøke (klikk på bildet, så kommer du dit) og hennes topp 5 liste over favorittbøker er som følger:

 

 

 

 1. "Tusen Strålende Soler" av Khaled Hosseini

Tusen strålende soler

Mariam er en harami ­ uekte datter av en rik forretningsmann.
Laila en oppvakt og moderne jente fra Kabul.
Gjennom skjebnens luner forenes deres veier, og de blir allierte i kamp mot en brutal ektemann og et krigersk, kvinneundertrykkende samfunn.


2. "Berlinerpoplene" av Anne B.Ragde

Berlinerpoplene

Da Anna Neshov får hjerneslag og blir liggende for døden samles familien for første gang på mange år. Følelser man trodde var begravd og borte for lengst blusser opp igjen og nye følelser dukker opp når mørke hemmeligheter blir avslørt.
Kjersti har også de andre to bøkene i trilogien på andre plass på topplisten; "Eremittkrepsene" og "Hvile på Grønne enger".

 3. "Paradiset" av Liza Marklund

Paradiset

 

Det har gått omtrent to år siden de dramatiske hendelsene i Studio Sex. Annika arbeider i avisen Kvällspressens nattredaksjon når hun får tips om en underlig stiftelse som heter Paradiset, som beskytter mennesker som er blitt truet på livet. Alt virker prisverdig helt til hun begynner å undersøke stiftelsen nærmere. Dette er den tredje boken med Annika Bengtzon i hovedrollen - og Kjersti er like glad i alle bøkene i denne serien!

4. "Tatovert Torso" av Helene Tursten

Tatoveret torso

På en strand uden for Göteborg finder men en plasticsæk med parterede dele af en mandekrop. Det eneste politiet har at gå efter, er en specielt udseende tatovering på den dødes brystkasse. Tatoveringen fører kriminalinspektør Irene Huss til København hvor hun trækkes ind i en fremmed og brutal verden af vold, sex og løgn. En verden der udgør den fuldstændige modsætning til hendes trygge dagligliv med mand og teenagedøtre.

5. "Rosa Elefanter" av Karin Brunk Holmquist

Rosa elefanter

Selma och Artur Jacobsson bor i Tommarp på en liten gård som inte längre är aktiv, bara hönsen och katten Murran finns kvar. De har några år kvar till sjuttio, och lever stillsamt med sitt eget smågnabb som enda spänning i vardagen.En dag börjar det lysa i Nils Bloms fönster, eller rättare sagt Nils Bloms dotter Disas fönster. Rökelse och drömfångare börjar fylla det lilla huset, Disa har nämligen bestämt sig för att bo där permanent eftersom hon fått elallergi. Selma och Artur har också fått nya grannar längre upp på vägen, Hernemo, som spelar hög religiös musik och har rest ett stort tält i sin trädgård.Det blir en tid av oro för Selma och Artur, på ena sidan vägen frireligiösa tältmöten, och på den andra Disas trevliga men mycket new age-inspirerade sällskap. Men efter diverse turer och missförstånd, lägrar sig lugnet igen över den skånska myllan, så som alltid i Karin Brunk Holmqvists böcker. Och alla inblandade är lite klokare och har kommit ett steg vidare i sina liv.

Tusen takk, Kjersti, for mange flotte boktips!

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :)

Klem fra





 

 


 • Dato: 10.mar.2011   Kl: 08:09   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 10

Boktema: Denne boken leser jeg akkurat nå!

Dette temaet kommer nok til å dukke opp ganske ofte, og det er fordi det er så spennende å høre om hva andre leser! Så nå vil jeg høre om hva du leser akkurat nå :) Lag et innlegg på bloggen din, og link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;).Lån gjerne logoen min ovenfor!

Glass og aske

Denne boken har jeg akkurat startet på; "Glass og aske" av den svenske forfatteren Ann Syrèhn Tomasevics.  Jeg elsker historiske bøker der man både leser om nåtid og fortid, gjerne med et mysterium eller en hemmelighet som skal løses.

Året er 1884. Lili blir født inn i en velstående familie i Alsace, som akkurat er gitt til Tyskland etter å ha vært under fransk styre i flere århundrer. Da hennes elskede far plutselig dør og første verdenskrig rykker stadig nærmere, blir livet snudd på hodet. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter med ham til Wien, drevet av drømmen om et nytt liv. Men ekteskapet blir ikke som hun hadde tenkt, og etter en stor tragedie forlater Lili Ernst. Nesten hundre år senere begir den svenske journalisten Amanda seg til Wien etter å ha mottatt en uventet arv etter Lili. En ring som kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire. Gjennom Amandas etterforskning vokser bildet av en uvanlig kvinnes skjebne frem. Lilis liv er formet av både tragedier og dyp kjærlighet. Hun opplever nød og rikdom, krig og fred, hun gjennomlever tre ekteskap og to verdenskriger. Hun forlater et Europa på sammenbruddets rand, preget av mellomkrigstidens konflikter, til et Amerika som forventningsfullt åpner armene og lokker med løfter om frihet og rikdom. I sin jakt på Lili konfronteres Amanda ubønnhørlig med sin egen smertefulle fortid, og hun tvinges til å ta ny stilling til de valgene hun har gjort opp igjennom årene.

Den forrige boken jeg presenterte her, "Klippehulens Folk" av Jean M Auel, ble desverre litt for mektig for meg...igjen. Jeg lånte den på biblioteket og da fristen for å levere den begynte å nærme seg fant jeg ut at det var nok på tide å avslutte. Jeg tror nok det er best å kjøpe den og lese den sånn litt innimellom :)

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra




Ordløs Onsdag :)


Topp 5 Bokliste - Blir du med?

Send meg en liste over dine 5 favorittbøker, så skal jeg presentere deg og listen din her på bloggen min!!

Listen sender du på mail til meg, anette74@gmail.com, legg gjerne ved et bilde jeg kan bruke og selvfølgelig også en link til bloggen din. Du skal så klart få beskjed når din Topp 5 liste blir presentert. Hvor ofte jeg har Topp 5 listen som innlegg kommer an på hvor mange som blir med!

Da håper jeg på mange lister og gode lesetips!

Klem fra

 


 • Dato: 08.mar.2011   Kl: 17:21   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 20

Tirsdagstema :)





Bak rette vinkler i Trondheim by finner vi noen riktige sannhetsord :)

Ha en herlig tirsdag, klem fra



Tirsdagstema


 • Dato: 08.mar.2011   Kl: 09:23   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 7

Ruby Tuesday :)


 • Dato: 08.mar.2011   Kl: 09:08   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 5

Mandagstema :)

Hver mandag

Ny mandag og nye muligheter :) Hos Petunias mandagstema står skulpturer på agendaen og jeg har tatt et dykk i arkivet og funnet disse bildene tatt i København, sommeren 2009!





Ha en herlig mandag!!!

Klem fra




Dag 4 - Mitt syn på religion

Først og fremst vil jeg bare advare om at dette innlegget kan komme til å bli en tanke usikkert og muligens litt selvmotsigende. Akkurat slik som jeg føler det når det gjelder temaet religion. Tankene mine springer hit og dit og jeg får liksom ikke helt grepet på dem. Men jeg skal i allefall prøve å formidle dem...

Jeg har hatt en trygg og god barndom og oppvekst i et hjem jeg ikke vil kalle direkte kristent, men aftenbønn ba vi hver kveld og jeg hadde min barnetro. Den var faktisk så sterk at jeg konfirmerte meg av ren overbevisning og hadde gjort det om jeg ikke fikk en eneste gave eller selskap. For meg var det godt å ha noe å tro på når jeg var redd og godt å ha noe å tro på når jeg var glad og takknemlig.

Etterhvert som jeg har blitt voksen har andre tanker kommet til. Å tro på den guden jeg trodde på som barn er blitt vanskeligere. Det som står i bibelen er for meg menneskeskapte historier som har ført til mere død og fortvilelse enn de har gjort godt. Det er også vanskelig å tro på at vi skal leve videre i et himmelrike. Selv om jeg ikke tror at vi blir gjenfødt er det noe i meg som spør "hvorfor skal ikke min bevissthet dukke opp på nytt i et annet menneske". Skjønner du hva jeg mener?

Jan Frode har en sterk overbevisning om at det ikke finnes noen gud, når vi dør er vi borte. Sånn er det. Kristian på snart 13 har samme overbevisningen og har bestemt seg for å melde seg ut av statskirken slik som pappan sin. Dette valget respekterer jeg fullt ut og er stolte over at de tar et valg og står for det. Men innerst inne er nok barnetroen min levende allikevel. For jeg gikk stolt opp alene da Ingrid ble døpt mens Jan Frode satt nede i kirken. Og jeg blir rasende hvis noen snakker nedsettende om kristendommen til meg, eller om noen som helst religion for den del. Jeg forlanger at vi respekterer hverandre og hverandres religion - eller mangel på den.

Den aller vakreste kjærlighetsærklæringen jeg har fått har utgangspunkt i nettopp dette temaet. For en del år tilbake fant jeg en lapp der det sto "I don't believe in the existance of angels, but looking at you I wonder if that's true". Det var Jan Frode som hadde skrevet ned en setning i en sang av Nick Cave og noen dager etterpå satt vi i bilen og skulle kjøre ganske langt. Han satte på en sang og ba meg lytte til teksten. "Dette er min sang til deg, Anette".

Nå deler jeg sangen med dere og lar den bli en avslutning på dette innlegget. Husk å lytt godt til teksten du også :)

 

Klem fra




 • Dato: 06.mar.2011   Kl: 23:09   Kategori: Utfordring
 •    Kommentarer: 12

Smakebit på søndag :)

I denne ukens Smakebit på Søndag får dere en bokanmeldelse av en bok jeg leste ut i dag!

Vickis vintagebutikVintage-affæren

Jeg leste boken på svensk "Vickis Vintage Butik", men den finnes også på norsk som "Vintageaffæren" av Isabel Wolff.

Phoebe Swift elsker gamle klær som har en historie. Den dagen hun åpner dørene til sin egen vintagebutikk i London, er en drøm gått i oppfyllelse. Phoebe Swift er trettiseks år gammel, singel, barnløs og med litt for mange ting i fanget. Foreldrene har skilt lag, moren vil ta ungdommen tilbake og oppfører seg som en tenåring, og faren har funnet en kjæreste som er ti år yngre enn hennne selv. I tillegg prøver Phoebe å takle sorgen over bestevenninnens død. Phoebe søker tilflukt i arbeidet sitt, og den dagen hun åpner sin egen vintagebutikk i London, er en drøm gått i oppfyllelse. Hun setter sin ære i å bringe de vakre plaggene tilbake til heder og verdighet, og drømmen er å gi dem et nytt liv. Butikken får raskt mange kunder, og forvandlingen som skjer hos kjolenes nye eiere, gir henne lykke nok. Tror Phoebe. For når hun møter Theresa, tar livet en ny vending. Den gamle, franske damen ønsker å selge sine gamle drakter, og ikke noe vil glede henne mer enn om Phoebe tar ansvaret for dem. Blant klærne finnes en himmelblå barnekåpe fra 1940-tallet. Kåpen kaller på vonde minner hos Theresa, men gradvis begynner hun å fortelle. Historien hennes har klare paralleller til Phoebes egen, og lytter hun, kan hun lære å lege sårene sine og våge å elske igjen.

Jeg hadde ingen spesielle forventninger til denne boken og tenkte at dette var nok en typisk chick-lit bok, men jammen tok jeg feil. Forfatteren har knyttet sammen flere spennende historier som tilsammen blir en perle av en bok. Jeg måtte snufse et par ganger også og ville absolutt ikke at boken skulle ta slutt!

Jeg er ikke av dem som leser en bok to ganger, men denne skal du ikke se bort fra at jeg tar frem igjen ved en senere anledning!

Klem fra



Smakebit på Søndag


 • Dato: 06.mar.2011   Kl: 15:58   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 15

Fototriss :)

Denne ukens fototriss er ekstra spennende fordi man kan vinne et gavekort på 1000 kroner hos Coolstuff, og konkurransetemaet er "Se opp!!". Her er mitt bidrag:



Se opp!!



Hvor er dette flyet på vei mon tro? Til varmere strøk, kanskje??



Hei!! Stopp!!! La meg være med!!!

Søndagsklem fra

Fototriss

PS! Dette er det korrekte innlegget. Jeg kom i skade for å legge ut feil for litt siden...

 


Pink Saturday :)



This lovely tea-cup was given to me by my best friend Rita, beautiful isn't it?





 • Dato: 05.mar.2011   Kl: 12:50   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 5

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:

En himmelsk  fredag står for døren og jeg gleder meg, for denne helgen har jeg fri fra jobb :) Nå er huset helt ferdig også, alle rom er ryddet og containeren er full av ting og tang etter oppussingen, så nå er det bare å danse over gulvene med vaskekosten!! I morgen skal jeg være med og arrangere karneval sammen med Ungesaniteten og det skal bli moro for både store og små :) Så satser jeg på å få meg en gåtur (eller kanskje to??) sammen med bestis Rita. Håper du også har koselige planer for helgen :)



Et himmelsk bilde i ordets rette forstand, tatt av den vakre kirken i Brønnøysund en lørdagsmorgen i januar!

Klem fra





Dag 3 - Mitt syn på narkotika og alkohol

Narkotika er en ting jeg tar sterk avstand fra. Jeg har aldri prøvd det, og kommer heller aldri til å gjøre det. Selvfølgelig vet jeg at det er utallige grunner til at mennesker blir rusmisbrukere og at det er ufattelig mange tragiske skjebner der ute. Men at unge og friske mennesker prøver narkotika, og dermed spiller russisk rullett med sitt eget liv,kun for spenningens skyld,  det er over min forstand!!

Når det kommer til alkohol tar jeg gjerne et glass eller to i festlig lag. Men jeg er jo så sær og klarer ikke å like hverken øl eller vin (kan det ha noe å gjøre med et par episoder i ungdommen, mon tro...). Alt som er søtt og godt går derimot ned, men det sier seg jo selv at jeg ikke klarer så mange glassene av den sorten. I bunn og grunn gjør ikke det så mye, for å være full er jeg ikke noe glad i. Jeg har det like moro uansett, og dagen derpå blir jo så mye lettere :)

Om et par måneder blir Kristian 13 år og om ikke mange årene er det han som skal prøve seg på egen hånd, gå på fest og bli introdusert for alkohol. Etterhvert vil det også bli Ingrids tur. Jeg kjenner at jeg får litt klump i magen ved tanken, for jeg vet at det jo også finnes sterkere saker blant ungdom og at ting er helt annerledes enn da jeg selv gikk på ungdomsskolen og videregående. Men jeg håper og tror at med god kommunikasjon oss imellom, gjensidig tillit og fornuftige (les: strenge) regler kommer vi gjennom denne tiden på en måte som gjør at vi kan huske tilbake på den med en god følelse!!

Klem fra


 • Dato: 03.mar.2011   Kl: 22:22   Kategori: Utfordring
 •    Kommentarer: 5

Boktema : Mammutsalget!

Anettes Boktema er tilbake og denne uken vil jeg gjerne høre hva du har kjøpt på Mammutsalget i år. Lag et innlegg på bloggen din, og link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;).Lån gjerne logoen min ovenfor! Her i huset var det nedtelling til et av årets bokhøydepunkter, og hele familien fant sine favoritter i hylla!

En kassadames betroelser

Denne boken har jeg ønsket meg lenge, så jeg er meget fornøyd med dette kjøpet. Gleder meg til å lese den og se om jeg som erfaren kassadame kjenner meg igjen i det hovedpersonen opplever :)

Ikke helt fornøyd med at dette ble det eneste kjøpet mitt, men kanskje var jeg ikke helt i bokshoppemodus akkurat den dagen. Eller kanskje det var underbevisstheten min som fortalte meg at jeg faktisk har x-antall bøker stående på vent i bokhylla!? Ikke vet jeg, men jeg kan i allefall shoppe masse bøker til neste år med god samvittighet :)

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra



 


Deilig med blå himmel...

Etter en stormfull kveld og natt er det godt at ting har roet seg litt. Fortsatt er det overskyet og litt surt ute, men her og der kan det skimtes litt blå himmel. Jeg håper at vi snart får en slik himmel igjen :



Ha en herlig torsdag :)

Klem fra



NF Macro


Onsdagstema/Ordløs Onsdag :)

 Birgittas Onsdagstema vil  gjerne vite hva vi gjør i kveldningen, og  Susannes Ordløse Onsdag vil vite hva som er vår favorittbelysning. Jeg slår to fluer i en smekk og presenterer hva vi gjør på kveldene for å få en koselig belysning :)



Nå blir det nok noen dager med mange tente stearinlys, for det er visst et ordentlig ruskevær i vente. I lokalavisen er det til og med hovedoppslag; "Stormen kommer" :) Men vi har blitt lurt før, så det gjenstår å se om stormen tar turen innom Brønnøysund, eller om "han går utom" som vi sier her!

Jeg skal i allefall kose meg uansett vær med den nye boken min

Vickis vintagebutik

Ha en herlig onsdag, ikke lenge til helgen nå ;)

Klem fra



Onsdagstema
Ordløs Onsdag


Dag 2 - Hvor vil du være om 10 år?

Pools of Sorrow, Waves of Joy

Hmm, dette var et lurt spørsmål! Om 10 år er jeg jo faktisk snart femti, og det er egentlig litt skummelt å tenke på.. Men femti er jo ingen alder, og jeg håper jeg er supersprek etter ti år med zumba og spinning, he he :)

Neida, spøk til side. Jeg håper av hele mitt hjerte at både jeg og alle dem jeg er glad i får være friske og lykkelige om ti år. At Ingrid trives på videregående med russetiden for døren, at Kristian er igang med videre utdannelse. Akkurat nå har han lyst til å bli bibliotekar eller kanskje filmskaper. Det blir spennende å se hvilken vei han tar. At husbondekjærsten og jeg fortsatt får jobbe med det vi trives med, reise litt og nyte livet med hverandre her i vakre Brønnøysund ♥

Klem fra




 • Dato: 01.mar.2011   Kl: 22:59   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Tirsdagstema :)





Ingrid bare ELSKER ballonger!! Kan du se den??

Jeg føler meg ikke fullt så bevegelig i dag etter zumbaen i går, men å så deilig å bruke muskler man ikke ante at man hadde :)

Klem fra



Tisdagstema


 • Dato: 01.mar.2011   Kl: 10:35   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 7
hits