Seriemesteren

Da barna var små fulgte jeg med på det meste som var av romanserier. Bøkene var lettleste og spennende, noen serier leste jeg helt ferdig, andre ble det bare lest noen få bøker av. Men jeg tror jeg var innom de fleste. Etterhvert som barna ble større ble det mere tid til andre bøker også og interessen for romanseriene dabbet av. De ble rett og slett for like. 
Jeg må innrømme at jeg alltid må kikke litt og bla i når jeg ser at en ny serie er ute på markedet. Og plutselig var det en som på nytt fanget min interesse. "Karoline" heter den og handler om en jente på slutten av 1800-tallet som flytter med sin lille sønn til Kirkenes for å hjelpe til på en liten gård. Her blir det selvfølgelig både kjærlighet og drama og nå har jeg lest ferdig den første boken. Det var noe med den som jeg ikke helt kan forklare, den fenget meg og jeg blir nok å kjøpe bok nummer to også :)Den aller beste serien jeg har lest må være "Arvesynd" av Anne Lise Boge. Som en god nummer to kommer en serie som desverre bare besto av 8 bøker, "Kongens spåkone" av Anne Sofie Rønning. På tredje plass kommer "Havets datter" av Trine Angelsen. Nå er jeg spent på om nykommeren klarer å dytte ned noen av disse fra pallen :)

Klem fra • Dato: 28.apr.2010   Kl: 21:06   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Heisann sveisann :)

HAPPY TUESDAY Pictures, Images and Photos

Da var det tirsda'n!  Våkna til dette:...og ble litt sånn:


..men etter litt solskinn utpå dagen og en tur til frisøren der resultatet ble...er det nå bare
Håper alle har en herlig dag! Her er vi i full gang med forberedelser til 12-års feiring på søndag og avreise til konfirmasjon om en uke. Så hvis det blir litt stille fra denne kanten er det fordi jeg fyker rundt og baker kaker, blåser ballonger, stryker bunadskjorter og pakker kofferter :)

Klem fra • Dato: 27.apr.2010   Kl: 15:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

"Eclipse" av Stephenie MeyerEr akkurat ferdig med bok nr 3 i Twilight-serien, og det blir bare bedre og bedre for hver bok! Helt utrolig :) I denne boken handler det ikke bare om Bella og hennes vanskelige forhold til vampyren Edward og hennes venn Jacob. Vi får også vite en god del om bakgrunnen til de to sistnevnte og jeg fikk i allefall svar på en del spørsmål. I tillegg var den utrolig spennende, så nå ser jeg bare frem til filmen som har premiere 30 juni.
Har bestemt meg for å vente med bok nr 4 til jeg har sett filmen i sommer, men det spørs om jeg klarer det :)

Her er noen bilder fra filmen, lånt fra eclipsemovie.org


Åååå, som jeg gleder meg :)

Søndagsklem fra • Dato: 25.apr.2010   Kl: 15:02   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Giveaway!!
Her kan du være heldig å få et par nydelige øredobber etter eget valg! Sjekk ut
www.marias-smykkedesign.blogspot.com
og bli med på trekningen du også :)  Trekningen foregår 1.mai.


Klem fra

 • Dato: 24.apr.2010   Kl: 08:33   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Deilig morgentrim :)

Thursday dancer Pictures, Images and Photos

Snart helg, hurra!! Startet dagen med en herlig trimtur rundt flyplassen, det er en trimløype som tar ca en time, og med det nye kameraet + naboFie som turkamerat ble det en kjempefin time i det fri!

Her er noen av bildene jeg tok, er det ikke fint i Brønnøysund?

Det blir enda finere når det blir grønnere og våren virkelig får fotfeste! I år syns jeg den er vel sen, men det er ikke noe å gjøre med!  I går gikk jeg den samme turen med barndomsvenninnen min, Rita, som betyr utrolig mye for meg. Annenhver onsdag har vi fritt begge to og da treffes vi på morgenen og går denne turen sammen. Mange store og små verdensproblemer løses og denne stunden er hellig for meg :)

Mmm, nå kjenner jeg liflige dufter fra altanen, Jan Frode har sust igang grillen, så nå blir det en bedre middag før jeg drar avgårde på jobb :)

Klem fra

 • Dato: 22.apr.2010   Kl: 14:48   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Familiebilde anno 1879Er ikke dette et flott bilde? Det ble tatt i Jamtli i Östersund for to år siden og omstendighetene rundt dette bildet er utrolig morsomt å tenke tilbake på! 
Jeg ELSKER Sverige og har utrolig mange fine barndomsferieminner fra nettopp Östersund. Dit reiste vi på ferie i flere år etter hverandre og hadde det kjempemorsomt. Shopping, dyrehage og Jamtli museet var blant tingene vi gjorde hos søta bror .  Det som er så spesielt med Jamtli er at det er et stort område rundt selve museet der det er bygd opp gårder, butikker og hus fra 1300-tallet og helt frem til 1950-tallet. Her kan man gå rundt i flere timer og bare kikke og samtidig bli tatt med på en reise bakover i tid. Alle som jobber ved museet er kledd i klær fra den tidsepoken de representerer og prater med deg som om du også skulle være en del av den.

Som sagt besøkte vi museet for to år siden og da vi gikk forbi fotografen sa Jan Frode "skal vi gå innom og høre om det er mulig å få tatt et bilde!?". Som sagt, så gjort og bilde ble det. Det var en utrolig spesiell opplevelse å bli kledd opp i disse nydelige klærne av en dame som snakket til oss som om vi skulle leve i 1879.

Her er noen bilder vi tok selv:

Kristian og Ingrid på tur

Noe av det lekre som kunne kjøpes på kafeen

Kristian har fiskelykke

Flotte klesdrakter :)

Jan Frode blir kledd opp av fotografen

Kristian og Ingrid.....eller kanskje Emil og Ida!?

Kanskje ferieturen i år går til Östersund igjen, og da blir det nok en tur innom Jamtli, der er det alltid noe nytt å se :D


Klem fra • Dato: 21.apr.2010   Kl: 12:16   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 13

Topp 5 ønskeliste!!!

monday Pictures, Images and Photos

Mandag igjen, og her er min Topp 5 Bokønskeliste for øyeblikket (bildene er lånt fra capris.no):


1

 

Samleboks med de sju første bøkene om Sookie Stackhouse som tv-serien True Blood er basert på!!


2Med skrå blikk skildrer  Anna Sam sin arbeidsdag -- fra møtet med de første kundene som utålmodig står i kø før åpningstid, til hun utslitt teller opp kassa etter stengetid.  Høres utrolig morsom ut :)

3Cecelia Ahern er en fantastisk forfatter og jeg skal lese ALLE bøkene hennes :)

4Jeg blir aldri lei av Liza Marklunds bøker, og denne har jeg hørt mye skryt om, så den gleder jeg meg til å lese!!

5Siden jeg er en ekte Twilight-mum er denne boken et must. Utgivelsesdato er 14.06.10


Ha en strålende mandag :)

Klem fra

 • Dato: 19.apr.2010   Kl: 14:36   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

For en deilig søndag :)

Sunday yellow_glitter Pictures, Images and Photos
I dag har vi virkelig storkost oss selv om det har vært både sludd og snø og vind ute. Så herlig å ha en hel dag uten noen avtaler eller noen ting. I formiddag var ikke været så ille, så da fikk vi med oss naboene ut på tur. Kjempekoselig.  Vi har nemlig to hus tett-i-tett og vår Ingrid og Karoline i nabohuset har vært bestevenner siden vi flyttet hit for litt over sju år siden. Jentene springer ut og inn både hos oss og hos naboene og vi voksne gjør det samme. Selv om mammaen til Karoline, Fie (heretter kalt naboFie) og jeg er ulike som olje&vann, ying&yang har vi et herlig vennskap med masse latter og "skitprat" og litt alvor innimellom!

Som sagt dro vi dem med på tur i dag og jeg fikk prøvd ut det nye kameraet mitt. Her er noen "smaksprøver" :


Ingrid fant en mystisk skatt....

....og måtte ta en hvil i blomsterenga

Hit til fyret gikk ferden

På andre siden av sundet ser vi de berømte Brønnøysundregistrene

Kristian er litt tankefull

Denne brua går jeg over nesten hver dag, til eller fra jobb

Jan Frode høyt på strå

Karoline og Kristian lever farlig;)

Vel hjemme blir det middag på grillen, namnam


Anette og NaboFie :)


Bergblomstene har begynt å titte frem :)

Nei, nå begynner det jammen å bli seint. Kanskje jeg for en gangs skyld skulle legge meg tidlig...ha ha ha...årets beste, det klarer jeg aldri uansett hvor mye jeg bestemmer meg for det. Halv tolv, tolv blir klokka...samme hva jeg gjør!!

Hva syns dere om Himmelblå, da? Har dere sett siste episoden også, eller klarer dere å vente til neste søndag???

Klem fra • Dato: 18.apr.2010   Kl: 22:11   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Heisann :)

happy saturday Pictures, Images and Photos

Det er det i allefall for meg, selv om snøen lavet ned i morges. Heldigvis har mesteparten forsvunnet nå og jeg kan konsentrere meg om det som kom i posten i dag, nemlig mitt flunkende nye kamera!! HURRA!!!!

                                                   

Dette er et Nikon D3000 og jeg gleder meg fryktelig til å sette meg inn i hvordan det fungerer og å prøve å ta best mulig bilder. Elsker å fotografere, men er helt grønn, så nå skal det bli andre boller :D

Åsså har jeg registrert meg på Bloglovin og er veldig spent på hvordan det fyker av seg! Tusen takk til www.pinkangel.blogg.no som fortalte meg hvordan man legger til widgets. Godt med gode bloggvenner  


Nå begynner jeg å komme på slutten av boka jeg leser, Eclipse i Twilight serien, og det er jo bare så innmari spennende!!! Funderer litt på hva jeg skal lese etterpå, har et par stykker å velge mellom. Herlig :D

Klem fra


 • Dato: 17.apr.2010   Kl: 19:47   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Så var det freddan :)

tgif Pictures, Images and Photos

Heisann allesammen!

Vil bare ønske dere en superfin helg i fullfart. Nå er huset nyvasket og jeg venter bare på at Jan Frode og rakkerungene skal komme hjem med en rykende varm pizza ( GreteRoede får være GreteRoede - i kveld skal jeg kose meg ;), så blir det slappavkveld foran tvn. Deilig :)

Vi sees :)

PS Tusen takk til www.familiensousa.blogg.no som forklarte meg hvordan jeg skulle legge til animerte bilder :)

Klem fra


 • Dato: 16.apr.2010   Kl: 20:18   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

I lokalavisa :)

På lørdag fikk Kristian og jeg våre "15 minutes of fame" i form av en reportasje om blogging i lokalavisa vår, Brønnøysunds Avis. Desverre var ikke denne reportasjen i nettutgaven, kun papirutgaven, men jeg gjør et lite forsøk på å gjengi den her!  I tillegg til oss sto det også om en ung jente på Vega som bruker bloggen som dagbok, www.georgeta.blogg.no  og Mette som har en nyyyyyydelig interiørblogg  www.mettesinlilleverden.blogspot.com .

To generasjoner: Både mor og sønn har spesifikke blogger. Anette (35) blogger om bøker, mens Kristian (11) blogger om film og musikk.

Reportasjen forteller at jeg elsker bøker og at jeg leser ca en bok i uken. "Bøker er som oksygen for meg. Jeg må hele tiden ha ei bok som jeg kan lese, og helst må jeg ha to til tre bøker liggende på vent".  Jeg forteller at i utgangspunktet skulle bloggen bare handle om bøker og sjokolade, men at jeg  har blitt inspirert av andre bloggere til å skrive om andre ting også. Derfor heter bloggen min Anettesbokboble, en blogg om bøker og sjokolade....og litt til.  Videre forteller reportasjen at Kristian fikk lyst til å blogge da han så min blogg og har startet en blogg der han skriver om film og musikk som for eksempel Metallica og Kiss.   På slutten av reportasjen sier jeg at jeg er opptatt av at bloggen skal være positiv og at jeg blir veldig glad når jeg får gode tilbakemeldinger fra leserne mine :)

Det er utrolig mange flinke bloggere, både i Brønnøysund og ellers i landet, så det var fryktelig morsomt at avisa ville skrive om akkurat min blogg :)

Kristians blogg heter www.kristiansinmusikk.blogg.no og han blir veldig glad hver gang noen er innom bloggen hans og leser :)

Håper alle får en super torsdag - snart helg, hurra!!!!!   Her i Brønnøysund regner det i bøtter og spann, og det ser desverre ikke ut til at det skal bedre seg heller :(  Men pytt, pytt..... dårlig vær er jo perfekt blogg-vær :)

Klem fra • Dato: 15.apr.2010   Kl: 09:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 18

From Liverpool....

I familien min har vi flere hardbarka fotballfans og det diskuteres så filla fyker - i all vennskapelighet selvfølgelig - om hvem som er best og alt det der. I tillegg til min kjære er søskenbarnet mitt, Ina, hardt angrepet av Liverpoolfeber og i helga var hun i England for blant annet å se kamp i Liverpool.  Snill som hun alltid er sa hun ja da jeg pent ba henne om å kjøpe en ny pengebok til meg (jeg har jo bare dilla), og nå er jeg eier av en lekker liten lilla sak + at hun også kjøpte et smykke til meg med en øyenstikker/dragonfly. De er bare så nydelige!! Snilleste Ina ♥  
Ina og jeg i aksjon da Ingrid fikk Singstar i bursdagsgave for to år siden :)

Nå blir det snart sofakroken og Paradise Hotel :S

Klem fra • Dato: 14.apr.2010   Kl: 21:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 1

Istid!!

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe på sjokoladefronten og det er av den enkle grunn at jeg prøver hardt å holde meg unna akkurat det. Men jeg kan jo ikke unngå å merke at våren bringer ikke med seg bare sol og varmere dager, men også alskens fristelser slik som for eksempel  IS!!!   Det er ikke så ofte jeg spiser is, for jeg blir litt uvel av det, men det er jo så godt og av og til må jeg bare smake litt. I år har Hennig Olsen Is kommet med flere nye sorter og de ser jo bare fantastisk gode ut!! Har lenge ønsket å få lakris is her i Norge og nå er den endelig her!!! Og sjokoladeis med en smak av salt, herlig!!! I helga blir det prøvesmaking :DKlem fra


 • Dato: 14.apr.2010   Kl: 21:01   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 1

"Twenties girl" av Sophie Kinsella
Lara har akkurat blitt dumpet av kjæresten, forretningspartneren hennes har stukket av til Goa og firmaet deres er på randen av konkurs. Når så hennes grandtante Sadies spøkelse dukker opp, lurer hun på om hun har blitt gal. Sadies spøkelse krever at Lara oppsporer et spesielt halskjede, og mens Lara tilbringer tid sammen med Sadie, blir livet både mer spennende, glamorøst og romantisk. Kanskje kan ei jente fra 1920-årene ha noe å lære bort til ei jente fra London i 2009, og jakten på kjede gjør at Lara får nøstet opp i en del av familiens hemmeligheter.

Sophie Kinsella er en av mine favorittforfattere når det gjelder chick-lit. Denne boken kjøpte jeg da vi var på ferie i København sist sommer, og er en utrolig søt og morsom bok :)


En liten collage fra vår ferie i København :)

Klem fra
 • Dato: 13.apr.2010   Kl: 09:30   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 9

"Kronprinsessen" av Hanne -Vibeke HolstCharlotte Damgaard er midt i 30-åra, velutdanna, har bondebakgrunn, er gift med Thomas, er tvillingmor og ved et veiskille i livet. Hun har sagt opp jobben som leder av Naturens venner for å være med mannen på arbeidsoppdrag i Uganda noen år. En torsdag i september får hun imidlertid en telefon fra statsministeren som ønsker henne som ny miljøvernminister. Dette tilbudet kan ikke Charlotte takke nei til, og snart befinner hun seg i maktens midte. Hun utsettes for politiske intriger, grove taklinger og voldsomme mediestormer. Charlotte viser seg å være et politisk naturtalent, men det er alt annet enn enkelt å entre den politiske arenaen som ung, utålmodig og uprøvd kvinne.

Dette er bok nr en i en trilogi om hva som skjer i kulissene i den danske politikken. Velskrevet og spennende, og selv om politikk for mange er drepende kjedelig er denne boka det stikk motsatte!!!


Klem fra • Dato: 11.apr.2010   Kl: 18:18   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Señor Peregrino av Cecilia SamartinHvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby. Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sin pilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt.

En nydelig bok om en jente og en eldre mann som motvillig finner et vennskap og deler sine tragiske skjebner med hverandre. Slutten var kanskje litt søkt, men jeg likte boken veldig godt!  Nå håper jeg bare at forfatteren snart kommer med bok nr 4. De to andre bøkene, "Drømmehjerte" og "Salvadoreña" er knallgode!!

God helg :) Klem fra • Dato: 09.apr.2010   Kl: 15:02   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 14

Påskekrim fra virkeligheten

Ha ha, se hva vi oppdaget da vi plukket bort påskepynten tidligere i uka:Hvem tok knekken på herr Flue? Var det butleren???


Klem fra


 • Dato: 08.apr.2010   Kl: 18:37   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

Langfredagstur til Holmen

På Langfredag ble det en tur ut til øya vår, Havnholmen, eller bare "Holmen" som vi kaller den. Vi la i vei sammen med tanter og onkler (Astrid, Julian og Gerd som er mammas søsken + Astrids samboer Gunnar) og trekløverets søskenbarn Knut og hans hund Lusi.

Selv om det både blåste og var ganske surt ble det en fantastisk dag der ute!  Onkel Julian bor der i sommermånedene og driver med fiske og ærfugl og nå gleder vi oss bare til sesongen begynner igjen :)


Påskekos inne før vi gikk ut og grillet

Skikkelig vindfullt på Holmen i dag

"Sør-stua"

Det ble engangsgrill i dag - bål tok vi ikke sjangsen på

Ingrid og Lusi

Vilt hav!!

Tante Astrid tar et blinkskudd

Bilde tatt fra østsiden av Holmen mot huset

Torghatten i ensom majestet

To hus tett i tett ;)

Havnholmen er ei øy full av historie. Min morfar ble født og vokste opp der og under krigen var øya okkupert av tyskere som bygde et utkikkstårn sør på øya for å kunne ha full oversikt over leia. Vi kan fortsatt se spor fra den tiden i form av bunkere, brønn og piggtrå som deler øya. I 1949 kom min mormor flyttende fra en annen øy i nærheten, hun giftet seg med morfar og de fikk 6 barn. I begynnelsen bodde også morfars foreldre og bror der sammen med dem, så det lille huset var folksomt.
Mine beste barndomsminner har jeg fra Holmen. Nå har mor og far gått bort og mamma og hennes søsken har tatt over øya og jeg håper at mange generasjoner kan få glede av dette lille paradiset fremover :)

2 påskedagsklem fra


 • Dato: 05.apr.2010   Kl: 09:11   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Bursdag i huset!!

Gratulerer med dagen til verdens beste kjæreste  ♥ ♥ ♥Mens bursdagsbarnet er på jobb er det stor aktivitet her hjemme. Barna er ute i det fine været og jeg svinger vaskefilla og kokkelerer litt! Om et par timer skal vi til mamma og pappa for å spise middag, så blir det kaffe og kaker her hjemme etterpå. Det skal bli koselig :)

Håper alle har en super første påskedag!!

Klem fra
 • Dato: 04.apr.2010   Kl: 12:09   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

Påskenam :)

På tirsdag hadde vi kveldsmatgjester; svigermor&svigerfar, Jan Frodes søster m minstemann Elias og Jan Frodes onkel. Vi serverte lammelår med div tilbehør og det var fantastisk godt. En rett som fikk føtter å gå på var en enkel "dip" av philadelphiaost med sweetchilisaus. Legg osten fra to pakker på et fat eller i en skål. Hell over sweetchilisaus slik at osten blir helt dekket. Nydelig til det meste; ost&kjeks, kjøttretter og potetgull. Nam nam :)Dipen helt til høyre i bildet!Gjett om vi ble mette!!Kristian, Ingrid og Elias  ♥Til slutt litt underholdning :)

I dag har vi hatt en fantastisk dag ute på øya vår. Ganske vindfullt og litt surt, men når sola tittet frem var det bare helt herlig. Regner med at det kommer noen bilder i morgen. Denne påsken er det fjære ganske sent på kvelden, så vi hopper over den i dag. Istedet blir det film, potetgull og dip!

Påskeklem fra


 • Dato: 02.apr.2010   Kl: 19:29   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 4

"Boktyven" av Markus Zusak

Jeg har nå ferdig med den absolutt BESTE boken jeg noen sinne har lest! Den er helt utrolig spesiell og jeg er stum av beundring over at noen kan forfatte noe så vakkert. Uansett hva jeg skriver kan det ikke yte boken rettferdighet, så jeg tror ikke jeg sier annet enn LES DEN!!!!!!!  Når Døden forteller en historie, bør du lytte.Året er 1939. Vi er i Nazi-Tyskland, og hele nasjonen holder pusten. Døden har travle dager, og han skal snart få enda mer å gjøre.Den dagen Liesel Meminger finner en bok i snøen ved brorens grav, forandres livet hennes dramatisk. Jenta har nemlig oppdaget noe hun ikke kan motstå - bøker. Graverens håndbok er det første av hennes 14 tyverier i løpet av de neste årene. Snart stjeler hun bøker fra nazistenes bokbål, borgermesterfruens bibliotek og der hun ellers måtte finne dem. Det er fosterfaren som lærer henne å lese, og takket være bøkene klarer hun å finne mening i en verden som er i ferd med å gå av hengslene. Liesel deler historiene hun har lest, med naboene sine i bomberommet og med jøden Max, som fosterfamilien skjuler i kjelleren.

Årets påskelektyre er nå påbegynt, "Eclipse" , bok nr 3 i Twilight serien. Jeg er en ekte "Twilightmom" (dame over 30 som er like hekta på Twilight som fjortisene ;-)

Klem fra


 • Dato: 01.apr.2010   Kl: 22:46   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 10

Se hva som tittet frem :)

I går fant Kristian årets første hestehov! Hurra :) Men den var ikke slått helt ut i full blomst, så den må få stå en stund til :)Påskeklem fra • Dato: 01.apr.2010   Kl: 22:28   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9
hits