Himmelsk fredag :)

Himmelsk logoPå vei hjem fra jobb langfredagskveld. Utsikt fra brua mot Vegafjellene - og måken er med ;)

Ha en herlig helg med forhåpentligvis masse sol :) Klem fra


Giveaway hos Lovelyliller :)

Sjekk denne fantastiske giveaway'en!!! En sånn klokke skulle jeg ABSOLUTT hatt og krysser fingrene for at jeg vinner :)

Bli med du også! Her finner du konkurransen :)


 • Dato: 28.apr.2011   Kl: 23:23   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 1

O'lykke :D
Solen skinner fra blå himmel, jeg har vært hos legen og fått allergisprøyte og ser frem til en juni med ÅPNE øyne, nese som ikke snufser og masse energi. Det beste er allikevel at jeg har sikret meg 3 bokser med Tyrkisk Yoghurt - tror snart brønnøyværingene ligger i sovepose utenfor Spar for å sikre seg denne herligheten. Med jordbær og litt Agave-sirup er det bare det beste som finns!!!

Og snart er det fredda'n :)

Klem fra


 • Dato: 28.apr.2011   Kl: 13:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 18

Boktema fra A-Å #F

Bokstaven F står for tur og her er det mange godbiter. Skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på denne bokstaven. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor!

Fedrenes løgner

Det var imidlertid ikke vanskelig å plukke ut favoritten, nemlig "Fedrenes Løgner" av Tom Egeland. Her kan du lese min anmeldelse av boken som jeg leste i agust i fjor.

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra

 


Lavkarbo "Focacchia"I dag har det blitt litt eksperimentering på kjøkkenet med mitt nyinnkjøpte kokosmel. Jeg fant frem en oppskrift på Solsikkeruter, byttet ut solsikkekjernene med kokosmel og vips hadde jeg et brett med nydelige søte "focacchia"-ruter :)

3 egg
75 g kremost eller cottage cheese
fløte
110 g kokosmel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
havsalt og rosmarin

Jeg blandet alle ingrediensene utenom krydderet, fløten ble hatt i på slump slik at det ble en fast deig. Kokosmel tykner nemlig veldig fort.  Deigen ble lagt mellom 2 lag bakepapir og kjevlet ut. Det ene laget bakepapir ble selvfølgelig fjernet og havsalt og rosmarin drysset over.

Stekes på 175 grader i 25 minutter og skjæres i ruter etterpå.

I den originale oppskriften som jeg fant hos Lchf-bloggen skal kokosmel byttes ut med 110g finmalte solsikkekjerner. Innmari gode de også :)

Klem fra


 • Dato: 27.apr.2011   Kl: 21:00   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 8

Onsdagstema/ordløs onsdag :)

Oväntad/uventet
Plutselig ble det en sommervarm dag midt i påsken. I 18 deilige varmegrader MÅ jo bare Ingrid og bestevenninne Karoline ut og hoppe litt på morgenkvisten :)Onsdagstema
Ordløs Onsdag


Tirsdagstema :)

PÅSKE

Vi har hatt en aldeles fantastisk påske i år, og her kommer et bilderas av høytidens krumspring :)


Ut på tur med bølgeskvulp og måkeskrik :)


Vi priser solen....


...og koser oss med påskesnop. Nevøen min, Iver, er ganske glad i kjeks ;)


På tur i Skarsåsen, et flott turområde med minnesmerker fra andre verdenskrig!


Ingen påske uten spennende lesestoff! Fotograf: Ingrid :)Ingrids påskesnadder; melk med marshmallows og kvikklunsj-sjokolade....

1. påskedag var vi hos svigermor og svigerfar på middag. En tur til Kvern-huset ble det også, og vi storkoste oss!


Jan Frode og Kristian - som selvfølgelig lager funnyface til ære for fotografen :)

Nå er påsken forbi, men heldigvis starter ikke skolen før i morgen, så vi har en myk start på den første dagen etter påskehøytiden!!

Klem fraTisdagstema


 • Dato: 26.apr.2011   Kl: 09:16   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 9

Hipp hurra, jeg ble dagens blogg :)


Hos PinkAngel er jeg i dag en av tre stykker som har blitt dagens blogg, så moro!  Jeg har fulgt PinkAngel lenge og syns det er helt herlig med andre som er like reality-frelst som meg selv :D  I tillegg serverer hun spennende oppskrifter og betrakninger om det meste. Ta en titt innom bloggen hennes du også :)

Klem fra


 • Dato: 25.apr.2011   Kl: 21:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Tematrio :)

Lyrans Noblesser har hver mandag en tematrio om bøker. Denne ukens trio har temaet Hekser, et spennende tema!!

 

Devil Wears Prada

I "the Devil wears Prada" av Lauren Weisberger møter vi Andrea Sachs, en småby-jente som rett etter college får drømmejobben. Jobben alle jenter vil gjøre alt for å få; jobben som assistent for Miranda Priestly, redaktøren i bladet Runway Magazine. Men det går ikke lang tid før Andrea skjønner at Miranda er "the boss from hell"...en skikkelig heks.......

En shopoholiker med baby

"En shopoholiker med baby" er etter min mening den beste boken i serien om shoppegale Becky Bloomwood. I denne boken er Becky gravid og fantastisk lykkelig. Men hvor lenge var Becky i paradis? Etter at hun begynner å bruke New Yorks hotteste gynekolog starter ting å skje. Det viser seg at denne damen er eks-kjæresten til Beckys ektemann, Luke, og til tider en ordentlig heks som gjør alt for å ødelegge Beckys familieliv!!

Pulverheksa får besøk

"Pulverheksa" av Ingunn Aamodt må også få være med på listen. En søt liten heks i ordets rette forstand som lager brus til alle som kommer på besøk. Alle barns favoritt :)

Les flere tematrioer her!

 

 


 • Dato: 25.apr.2011   Kl: 15:39   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 1

Mandagstema :)

Hver mandag

Påsken 2011 er snart over og hos Petunia er ukens mandagstema GULT :)Ingrid har laget påskepynt på skolen. Papp, en plastkork og karsefrø blir en nydelig blomst !
En munter liten fyr på toppen av egget passer på påskegodteriene. Men nå er det tomt ;) I morgen er det striskjorte og havrelefse igjen, og det skal egentlig bli litt godt!!

Klem fra


Smakebit på søndag :)

Hos Ladybug deler vi hver søndag en liten smakebit av boken vi leser akkurat nå, bli med du også :)

 

I Think I Love You

En roman om den første kjærligheten og hvordan den former oss. Året er 1974, og Petra er 13 år og totalt opphengt i superstjernen David Cassidy. Hun lever og ånder for sitt store idol, og abonnerer selvfølgelig på alt popstjernens fanklubb har å tilby. Tilfeldighetene vil at Petra 25 år senere skal få reise til Los Angeles for å møte sin første store kjærlighet, en aldrende David Cassidy.

"In my favourite David dream, the register was being called when David opened the door and strolled into our classroom. It was always after the six Thomases and just as Mr Griffiths said my name. David was wearing that white open-necked knitted shirt with the outsize collar and pearly buttons he wore on the album cover of Cherish"

Her kan du finne flere smakebiter!!


 • Dato: 24.apr.2011   Kl: 20:15   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Påsketur :)

For en fantastisk dag vi hadde i går! Sol og sommertemperaturer på påskeaften, det kan vel ikke bli bedre!? Påsketuren gikk til Holmen vår, årets første tur dit for vår del, og dagen ble helt knall :)


Det begynner så smått å bli grønt!

Vafler med nogo attåt ;)

Hurtigruta seiler majestetisk forbi!

Så glad blir man av å være på Holmen :)

Været ser like lovende ut i dag, så det blir nok en ny tur ut når vi senere drar til svigermor og svigerfar for å spise lammelår...namnam :)

Påskeklem fra
 


 • Dato: 24.apr.2011   Kl: 09:24   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:

Det blir måker i fokus på denne himmelske fredagen også! På mandag var vi ute på tur i et yndet turområde i Brønnøysund kalt Svarthopen. Ingrid syntes absolutt de to måkene som satt på svaberget også skulle få litt pølsebrød. Og vips så var de fem..tolv..atten.....

I dag skinner solen igjen, så om litt drar vi ut på tur. I dag går ferden til Skarsåsen der det står en kanon fra andre verdenskrig og flere bunkere. Spennende :)

Ha en herlig langfredag, klem fra


Tematrio - Påskekrim :)

Det er så mange utrolig bra blogger der ute i blogguniverset og jeg oppdager stadig nye som havner på favorittlisten min. Et av de siste tilskuddene er svenske Lyrans Noblesser som hver mandag har en tematrio - som selvfølgelig omhandler bøker på et eller annet vis. Denne uken kunne det ikke bli annet enn tematrioen Påskekrim, og jeg håper jeg ikke er for sent ute til å bli med.

 

Tyskerungen

Hvorfor har Erica Falcks mor tatt vare på en tysk medalje fra andre verdenskrig? Erica finner medaljen i en gammel kiste på loftet sammen med morens dagbøker og en liten barnegenser med flekker av blod. Spørsmålet gjør henne urolig, og til slutt oppsøker hun en pensjonert historielærer som har spesialisert seg på nazismen, for å få vite mer. Men mannen svarer unnvikende og oppfører seg underlig. Ikke lenge etter blir han funnet død, drept av et kraftig slag mot hodet. Da Erica til slutt bestemmer seg for å lese dagbøkene, oppdager hun at moren kjente mannen, og at de to en gang hadde felles venner. Kan hennes møte med mannen ha satt i gang et hendelsesforløp som førte til drap? I Tyskerungen er det Erica Falcks egne familiehemmeligheter som avsløres, samtidig som politiet på Tanumshede politistasjon må prøve å klare seg uten Ericas makker Patrik Hedström, som har pappapermisjon.

Straff

Boken innledes med et tilsynelatende naturlig dødsfall på Vestkantbadet i Oslo. Førstebetjent Halvor Heming må imidlertid snart innse at dødsfallet peker mot det kriminelle miljøet i hovedstaden. Letingen etter den mistenkte gir ingen resultater, og etter to dager begås det et nytt drap. Saken tar først form når Heming begynner å grave i en gammel historie om mobbeofferet og farløse Kris.

Menn som hater kvinner

 Økonomijournalisten Mikael Blomkvist trenger et avbrekk. Han er nettopp dømt til tre måneders fengsel for å ha ærekrenket finansmannen Hans-Erik Wennerström. Han bestemmer seg for å ta en pause fra jobben som redaktør i tidsskriftet Millennium. Omtrent samtidig får han et uvanlig oppdrag: Henrik Vanger, tidligere en av Sveriges fremste industriledere, vil at Blomkvist skal skrive Vanger-slektens historie. Men det viser seg snart at familiekrøniken bare er et dekke for Blomkvists virkelige oppdrag: å finne ut hva som hendte med Henrik Vangers unge slektning Harriet, som har vært sporløst forsvunnet i snart førti år, noe Henrik Vanger aldri har kunnet slutte å gruble over. Blomkvist påtar seg motvillig oppdraget og får hjelp av Lisbeth Salander, en mutt, tatovert kvinne på 24, med piercing og et stort talent for å irritere medarbeidere. Men Salander er også en fremragende researcher og en av landets fremste hackere. Sammen graver Blomkvist og Salander stadig dypere i familien Vangers fortid og finner en historie som er både mørkere og blodigere enn noen av dem kunne ane.

Les flere tematrioer her!


 • Dato: 21.apr.2011   Kl: 18:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Boktema fra A-Å #E

Boktemaet tar ikke påskeferie! I dag er det bokstaven E som står for tur :) Skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på denne bokstaven. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor!

Ever - for alltid

"Ever - for alltid" av Alyson Noel er min favorittbok på bokstaven E og her kan du lese min anmeldelse av boken!

Om du er på påskeferie og ikke har mulighet til å være med på boktemaet i dag så er det ikke for sent å bli med senere. Linkyen står åpen helt til torsdag i neste uke!

God påske og god bok!!

 


Fantastisk påskelesning :)

Saras nøkkel

Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv.

Glem påskekrimmen, i år syns jeg du skal lese denne boken. En bok som vil gi deg frysninger og ryste deg inn til margen. Fra første side blir du fanget og jeg garanterer deg at du hele tiden vil se for deg deg selv  i Saras situasjon. Boken er helt umulig å legge fra seg, og samtidig vil du grue deg til den er ferdig. Etterpå sitter den i deg fordi du vet at dette ikke bare er fantasi. For 60 år siden led millioner av mennesker samme skjebne som Sara og hennes familie.

Zakhor. Al Tichkah.
Husk. Glem aldri.Bazar Forlag


 • Dato: 20.apr.2011   Kl: 10:14   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 13

Onsdagstema :)

Förberedd/forberedtIngrid er forberedt på noen deilige timer ute i solen!
Kristian kaster flyndre og har forberedt seg godt med en haug flate steiner!
Ingrid får det også til :)

På mandag pakket vi sekken og dro ut på tur. Solen skinte og vi storkoste oss (den iskalde vinden blåste vi i ;)

Nå håper vi på flere solfylte påskedager, men er forberedt på regnfylte innedager!

Onsdagsklem fraOnsdagstema


 • Dato: 20.apr.2011   Kl: 09:12   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 8

Tirsdagstema :)

Vårtegn!!
Endelig er den vakre bergblomsten kommet :)Vårfavoritten min, hestehoven, dukker opp på de rareste steder :)


Tirsdagstema • Dato: 19.apr.2011   Kl: 22:30   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 4

Lavkarbo Påskesnadder :)

En todagers karbofest er nå over, og jeg gleder meg virkelig til å følge den smale sti igjen. Det betyr ikke at jeg ikke har tenkt å kose meg, så langt derifra. I dag skal vi ut på tur med pølser, hjemmelagde brød og toffee-bars i sekken :)Disse pølsebrødene har jeg laget av oppskriften til Osterundstykker. Jeg laget dem ekstra store og gav dem et dryss med sesamfrø. Perfekte pølsebrød :) Denne oppskriften egner seg også godt som pizzabunn. Husk å stek den en stund før du har på pizzafyll og ost - namnam :)  Jeg har forresten sløyfet hvitløkskrydderet i disse pølsebrødene!Noe søtt må også få være med i sekken, og disse Toffeebarene er helt nydelige! Mørk sjokolade og ristede mandler, jeg sier ikke mer ;)

Nå pakker vi sekken og stikker avgårde!

Klem fraMinlavkarbomat
Lavkarbotips


 • Dato: 18.apr.2011   Kl: 09:57   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 18

Mandagstema :)

Hver mandag

Favorittsted er ukens Mandagstema, og for meg er det ingen tvil!  Den lille øya vår der mamma vokste opp sammen med sine 5 søsken er mitt favorittsted, et paradis på jord ♥

Nå har vi full nedtelling til vi kan reise utover igjen og alle hjerter gleder seg ♥

Påskeklem fra


Smakebit på søndag :)

Hos Ladybug kan vi dele en smakebit av boken vi leser akkurat nå! Her er en smakebit av min:

" Faren så på henne, og hun forsto at han leste alle tankene hun hadde i hodet. Han fortalte henne veldig rolig at de var i stor fare. Han visste ikke hvor de ble sendt. Han visste ikke hva som kom til å skje med dem. Men han visste at hvis han prøvde å flykte nå, kom han til å bli drept. "

Saras nøkkel

"Saras Nøkkel" av Tatiana de Rosnay. En bok det er nesten helt umulig å legge fra seg!!

Her kan du finne flere smakebiter!


 • Dato: 17.apr.2011   Kl: 19:38   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

Søndagen er ikke den samme uten!

Min favoritt-fotoutfordring, Fototriss, har et par ekstra ukers påskeferie fordi "mammaen" har fått baby og tar seg en velfortjent pause. Men søndagen er ikke den samme uten, så jeg lager min egen lille triss og viser frem litt av all den herlige maten vi spiste i går kveld. Sammen med mine fantastiske kollegaer hadde vi Tapasaften her hos oss, og det ble en særdeles vellykket en sådan :DHerlig med påskeferie selv om det regner i bøtter og spann. I ettermiddag blir det kino på Ingrid og meg. Vi skal se "Anne + Jørgen = sant" og gleder oss veldig :)

Søndagsklem fra


 • Dato: 17.apr.2011   Kl: 11:54   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:

På vei til jobb for et par dager siden var disse måkene et flott syn der de nærmest sto stille i luften som små helikoptre. De hadde nok tenkt seg en liten flyvetur over havet, men den sterke vinden var ikke helt enig :)For meg er måkene et av de sterkeste vårtegnene, lyden av måkeskrik fyller meg med en herlig følelse av at NÅ er våren her. Og skulle det i tillegg være litt duskeregn er 17 mai-stemningen der med en gang (ikke bortskjemt med godt vær på nasjonaldagen med andre ord ;)

Ha en himmelsk dag og en herlig helg! Jeg har frihelg og i morgen blir det Tapas-aften sammen med alle de fantastiske kollegaene mine :)♥Justice for the 96♥


Boktema fra A-Å #D

Å hei, hvor det går! Torsdag igjen, og vi har allerede kommet til bokstaven D. Regner med det er litt lettere denne gangen enn forrige uke ;)  Da er vi igang; skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på bokstaven D.
Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor!

Her kan du lese om min favorittbok på bokstaven D som ble skrevet 4 september i fjor!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


Ordløs onsdag - Vårens ankomst :)


"Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr Darcy" av Ingrid S Jacobsen

Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy

Det er ham eller ingen. Ingrid skjønner det straks - han er hennes Mr. Darcy. Hun har lest nok romantiske bøker til å kjenne igjen mannen i sitt liv når hun ser ham. Som romanheltinnene er hun fast i troen på kjærligheten, men i motsetning til de tafatte hovedpersonene har ikke Ingrid tenkt bare å bli sittende og vente. Straks hun har fått ferten av sitt livs kjærlighet, starter jakten. Som en ustoppelig Miss Bennet, eller kanskje en kvinnelig Odyssevs, forserer hun alle hindringer. Sporene løper fra en pub i Kragerø, via Fru Hagen på Grünerløkka og frem til Hells Angels illegale klubb - og Ingrid følger dem ivrig. Det finnes nemlig ingen vei tilbake. Det må bli dem, akkurat som i bøkene. Ingrid Schbsted Jacobsen (f. 1982) debuterer med en inderlig, innsiktsfull roman om hvordan det er å lide av overdreven "romantisme". Og i tillegg være ung og uerfaren og måtte gå omkring med skjev tannstilling ... Alle vil vi kjenne oss igjen i situasjoner hvor bøkenes rosa skjær ikke stemmer overens med virkelighetens nyanser.

Dette er den ene av to bøker jeg har fått fra Silke Forlag, og jeg må innrømme at jeg ikke hadde så store forventninger da jeg begynte å lese. Kanskje fordi jeg ikke er fan av Jane Austen i det hele tatt!?

En ting er sikkert! Etter å ha lest ferdig boka er jeg en svoren fan av Ingrid Schibsted Jacobsen! Det tok ikke mange sidene før jeg var helt oppslukt. Hovedpersonen er bare verdens herligste, og man kjenner seg igjen i så mange ting. Forelskelse, håpløse drømmer og planlegging av fester som aldeles ikke må komme for foreldrenes ører.Forfatterens skildringer av hvordan det er å være ung på 90-tallet i en liten by er så utrolig treffende, og det kunne like gjerne vært en bok om hjemplassen min, Brønnøysund!

Jeg gir vanligvis ikke terningkast, men denne gangen må jeg bare!! Det blir uten tvil en sekser!!! Boken kommer ut 11 mai, så kryss av på kalenderen. Denne boken MÅ du bare ha :)
 • Dato: 12.apr.2011   Kl: 09:04   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 12

Kongelig giveaway!!

Min hjertevenn ♥Rita♥ har i disse dager en flott giveaway på bloggen sin. Etter å ha vært i England i vinterferien vil hun gjerne gi bort både kongelig te og andre søte småsaker. Klikk på bildet og kom til hennes royale giveaway!!

Klem og prinsessevink fra


 • Dato: 11.apr.2011   Kl: 22:04   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 7

"Alt for Damene" endelig på norsk :)

Hipp hurra, for en god nyhet!! I dag da jeg kom på jobb oppdaget jeg plutselig at mitt danske yndlingsblad "Alt for Damerne" nå er å finne i norsk drakt. Jeg jobber i kiosk og vi har metervis med bladhyller der du finner alt for enhver smak. Jeg har lenge lest "Alt for damerne" og tenkt "dette skulle jammen vært på norsk også!!"

Nå er mine bønner hørt og jeg har allerede rukket å lese litt i denne skattekisten av et blad. Det er spennende reportasjer om både økonomi, interiør og mote. En flott reportasje om den kjente eventyreren Randi Skaug som var den første norske kvinnen på Mount Everest. Jeg har hatt gleden av å være på foredrag med henne og det var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, derfor er det ekstra moro å lese om dette fyrverkeriet av en dame.  I bladet finner du også konkurranser, små tips og oppskrifter.

Så til selve rosinen i pølsa for min del i allefall. En fire siders reportasje om krimdronningen Camilla Läckberg OG en 12 siders påskekrim av samme forfatter :D

Jeg gleder meg allerede til neste nummer!! Løp og kjøp du også :)

Klem fraPS! Bildet ovenfor er ikke den samme forsiden som på bladets første nummer


 • Dato: 11.apr.2011   Kl: 16:59   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Mandagstema :)

Hver mandag

Hurra, en ny og ubrukt mandag står for døren, og hva er bedre enn å starte den med Petunias Mandagstema? I dag er temaet GRÅ og her er mine bidrag :)

Ha en herlig mandag, klem fra


Giveaway!!!

Sjekk ut denne herlige giveaway'en!! Premien er en flott kopp fylt med raw-sjokolade!!

Gjett om jeg håper at jeg vinner :) Klikk på bildet og bli med du også :)


 • Dato: 10.apr.2011   Kl: 11:11   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 4

Fototriss :)

Morsomt å leke seg litt med iPhone ;)
Ønsker alle en deilig søndag! Her blir det dypdykk i kleshaugen på vaskerommet og jobbing på ettermiddagen!

Klem fra


Himmelsk fredag :)

Hver fredag:

Endelig fredag, og i dag har jeg faktisk helt fri, så derfor er den ekstra himmelsk :)

For snart to uker siden fikk jeg endelig gjort noe jeg har hatt planer om lenge, nemlig å stå på den flotte brua vår og ta bilder mens Hurtigruta passerer. Ble det ikke et flott resultat? ;)


Hurtigruta har akkurat lagt fra kai i Brønnøysund


Turistene står klar med kamera, de også, og vinker villig tilbake


Brua er passert og hurtigruta er på vei sørover mot nye eventyr

Ha en herlig helg! Hos oss blir det full fart med 80-talls konsert i kveld (der søsteren min er solist) og Turnsportens dag i morgen (der Ingrid skal opptre sammen med turntroppen sin).

Klem fra

 


Boktema fra A-Å #C

Bokstaven C står for tur denne uken, og den er kanskje litt tricky!? Jeg spekulerte i allefall lenge før jeg fant min favorittbok, så denne gangen er det lov til å være fantasifull :)

Kort fortalt; skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på bokstaven C. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor!

Her kan du lese om min favorittbok på bokstaven C, som ble skrevet 25 august i fjor!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


 


Topp 5 Bokliste - Annteira

På tide med en ny og flott bokliste. I dag deler Annteira sine favoritter med oss. Klikk på bildet og kom til hennes herlige blogg :)1. "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin

Drømmehjerte

Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner til Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Etter mange år klarer ikke Nora å nøye seg med å lese brevene fra Alicia. Hun må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne. En dramatisk og vakker roman om håp, håpløshet og evig vennskap.

2. "The color purple" av Alice Walker

The Color Purple

The lives of two sisters--Nettie, a missionary in Africa, and Celie, a southern woman married to a man she hates--are revealed in a series of letters exchanged over thirty years.

3. "Anybody out there?" av Marian Keyes

Anybody Out There?

When Anna Walsh--who has a job and husband in Manhattan--wakes up in her family's house in Dublin badly injured and with no memory of what has happened, she returns to New York to find clues to her memory loss.

4. "Mofongo" av Cecilia Samartin

Mofongo

"Det er magi vi skaper, ikke sant, abuela?""Nå ja, det er avgjort en måte å se det på," svarte hun tankefullt. "Eller kanskje det er magien som skaper oss." Sebastian drømmer om å være som de andre gutta, å kunne løpe som en vind over fotballbanen. Men en hjertefeil gjør at han må stå på sidelinjen. Sebastian finner sin arena på kjøkkenet hos abuela Lola, og sammen tilbereder de eksotiske retter som fører en splittet familie sammen. Mofongo er Samartin-magi på sitt beste. Dette er en fortelling om å danse med døden, om hvordan små seire bygger vakre liv, om kjærlighet og lengsel gjennom generasjoner og hjerter som brister på så mange måter. Mofongo viser at skillet mellom glede og sorg ikke er skjørt, men usynlig.

5. "Nobels testamente" av Liza Marklund

Nobels testamente

Når Nobelkomiteens leder, Caroline von Behring, blir skutt på Nobelfesten er Annika Bengtzon vitne til det som skjer. Samtidig får ektemannen Thomas ny jobb, familien flytter, vennene svikter og jobben hennes er i faresonen. Annikas nye nabo, forskeren Ebba Romanova, åpner opp en ny verden for henne, en verden av vitenskap, legemiddelindustri, terror og død. Alle spor leder mot Alfred Nobel, og Annika innser at løsninga på gåten kan ligge i Nobels testamente. Dette er den sjette romanen om Annika Bengtzon.

Her var det mange godbiter :)

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :) Obs: boklister i kommentarfeltet kan ikke regne med å komme "på trykk"!

Klem fra
 

  

 


 • Dato: 06.apr.2011   Kl: 12:17   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 3

Onsdagstema :)

Länkning/lenking

 

"You've got my heart in a chain..."
Onsdagstema


Tirsdagstema

Solnedgang!
Solnedgang bak Torghatten!Tirsdagstema


"Ever - for alltid" av Alyson Noel

Ever - for alltid

Etter at familien hennes er drept i en forferdelig ulykke, oppdager seksten år gamle Ever Bloom at hun kan se auraen til folk, lese tankene deres og kjenne hele livshistorien deres bare ved å ta på dem. Hun gjør alt hun kan for å unngå kontakt med andre mennesker og holde tilbake sine evner, og blir stemplet som en raring på den nye skolen sin. Men alt blir forandret når hun møter Damen Auguste. Han er vakker, eksotisk og rik. Og han er den eneste som kan roe ned alt bråket og energien i hodet hennes, med en magi som er så intens at hun føler at han kan se rett inn i sjelen hennes. Ever dras dypere og dypere inn i hans lokkende verden av hemmeligheter og mystikk. Hun står igjen med flere spørsmål enn svar. Og hun aner ikke hvem hun egentlig er - eller hva det er. Det eneste hun vet sikkert, er at hun er i ferd med å forelske seg dypt og hemningsløst i ham.

Til å begynne med er det ikke til å unngå at man sammenlikner boken litt med Twilight-bøkene. Men etterhvert tar historien en helt annen vending og man ser fort at dette er en bokserie som står på egne bein. Jeg ble rask lokket inn i Ever Blooms spennende verden og leste ut boken på et blunk.

Dette er en ungdomsbok som godt kan leses av voksne, og jeg vil absolutt anbefale den!

God bok :)
 • Dato: 05.apr.2011   Kl: 08:20   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

Mandagstema :)

Hver mandag

Fotoglede er ukens Mandagstema, og det har i allefall jeg masse av :) Kameraet er med over alt og etter at jeg ble med på Petunias fotoutfordringer har en ny verden åpnet seg. Jeg sukker og bærer meg over nydelige himler, springer bena av meg i tidlige morgentimer for å få foreviget et spesielt lys og "terroriserer" familiemedlemmer i jakten på blinkskuddet ;)Her er det lillesøsterSusiQ som må til pers. Og jammen ble jeg ikke med selv også! Ser du meg?

Klem fra


Fototriss :)

I 2007 vant vi med dette bildet en tur til Nord-Jylland i Danmark. 1 ukes ferie der ferje og feriehus var inkludert i gevinsten. Bildet forestiller en vaskeekte spionfamilie, altså oss :)I gevinsten fikk vi også gratis inngang til mange forskjellige fornøyelsesparker, slik som for eksempel Fårup der pappa Jan Frode og Ingrid kjørte berg og dalbane (grøss..).Og en tur ut til øya Læsø og det fantastiske Saltsyderiet som ligger der!Rett og slett den beste gevinsten jeg noen gang har vunnet :)

Klem fra


LillesøsterSusiQ's allMEKTIGE tacoform :)Fredag betyr ofte taco til kosemat og denne vanvittig gode oppskriften har jeg fått av søsteren min ♥ Vi laget denne lekkerbiskenen i går og jammen ble det ikke litt rester til i dag også :)

I en ildfast form brer man utover 1 pk Philadelfiaost, 1 boks Creme Fraiche og godt med tacokjøttdeig. Strø over masse revet ost og gratiner til osten er deilig og myk. Serveres med frisk salat og hvitløksbaguetter for dem som spiser det. Her i huset kjører vi lavkarbolinjen så ingen baguetter på oss.

Bon Appetit!!


 • Dato: 02.apr.2011   Kl: 15:21   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 12

Giveaway hos Lovelyliller!

Lovelyliller feirer 100 følgere på Bloglovin med en spennende giveaway. Premien er Steviadråper med Toffesmak, et naturlig søtningsmiddel som også finnes i flere andre smaker.

Jeg syns dette høres veldig spennende ut og er selvfølgelig med!

Trykk på bildet ovenfor og bli med på giveaway'en du også :)

Klem fra


 • Dato: 02.apr.2011   Kl: 09:10   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 2

Sofia på Måkøya

Bli kjent med Sofia, som forlater venner og familie i Oslo for å jobbe som lærervikar på en øy i Finnmark. Der møter hun den barske fiskeren Magnus ?

En smakebit på første bok:

- Hold dæ på beina, frøken. Vinden ser ikke forskjell på måsøyværinga og byjenta.
    Sofia smilte litt sjenert, og nå var det mannens tur til å se hypnotisert ut.
    Hun hadde et vakkert og særegent ansikt. Øynene var olivengrønne og mandelformet. Over nesen hadde hun et lite fregnedryss som fikk henne til å føle seg som en jentunge, og som hun forsøkte å skjule med pudder.

Etter en del års opphold fra serier som disse var det noe som fanget interessen min da jeg kom på jobb på mandag. I bladhylla sto en bokserie som hverken er fra en storgård eller vikingetiden! Se det måtte jeg sjekke ut nærmere. Første bok starter i året 1964 og jeg var solgt fra første side. Hverdagsdramatikk, romantikk og spenning. Historien er god og 60-tallet er et tiår jeg gjerne skulle opplevd. Boken var utlest på få dager og tok meg med på en reise i tid! Har du lest bokserien Nordlys og syns det var alt for få bøker? Da er dette absolutt bokserien for deg :)

Anbefales på det sterkeste. Jeg skal i allefall abbonnere for å få med meg hver eneste bok :)

Klem fra


 • Dato: 01.apr.2011   Kl: 21:44   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:I går våknet vi til en nydelig blå himmel med en strålende sol. Da jeg kjørte barna til skolen oppdaget jeg en nydelig ring rundt solen, er det dette som kalles halo? I allefall bar det opp på haugen bak huset for å få foreviget det vakre skuet!Petunia forteller i dag at dette er hennes siste Himmelsk. Jeg håper og tror og krysser fingrene for at det bare er en aprilspøk. Hva er fredagen uten Himmelsk??

Ha en deilig fredag og en himmelsk helg, og pass deg så du ikke blir lurt i dag ;)

Klem fra


hits