MissMettes fantastiske Giveaway!!

Hos en av mine favorittblogger er det nå en utrolig fin giveaway. Jeg har sikret meg et lodd, og skulle vel egentlig ha holdt det for meg selv slik at vinnersjangsen min blir større, he he, men bloggen er så utrolig vakker, så jeg må bare dele det med dere!

Her er den ene av tre gaver du kan vinne:Besøk MissMette her

Lykke til :)

Klem fra


 • Dato: 30.jun.2010   Kl: 14:12   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Bokprosjekt # 4 Mørkt


Skumringstimen

"Skumringstimen" av Johan Theorin

En liten gutt forsvinner sporløst på Öland en tåkete sensommerdag på begynnelsen av 1970-tallet. Familien, politiet og frivillige leter etter ham over hele øya i ukevis. Mer enn tyve år senere får guttens mor, Julia, en uventet telefon fra sin far, sjøkaptein Gerlof Davidsson, som har fått en slitt barnesko i posten. Nå ber han henne komme og hjelpe ham med å finne ut hva som skjedde da gutten forsvant. Motvillig vender hun tilbake til barndommens øy. Først nå får hun høre om ölendingen Nils Kant, som en gang satte skrekk i folk på øya. Han forsvant lenge før Julias sønn. Likevel er det fortsatt de som hevder at de har sett Nils Kant ? at han iblant vandrer omkring på det ölandske alvaret i skumringstimen. Skumringstimen er en roman om sorg og savn, en historie der fortiden kaster skygge over nåtiden. Handlingen beveger seg bakover til andre verdenskrig og fra Ölands karrige landskap til fjerne havner i Karibia.

Johan Theorin (født 1963) er journalist. Han har tilbrakt alle sine sommerferier på Öland. Skumringstimen, som er hans debut som forfatter, er den første i en serie på fire bøker fra Öland. Boken ble like etter utgivelsen solgt til en rekke land, blant annet England og USA.

Denne boken har jeg ikke lest selv. Det har derimot Jan Frode gjort og han syns bøkene av denne forfatteren er veldig bra. De er spennende og har en mørk undertone, derfor ble denne boken mitt bidrag til ordet "mørkt".

God bok!

Klem fra

Helgen i bilder :)

I går var vi uten nett hele formiddagen og jeg trodde jeg skulle bli helt sprø :S  Dermed kommer helgens bilder i dag istedet!

På lørdag var det regn og ruskevær, så vi koste oss inne istedet!

Når solen gjemmer seg tar vi frem stearinlysene!På søndag var det heldigvis litt bedre vær, så da dro vi på tur sammen med  Susanne (Susi Q),  Martin og tante sin snupp, Iver.


Se så fint vi har det!!

På søndags ettermiddag kom bestemor og bestefar hjem fra ferie med masse fine gaver til oss alle! Og den obligatoriske smågodteposen kjøpt på favorittgodtebutikken i Østersund:


Nå er det blitt tirsdag og i dag våknet vi til strålende sol!! Kanskje har sommeren endelig kommet!!??

Klem fra • Dato: 29.jun.2010   Kl: 09:56   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Om å savne noen.....

Da jeg var 16 år døde bestemoren min. Hun ble syk og alt gikk veldig fort, så jeg syns det er fryktelig trist at jeg ikke fikk tatt ordentlig farvel med henne. Bestemor hadde de snilleste øyne du kan tenke deg, og de mykeste kinn. Og i natt drømte jeg at hun satt i en stol, i et hus jeg bodde i da jeg var liten. Jeg gikk bort til henne, tok hånden hennes i min og ga henne en god klem. Jeg tenkte at jeg aldri ville slippe hånden hennes igjen. Så sa jeg " Jeg er så glad i deg, bestemor".
Like etterpå våknet jeg, og selv om jeg skulle ønske at drømmen aldri tok slutt, hadde jeg en varm og god følelse inni meg. Denne drømmen skal jeg gjemme i hjertet mitt.........


Klem fra


 • Dato: 28.jun.2010   Kl: 14:49   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Bloggurat

MySpace Graphics

Tenkte jeg skulle prøve å registrere meg på Bloggurat, men jeg skjønte ikke så mye av hvordan jeg egentlig gjør det. Syns det var litt rotete forklart.... men det sto i allefall at jeg skulle skrive inn en link i et vanlig innlegg, så nå prøver jeg på det, så får vi se hva som skjer!

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/5aca4723de6e49824becd2119f2b0f7d4603e1d7

http://bloggurat.net/kart/registrere/1654/broennoeysund

Er det noen andre som er registrert på Bloggurat og som kan gi meg noen tips?

Klem fra
Anette39januarytr39

 • Dato: 27.jun.2010   Kl: 15:32   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Bokgjesten!

Fra tid til annen har jeg lyst til å presentere en bokgjest som anmelder en av sine favorittbøker. Jeg syns det er fryktelig spennende å høre om hvilke bøker andre liker, og kanskje få lyst til å lese dem selv. Har du lyst til å anmelde en bok her hos meg, så gi meg et lite pip :)

Først ute er mitt søskenbarn (og nestenlillesøster) Ina, som i likhet med meg elsker å lese. Det siste året har hun jobbet på Libris her i Brønnøysund og gitt meg masse gode tips! Du kan besøke bloggen hennes her


Ondskapens Hjerte av Chelsea Cain

Først og fremst: LES DEN!

Det er sjelden man leser krimbøker om psykopatiske seriemorder hvor seriemorderen er skrevet så godt som Gretchen Lowell er i denne boken. Og du leste rett: seriemorderen er en kvinne.

Chelsea Cain har skrevet tre bøker så langt i serien om etterforsker Archie Sheridan. I første bok, Ondskapens Hjerte, har Archie nettopp blitt skrevet ut av sykehuset etter å ha blitt torturert av den psykopatiske seriemorderen Gretchen Lowell (Beauty Killer) i 10 dager. Boken fortsetter med å fortelle om de 10 dagene Archie ble holdt fanget samt om hvordan Susan Ward blir leid inn fra lokalavisen The Herald for å fortelle historien om hvordan Archie, etter å ha arbeidet med Beauty Killer- saken i 10 år, endelig fakket Gretchen Lowell og fikk henne bak lås og slå. Susan oppdager raskt at hun er hyret inn av helt andre grunner enn det hun har fått oppgitt. Hun merker også at forholdet mellom Arhcie og Gretchen ikke er slik man skulle tro. Susan får vite at det var Gretchen som overga seg og ringte ambulansen slik at Archie overlevde, og at Archie drar å besøker Gretchen i fengslet hver søndag.

Boken starter med at Chelsea Cain takker sinn mann Marc for at han fortsatt elsker henne etter å ha lest boken. Før man leser boken tenker man ?så ille kan det da ikke være?!? Men joda. Boken er virkelig så ille! Det Gretchen gjør for å torturere Archie, det hun har gjort mot sine ofre og måten hun tenker på er helt forferdelig og får det til å gå frysninger gjennom hele deg. Hadde jeg bodd sammen med personen som hadde skrevet denne boken hadde jeg nok blitt litt bekymret. De tankene Gretchen Lowell har og hvor utspekulert hun faktisk er? Det er bare å ta av seg hatten for Cain som har gjort en fantastisk jobb! For å illustrere: vanligvis starter bøker med en introduksjon av hovedpersonene og handligen bygger seg opp til et klimaks. I denne boken går man rett på sak og boken starter med at Archie våkner opp fasbundet på en benk med Gretchen sittende ved siden av seg. Siden han har etterforsket saken i 10 år og kjenner Gretchen?s trekk bedre enn noen andre, vet han akkurat hva han har i vente de neste dagene. Han vet akkurat hva henne neste trekk er, noe Gretchen er fullt klar over og utnytter til det fulle. Det verste er at man ikke direkte misliker Gretchen på tross av alt dette. Man blir nyskjerrig og vil vite mer om henne. Hvordan kan en så intellegent og oppegående person drepe og kutte folk i småbiter? Er det mulig å være så utspekulert, slu og manipulerende? Og ja, det er det. Det har Chelsea Cain bevist.

Etter å ha lest Ondskapens Hjerte er det bare en ting å gjøre: komme i gang med bok nr. 2, Hjerterdame. (Bok nr. 3 heter forresten Hjerterått.)

Ondskapens hjerte

«Er du redd?» spør Gretchen.

Han synes at han ser et glimt av noe i øynene hennes.

Medlidenhet? Så er det borte.

«Uansett hvordan du innbiller deg at dette vil bli,»

hvisker hun, «så kommer det til å bli verre.»

I ti år prøvde etterforsker Archie Sheridan og hans spesialgruppe å spore opp den mest aktive seriemorderen i det nordvestlige USAs historie. Så ble Archie lurt rett i en felle - han ble den vakre Gretchen Lowells siste offer. I ti dager torturerte hun ham på det grusomste både fysisk og psykisk. Så slapp hun ham fri og meldte seg for politiet.

To år senere er en ny seriemorder på ferde i Portland. Archie, som fremdeles sliter etter Gretchens mishandling, kommer tilbake som leder for sin gamle spesialgruppe. Han ønsker at den unge journalisten Susan Ward skal følge ham i etterforskningen og skrive en artikkelserie om ham. Men jo mer Susan får vite om Archie, jo mer forstår hun at han skjuler noe. Hva skjedde egentlig de dagene han ble holdt fanget av Gretchen? Og kan han klare å stoppe den nye morderen som skaper frykt og uhygge i Portland?

Her er det duket for  grøss og gru, tar du sjangsen??

Klem fra
Anette19feb5tagtr


 • Dato: 27.jun.2010   Kl: 12:07   Kategori: Bokgjesten
 •    Kommentarer: 6

"Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa

Morgen i Jenin

Noen ganger kan en bok forandre vår måte å tenke på. "Morgen i Jenin" er en slik bok. Det begynner i Palestina i 1941, da beboerne i den lille landsbyen Ein Hod tar fatt på sitt gledesfylte arbeid med olivenhøstingen. I 1948 jages de alle fra forfedrenes land og blir tvangssendt til en flyktningeleir i Jenin. Det er Amal som forteller den sterke og utrolig gripende historien om sin familie gjennom tre generasjoner, om brutalitet og tap, om å leve under umenneskelige forhold, om stjålet barndom, knuste drømmer og sorg. Men hennes beretning er samtidig vakker og forteller mest av alt om forsoning og kjærlighet.

Dette er en sterk fortelling om hva som skjedde i 1948 da Palestina ble invadert av Israelerne og ble fratatt sitt land. Selvfølgelig har en sak alltid to sider, men jeg sitter igjen med en følelse av "var det slik det egentlig var? Er det derfor ting er som de er i dag?". Ting som tidligere har vært uforståelig for meg står nå klarere og på den måten er dette en viktig bok.  Samtidig er det mye informasjon, mange ting som skjer og mange navn å forholde seg til. Forfatteren skifter mellom å fortelle boken i jeg-form og i tredjeperson og det gjorde at jeg syns det gikk litt trått innimellom.

Men alt i alt er dette en til tider nydelig bok og godt lesbar!

Se forfatteren fortelle om boken:


Klem fra
Anette1feb5tagtr

 • Dato: 26.jun.2010   Kl: 13:17   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

Summer goodybag!!

MySpace Graphics
Frihelg og greier, skulle bare ønske at været kunne vært bedre. Her regner det i bøtter og spann, og det ser ut til at sånn blir det hele helgen!! Farsken åg :(

Så bra at jeg fikk min fantastiske goodybag i posten i går, så kan jeg trøste meg litt med den! Og det er ikke noen hvilken som helst goodybag, nei. Den er nemlig full av den lekreste engelske sjokolade, namnam :)Hør bare her da; karamellnougatkuler med saltkorn, sjokoladeklinkekuler, hvit jordbærsjokolade (oops, den har vi visst spist opp allerede), banansjokolade med bananskiver og knust smørkjeks, hvit konfektsjokolade....mmm I'm in chocolate heaven :D
Med denne sjokoladebomben har jeg faktisk gitt meg selv en utfordring; jeg skal ha sjokolade i skapet uten at jeg nødvendigvis må spise opp alt med en gang. Så får vi se hvor lenge den varer!!

Ble du fristet?? Her
kan du også kjøpe engelske sjokoladefristelser :)

Ha en knallfin helg allesammen :)
Klem fra • Dato: 25.jun.2010   Kl: 18:46   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 6

Sommergave :)

I går fikk vi verdens fineste sommergave; et bilde av tantegutten Iver. Har du sett noe så nydelig?Klem fra
Anette10march22009tagtr


 • Dato: 23.jun.2010   Kl: 08:24   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

En innholdsrik helg :D

Det kan jeg love deg at det har vært! På lørdag var jeg først på jobb og så var det bare å skynde seg hjem og gjøre seg klar til utdrikningslag. Maria gifter seg med sin Stig Arne (som forøvrig også er Jan Frodes søskenbarn) første helgen i juli, og selvfølgelig skulle hun drikkes ut! Det ble en herlig dag/kveld med masse god mat, latter  (bruden måtte vaske biler i ferjekø blant annet og den utfordringen tok hun på strak arm) show og moro. Vi storkoste oss hele gjengen!En så vakker brud må jo selvfølgelig ha livvakter, så kveldens outfit for oss andre deltakerne var følgende:Søndagen ble skikkelig slapp, men utpå dagen tok jeg meg en frisk gåtur. På ettermiddagen besøkte vi våre gode venner, Solrun og Inge, og der fikk vi servert en fantastisk god iskake med Dots-kjeks i bunnen. Namnamnam :)Etterpå var det godt med en gåtur igjen sammen med Rita♥ og ferden gikk som vanlig rundt flyplassen. I tillegg til oss traff vi på en stor ansamling med sauer på vår ferd, det var antageligvis noen som holdt et spennende fåredrag.......I dag har vi vært så heldige å få se s☼len!! Hurra!! Nå håper vi bare på litt varme også, så er alt perfekt :)

Ha en fin uke, alle sammen!

ℒℴν ℒℴνℯ fra

Anette2feb5tagtr

 • Dato: 21.jun.2010   Kl: 21:06   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

O' happy day :)

I dag har jeg fått oppfylt en drøm jeg har hatt lenge; å få lagt negler! Nydelige blanke lange negler, med litt bling så klart!!  Resultatet ble fantastisk fint, og med Thea som dyktig negldesigner gikk de tre timene som en røyk. Utrolig godt med tre timer helt for meg selv, ingen som ropte på meg og ingenting som måtte gjøres. Bare nyte å få stelt mine stakkars nedprioriterte negler. Thea er en herlig dame, så skravla gikk og timene fløy :)

Ble det ikke fint? Nå er jeg kjempespent på hvor lang tid det vil gå å venne seg til mine nye vakre negler! Kan nok bli en utfordring både på jobb og hjemme :)

Ønsker alle en herlig helg. Her er det meldt skikkelig grisevær med både regn og vind, huffameg. Kose meg skal jeg uansett, for er det helg så er det helg. Dermed basta!

Klem fra
Anettetag5june26TigerRose2009

 • Dato: 18.jun.2010   Kl: 14:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

En deilig dag på jobben :)

Våknet i dag til tåke og regn, men pytt pytt, hva gjør vel det når vi har fått masse herlige nye smågodterier på kiosken i dag :D   Og hva gjør man når man får masse nytt&godt? Jo, man prøvesmaker!!!!!  Vi må jo vite hva vi skal anbefale til kundene, ikke sant?  Jeg var visst litt vel ivrig, for i bilen hjem tok jeg meg i å tenke "jeg skal ALDRI prøvesmake mer i hele mitt liv......".  Er spent på hvor lenge det varer, he he ;)

Mmmm, fikk du ikke lyst på godterier nå?? ;)

Klem fra


 • Dato: 17.jun.2010   Kl: 18:28   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 8

Regn regn, øsende regn

GO TO FREAKYPEACH.COM
...men det gjør ingenting, for i dag kom Ingrid hjem fra Bodø. Alt har gått greitt på sykehuset, operasjonen gikk fint (etter en del venting først, selvfølgelig), og heldigvis ble hun ikke dårlig av narkosen. Nå skal hun få slappe av noen dager, så er hun sikkert tilbake på skolen over helga :)


Mammas lille skattPå mandag var vi på musikkskolens avslutningskonsert, der Kristian imponerte med bassen. Han spilte både solo og sammen med en annen musikkskole-elev. Superflinke var de, og jeg var en superstolt mamma :)   Besøk gjerne Kristians blogg  www.kristiansinmusikk.blogg.no  der han skriver om sine to store interesser, musikk og film!

Nå skal jeg hive meg rundt og lage litt middag før jeg suser avgårde på jobb. Ønsker alle en super dag!

Klem fra
Anettetag4twjune26TigerRose2009

 • Dato: 16.jun.2010   Kl: 15:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Mandag 14 juni :)

Monday Pictures, Images and Photos

I dag ble det tidlig morgen på oss. Ingrid har blitt innkalt til sykehuset i Bodø, og hun og Jan Frode måtte ta første flyet i morges for å rekke frem til legetimen. Dermed var vi oppe klokka kvart over fem....gjeeesp...heldigvis fikk jeg sovet litt etterpå, før det var på tide å vekke Kristian. Har egentlig jobb i ettermiddag, men har ordnet meg fri, så i ettermiddag blir det avslutningskonsert med musikkskolen, der Kristian spiller bass :)♫.. ♪.♪  

I morgen tidlig skal Ingrid opereres, og jeg regner med at jeg kommer til å være fryktelig spent. Hun skal fjerne en tann som ligger skjult i ganen, den forårsaker at fortennene blir skjeve, så det er nok best å ta den bort. Siden den ligger litt dypt skal hun i narkose, det blir nok det beste for henne. Men mammahjertet mitt blir litt mykt og engstelig, så jeg gleder meg til hun er vel hjemme igjen ♥

Helt til slutt MÅ jeg bare skryte litt av meg selv; jeg har akkurat drept en veps (oææææ) i vinduet, FANTASTISK, siden jeg har total vepsefobi!!!! Kan liksom ikke stenge meg inne på badet til onsdag når Jan Frode kommer hjem (selv om det var det jeg helst ville da jeg oppdaget krypet i vinduet!!!).

Ønsker alle en fortsatt god mandag og en strålende uke som kommer!!

ℒℴν ℒℴνℯ fra
Anette10swtagaugusttag10TigerRose2009

 • Dato: 14.jun.2010   Kl: 17:28   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Bokprosjekt #3 LystDenne var litt "tricky", men jeg har i allefall funnet en bok jeg har lyst til å lese!

Små kriger

Boken "Små kriger" av Sadie Jones handler om England på 1950-tallet: Hal Trehern er en ung soldat med en lysende karriere foran seg. I tillegg til den militære karrieren er det kjærligheten til hans vakre kone, Clara, som betyr mest. Da Hal blir stasjonert på Kypros, følger Clara og de små tvillingjentene motvillig med. For Kypros er et barskt sted å være for en liten familie; britene forsvarer kolonien mot standhaftige kyprioter som kjemper med alle midler for en union med Hellas. Operasjonene er både farlige og blodige og skuddvekslingene tøffe. Og allikevel, ved å lojalt tjene landet og lede sine menn i krigen, kjenner Hal triumfen. Clara er like pliktoppfyllende som Hal, hennes lojalitet er til ham og barna, og hun forsøker å finne seg til rette. Men den brutale krigen endrer Hal, og Clara frykter stadig mer den intense hevnlysten som brer seg blant venner og fiender. For sent oppdager Hal at alt han har trodd på, står for fall; militæret, landet han elsker, ekteskapet. Hva skjer med ham selv? Og hva med dem som står rundt ham? Små kriger er en lidenskapelig, hjerteskjærende og besettende fortelling om et ekteskap, en familie og en krig som skal komme til å ødelegge dem alle. 

Jeg syns handlingen i denne boken virker veldig spennende, og det er en av grunnene til at jeg har lyst til å lese denne boken. En annen grunn er at jeg var på ferie på Kypros da jeg var 12 år, og pappa og jeg dro på busstur fra Aya Napa, der vi bodde, til hovedstaden Nicosia. Jeg husker at jeg syns det var veldig spennende da vi kjørte langs muren som deler byen i to. Den ene delen av byen er gresk og den andre tyrkisk. Da vi var der i 1986 var den tyrkiske delen veldig lukket og det kunne være risikabelt å krysse grensen. Byen er fortsatt delt i to av den grønne linjen, med kyprostyrkerne nord for linjen og kyprosgrekerne sør for . Linjen består av to murer, med et slags ingenmannsland i mellom. Inne i dette ingenmannslandet vokser alt av planter fritt, noe som har gitt navn til barrieren. De få overgangene mellom de to delene voktes av  FN-soldater.  Kanskje boken kan fortelle litt om hvorfor det har blitt som det har blitt!?

Klem fra
En fantastisk dag....

...hadde jeg i går!  Først ble det en tur på bruktbutikken i Hommelstø, en liten bygd 30 min bilkjøring øst for Brønnøysund. Dit dro jeg sammen med tanten min og søskenbarnet mitt, Ina. Fangsten der bleJeg kjøpte faktisk en hel pose av disse nydelige sandkakeformene, så nå spekulerer jeg på å ha en liten giveaway/konkurranse iløpet av sommeren ;)

Etter at vi hadde vært på bruktbutikken skulle tanten min et ærend hos en dame som bor i nærheten. Og jeg fikk en tur tilbake til gamle tomter. Bestemor og bestefar hadde nemlig hytte like ved og jeg har utrolig mange gode minner derfra. Nå er ikke hytten i familien vår lenger men datteren til damen vi skulle treffe har tatt over og holdt huset i fantastisk god stand. Det er snart 20 år siden sist jeg var der og for meg ble det et sterkt møte med huset og omgivelsene. Alt var slik som jeg husket det; den vakre naturen og huset, brønnen og naustet. Vi var så heldige å få gå inn og der var ingenting forandret. Lukten var den samme, kjøkkenet likeså og mange av tingene lå også der jeg husket det. Julebladene i kommoden og spilledåsen hang på loftet.  Stor var gleden da jeg oppdaget at det går an å leie huset, så nå blir det hytteferie før vi reiser til Sverige, håper jeg :)Jeg ønsker alle en strålende søndag! Her er det overskyet i dag, men grilling hos svigermor og svigerfar blir det allikevel. Det skal bli koselig :)

ℒℴν ℒℴνℯ fra
Anettetag8july1TigerRose2009

 • Dato: 13.jun.2010   Kl: 11:03   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Deilig fredagskveld

MySpace Graphics

Roen og freden har senket seg i huset. Barna har lånt seg film og jeg er klar for litt Big Brother UK på pc'n


Sjekk ut min Big Brother Celebrity genser fra i vinter, er man fan så er man fan !!! Fælt så linselus den ostepopen var, da forresten....

Sjærstn sitter i godstolen fortapt i URU-FRA fotballkamp (hva nå det skal bety!?)


En skikkelig slæppåff-kveld med andre ord :)

Klem fra


 • Dato: 11.jun.2010   Kl: 21:12   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

And the award goes to......Egentlig har jeg lyst til å gi en award til ALLE mine bloggvenner og enda noen til! Tusen takk for at dere gir dagen min det lille ekstra! Men jeg må nok gjøre det i flere omganger, så i dag gir jeg en award til følgende bloggvenner som jeg setter veldig stor pris på:

http://medandreord.blogg.no/   Hege er en av de første bloggvennene mine, en fantastisk dame som jeg faktisk har vært så heldig å møte. Vi fikk en helt spesiell kontakt, og jeg håper vi får treffes flere ganger. Bloggen hennes er utrolig fin, med vakre bilder og gjennomtenkte innlegg, og jeg storkoser meg hver gang jeg er innom henne og leser :)

http://gunnberit.blogg.no/  Gunn Berit er også en av de første bloggvennene mine. Selv om vi ikke har møttes syns jeg hun er en super dame med et stort hjerte. Hun skriver kjempefint og krydrer innleggene sine med bilder av sin flotte familie. Jeg skal en tur til Trondheim i sommer, så da hadde det vært superkoselig å treftes. Eller hva sier du, Gunn Berit ? ;)

http://ingerslilleverden.blogg.no/  Inger er en flunkende ny bloggvenn og jeg syns hun fortjener en award. Hun er full av futt og fart og skriver rett fra hjertet, hun tør der andre tier!!! Jeg liker bloggen din kjempegodt :)

http://juppjupp.blogg.no/  Kjære deg, jeg elsker bloggen din! Små snutter som alltid får meg til å smile, og jeg føler egentlig at vi to er ganske like! Jeg vet i allefall ikke om noen andre som sykler på trimsykkel mens vi ser såpeserier på youtube! Da jeg leste det følte jeg at jeg hadde funnet min tvillingsjel ;)

http://tornerosesverden.blogg.no/  Tornerose kjente jeg før vi også ble bloggvenner, og hun inspirerte meg til å starte min egen blogg. Hun skriver utrolig sterke innlegg om sin kamp for å bli frisk fra sykdommen ME (utmattelsessyndrom) og jeg syns vi alle har mye å lære av hennes mot og evne til å tenke positivt selv om hun har det tøft.

http://mettesinlilleverden.blogspot.com/   Mette bor også i Brønnøysund, akkurat som meg, og hun har den aller vakreste bloggen jeg vet om!!  Det finnes ikke noe bedre enn å drømme seg bort i de  nydelige bildene hennes! Jeg har funnet ut at et besøk på bloggen hennes gjør underverker for mine stive skuldre, jeg slapper fullstendig av og det er mye bedre enn allverdens fysioterapi&øvelser ;)

Med ønske om en super dag og en stor klem til dere alle fra
Anette11march42009tagtr

 • Dato: 10.jun.2010   Kl: 09:57   Kategori: Award
 •    Kommentarer: 12

Blomsterbarna mineKlem fra
Anettejunglejune5TigerRose2009

 • Dato: 09.jun.2010   Kl: 17:10   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 3

Bokprosjekt #2 KjærlighetDet finnes nok titusenvis av bøker som handler om kjærlighet, men det som sto klart for meg med en gang jeg skulle finne en bok til dette ordet var; det kan ikke bli annet enn Twilight-serien!!
De fire bøkene om Bellas kjærlighet til vampyren Edward tar leserne med inn i en verden der kjærligheten dem imellom er sterkere enn alt!
Jeg var ganske skeptisk da jeg ble anbefalt bøkene av søskenbarnet mitt, Ina, men tenkte jeg skulle gi dem en sjangse allikevel. Det har jeg ikke angret på. Nå er jeg hekta og venter spent på film nummer 3. Siden jeg bor på en plass ingen skulle tru at nokon kunne bu, i allefall når det gjelder kinotilbud (noen gang hørt om en kino som tar sommerferie?? Jepp, Brønnøysund Kommunale Kino gjør det) blir det nok høst og vel så det før jeg får sett den. Men den som venter på noe godt......

TWILIGHT SAGA

Hvorfor ikke også lese denne boken:
Twilight

Denne filmguiden tar deg med bak kulissene til filmen Twilight: Evighetens kyss, og byr på stillbilder, intervjuer, personlige historier og kommentarer fra alle involverte. Du får vite hva som skjedde bak kulissene under innspillingen, hvordan castingen foregikk, hvordan filmen ble laget og hvordan location ble valgt. Informasjon om spesialeffekter, kostymer, hår og makeup er også med, og du får vite hvordan filmmakerne får Edward til å glitre i solskinnet.


Her kan du lese min bokanmeldelse av bok nummer 3, Eclipse!

Klem fra
Anettetwilight2june12TigerRose2009Min nye favoritt....

...film er hervedmed Meryl Streep og Alec Baldwin!!! Jeg så den i går kveld og syns den var fantastisk morsom :)

Dobbel Academy Award-vinner Meryl Streep, Steve Martin og Alec Baldwin spiller hovedrollene i dette morsomme blikket på ekteskap, skilsmisse og alt som befinner seg mellom det.
Med et populært bakeri, et nytt kjærlighetsforhold og en skilsmisse hun endelig har kommet over, lever Jane Adler (Streep) et liv hun selv har staket ut ... helt til eks-mannen Jake (Baldwin) bestemmer seg for å gjøre alt for å vinne henne tilbake!

Meryl Streep har alltid vært en av mine favorittskuespillere, og hun skuffet ikke denne gangen heller. Jeg blir så fasinert av måten hun snakker på, de elegante bevegelsene, til og med måten hun tar av seg brillene på !  Og bakeriet hun eier i filmen er jo bare til å besvime av, det var like før jeg satte filmen på pause bare for å nyte synet av interiøret, bakverkene og den fantastiske "øya" midt på gulvet med alskens frukter og godsaker.  Og Alec Baldwin er ikke så verst han heller (selv om han er blitt en liten bamse).

Denne filmen anbefales, og hadde jeg gitt terningkast (noe jeg ikke liker å gjøre..) hadde det blitt en sterk femmer!!

ℒℴνℯ ♥ ℒℴνℯ fra
Anette4march22009tagtr


 • Dato: 07.jun.2010   Kl: 17:29   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Bokprosjekt #1 - HjerteBegrav mitt hjerte ved Wounded Knee 
"Begrav mitt hjerte ved Wounded Knee" av Dee Brown

Denne boken var den første jeg tenkte på da jeg så at ord nummer èn var hjerte. Jeg har ikke lest den, men jeg har alltid vært interessert i indianernes historie, så denne bør nok absolutt føyes til min bokønskeliste!

En rystende og mesterlig fortalt skildring av de nordamerikanske indianernes undergang. I løpet av de tre tiårene fra 1860 til 1890 ble antallet hvite i USA fordoblet. Grådige og rasistiske hvite inntrengere gjorde situasjonen desperat for indianerne. Denne boken er en kronologisk skildring av indianernes siste kamper for tilværelsen, sett fra deres ståsted. "Begrav mitt hjerte ved Wounded Knee" åpnet øynene på et stort publikum verden over da den kom ut første gang, og Dee Browns beretning er fremdeles sjokkerende sterk. Blant indianerne har den bidratt til å gjenreise stoltheten over fortiden - ikke bare for de enkelte stammers historie, men også for den heroiske og tragiske kampen de førte.

Har du lest denne boken? Hva syns du i så fall?

Klem fra

Anette2may2009tagtr

Min vri på et spennende prosjekt :)

 DRAGONFLY Pictures, Images and Photos                                                          
Flere av mine bloggvenner har begynt på et kjempespennende fotoprosjekt som går ut på å finne bilder de assosierer med følgende hundre ord:

1. Hjerte
2. Kjærlighet
3. Lyst
4. Mørkt
5. Morgen
6. Venn
7. Himmel
8. Søtt
9. Kjøre
10. By
11. Minne
12. Hest
13. Lilla
14. Smil
15. Stillhet
16. Frihet
17. Blod
18. Regnbue
19. Grått
20. Rødt
21. Rosa
22. Vann
23. Hund
24. Ingen tid
25. Snø
26. Tenner
27. Utenlandsk
28. Sorg
29. Glede
30. Frukt
31. Dyr
32. Natt
33. Forventninger
34. Stjerner
35. Hold min hånd
36. Kostbar skatt
37. Øyne
38. Forlatt
39. Drøm
40. Måneskinn
41. Lagarbeid
42. Tid
43. Døende
44. Jenter 
45. Ferie
46. Familie
47. Skapelse
48. Barndom
49. Striper
50. Brann
51. Sport
52. Tastatur
53. Holde en hemmelighet
54. Tårn
55. Vente
56. Klønete
57. Sol
58. Beskjed
59. Dronning
60. Avvisning
61. Eventyr
62. Konge
63. Ikke forstyrr
64. Blomst
65. Skrekk
66. Blå
67. Skog
68. Helt
69. Glede
70. Ingen farge
71. Besatt
72. Humor
73. Vind
74. Sårbar
75. Speil
76. Knuste biter
77. Prinsesse
78. Drikke
79. Liv
80. Ord
81. Penn og papir
82. Strand
83. Shopping
84. Kald
85. Mønster
86. Svart/hvitt
87. Mat
88. Smerte
89. Iskrem
90. For alltid
91. Virkelighet
92. Urbant liv
93. På landet
94. Håp
95. Forhold
96. Hav
97. Ferie
98. Puslespill
99. Lykkelig
100. Dans

Det er virkelig spennende å se hvilke fotografier hver enkelt presenterer, så rart at et enkelt ord kan få fram så forskjellige assosiasjoner!
Jeg har lyst til å lage min egen lille vri på dette. Hvorfor ikke presentere en bok istedet for et bilde!? Så da gjør jeg det, da. Noen bøker har jeg lest, andre ikke. Det blir spennende å se om jeg får det til, om jeg virkelig klarer å finne frem hundre forskjellige bøker!

Ha en fin søndag!!

ℒℴν ℒℴνℯ fra
Anettetagunijune12TigerRose2009

Advarsel!!!

Det er av egen erfaring forbundet med stor trafikkfare å lytte til denne sangen mens man er ute og kjører


Dette fordi man trår på gasspedalen i takt med musikken, etterhvert vugger man fra side til side og mister dermed 40-60 % av konsentrasjon og oppmerksomhet. Hendene løftes bort fra rattet og strekkes opp, deretter vaier også disse fra side til side. I ekstreme tilfeller av nytelse lukkes også øynene i flere sekunder av gangen. Det må  legges til at høylytt allsang vil ofte være til sjenangse hvis du har passasjerer i bilen!

Du er herved advart ;D

ℒℴν ℒℴνℯ fra

Anette14tr-January14

 • Dato: 05.jun.2010   Kl: 18:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Jeg har fått en award :D

I går morges oppdaget jeg at jeg hadde fått en award av min gode bloggvenn, Gunn Berit


Se så fin den er!!  Hun hadde skrevet så fint om meg at jeg ble helt varm om hjertet selv, jeg ♥
Kjære Gunn Berit, du er en fantastisk bloggvenn og jeg koser meg hver gang jeg er innom bloggen din og titter. Det er jo ikke så langt mellom Trondheim og Brønnøysund, hvem vet, kanskje en dag kan vi treffes!? :)

Nå skal jeg prøve å rive meg løs fra pcn. I dag skal jeg nemlig jobbe, og så blir det bare kos resten av helgen.

ℒℴν ℒℴνℯ fra
Anette9jan4tr

 • Dato: 05.jun.2010   Kl: 08:09   Kategori: Award
 •    Kommentarer: 7

"Bikubesong" av Frode GryttenI dag er det kjærstn som får æren av å anbefale en av sine favorittbøker. Jan Frode er også veldig glad i å lese og en av de absolutte favorittene er "Bikubesong" av Frode Grytten.

Bikubesong

Romanen skildrar eitt år i Murboligen, ein arbeidarbustad i Odda. Her er kjærleik, kidnapping, politikk, løgner, utruskap og Ola Nordmann frå Hardanger. Bikubesong er ein kollektivroman om det mytologiske Odda, varmt og utleverande skildra, men også med eit skarpt innsyn i det norske sosialdemokratiet anno 1999.

Denne boken er en samling historier om de forskjellige beboerne i en boligblokk i Odda. Ingen av dem har kontakt med hverandre, men allikevel har boken en rød tråd som starter i den første historien og som følger alle historiene helt til den siste; nemlig menneskenes søken etter noe bedre. Vi leter hele tiden og stopper ikke opp ved de små tingene, vi setter aldri pris på det vi har, men tror gresset er grønnere alle andre steder. Nettopp dette syns Jan Frode var det som gjorde boken så bra. I tillegg er den skrevet på nynorsk og det er en annen ting Jan Frode liker ved bøker; en ekstra utfordring med andre ord!

God bok og god helg :)

Klem fra
Anette12march12009tagtr


 • Dato: 04.jun.2010   Kl: 11:15   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Somliga går med trasiga skor......


....men inte jag!!! Jeg har nemlig fått alle sandalene mine og er superglad ☺Alle mine pakker og alle mine pakker :)Er de ikke lekre? Nå bare MÅ det bli sol og sommer snart, sånn at jeg kan få brukt dem alle sammen!  MEN først; jeg bare MÅ få litt farge på mine stakkars melkehvite (les:skummetmelk) ben. Og siden jeg har langt fremskreden MakeUp/kremer&selvbrunings-angst har jeg nå fått litt eksperthjelp fra søskenbarnet mitt, Ina ♥. Hun jobber på parfymeri/bokhandel og har sagt seg villig til å gi meg eksponeringsterapi! Sist jeg prøvde meg med selvbruningskrem måtte jeg vaske føttene i grønnsåpe. Ikke vellykket med andre ord :D

Da jeg var innom Inas jobb i går fikk jeg med meg en goodiebag full av prøver på alskens remedier, så nå skal det bli andre boller!!!


Goodiebag i ordets rette forstand ;D

Har jobbet formiddagsvakt i dag og kom hjem til ferdiglaget middag i ovnen (Jan Frode jobber ettermiddagsvakt, så i dag har han vært sjefskokk), nydelig ovnsbakt ørret på en seng med grønnsaker & en dæsj ekstralett rømme + litt nudler. Fantastisk godt. Siden de andre allerede hadde spist fikk jeg lurlest litt i den nye boken min, "Morgen i Jenin" som handler om konflikten mellom Israel og Palestina. Desverre veldig aktuell i disse dager!

Nam nam :)

Nå tror jeg at jeg skal ta meg en cowboy-strekk på sofaen mens jeg hører på NRK Nordlands sending. Søsteren min skal være med der sammen med bandet hun er med i , 3D. Hør sangen deres, Vårsol, her

Da ønsker jeg alle en super ettermiddag!

Klem fra
Anettetag2june19TigerRose2009

 • Dato: 03.jun.2010   Kl: 17:15   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 22

"Vinn LaptopSkin på Irlins blogg"Jeg er med i en superkul konkurranse på Irlins.blogg.no!
På Irlins blogg kan du nemlig vinne både Laptopskin og Kosedress, og hvis du ikke
vil delta i konkurransen finner du mye annet kult på bloggen til den aktive danseren.

Ønsk meg lykke til og besøk konkurransen her:
http://irlins.blogg.no/1275425238_vinn_laptopskins.html

Klem fra
Anettepinupjune5TigerRose2009

 • Dato: 02.jun.2010   Kl: 15:01   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 3

Syns du sommeren er en eneste lang abstinens....

...etter reality-tv? Lengter du etter høst og Robinson, 71 grader nord og Jakten på kjærligheten ( ok,den siste der er ikke blant mine favoritter, men jeg tok den med allikevel;). Syns du innerst inne at det hadde  vært moro med en ny BigBrother runde? Da har jeg svaret på alle dine lengsler; på http://www.realitytvfan.org/ finner du alt ditt realityhjerte begjærer. Utallige sesonger av BigBrother, Masterchef, Britain's got talent, American Idol osv. Riktignok engelskspråklige, men who cares, så lenge vi befinner oss i et uutømmelig realityunivers :D
Min personlige favoritt, Big Brother USA, starter 8 juli og jeg har full nedtelling! Denne utgaven er veldig "snill", men likevel max underholdende. Masse intriger, amerikansk drama, babes, bitches, hunks and geeks. I love it!!

Her er en liten smakebit fra forrige sesong og min all time favoritt, Jeff....sukk ♥  Har du en reality favoritt?

Klem fra
Anette5aprilsw2009tagtr

 • Dato: 02.jun.2010   Kl: 13:11   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Konkurranse :)

dragonfly fairy Pictures, Images and Photos

Sjekk ut denne konkurransen som er litt utenom det vanlige; du kan nemlig vinne en personlig almanakk/kalender fra
 personligalmanacka.seJeg har dilla på alt som har med almanakker og kalendre å gjøre, så her er mitt bidrag til konkurransen! Krysser fingrene og håper at jeg vinner :)
Bli med på konkurransen du også, her finner du den!

Klem fra
Anette20aprilsw2009tagtr

 • Dato: 01.jun.2010   Kl: 08:48   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 4

Utfordring :)

Nå er det en ny utfordringsrunde og jeg har fått min utfordring fra Kine, www.creativbolig.blogg.no .
Jeg skal skrive 6 positive ting om meg selv og legge ut et bilde jeg er fornøyd med. Hm, jammen ikke lett, dette! Men her kommer det:

1. Til å stole på - det du sier til meg kommer hit og ikke lenger
2. En god lytter
3. Snill
4. Omsorgsfull
5. Ærlig
6. Morgenfugl - jeg syns ihvertfall det er en positiv egenskap at jeg er tidlig oppe og får med meg dagen, hi hi ;)

Nå har jeg litt problemer med å få satt inn bilde her, så da hopper jeg over det denne gangen!

Videre vil jeg utfordre disse til å gjøre det samme:

www.tornerosesverden.blogg.no
www.monicoroli.blogg.no
www.altvel.blogg.no
www.mamapeanut.blogg.no
www.georgine.blogg.no
www.bd.blogg.no

Ha en fin dag alle sammen :)

Klem fra
Anette16aprilsw2009tagtr

 • Dato: 01.jun.2010   Kl: 08:39   Kategori: Utfordring
 •    Kommentarer: 2
hits