Boktema fra A-Å

Heisann!

Selv om bloggen min har flyttet er det fortsatt Boktema som gjelder på torsdager! I dag er bokstaven N og jeg har en nydelig bok jeg vil anbefale for deg! Bli med du også :)

Trykk på bildet nedenfor så kommer du til boktemaet!

Klem fra Anette ♥


 • Dato: 23.jun.2011   Kl: 09:02   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Kjære bloggvenner...

Nå sitter jeg her og har nesten litt vondt i magen....men valget er tatt, og jeg har bestemt meg for å flytte bloggen min til Blogspot. I første omgang er det et prøveprosjekt, og jeg kommer ikke til å slette denne bloggen. Her har jeg jo et og et halvt år med opplevelser, tanker, bokanmeldelser, bilder og ikke minst fantastisk koselige kommentarer fra dere!

Jeg har lenge vært i tankeboksen angående dette og hovedgrunnen til at jeg ikke har skiftet før er alle dere fantastiske bloggvennene mine. Jeg håper så inderlig at dere følger meg videre, for jeg er kjempeglad i dere alle sammen ♥ Jeg kommer garantert til å følge dere - dere blir ikke kvitt meg så lett ;)

Grunnen til at jeg nå tar dette steget er at jeg føler det er på tide med nye utfordringer, og som bokblogger tror jeg at jeg kan få dette på Blogspot. Det er også enklere å utforme bloggen sin selv der, og det er supert for en datagrønnskolling som meg :S 

Vi sees :) Stoor klem fra


Klikk på bildet så kommer du til den nye bloggen :)
 • Dato: 20.jun.2011   Kl: 16:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 14

Vinneren av Mini-giveawayen......

.....ble:

SIGRIDFRAENGET

 

 

Med random.org ble du den heldige vinneren av

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Send meg adressen din på mail, eller inboxen her, så sender jeg boken så fort som bare det :)

Klem fra


 • Dato: 19.jun.2011   Kl: 22:45   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 4

Fototriss :)

Skir/gjennomsiktigIngenting er vel så gjennomsiktig som en sommersky....en humlevinge...og en hoppende glad Ingrid ;)
Mini-giveaway :)


Mini-giveaway :)

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem hvor han tror han snart skal ende sine dager. Problemet er bare at helsa nekter å svikte. En dag fyller han ubønnhørlig hundre år. Pomp og prakt, ordfører, lokalavis og bløtkake venter. Men Allan vil ikke være med. Han klatrer ut gjennom vinduet. Boken handler om Allan Karlssons månedslange reise gjennom Sverige. En reise som kompliseres ved at han kommer på kant med både politiet og en motorsykkelbande som han dessverre kom til å stjele en verdifull koffert fra. Men boken er også en reise gjennom det forferdelige 1900-tallet, den uendelig sorgløse Allan Karlssons livsreise. Det viser seg at Allan Karlsson ikke bare har deltatt i, men også forårsaket flere av 1900-tallets store begivenheter. Han har vært innblandet i utviklingen av atombomben, blitt god venn med formann Maos unge hustru og både planlagt og avverget et attentat mot statsminister Winston Churchill.

For en tid tilbake kjøpte jeg denne boken på bakgrunn av mange positive omtaler jeg hadde lest både i blogger og andre steder. Jeg satte igang med lesingen og var fryktelig spent. Begynnelsen virket lovende, men så skjedde det et eller annet. Jeg kommer meg ikke videre... Jeg aner ikke hva det kan være...boken er jo både morsom og full av fart, men vi har liksom ikke kjemien vi to.

At den bare skal ligge der så sørgmodig på nattbordet mitt er jo helt forferdelig, så nå har jeg bestemt meg for å ha en liten giveaway. Skynd deg og skriv en liten hilsen hos meg, for i morgen kveld - søndag 19 juni - trekker jeg en vinner. Du trenger ikke lage noe innlegg om denne giveawayen for å være med, men jeg håper du har lyst til å skrive en bokanmeldelse på din egen blogg hvis du vinner. Etterpå lenker du til meg, så lenker jeg til deg! Win-win, ikke sant ;)

Boken er skrevet på svensk, men det gjør vel ikke noe? Og har du ikke blogg, så bli med allikevel :D

Klem fra


 • Dato: 18.jun.2011   Kl: 19:08   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 14

Friday finds :)

What great books did you hear about/discover this past week? Share with us your FRIDAY FINDS! :D

The SnowmanThe Leopard

The Redbreast: A NovelNemesis

I'd like to share with you some books of the most popular author in Norway, mr Jo Nesbø. His books about the anti-hero, Harry Hole, are incredibly popular. Thousands of norwegian book-enthusiasts has been waiting for his last book, "Gjenferd" (Ghost) for months and now it's finally here!

Gjenferd

I absolutely recommend all the books above, and I guess it wount be long before "Ghost" is published in english!


 • Dato: 17.jun.2011   Kl: 16:45   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:

For tiden har NRK2 en historisk direktesending der de følger Hurtigrutens reise fra Bergen til Kirkenes. I fem og et halvt døgn kan man følge Hurtigrutens ferd langs den vakre kysten vår, og i den anledning viser jeg her et himmelsk bilde av båten der den passerer den lille øya vår  "Holmen" ♥Det er ikke få ganger vi har stått ute og vinket til alle passasjerene om bord, og på sommers tid er det ikke lov til å legge seg før hurtigruta har passert like før midnatt - da på vei nordover :)

Denne helga blir det ikke noen tur ut til Holmen på meg, desverre. Skulle gjerne vært der i det nydelige været, men det er nok jobbhelg, så det får vente. Heldigvis er det bare en uke til jeg går ut i ferie - hurra - og da blir det nok mange turer utover!

God helg, klem fra


Bokpakke ankommet - med en fantastisk overraskelse!!!!!!


Åh, for en opplevelse jeg har hatt i dag! Det startet med hentemelding på mobilen i morges, min etterlengtede bokpakke var ankommet postkontoret, og siden kiosken vår og akkurat postkontoret ligger vegg i vegg var jeg snar å få hentet pakken da jeg kom på jobb.

SafirblåUndead and Unwed

Disse to bøkene var i bokpakken min, og siden jeg har ventet med lengsel og smerte på Safirblå måtte jeg jo bare ta en titt i boken...sånn aller snarest liksom ;)  Og hva skuer mitt øye? På innsiden av bokomslaget  ser jeg dette:Jeg holdt nesten på å besvime!! Tenk at Gyldendal har trykket utdrag fra MIN blogg på omslaget av boken :D Tuuusen takk, nå tror jeg at jeg vet hvordan det føles å vinne i lotto ;) Og å komme på trykk sammen med selveste Bokelskerinnen er jo virkelig en ære!! Nå kommer jeg antagelig til å gå rundt og glise helt til fredag i neste uke når jeg går ut i ferie *knis*

Ha en fantastisk kveld alle sammen!

Euforisk klem fra


 • Dato: 16.jun.2011   Kl: 19:26   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 28

Boktema fra A-Å #M

Hurra for torsdag og boktema :) I dag er bokstaven M, og det er vel ingen bombe hvilken bok som er min favoritt på denne bokstaven ;)  Hva med deg? Skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på denne bokstaven. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor!

Menn som hater kvinner

 Økonomijournalisten Mikael Blomkvist trenger et avbrekk. Han er nettopp dømt til tre måneders fengsel for å ha ærekrenket finansmannen Hans-Erik Wennerström. Han bestemmer seg for å ta en pause fra jobben som redaktør i tidsskriftet Millennium. Omtrent samtidig får han et uvanlig oppdrag: Henrik Vanger, tidligere en av Sveriges fremste industriledere, vil at Blomkvist skal skrive Vanger-slektens historie. Men det viser seg snart at familiekrøniken bare er et dekke for Blomkvists virkelige oppdrag: å finne ut hva som hendte med Henrik Vangers unge slektning Harriet, som har vært sporløst forsvunnet i snart førti år, noe Henrik Vanger aldri har kunnet slutte å gruble over. Blomkvist påtar seg motvillig oppdraget og får hjelp av Lisbeth Salander, en mutt, tatovert kvinne på 24, med piercing og et stort talent for å irritere medarbeidere. Men Salander er også en fremragende researcher og en av landets fremste hackere. Sammen graver Blomkvist og Salander stadig dypere i familien Vangers fortid og finner en historie som er både mørkere og blodigere enn noen av dem kunne ane.

"Menn som hater kvinner" er min absolutte favorittbok på bokstaven M, ringen er sluttet - trilogien er ferdig, og jeg vil ha meeeer :D

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


 


Ukens lesetips - "Vinteräpplen"

Vinteräpplen

I generationer har kvinnorna i Tovas släkt plågats av odugliga och ibland misshandlande män. Fattigdom, våld och sprit tillhör vardagen. På den lilla ön utanför Kaskö i Österbotten är havet ständigt närvarande, som en livgivande kraft men också som ett hinder mot omvärlden. Tova och de två barnen är på flykt i natten. En gång var hon lycklig och förälskad och livet låg framför henne. Men det dröjde inte länge förrän mannen visade en annan sida. Till slut förstod Tova att hon måste ge sig av om hon och barnen skulle överleva.

Hennes egen mamma Mari fick aldrig chansen till ett eget liv. Hon var inte något önskat barn, hon misslyckades i skolan och ansågs enfaldig. Hårt arbete i hushållet, ansåg man, var det enda hon dög till. När hon födde Tova utanför äktenskapet blev hon för all framtid fast i det kärlekslösa och påvra föräldrahemmet. Men hos Tova finns kraften att bryta upp från ett destruktivt liv. Med hjälp av en väninna går färden till Helsingfors. Mot Sverige. Mot framtiden.

Jeg er fryktelig glad i svenske bøker og fant denne boken ved å sniklese svenske bokklubbsider. Magefølelsen min sa meg at denne boken var en liten perle, og jammen hadde jeg rett. Det at denne boken har en selvbiografisk bakgrunn gjør den til en ekstra sterk og hjerteskjærende lesning.

Boken starter med Tovas flukt fra den voldelige ektemannen, og etter hvert får vi også ta del i hennes mammas barndom og oppvekst. I boken får vi flere tilbakeblikk, og jeg er imponert over forfatterens evne til å sy sammen et brokete lappeteppe til en hudløs og samtidig vakker historie. Jeg blir sint og oppgitt, jeg gråter og jeg smiler - alt i løpet av en eneste bok.

La deg ikke skremme av at den er skrevet på svensk - les den allikevel!!!Capris


 • Dato: 15.jun.2011   Kl: 09:10   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

Ordløs Onsdag :)

Skyltar/SkiltWordless Wednesday • Dato: 15.jun.2011   Kl: 08:48   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 9

Mandagstema :)

Hver mandag

STEIN


Turen opp til hullet i fjellet Torghatten er utrolig flott med stein på stein!


Vel fremme kan man nyte det mektige synet av naturens krefter!

I dag har vi en skikkelig slapp morgen, vi nyter den deilige ekstra fridagen. Solen glimter med sitt fravær i dag og regnet øser ned, men det blåser vi i . Ha en deilig søndagsmandag alle sammen :)

Klem fra
Fototriss :)

Åldrande - aldring
Sommeren er endelig her, og vi nyter solen og tanken på en ekstra fridag i morgen. For løvetannen går sommeren fryktelig fort, stakkar! Først står den i full blomst, så omringes vi av snøhvite frøfnugg, til slutt er det bare en liten vissen knopp igjen....

Ha en flott første pinsedag alle sammen! I dag har vi ingen planer, og det er jammen deilig ;)

 


Himmelsk fredag :)

Hver fredag:Slik ser himmelen ut i disse dager , med deilig sol og nesten 30 grader i skyggen, hurraaa :) Det ser ut til at vi får beholde solen til over helgen, og gjett om vi skal kose oss!!! 

Ha en herlig pinsehelg, klem fra

 


Booking Through Thursday

btt button

Own or borrow?

✗ Amar e Criar ✗

As I never read the same book twice, it's actually the same if I own or borrow a book. Nothing can beat the feeling of buying a book, holding it in my hands knowing a whole new world is waiting for me. But borrowing a book, from a friend or the library, makes my conscience feel much better (I spend way too much money on books, and could be even better at going to the library!!)

What about you? Own or borrow?


 • Dato: 09.jun.2011   Kl: 12:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Boktema fra A-Å #L

En deilig sommerdag har vi her i nord, og best av alt; det er tid for boktema :) Bokstaven er L og jeg er ikke i tvil. Hva med deg? Skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på denne bokstaven. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor!

Luftslottet som sprengtes

Kritikerroste Stieg Larssons tredje kriminalroman om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. To personer tas inn for øyeblikkelig hjelp på akuttmottaket på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ene er Lisbeth Salander, som er etterlyst mistenkt for dobbeltmord. Hun har en livstruende skuddskade i hodet og må opereres umiddelbart. Den andre heter Alexander Zalachenko, og det er Salander som har gått løs på ham med øks. Luftslottet som sprengtes starter der Jenta som lekte med ilden slutter. Lisbeth Salander har overlevd å bli levende begravd, men problemene hennes er langt fra over. Zalachenko er tidligere yrkesmorder i den sovjetiske etterretningstjenesten. Han er dessuten Salanders far, og han har prøvd å ta livet av henne. Sterke krefter vil nå uskadeliggjøre henne en gang for alle. Samtidig graver Michael Blomkvist i tidsskriftet Millennium i Salanders skjulte fortid.

Stieg Larsson - ingen over, ingen ved siden!!!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


 


www wednesdays - what are you reading?

To play along, just answer the following three (3) questions?

What are you currently reading?  What did you recently finish reading? What do you think you'll read next?

Geim

I am currently reading this book called "Geim" by the swedish author Anders De La Motte. It's about a man who finds a cellphone on the subway. Suddenly a question pops up ; "Would you like to play a game?". Strangely enough this phone knows almost everything about his life and soon he does about anything to continue playing the game!

Vinteräpplen

I recently finished reading this lovely book called "Vinteräpplen" / "Winterapples". The author is also swedish (I love swedish books) and the story is about Tova and her struggle to get away from her violent husband. If this book ever is published in english you have got to read it, it is wonderful and heartbreaking at the same time!!

Safirblå

The next book I will read is probably "Sapphire Blue" by Kerstin Gier. I love the story about timetraveller Gwendolyn and her love for Gideon. Wonderful!!

 


 • Dato: 08.jun.2011   Kl: 18:45   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Ordløs Onsdag :)

Rock, rost och petroleum - rock, rust og bensin!

Ordløs Onsdag


Tirsdagstema - eventyr :)

Tidligere i år var vi så heldige å bli invitert på et ordentlig eventyr. Ingrids klasse dramatiserte "De tre bukkene bruse" på engelsk og alle foreldrene fikk lov til å komme og se. De var kjempeflinke :)

Her er Ingrid som det mellomste Bukken Bruse som skulle til seters for å gjøre seg fet! I'm going to the hillside to make myself fat...

Nå skal jeg snøre på meg joggeskoene og gå meg en lang tur. Været er ikke så verst med 15 grader og overskyet. Mon tro om solen snart titter frem?

Klem fraTirsdagstema


Musing Mondays - Where is your favourite place to read?

My favourite place to read is actually at work while having my lunchbreak. We take our lunchbreaks in turns, and I get 20 minutes all to my self, escaping into the magical world of books ♥

Right now I'm reading "A discovery of witches" by Deborah Harkness and I love it :)

A discovery of witches

I'm also reading a Swedish book called "Winterapples" (Vinteräpplen) by Josefine Sundstrom, a wonderful book about Tova's escape from her violent husband and the story about her mother and her grandmother. The book is both wonderful and sad, and I'm intentionally NOT bringing it to my lunchbreaks because I way to often burst out in tears while reading :)

Vinteräpplen

Best wishes from Norway :)


 • Dato: 06.jun.2011   Kl: 17:32   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Og vinneren er......


Tiden er kommet til å presentere vinneren av min giveaway! Jeg har på random.org trukket vinneren av denne boken

En morder lyver ikke alene

Og den heldige er...tamtarataaaam.......

Kjersti Sandnes med bloggen MinMatgaleVerden. Ta gjerne en titt innom hennes herlige blogg!

Jeg har planer om flere giveaways iløpet av sommeren, så heng med :)

Klem fra


 • Dato: 05.jun.2011   Kl: 20:47   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 4

Fototriss :)

Ny Fototriss med ny og spennene konkurranse! Denne uken er temaet rødt, hvitt og blått som i Kroatias flagg. Kroatia er nemlig ett av reisemålene til Solresor som deler ut et reisegavekort på 3000 kroner til den som vinner ukens konkurranse :)Rødt for vårens vakre tulipaner
Hvitt for snøen som falt i fjor
Blått for fargen i min nydelige nordlandsbunad

 

Kroatia er nettopp det reisemålet jeg ville dratt til hvis jeg skulle vinne konkurransen. Jeg har vært i Dubrovnik en gang tidligere og skulle gjerne reist dit igjen! Les mer om min drømmereise her!

Ha en deilig søndag, klem fra


Friday Finds :)

What great books did you hear about/discover this past week? Share with us your FRIDAY FINDS!

My finds:

Undead And UnwedUndead And Unemployed

The Orchard: A Memoir

"Undead and unwed" by Mary Janice Davidson
"Undead and unemployed" by Mary Janice Davidson
"The Orchard" by Theresa Weir


 • Dato: 03.jun.2011   Kl: 10:44   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Himmelsk fredag :)

Hver fredag:"Det var en mørk og stormfull aften......"

"Stormy weather"

Ikke mange dagene siden dette bildet ble tatt. Men nå vil jeg ha soooool og sommer!!!

God helg :)Giveaway
Skywatch Friday


NF Macro - lenge siden sist :)"Forglemmegei"


 • Dato: 02.jun.2011   Kl: 17:36   Kategori: Fotoutfordringer
 •    Kommentarer: 3

Bloggvurdering :)

| fashionised.

I går ble bloggen min vurdert av søte Nikshitha, og jeg fikk hele 7 av 10 mulige på vurderingen. Kjempekoselig med så masse skryt. Nikshitha skriver at hun savner flere bilder av meg og kanskje spørsmålsrunder og konkurranser.

Til det kan jeg si at jeg er jo en godt voksen dame og syns det er veldig greitt å være såpass anonym som jeg er. Bøker er min største prioritet og fotoutfordringer er supermoro å være med på, så jeg føler at jeg har funnet min plass i bloggverdenen. Spørsmålsrunder og konkurranser krever god oppfølging og med både jobb og familie blir nok dette litt for tidkrevende for meg :)

Tusen takk for vurderingen, Nikshitha! Besøk gjerne bloggen hennes her og les hennes vurdering av både meg og andre bloggere!

 


 • Dato: 02.jun.2011   Kl: 17:09   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 3

Boktema fra a-å #K

Juni er her og i dag har turen kommet til bokstaven K. Ikke lett å velge i dag altså, det er jo så mange :) Hva med deg? Skriv et innlegg på bloggen din om din favorittbok på denne bokstaven. Link hit til siden min (obs obs, veldig viktig ;), og lån gjerne logoen min ovenfor!

Kongemordet

KONGEMORDET er en selvstendig oppfølger til  Kronprinsessen, hvor slutten ble satt til 11. september 2001. KONGEMORDET starter valgkvelden 20. november samme år - kvelden da sosialdemokratene går på et sviende regjeringsnederlag. Partilederen blir sittende, tross nederlaget. KONGEMORDET er en roman om en nådeløs maktkamp mellom to menn i toppen av dansk politikk. Men den er også en roman om et umake ekteskap mellom en tidligere finansminister og den rappkjeftede arbeiderklassejenta Linda, som ser alt, men som er i ferd med å miste seg selv.

"Kongemordet" av Hanne Vibeke Holst er mitt valg denne uken. En forrykende spennende bok om det politiske miljøet i Danmark. Hvem vinner valget? Og hvordan skal det gå med Linda, finansministerens kone, som i årevis har vært nødt til å skjule sin manns mørke sider....

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:
*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra 

 

 


Ukens Lesetips "Ragnarok"

Ragnarok

En dyp, mørk skog. En forrykende vinterkveld. En bil med et ungt ektepar forviller seg inn på den øde skogsveien - og kjører utfor. Slik begynner marerittet. Romanen er en dramatisk beretning om to unge mennesker som uten å vite det suges tusen år tilbake i tiden - og om kampen for å unnslippe den mektige volven og den fryktede høvdingen på storgården Dalheim. Han klarer å flykte, men hun blir igjen på gården, der høvdingern og volven forbereder midtvintersblotet. En thriller der norrøn magi og naturens mystiske krefter danner bakgrunn for et ungt pars kamp for å overleve

Tom Egelands debutbok er en forrykende thriller som tar oss med på en tidsreise både til det glade 1986 og den mer dystre vikingetiden. På bokens vaskeseddel står det at det er en grøsser på linje med Stephen Kings bøker, akkurat det er jeg ikke helt sikker på i og med at pysete meg leste hele boken, men sant nok er den ganske guffen til tider.

Jeg er utrolig fascinert av bøker som omhandler det å reise i tid og denne er en av de bedre!

God bok :)


Capris

 

 


 • Dato: 01.jun.2011   Kl: 15:08   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

Ordløs Onsdag - Landskap


hits