Endelig ferie :D

Summer Blinkies Pictures, Images and Photos

Jippi, endelig sommerferie og det er fryktelig deilig!! Kofferten er pakket, huset er shina og nå gleder jeg meg bare til i morgen. Må opp klokka fem (!) for å ta første flyet, og jeg er litt spent på om jeg i det hele tatt får sove! Ikke for ingenting at vi kaller det for FAKIR-flyet. Man ligger jo på nåler hele natta, he he ;)  Så blir det 3 deilige dager i Trondheim, med bryllupsfest og alt som hører til!!  PC-frie dager blir det også, så da sees vi over helga!  Men ta en titt innom konkurransen/givaway'en min. Flotte premier å vinne!! Trykk på bildet så får du se!!!

Takk for alle minnene


Klem fra


 • Dato: 29.jul.2010   Kl: 21:29   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 3

Bare to dager igjen......


Wednesday Glitter Graphics


........til ferie, hipp hurra :D    

Først går turen til Trondheim og bryllupsfeiring. Søskenbarnet mitt, Jeanette, får sin Atle og vi gleder oss så fryktelig til å være sammen med dem og resten av familien!! Etterpå får vi en uke hjemme og så går turen til Lycksele. Der har vi vært flere ganger og syns det er helt supert. Har hørt rykter om at været har vært knall i Sverige i år, så vi får håpe at vi får en liten smakebit :)

I dag skinner solen igjen, og jeg har planer om litt rydding, ordning og kanskje litt pakking. Tur til frisøren blir det også, det skal bli godt.

Her kommer et par boktips til deilige sommerdager:

På andre siden av havet
Aboriginene har levd i åndelig harmoni med jorda i Australia i seksti tusen år. Så ankommer skip fulle av gjenferdsmennesker, og aboriginernes eksistens trues av denne skremmende hvite invasjonen fra syttenhundretallets England.Da Jonathon Cadwallader forlater Cornwall på skipet Endeavor har han ingen anelse om hvordan reisen skal forandre livet hans og livet til kjæresten Susan, som han må forlate.Susan sørger over alt havet har fratatt henne, men skjebnen fører henne fra Cornwall, og bringer henne og Jonathan sammen igjen, denne gangen i en brutal og uforsonlig straffekoloni i New South Wales.I denne romantisk historiske romanen veves livene til Cadwallader-familien og Penhalligan-familien sammen i et nylig oppdaget Australia hvor de åndelige båndene aboriginene har til landet sitt brutalt kuttes av den hvite invasjonen

Elskede Poona
Karin Fossum har vunnet den prestisjetunge LA Times Book Award for romanen Elskede Poona.En drivende spennende ny Konrad Sejer-krim! I den lille bygda Elvestad blir Konrad Sejer og hans assistent Skarre konfrontert med liket av en kvinne som er helt usedvanlig ille tilredt. Dagen før har Gunder Joman ventet på sin nye indiske kone.«Sejer trodde han var forberedt. Han satte sjøbein og stirret på kvinnen i gresset. Synet forvirret ham. Han så en flette kveile seg som en sort orm i det gule gresset. Restene av et ansikt, knust inn til beinet. Ingen ting var lenger på plass. Munnen var et gapende, rødsvart hull. Nesen var slått flat mot kinnet, og han kunne ikke finne øynene i alt det røde kjøttet. Han måtte flytte blikket og så en knyttet hånd. En gullsandal. Og blod i mengder.

Rachels ferie
27 år gamle Rachel lever glade dager i New York, der hun vier seg fullt og helt til nattelivet.
Drinker og dop er en del av hverdagen, like mye som venner og vinbarer. Men en kveld tipper det over for henne, og hun tar en overdose sovetabletter.
Familien hjemme i Irland kommer til unnsetning, og snart er hun på vei til et behandlingshjem langt ute på den irske landsbygda. Rachel skjønner ingenting. Hun har da ingen problemer?
På den annen side kunne hun kanskje ha godt av et lite avbrekk. Særlig på et sted som blir betegnet som et populært kjendis-spa, der man får oppvartning, trim og massasje - det rene luksusliv! Men Rachels ferie blir alt annet enn forventet ...

En shopoholiker med baby
Becky Bloomwood er i paradis! Ny jobb, ny leilighet og en baby på gang. Men kreditten er stadig oppbrukt og dét nå som hun shopper for to ? Rebecca Bloomwood synes tilværelsen er en dans på roser. Hun jobber i Londons hippeste klesbutikk The Look, hun går på husjakt med mannen Luke, og hun skal ha barn! Becky kunne ikke vært lykkeligere - spesielt ikke siden hun fant ut at shopping er et eksepsjonelt godt middel mot morgenkvalme. Alt skal være 100 prosent perfekt når den nye babyen kommer: Barnerommet skal være spesialdesignet, de må kjøpe den nyeste, kuleste barnevognen og hun bare MÅ bruke Londons hotteste gynekolog. Når kjendisgynekologen viser seg å være Lukes intellektuelle eks-kjæreste, begynner Beckys rosenrøde verden å smuldre opp. Plutselig er de tre i ekteskapet, i hvert fall er det det Becky tror ?Sophie Kinsella er forfatter og journalist. Hun har skrevet fem bøker om shopoholikeren Rebecca Bloomwood -- og også utgitt flere bøker under navnet Madeleine Wickham. Bøkene hennes selges verden over og er stadig å finne på bestselgerlistene. Dette er hennes siste internasjonale bestselger og den femte boken på norsk om Rebecca Bloomwood.

Ønsker alle en deilig dag, og glem ikke konkurransen min som trekkes 15 august! Bli med her.

Klem fra
 • Dato: 28.jul.2010   Kl: 09:18   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

En dag i syden :)

Ååå, for en dag vi hadde på søndag!! Sol og strålende himmel, og nordavinden var heldigvis på ferie!! Jan Frode og jeg dro ut på Havnholmen vi også og hadde en fantastisk dag! 14 stykker med stort og smått, vi koste oss i varmen, grillet og spiste kaker. Her er noen bilder :


Ingrid lager salat

Alle holmer med respekt for seg selv har en golfbane ;)

Nydelig grillmat-middag

Kristian og Robert tar seg en dukkert

Kristian :)

Blomster og bier

Vi må jo danse når det er sommer! Susanne og Iver

Så fikk vi jammen besøk av Kaptein Iver-sabeltann!!

Deilig kakebord! Jeg spiste forøvrig så mye kake at jeg sovnet på sofaen......oops :S

Gleder meg til neste tur til Holmen vår :)

Klem fra


 • Dato: 27.jul.2010   Kl: 17:52   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Mine favorittbøker fra a-å #BBoktyven

Min absolutte favorittbok over alle favorittbøker for tiden begynner på B og er den fantastiske "Boktyven" av Markus Zusak. Jeg var på en bokhandel i Lillestrøm, og hadde aldri hørt om den før, da den plutselig lå foran meg på et bord. Noe sa meg at jeg burde kjøpe den, jeg så gjorde og har ikke angret et sekund!

Les min bokanmeldelse her.

Klem fra


 • Dato: 27.jul.2010   Kl: 17:08   Kategori: Fra a til å
 •    Kommentarer: 4

Helaften!!

I går var vi plutselig uten barn, Kristian og Ingrid var ute på Havnholmen vår, og både Jan Frode og jeg hadde fri samtidig!!!  Vi var så heldige å bli bedt på middag av våre gode venner, Trine og Ken Robin, som er hjemme i Brønnøysund på ferie akkurat nå, så klokken halv fem gikk vi spente over brua. Godt med en lang tur i det gode været :)Margareth og Maiken kom også på besøk og gjett om vi koste oss! Ikke noe tull, tre retters middag ble det!!Forrett: asparges med serranoskinke og mangoHovedrett: selvfisket ørret med nydelig tilbehørDessert: konfektkake og sprudlevann med jordbær

Vi skravlet og lo og løste både små og store verdensproblemer, mens nattmaten var potetgull, dip og sjokolade. Hurtigruten gikk forbi både sørgående litt over fem og nordgående i ett-tiden om natten. Leiligheten ligger fantastisk fint til, og vi kunne nærmest håndhilse på passasjerene ombord. Ergrer meg litt at jeg ikke fikk tatt bilde da hurtigruta seilte forbi.  I totiden ruslet vi hjem, mette og glade.  Nå krysser vi bare fingrene for at Trine, Ken Robin, Victoria og Adrian snart vender nesen hjemover og flytter opp hit :D

Klem fra


 • Dato: 25.jul.2010   Kl: 21:08   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

God Morgen!!

Saturday Pictures, Images and Photos

Endelig har solen kommet, men den kommer jo så innmari tidlig om morgenen!! Å våkne halv sju på en FRILØRDAG er fryktelig kjedelig........ men hvis jeg tenker meg om har det sikkert sine fordeler også!!?? Frilørdagen min blir jo ekstra lang, og kanskje jeg til og med får tatt både kleshaugen OG blogget OG lest ferdig boken min før de andre i det hele tatt har våknet!!?? Eller kanskje jeg bare sover litt på sofaen, fordi jeg egentlig er trøtt som en strømpe........

I går var jeg forresten hos Ina og fikk prøvesminket meg før bryllupet vi skal i om en uke (hurra, bare en uke igjen). Jeg er skikkelig minimalist når det gjelder sminke (fryktelig redd for å prøve nye ting), men Ina er en kunstner med farger&foundation og fikk boltre seg fritt i går. Så får vi se om motet holder til den store dagen ;)


Øynene er sminket på to forskjellige måter på etter-bildet,  jeg tror jeg går for venstre-øyets look!

Sjekk forresten ut min konkurranse/giveaway her

God helg fra

 • Dato: 24.jul.2010   Kl: 08:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Bokpakke ankommet :DNå har det skjedd igjen!! For n'te gang har jeg bestemt meg for at NÅ BLIR DET IKKE KJØPT FLERE BØKER, men en mystisk kraft tar av og til over mitt ellers så fornuftige sinn, og vips er nye bøker på vei i posten.....uff så dumt..... ;)

I dag har jeg hentet (jepp, hentet pakke på Spar)

The Girl Who Chased the MoonPLACE CALLED HERE

og jeg gleder meg så utrolig til å sette tennene i disse to godbitene :)   Men NÅ er det nok på en stund. Nå har jeg så masse bøker på vent i bokhylla, at jeg nesten blir stressa!!!

Ellers øser regnet ned som alltid og jeg er pittelittegranne drittlei av akkurat det. Det er allikevel et lite håp om solgløtt i helgen og det hadde passet utmerket, for jeg har nemlig fri, hurra!!!  Ingen planer foreløpig, men to gode venninner er hjemme akkurat nå, så jeg håper vi finner på noe skøy. Kristian og Ingrid skal på en liten miniferie til Havnholmen, så dit går nok ferden på søndag.

Jeg svever rundt på en liten bloggsky for tiden, gleder meg over positive tilbakemeldinger og spennende planer. Min fantastiske bloggvenn Juppjupp skrev noen nydelige ord om meg og bloggen min i går, som jeg gjemmer i hjertet mitt :) Ta en titt innom den herlige bloggen hennes her 

Og glem ikke konkurransen min :)

Klem fra


 • Dato: 22.jul.2010   Kl: 15:14   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

"Ukens Leserbilde" hos Photastic

Hurra!! Bildet mitt har blitt plukket ut som ukens leserbilde hos Photastic. En utrolig flott fotoblogg med masse tips og inspirasjon til dem som liker å ta bilder! Jeg er kjempestolt ;)Klem fra


 • Dato: 22.jul.2010   Kl: 14:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 3

"Barnepiken" av Kathryn Stockett


Barnepiken

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

Slik starter boken:
 August 1962
Mae Mobley ble født en tidlig søndag morgen i august 1960. Kjerkeunger, bruker vi å kalle dem. Å passe hvite smårollinger, det er det jeg gjør, i tillegg til all matlagingen og vaskingen. Jeg har oppdratt søtten unger i mine dager. Jeg vet hvordan jeg skal få ungene til å sove, slutte å gråte og gå på do før mødrene deres i det hele tatt har stått opp.
 Men jeg har aldri vært borti en unge som skriker sånn som Mae Mobley Leefolt. 
                                   
                                                                                                    *

Dette er den beste boken jeg har lest siden Boktyven. Skeeter, Aibileen og Minny forteller vekselvis hvordan de opplever det som skjer mens de sammen skriver boken. Vi får hendelser belyst fra flere sider, og det er utrolig bra skrevet. Faktisk så bra at jeg nesten føler det som om jeg ser en film istedet for å lese. Jeg tror ikke jeg noen gang har opplevd en så levende bok som denne. Hvis jeg må trekke frem noe negativt må det være at slutten kanskje er litt brå, jeg vil gjerne vite enda mer om det som skjer med de tre kvinnene etter at boken er ferdigskrevet.

MÅ leses, løp&kjøp!!!!!  Eller kanskje lån den på biblioteket :)

Klem fra • Dato: 21.jul.2010   Kl: 19:31   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Konkurranse/giveaway!!!

Da er det klart for min aller første konkurranse/giveaway her på bloggen min :) Det du kan vinne er en liten sommerpakke bestående av Cecelia Aherns nydelige bok, "Takk for alle minnene", 6 søte sandkakeformer og en liten overraskelses goodiebag (i ordets rette forstand ;)

Takk for alle minnene

Goodiebagen har jeg ikke bilde av, for den skal være en skikkelig overraskelse ;)

Har du lyst til å vinne denne sommerpakken? Da må du gjøre følgende; lag en link til denne konkurransen på bloggen din. Skriv en kommentar her hos meg med link til siden din. Hvis du ikke har en blogg, men allikevel har lyst til å være med, så skriv en hyggelig kommentar og legg ved mailadresse!

Konkurransen avsluttes søndag 15 august. Da har Ingrid 8 års dag, og skal få æren av å trekke vinneren!!

Klem fra


 • Dato: 20.jul.2010   Kl: 11:13   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 37

Mandagskveld...allerede!!??

Magic Monday Pictures, Images and Photos

Våknet til regn i bøtter og spann - selvfølgelig. Formiddagsjobb og det gikk fort, og nå er jammen ettermiddagen snart slutt også! Men jeg har fått ryddet i den meterhøye kleshaugen, og nå står snart kurven med sokker for tur...hvis jeg ikke bare MÅ lese litt i boken jeg holder på med. Nå er jeg straks ferdig med "Barnepiken" og for en bok! Utrolig bra!!!

Ellers er det en del spennende ting som skjer på bokfronten! Jeg får antagelig være med på Cappelens Bokbloggturne i august, og i morgen blir det konkurranse/giveaway, så følg med :)

Avslutter med et par bilder fra i går, da vi var på Nevernesdagene (en vakker liten plass ca 45 minutter utenfor Brønnøysund). Selv om været ikke var det beste koste folk seg med rømmegrøt & grillmat, ridning og roing for barna og nydelig musikk fra Ingrid Olava og The Funky Family :)

Klem fra • Dato: 19.jul.2010   Kl: 21:48   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Tagged!!!

Jeg har blitt tagget av Bokormen Stine, noe som innebærer at jeg skal svare på spørsmålene fra henne og så sende tag'en videre til tre andre!

Hvilken bok leser du akkurat nå?
Jeg leser "Barnepiken" av Kathryn Stockett, en fantastisk bok som jeg nesten ikke klarer å legge fra meg!!

Hvor liker du best å lese?
Jeg har egentlig ikke noe favorittsted, jeg leser over alt, når som helst!! Men det er jo godt å krype opp i sofaen med et pledd og en kopp te og en god bok :)

Hvilken bok skulle du ønske kunne bli filmatisert?
Hmmm, jeg tar meg ofte i å tenke "for en film dette kunne blitt", når jeg leser en bok. Jeg tror alle Cecelia Aherns bøker kunne blitt nydelige filmer!

Hva er favorittboken din?
For tiden er det "Boktyven" av Markus Zusak. Den har satt seg både i hjertet og i hjernebarken :)

Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene? Hvilke?
Jeg har alltid en masse bøker på vent, og nå ser jeg fram til å lese
"Mofongo" av Cecilia Samartin (jeg har nemlig fått lånt et leseeksemplar av boken som kommer ut i september :)
"Små Kriger" av Sadie Jones
"Bree Tanners korte nye liv" av Stephenie Meyer

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?
Jeg er ikke egentlig så opptatt av forsiden på bøkene, men jeg har alltid syntes at forsidene på de engelske utgavene av en bok er så mye finere enn de norske utgavene. Mye mere farger, glam og glinsende bokstaver! Det liker jeg :)

Istedet for å sende utfordringen videre til tre stykker oppfordrer jeg alle som har lyst til å svare på disse spørsmålene!!

Søndagsklem fra

 • Dato: 18.jul.2010   Kl: 10:56   Kategori: Utfordring
 •    Kommentarer: 6

Fiskelykke :)

Kristian og pappa var på fisketur. Resultatet ble en deilig fredagslunsj :)

Klem fra • Dato: 18.jul.2010   Kl: 09:48   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Sommer, sol og Rootsfestival :DDe siste dagene har vært helt fantastiske her i lille Brønnøysund. Sola skinner, været er varmt og den årvisse Rootsfestivalen har rocka hele byen. Fra onsdag til søndag svaier byen i takt med musikken som dundrer fra teltet om ettermiddagen og fra Tørrfiskbrygga på kvelden og natta. Liten og stor, gammel som ung nyter sol og musikk og smiler fra øre til øre (og de som klager på musikken bryr vi oss ikke om).  Kjente og ukjente band imponerer stort og i kveld avslutter CC Cowboys hele kalaset på "brygga".  Skulle gjerne vært der, men med et fullt program ellers i juli ble det Olsenbanden Junior og masse godis sammen med barna istedet  ♥


Men det ble en tur i teltet for å høre på Lillesøster SusieQ sammen med gruppa 3D. Stappfullt med folk og stor stemning. Det MÅTTE det jo bare bli med så nydelig musikk.


Fantastiske 3D. Lene, Ida og Susanne!


Kristian; kul type på festival


Tante sin Iversnupp, må jo høre på mamman sin som synger :)


Ingrid syns det er supergodt med festivalmat!!!

"Ta et bilde av me' åg da, sånn at det vises at e' åg va der!!"

Har du ikke hørt 3D's nydelige sang, "Vårsol", enda kan du høre den her

Nå er det bare å vente med lengsel og smerte på neste års festival :D

Klem fra

 • Dato: 17.jul.2010   Kl: 23:22   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Bokprosjekt # 5 MorgenHer har jeg plukket ut boken "Morgen i Jenin" som jeg nettopp har lest. En sterk bok med mange inntrykk som omhandler et viktig tema!

Morgen i Jenin

Du kan lese min bokanmeldse av denne boken her!

Klem fra
 • Dato: 15.jul.2010   Kl: 20:06   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Tips til leseglade....

....og kanskje andre også!?

Har du en liten tegning du har fått, en koselig lapp fra kjæresten eller et bilde som betyr noe spesielt? Noe du har tenkt at dette må jeg ta vare på og så legges det i en skuff sammen med alle de andre tingene!?   Da har jeg et lurt tips til deg!!!

Ta det med til en plass der du kan få det laminert, en bokhandel for eksempel eller kanskje en bank, og du har et perfekt bokmerke!

Jeg gjorde dette med en julepakke-lapp som jeg fikk på gaven til en som står meg nær, sist jul. Nå ser jeg lappen hver dag, og den gjør meg så glad :DKlem fra
 • Dato: 14.jul.2010   Kl: 11:23   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

20-års klassetreff :)

sun Pictures, Images and Photos

I helga feiret vi 20-års klassetreff, altså 20 år siden vi sluttet i niende klasse. A og B-klassen hadde slått seg sammen og for en fantastisk helg vi fikk!!!  Vi våknet til øsende regn, men på kvelden, da det var tid for å treffes til grilling, skinte solen :)


En herlig gjeng griller i Svarthopen

3 gode venner

Remy og Gisle imponerer stort med sine ferdigheter på sykkel!!

Jeg og min hjertevenn og forlover, Trine, på vei til Brønnøysunds uteplass nr 1, Kred, sammen med
resten av gjengen :)

Slik var utsikten fra brua da jeg gikk hjem på natta :)

Lørdagen kom med litt gråvær, men det gjorde ingenting for vi hadde fullt program. Først møttes vi på skolen og var inne på både førsteklasserommet og syvendeklasserommet! Kjempemorsomt.

Deretter samlet vi oss på ærverdige Kinolokalet til fest og moro.Nydelig pyntet og fantastisk god mat!  Etterpå var det 80talls quiz med stor innsats fra alle!

Gjett hvem som var med på vinnerlaget ;)  Fantastiske premier ; dykkerbriller, vindusspylerveske, fluesmekke og sjokolade :D
Festen fortsatte ut i de små timer, vi storkoste oss alle sammen!!!!


Det er ikke til å tro at helgen gikk så utrolig fort!! Tusen takk til dere alle som var med på å gjøre denne helgen til noe av det beste jeg har vært med på! Jeg håper inderlig at det ikke blir 20 år til neste gang!!!

Klem fra
 • Dato: 13.jul.2010   Kl: 19:43   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

"Thanks for the memories" av Cecelia Ahern

Thanks for the memoriesTakk for alle minnene

En ny bok av min yndlingsforfatter er akkurat ferdiglest, og jeg er meget fornøyd :)

Er det mulig å kjenne noen man aldri har møtt? Etter en tragisk ulykke husker Joyce Conway ting hun aldri har opplevd. Hun kjenner til små brosteinsgater i Paris, en by hun aldri har besøkt, og vet plutselig en masse om kunst, som aldri har interessert henne før. Og hver natt drømmer hun om en ukjent liten jente med lyst hår. Justin Hitchcock er skilt, ensom og rastløs. Han kommer til Dublin som gjesteforeleser i kunsthistorie og blir motvillig overtalt til å gi blod. Det blir det første som kommer rett fra hjertet hans på lenge. Uten at de vet det, er livene deres flettet i hverandre - selv om de ikke engang har møttes.

Denne boken er nydelig og morsom og med et lite dryss av magi, slik alle Cecelia Aherns bøker har. Jeg leste boken på engelsk, men den er også oversatt til norsk og begge fåes kjøpt i pocket utgave. I denne boken falt jeg pladask for hovedpersonens far, en herlig skrue som egentlig skulle hatt sin egen bok!

Anbefales!!!!

Klem fra

 • Dato: 12.jul.2010   Kl: 11:01   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

Utfordring!

Jeg har fått to utfordringer fra nydelige MissMette, den ene er å finne 6 positive ting om meg selv og den andre er å fortelle litt om dagen min + legge ut et bilde av meg selv som jeg er fornøyd med. Jeg velger å gå for utfordring nummer to :)

Morgenens nedtur: våkna halv sju (etter å ha lagt meg halv tre), finner ikke knappen på min innebygde vekkerklokke
Utenfor mitt vindu: er det både sol og skyer
På fjernsyn i går: jeg så ikke på tv i går..
Jeg har på meg: Gråstripet hettegenser og lys grå leggbukse
I dag skal jeg: slappe av litt, til byen en tur og så på klassetreff :)
Men jeg ville heller: ..hmm, er helt fornøyd med dagens gjøremål!
I vinduskarmen står: to grønnplanter og to lilla lysestaker
I helgen skal jeg: på 20 års klassetreff, jeg gleder meg :)
Morgendagens kos:  bare slappe av etter helgens festligheter, kanskje gå en lang tur!?Videre er oppgaven utfordre 6 andre bloggere til å gjøre det samme!

Kristian, Hege, Georgine , Kine, Marion og Iris; dere er herved utfordret :)


Ønsker alle en deilig helg!!!

Klem fra

Brønnøysund i natt kl 0200


 • Dato: 10.jul.2010   Kl: 10:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

för lite finare barn...

God morgen! Her er det dag nummer to med strålende sol og det føles helt herlig!!!  I går var vi hos søsteren min, Susanne (eller SusieQ om du vil ;), Martin og Iversnuppen og grillet. Vi satt i flere timer og spiste, pratet og lo (Martin kan virkelig fortelle historier!!). Ingrid og Iver var høyt og lavt og sjarmerte til seg en is ekstra. Kristian var på hyttetur med bestekompisen og Jan Frode på jobb, så i går var det jentene som var på vift.Tante sin Iversnupp

På bokhylla oppdaget jeg plutselig en bok der det sto "Pekboken för lite finare barn", og jeg måtte jo selvfølgelig ta en titt.Jeg fikk meg en god latter, for her er en liten smakebit av hva den inneholdt:

Bestefar og bestemor har vært på ferie og bare måtte kjøpe denne til Iver! Utrolig bra :D

Er fristet til å ønske alle en god helg allerede nå. Det blir en travel og morsom helg, 20 års klassejubileum skal feires, og jeg er ikke sikker på hvor ofte jeg får vært innom bloggen (kjenner jeg meg selv rett, klarer jeg ikke å holde meg unna;).   Ønsker i allefall alle en deilig dag!

Klem fra


 • Dato: 08.jul.2010   Kl: 08:28   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Mine favorittbøker fra a til å # AMin favorittbok på bokstaven A er "Anne fra Bjørkely" av L.M Montgomery. Jeg har vært glad i å lese fra jeg var liten, og på ungdomsskolen var bøkene om Anne fra Bjørkely mine absolutte favorittbøker. Jeg lånte dem først på biblioteket, siden kjøpte jeg to bøker der alle bøkene om Anne og hennes opplevelser var samlet.
Anne fra Bjørkely

Foreldreløse 11-årige Anne blir ved en feiltakelse sendt fra barnehjemmet til søsknene Marilla og Matthew Cuthbert på gården Bjørkely i den oppdiktede småbyen Avonlea i den canadiske provinsen Prince Edward Island i Canada. Cuthbert-familien hadde bedt om en gutt som kunne hjelpe til med arbeidet på gården. Anne opplever mange eventyr på gården og boken følger henne fram til hun er 16 år.

Romanserien følger Anne gjennom oppveksten, utdanning til lærer, ekteskap og samliv. Det ble i alt skrevet 8 bøker om Anne fra Bjørkely.

På ungdomsskolen var jeg som jenter flest, med rosenrøde dagdrømmer, og i bøkene om Anne kunne jeg drømme meg tilbake til en tid som for meg var utrolig romantisk. Bøkene om Anne fra Bjørkely kom nemlig første gang ut i 1908.

Er det flere som likte bøkene om Anne, eller så du kanskje bare tv-serien?

Klem fra


 • Dato: 06.jul.2010   Kl: 09:54   Kategori: Fra a til å
 •    Kommentarer: 8

Mine favorittbøker fra a til å


 
I forrige uke var jeg innom en blogg der vedkommede hadde listet opp alle favorittbøkene sine fra A-Å. Det syns jeg var en kjempegod ide, spennende å lese hva andre liker.  Desverre glemte jeg å merke meg hvilken blogg det var, men hvis jeg finner tilbake til den skal jeg selvfølgelig legge inn en link her.

Nå har jeg bestemt meg for å lage min egen A til Å-liste. Jeg regner med at jeg legger det opp slik som Bokprosjektet med et innlegg for hver bok. Jeg gleder meg!

Straks suser jeg avgårde for å hente en album hos min kjære skolefrøken. Hun var utrolig flink til å samle bilder fra ting vi gjorde fra første til syvende klasse. Til helgen skal vi feire 20-års jubileum fra 9 klasse og da er det på sin plass å kikke i albumen og minnes :)  Jeg fant en egen album med bilder fra leirskoleturen vår i 6 klasse i 1987. Sjekk hu tøffa her da :


Her lærer jeg meg å yste brunost!


I full gang med separatoren :)

Vi sees:) 

Klem fra


 • Dato: 05.jul.2010   Kl: 18:01   Kategori: Fra a til å
 •    Kommentarer: 9

Koselig helg :)

Vi var så heldige å bli bedt i bryllupet til Jan Frodes søskenbarn Stig-Arne og hans Maria. I går var den store dagen og selv om jeg måtte på jobb på formiddagen fikk jeg fri for å gå i kirken!Nydelig vielse og et nydelig brudepar!

Da jeg kom hjem fra jobb sa Jan Frode at jeg måtte kikke på det som sto på kjøkkenbordet; en liten pakke. Jeg tenkte det var noe vi skulle ha med til bryllupet, men der tok jeg feil!!

Der var smykket som jeg sto og så på forleden dag, men som jeg fornuftig hang tilbake fordi jeg har brukt alt for mye penger på slikt i det siste. "Du må jo ha en bryllupsgave du også", sa Jan Frode. Snilleste kjærstn min :)Bryllupsfesten var fantastisk fin med nydelige kaker, flotte taler, trivelige folk og stor stemning! Tusen takk for at vi fikk dele dagen med dere, Maria og Stig-Arne!!!

I dag har vi bare slappet av, ryddet litt i huset, spist taco og sett filmen, "Crazy Heart" med Jeff Bridges. Utrolig bra film, så den anbefales. Kristian og Ingrid har vært på tur sammen med bestefar og bestemor i helgen og kom nettopp hjem. De har hatt det helt supert og er kjempefornøyde!!


Ønsker alle en fin søndagskveld!

Klem fra


 • Dato: 04.jul.2010   Kl: 19:14   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Bloggingens bivirkninger #1Søndagsklem fra


 • Dato: 04.jul.2010   Kl: 12:06   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

God morgen!
Her sitter jeg en tidlig lørdags morgen, skal snart på jobb, men måtte titte innom allikevel!

I går hadde vi en nydelig dag (med den obligatoriske iskalde nordavinden, men pytt pytt)! Jeg tok på meg mine nye skoog tok turen til Smak & Behag sammen med min kjære.  Der ble det salat på megog Bacalao på kjærstenNydelig godt!!!!

I dag blir det full fart, med jobb på dagen og bryllup på kvelden, og vi gleder oss veldig! Nå skal jeg lurlese litt i verdens nydeligste bok

Thanks for the memories

før pliktene kaller!

Ha en fin lørdag!!!!

Klem fra
 • Dato: 03.jul.2010   Kl: 08:45   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

Kristians fantastiske grønnsakssuppe :)

I går var Kristian sjefskokk hjemme og serverte følgende nydelige rett til middag:*Vask og skrell grønnsakene
*Del grønnsakene i pene små biter
*Kok opp vann med salt
*Ha i grønnsakene og kok dem ica 8 minutter
*Skjær kyllingfileten i strimler og ha dem i når grønnsakene nesten er kokt
*Smak til med buljong eg evt. litt salt og pepper
*Strø over litt hakket persille over suppen ved servering

Nydelig godt og fort gjort å lage på deilige sommerdager!!

Klem fra • Dato: 01.jul.2010   Kl: 20:52   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 6

Morgenstund

MySpace Graphics

Nå sitter jeg her og funderer litt før jeg skal dra på jobb. Våknet til tåke, æsj altså, men håper at sola klarer å skinne gjennom iløpet av dagen!  Tenk at det allerede er 1 juli og akkurat et år siden Ingrid falt på trampolina og brakk armen. Huffameg, det var ikke noe morsomt, men det gikk heldigvis bra!Vi venter på doktoren, og det gjør fryktelig vondt...Så ble det tur til Sandnessjøen for å få gips. Heldigvis er Ingrid venstrehendt!Ferie i København med gips er ikke noe problem, Ingrid er høyt og lavt :)

Jeg regner med at denne mnd blir å fyke avgårde i en fei! I dag kommer en god venninne, Margareth, hit og vi skal legge siste finpussen på forberedelsene til klassetreffet vi arrangerer 10 juli. I tillegg skal vi i 2 bryllup, så det er mye å glede seg til :) I august blir det endelig ferie med Sverigetur, åh jeg elsker Sverige!! Billige bøker og deilige søtsaker, kan det bli bedre? ;)

Ellers leser jeg nå en nydelig bok av en av mine favorittforfattere, Cecelia Ahern. Jeg regner med at det ikke blir lenge til det kommer en bokanmeldelse av denne boken, jeg klarer nesten ikke å legge den fra meg:)  Jeg spekulerer litt på en konkurranse/giveaway også, så følg med følg med :)

Ha en fin dag, da :)

Klem fra


 • Dato: 01.jul.2010   Kl: 08:18   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10
hits