"Gifttreet" av Barbara Kingsolver

Gifttreet

Mor Orleanna og døtrene Ruth May, Rachel, Leah og Adah rykkes opp fra sine trygge liv når familiens overhode, baptistpresten Nathan Price, tar dem med til Afrika. Han har bestemt seg for at det er hans oppgave å få Guds lys til å skinne over en liten landsby dypt inne i jungelen.Livet blir alt annet enn lyst i et land som rives i filler politisk, og der de daglig må kjempe mot sult, nød, sykdom og ville dyr. Til slutt klarer ikke Orleanna og døtrene hennes mer, og uten noen eiendeler starter de den lange veien tilbake - til fots.Det er de fem kvinnene som hver på sin måte forteller historiene om sitt livs kamp. Dette er en inspirerende saga om å overleve, og om å gjøre det beste ut av livet.

Denne boken var jeg så heldig å få tilsendt fra Juritzen Forlag og den har virkelig gitt meg en god leseopplevelse!

De fire forteller på hvert sitt vis om sine opplevelser som predikantkone -og barn. Orleanna ser tilbake på reisen med bitterhet og vemod, Ruth May  på fem år forteller underveis på sin egen måte om alle opplevelsene hun har i Kongos jungel. Storesøster Rachel på 17 ser ikke lenger enn nesen rekker og hennes historie er preget av ungdommens selvopptatthet. Leah på 16 ønsker ikke annet enn at faren skal se henne og inkludere henne, og hennes tvillingsøster Adah forteller på sin helt spesielle måte, siden livet hennes er preget av en fødselsskade. En sterk fortelling om kulturkollisjoner, håp, kjærlighet og skremmende fanatisme.

Denne bør du absolutt lese!!!!

Klem fra • Dato: 30.sep.2010   Kl: 12:16   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

Det er kaldt.....

....å være ku...


.....men å så deilig å kjøre barna på skolen, hive i seg en brødskive med leverpostei, hoppe i turklærne og ta med seg kameraet ut i den solfylte høstmorgenen....

....treffe en bekjent midt oppå brua ved siden av der jeg bor og stå der i en halv time og prate om bøker og fotografering,  og så avslutte med lunsj hos mamma sammen med lillesøster SusiQ. Namnam :)Jeg håper dagen din blir like fin som min :)

Klem fra • Dato: 30.sep.2010   Kl: 11:55   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Himmelsk!Dette bildet har jeg hatt tidligere på bloggen min, men jeg er så glad i det at jeg velger å vise det frem en gang til. I dag er det mitt bidrag til Petunias

4987378325_b77095bd20_b[1]

 

Slik så det ut for noen dager siden, da sommernatten var gått over i høstmorgen:Klem fra
 • Dato: 29.sep.2010   Kl: 18:29   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Nesten julaften!!

Ja, det var det i går kveld. 12 timer forsinket (!) kom kjærstehusbonden hjem fra Liverpooltur, og alle hjerter gledet seg ♥♥♥  Et stort smil og trøtte øyne vitnet om en fantastisk tur, men jammen var det godt  å kjenne to sterke armer rundt seg, et varmt kinn og et "å, så godt det er å være hjemme" hvisket inn i øret mitt ♥

Kristian og Ingrid hadde som seg hør og bør laget velkomstplakater og pakke, og selv om klokka var halv elleve i går kveld, var de lys våkne og fryktelig spente på hva kofferten innehold. Jeg kan love deg at ingen ble skuffet! Se bare her:


Dette er bare litt av utvalget!

Kristian fikk masse Beatles effekter og er superfornøyd..

..det er også Ingrid som har utvidet sminkesamlingen betraktelig

Hvem fikk disse godsakene mon tro ? ;)

Deilig hettegenser som jeg har ønsket meg leeeeenge

Bling bling sier jeg bare!! Er de ikke fiiine?

Sliten&fornøyd kjærstehusbond :)

Nå venter en ny arbeidsdag i strålende høstvær! Ha en super onsdag (snart helg, hurra ;).

Klem fra
 • Dato: 29.sep.2010   Kl: 08:08   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Jorden rundt på 80 bøker #2

Jeg har med tungt hjerte forlatt min afrikanske venninne og setter kursen mot England. Jeg kjenner det skal bli godt med litt andre omgivelser og en skikkelig bryllupsfest for å få tankene over på noe annet!  Som avtalt treffer jeg Annie og får bo sammen med henne og datteren hennes i feriehuset de har leid i Cornwall, mens de planlegger den store bryllupsfesten. Hun skal i tillegg skrive ferdig en bok, og det er ikke så lett når huset plutselig blir fullt av venner og familie, og enden på visa blir en helt annen enn vi trodde da jeg kom!!


trykk på bildet for å lese mer om Annie og hennes bryllupsplaner!

Så er tiden kommet for å ta farvel med Annie og mine nye engelske venner. Med lovnad om at jeg snart skal komme tilbake setter jeg kursen mot Norge igjen og spennende ting som skjer på østlandet.

Vi sees!!

Klem fraLys!!

Jeg har funnet en kjempefin blogg som heter mandagstema. Denne bloggen har hver uke et nytt tema der man kan vise frem de bildene man har som passer til dette temaet. Ukens tema er LYS og her er mitt bidrag :Ha en fin mandagskveld!!

Klem fra • Dato: 27.sep.2010   Kl: 20:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 5

Stem på meg :)

Hos Mincosmopharma har jeg hatt et leserinnlegg tidligere denne mnd. Leserinnlegget er med i en konkurranse sammen med 8 andre gjesteinnlegg, og jeg håper du kan ta en titt og stemme på meg :)

Klem fra 


 • Dato: 27.sep.2010   Kl: 19:35   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 2

Denne uken har jeg.......sendt avgårde en fryktelig spent Kristian på leirskole. Det var på mandag og turen gikk til Bønå i nabokommunen Vevelstad. Der gjør de en fantastisk jobb for å gi alle barna på Sør-Helgeland en helt unik opplevelse.
På fredag hentet jeg en storfornøyd kar som egentlig ikke hadde lyst til å dra hjem i det hele tatt, uken hadde vært helt utrolig, selv om været ikke var det beste!... også sendt avgårde kjærstehusbonden på guttetur til Liverpool. En årviss - og absolutt velfortjent - tradisjon. Gjett om vi gleder oss til han kommer hjem ♥...vært både på Ylvingen og i Torghatten i forbindelse med jobb. 

...registrert bloggen min på blopp.no    En nettside der nordiske blogger kan registrere seg og få nye lesere. Jeg har allerede funnet mange flotte blogger der...og håper at kanskje noen finner meg ;)


...bestilt meg Zumba Fitness, så nå skal det bli andre boller :D....en pjusken Kristian med feber og vondt i halsen. Stakkars vennen, ikke noe moro. Særlig ikke når vi har så nydelig høstvær. Men jeg fikk tatt meg en lynrask gåtur i formiddag for å lufte hodet litt, og tok disse høstbildene:Nå blir det straks Robinson (heia lag Nord ;) og tidlig kveld på alle mann!!

Klem fra

I min bokhylle: Pondus Eliteserien

Øverst til venstre har selvfølgelig Pondus samlede verker hovedplass i dette Liverpoolske hjem.  Både kjærstehusbonden og jeg elsker denne karen og hans univers og vi ler oss nesten skakke - og sloss om å være først - hver gang en ny bok eller et blad dumper ned i postkassen!

PondusPondusPondus
PondusPondus
PondusPondus

Leser du Pondus?

Klem fra


 


 • Dato: 26.sep.2010   Kl: 13:30   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 5

I min bokhylle..

....er det stappfullt av bøker. Vi bruker den som romdeler og har plassert bøker fra begge sidene. Noen er mine, andre er kjærstehusbondens. Kaos og stabler, forhåpentlig sjarmerende system i rotet :)  Blogginspirasjon dukker opp rett som det er når jeg leser andres blogger, og nå har det dukket opp en ny idè!! Hos Hild Frøya leste jeg om hennes enorme filmsamling der hun har listet opp alle titlene hun har. Imponerende!! Da poppet ideen opp; kanskje jeg skal lage en oversikt over alle bøkene i bokhylla mi!?  Det er kanskje litt ambisiøst, men jeg prøver allikevel :)

Her kommer det til å bli en liste etter hvert som jeg lager innlegg over bøkene mine :)

 

Klem fra • Dato: 26.sep.2010   Kl: 13:29   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 2

Fornemt besøk...

...på jobb i dag!  Denne lille spurven tok like godt turen inn til oss og satte seg ved kaffemaskinen. Det er uvisst om det var kaffe den var ute etter, kanskje en sjokolade eller muligens en lottokupong!? Den kom seg i allefall ut igjen ved egen hjelp, heldigvis :)Ha en super lørdagskveld!

Klem fra • Dato: 25.sep.2010   Kl: 19:32   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 13

Lørdagsinspirasjon!

I det danske ukebladet Alt for Damerne finner du masse interessant stoff; intervjuer og reportasjer, spennede matoppskrifter, mote og interiør. Her kommer noen inspirasjonsbilder:Nå er det ikke lenge til jeg skal på jobb, så jeg ønsker alle en deilig lørdag med forhåpentligvis et nydelig høstvær ( det har i allefall vi ;)

Klem fra

 • Dato: 25.sep.2010   Kl: 07:55   Kategori: Inspirasjon
 •    Kommentarer: 9

Ukens favorittblogg!Denne ukens favorittblogg er min bloggvenn Ingers blogg Ingerslilleverden . Inger er vill og vakker med sine meningers mot (mellom oss tror jeg hun er en ordentlig hulder ;). Hun har et hjerte av gull og når hun skriver om mannen sin og barna sine er hun myk som smør. Det er umulig å ikke bli engasjert når man leser bloggen hennes!!! Her MÅ du bare titte innom :)

Klem fra


 


Ylvingen <3

Familiebedriften jeg jobber i er en Mix-butikk, og på tirsdag og onsdag var representanter fra flere Mixbutikker i regionen pluss tre representanter fra hovedkontoret samlet her i Brønnøysund. Det var selvfølgelig møtevirksomhet, men også plass til å ha det litt sosialt :)

Etter møtet på tirsdag dro vi ut til Ylvingen, og det ble en fantastisk opplevelse. Det var utrolig gøy å rusle rundt og kikke på de velkjente husene der Roy og alle de andre Himmelblå-karakterene bodde, været var nydelig og på Himmelblåkafeen ble vi servert den nydeligste mat du kan tenke deg!!

 
Et velkjent syn ♥

Fantastisk fint!!

Butikken måtte vi selvfølgelig ta bilde av :)

Min søte kollega Silje har kameraet klart!

Roys hus. Hvor er Jaycuzzien?

Kirka måtte også foreviges

Og jeg er jo serr heeelt turist lizzm

Verdens nydeligste fiskesuppe med kveite

En drøm av et breiflabbmåltid. Beste fisken jeg har smakt :)

Snickerskake til dessert. Jeg var mett til langt utpå onsdagen...

Så da var det kjempegodt med en tur opp i Torghatten etter det avsluttende møtet. Regnet bøttet ned hele dagen, men vi hadde råflaks og fikk opphold akkurat da vi tok turen opp :)

På vei opp

Her er vi nesten fremme

Ikke langt igjen nå!!!En fantastisk opplevelse å være oppe ved selve Torghatt-hullet. Da føler man seg
ganske liten!!

Alt i alt ble det to flotte dager,med mange trivelige folk. Og, du; hvis du har en Mix-butikk i nærheten, så husk at du kan fylle boksen med godterier for kun 49 kroner helt til søndag :) Dagens lille høydepunkt (og reklame ;)

Klem fra

 • Dato: 23.sep.2010   Kl: 19:40   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Mmm..sjokoladetips for søtmonser :)

Ritter Sport Schoko-Duo Chocolate, 100g
Nå har jeg sporet opp enda en nydelig RitterSport. Schoko-Duo er en sjokolade med både melkesjokolade og hvit sjokolade og er faktisk ikke så mektig som mange av de andre RitterSport typene. NamNam :)


En annen velsmakende sjokolade er Good fra Cloetta som faktisk også er Fairtrade merket!
Søt og god melkesjokolade med en morsom vri på hvordan du kan dele den opp!

Ha en super dag! Senere kommer det bilder fra turen til Ylvingen og Himmelblåkafeen!
Vi sees :)

Klem fra

 • Dato: 23.sep.2010   Kl: 08:15   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 9

Spennende dager :)

Tuesday love Pictures, Images and Photos

Heisann! 

En liten titt innom for å si at nå tar jeg et par dagers bloggpause. I forbindelse med jobb får vi i dag besøk fra Mix' Hovedkontor, og da blir det møte, utflukt til Ylvingen med besøk på Himmelblåkafeen...rett og slett full fart. Det skal bli kjempemoro, så da sees vi på tåårsda'n :)

Klem fra

 • Dato: 21.sep.2010   Kl: 08:23   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Så fiiiiint :D

I dag har jeg fått en nydelig liten pakke i posten! Fra Kine har jeg bestilt et vintage-hjerte og se hvor vakkert det er:


Det har fått hedersplassen på bokhylla, for bøker står jo mitt hjerte nærmest ♥ Tusen takk, Kine ♥

Så må jeg bare gratulere verdens snilleste, beste godeste pappa med dagen i dag, jeg er så glad i deg ♥

Klem fra
 


 • Dato: 20.sep.2010   Kl: 14:52   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

Denne uken har...

....vi kost oss i det nydelige høstværet. Gått lange turer i den nydelige naturen vi har her nord :)

....og så har jeg vært på Bruktbutikk og funnet mange flotte ting, blant annet denne:

Nå er det herlig søndag, og selv om været er litt grått er det deilig å ha en hel dag til rådighet!

Ingrid har hatt to venninner på overnatting, Karoline og Thale, og huset har vært fyllt av kosedresser, Justin Bieber, masse fnising og selvfølgelig til frokost:


Sjokolademelk med krem...

Kristian er full av reisefeber for tiden. I morgen reiser han med klassen sin på leirskole og i dag har vi pakket ferdig, så alt er klart til å dra. Tenk at mammas lille snupp ♥


...har blitt så fryktelig stor♥


Nå skal jeg fortsette med maleprosjektene mine, kanskje lese litt, så får vi se hva vi finner på i ettermiddag!!

Klem fra


 


Et skikkelig kupp!!

Det syns i allefall jeg at jeg har gjort i dag!  Våknet tidlig (litt for tidlig til frilørdag å være kanskje) til strålende sol og nydelig mildt høstvær. Kvart over ni var Kristian og jeg i siget, traff min kjære venninne, Rita, og satte kursen mot Bruktbutikken i Hommelstø, et par mil utenfor Brønnøysund. Kornelie på 7 og Linus på 4 var også med.

På Bruktbutikken var det fullt av folk allerede ved åpningstid klokka ti, og det tok ikke lang tid før vi fant disse herlige skattene:Jeg er storfornøyd med osteklokke (som jeg skal ha løk i i første omgang), en nydelig pepperkakeboks og to nye pinnestoler som straks skal males, pluss to nydelige rammer som også skal få en makeover. Herlig å være litt kreativ :)Kristian er nå stolt eier av en platespiller (med utrolig bra lyd faktisk) og hans aller første vinyl ; "John Lennon og Yoko Ono". Han har allerede vært på nett og funnet en vinylplate med hans absolutte favorittband, "The Ramones" . Spørs om denne karen er født i feil ti-år!? ;)Rita fant også flere flotte ting, blant annet denne nydelige gamle vekten. Passer perfekt sammen med den gamle symaskinen hennes, ikke sant?  Min superduperfantastiske venninne er en mester i å kombinere nye og gamle ting, fikse og male litt og vips; et hjem som jeg bare blir så utrolig inspirert av :D

Nå har jeg fått på meg malerklærne og skal begynne med stolene mine akkurat nuh, mens jeg har ånden over meg!   Ha en super helg, da!!

Klem fra
 • Dato: 18.sep.2010   Kl: 15:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Ukens favorittblogg!Denne ukens favorittblogg er min bloggvenn Kines blogg Creativbolig. En nydelig blogg full av inspirasjon, kreativitet, hverdagsbetraktninger, lykke og kjærlighet. Jeg blir så glad hver gang jeg leser innleggene hennes :)

Ta en titt innom i dag, en perfekt måte å starte helgen på :) 

Klem fra"Elsas Mode" av Sofi Fahrman

Elsas mode : 1:a boken

Elsas mode är Sofi Fahrmans debut och den första boken i en trilogi om Stockholms modevärld. En fartfylld, spännande roman för alla som gillar att läsa om shopping, fest, kärlek, sex, inneställen och trender.

Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och Borås igen.

Men inom kort ger Elsa sig av igen - till Stockholm - och en ensam kväll får hon en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir hennes inträde till Stockholms glamourösa modecirkus, vip-inbjudningar, butiksevent, klubbarna kring Stureplan och överklassens fester i skärgården.

Samtidigt som är hon trots allt en 21-åring från Borås som inte är särskilt världsvan, har en förmåga att bli alldeles för berusad vid precis fel tillfälle och snacka lite väl mycket om sig själv.

Och så är hon ju galen i snygga killar, vilket ställer till med en hel del problem...

 Jeg ble anbefalt denne boken av min bloggvenn Kjersti og ble kjempeglad da jeg fant den på Åhlens i Lycksele i sommer. Det er en lettlest og fartsfylt bok, og du får et innblikk i livet til en etterhvert ganske så kjent moteblogger. Den ble kanskje litt vel overflatisk til tider, litt for mange beskrivelser av designere, klesmerker og in-restauranter for min smak, men allikevel; godt lesbar!!

Klem fra • Dato: 16.sep.2010   Kl: 22:57   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 4

Hjertesukk....Klem fra • Dato: 16.sep.2010   Kl: 12:32   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Bokpakke ankommet :D

Med disse tre godbitene:

BedragenHittebarnet

Bok nr 1 og 3 i bokserien jeg klarte å lese bk nr 2 av først. Den handler om jordmoren Cecilia og gleder og sorger hun opplever. Fantastisk!

Sugar Queen

En bok som forhåpentligvis er fylt med like mye magi som den forrige jeg leste av denne forfatteren, "The girl who chased the moon".

Gjett om jeg gleder meg til å lese disse, da :)

Kveldsklem fra • Dato: 15.sep.2010   Kl: 20:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

Tid for sjokolade :)

Adoro chocolate... Pictures, Images and Photos

Nå er det en god stund siden jeg har skrevet noe om sjokolade, og det er av den grunn at jeg prøver å holde meg borte fra den.....det er lettere sagt enn gjort! Særlig nå som vi har fått en ny og aldeles nydelig type der jeg jobber. Jeg har alltid likt den tyske sjokoladen, RitterSport, og for et par uker siden fikk vi denne herligheten:Frisk og god jordbærsmak, der yoghurtens syrlighet ikke blir for dominerende. I tillegg er det små, deilige jordbærbiter i fyllet...mmmm...
Lurer på hva det blir til lunsj i dag (nei, fy, Anette!!)

Ha en deilig dag, med eller uten sjokolade!

Klem fra

 • Dato: 15.sep.2010   Kl: 08:06   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 22

Nedtelling!!

Kjærestehusbonden går for tiden rundt med stjerner i øynene og tankene en helt annen plass enn de skal være. I neste uke reiser han nemlig til Liverpool med gutta, og dagene kan ikke gå fort nok. Det blir nok en himmelsk helg med både kamp, pubrunder og handling av gaver til oss her hjemme (det er meget viktig å få med; at menn shopper ikke, de handler i følge min kjærestehusbond).
Og så er det selve rosinen i pølsa; hele gjengen skal være med på boklansering av denne boken
Historisk fest på Anfield

Boka forteller om norske fans og hva fotball egentlig gjør med oss. Det blir fest med god mat & drikke, underholdning og kanskje noen gamle Liverpool-helter også kommer.  Jeg kjenner at jeg blir ørlitegranne misunnelig, men bare på en god måte, altså ;)

Så blir det fryktelig spennende å se hva han har med seg i kofferten når han kommer hjem, hi hi :)  I fjor fikk jeg denne nydelige ringen...

...i år har jeg ønsket meg joggesko (helst Shox, selvfølgelig ;)Prinsesse Ingrid har også nedtelling. I oktober har vi planlagt å male rommet hennes, og ny seng skal det også bli. Og venter man på noe, må man ha kalender, sånn er det!


Nå kaller pliktene, kanskje jeg for en gangs skyld får gjort litt før jeg skal på jobb!? Jeg er veldig flink til å ha store planer, men også veldig flink til å la dem koke bort i den berømte kålen!!

Ha en super dag!!

Klem fra

 • Dato: 14.sep.2010   Kl: 12:36   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Et lite spørsmål sånn på tampen!

Er det flere enn meg som har hatt problemer med å komme inn på enkelte blogger i dag? Jeg har hatt et gjesteinnlegg hos Mincosmopharma i dag, men kommer ikke inn på bloggen hennes og det er så fryktelig ergerlig!!!  I tillegg er det et par andre jeg ikke har kommet inn på. Så nå lurer jeg veldig på; ER DET BARE MEG???

Klem fra • Dato: 13.sep.2010   Kl: 21:38   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Jorda rundt på 80 bøker!Ved å lese en bok kan man forflytte seg hvor som helst i verden, reise fremover og bakover i tid, ingenting er umulig - det er bare å forsvinne inn mellom de to permene og inn i kjent eller ukjent land!  Inspirert av Jules Vernes' "Jorda rundt på 80 dager" (og en blogg jeg leste tidligere i år, som jeg desverre ikke finner igjen) vil jeg nå ta deg med på en reise jorda rundt. Jeg håper du blir med :)

Det er januar 2010, reisevesken er pakket og jeg lurer på om jeg har fått med meg alt jeg trenger.  Turen går først til Vest-Afrika og lille Aminata Diallo som blir bortført fra landsbyen sin og ombord på et slaveskip. Året er 1745 og det er en fantastisk opplevelse å reise så langt tilbake i tid, men samtidig utrolig sterkt å være med Aminata på alle hennes opplevelser. Vi jobber på en indigoplantasje i Vest-Carolina og når hun så blir solgt videre til New York blir jeg også med. Jeg følger Aminata helt til hun blir gammel og det er vemodig å forlate henne når året er blitt 1802 og Aminata er mett av dage.


Noen kjenner mitt navn
trykk på bildet så får du lese mer om Aminata!

Jeg må videre på min ferd og etter å ha sagt farvel til min kjære venn går ferden videre til England hvor jeg skal være med i et bryllup! Og det skal du få lese mer om neste gang ;)

Klem fraDenne uka har jeg.....

......vært litt pjusk og uten stemme, men det har jeg glemt. Er frisk som en fisk i dag!!
sooo happy Pictures, Images and Photos

...fått to stoler av snille svigermor og svigerfar (som de forøvrig fikk i bryllupsgave da de giftet seg for 38 år siden ♥).


Slik var den først, nå er den blitt slik:

Helt perfekt i bibliotek-kroken. Den andre sitter jeg på akkurat nå, foran pc'n

Og så har jeg hatt...tatatataaaaa...mitt aller første "hovedoppslag" på Side2.no

Jeg tråkker kanskje litt i salaten ved å skrive om det, men jeg klarer ikke å la vær,
det var jo så fantastisk morsomt :D

I dag har vi vært på  koselig formiddagsbesøk hos LillesøsterSusiQ, supersvoger Martin og tantes allerkjæresteskatt Iver ♥

Nydelige kanelsnurrer ble servert.....

..og Iver aka Langemann fra Kaptein Sabeltann var en ordentlig sukkertopp, som alltid :)

Nå bobler hodet over av nye blogginnlegg-ideer, så nå skal jeg samle tankene litt mens jeg gjør litt søndagshusarbeid. Men først må jeg bare spørre om noen har lyst til å fortelle meg litt om Book-Crossing. Jeg kom over en interessant nettside der man kan registrere bøkene sine og sende dem ut på en reise verden rundt. Dette skal jeg jammen sette meg inn i, men det hadde vært morsomt å høre litt fra noen som har prøvd det allerede!

Ha en super søndag, i allefall det som er igjen av den ;)

Klem fraBokpakke ankommet :)

yippie Pictures, Images and Photos


Hipp hurra, fra Juritzen Forlag har jeg i dag fått (ja du leste riktig; FÅTT) tilsendt to bøker i posten! Gjett om jeg gleder meg til å lese dem og etterpå anmelde dem her på bloggen min :D


GifttreetBuena Sucia

Her ser du de to herlighetene, og jeg kan nesten ikke vente med å sette tennene i dem, he he ;)

Nå venter kosekveld med barna, taco og Skal vi Danse står på programmet og vi gleder oss!  Ha en super lørdagskveld!!!

Klem fra • Dato: 11.sep.2010   Kl: 19:28   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Lørdagsinspirasjon

Nå sitter jeg her og er hjemme fra jobb på tredje dagen. Stemmen er heldigvis på tur tilbake, så hvis jeg er riktig flink nå er jeg nok på plass på jobb igjen på mandag. Å være syk er jo bare så innmari kjeeeedelig, hva i all verden skal man finne på når man er for syk til å være frisk og egentlig litt for frisk til å være ordentlig syk??  Jo, litt lørdagsinspirasjon er på sin plass, og hos det danske interiørbladet, BoligLiv, har jeg funnet disse herlige bildene:
Dette må man jo bare bli i godt humør av :)  Og det som bedre er; jeg har fått pakke i posten, hurra :) Men hva som er inni får du ikke vite enda ;)

Ha en herlig helg!!!

Klem fra

 • Dato: 11.sep.2010   Kl: 14:23   Kategori: Inspirasjon
 •    Kommentarer: 9

Ukens favorittblogg!!Ukens favorittblogg er bloggen "Consuming" der alle mulige slags nyheter fra dagligvarebransjen testes ut og gis en ærlig og oppriktig vurdering.I denne bloggen er det flotte bilder av produktene, linker til mere informasjon og en lett og ledig tone.

Bloggeren gjør en topp jobb og jeg fryder meg hver gang hun har prøvet noe nytt!!

Ta en titt innom du også :)

God helg fra


Ufrivillig hjemmedag :(


Siden lørdag har jeg hatt en mystisk form for galopperende forkjølelse, en dag uggen og rar, neste dag frisk, så uggen igjen osv. I går var jeg nok litt vel jeppin (les:overmodig), for selv om halsen var rusken og stemmen hadde antatt et lite hint av whisky-voice tok jeg på meg turklær og gikk en lang tur i finværet sammen med Rita♥
Da jeg kom hjem fra jobb i går kveld var stemmen nesten borte, og i morges...ja du skjønner vel hvor jeg vil med dette!!

 Stemmen er helt borte, halsen er vond og hodet er atter en gang fullt av bomull. Heldigvis har jeg ikke feber, bank i bordet, så jeg håper at stemmen er tilbake snart!!  

Det verste av alt er at vi har det nydeligste sommervær akkurat nå og jeg kan ikke bevege meg lenger enn til altanen. Ja, ja....jeg får tulle meg inn i tepper og pledd og sette meg i solen med boken min. En ny er nemlig påbegynt, og jeg storkoser meg :)

Håper du er frisk og at været er fint der du er!!

Klem fra


 • Dato: 09.sep.2010   Kl: 14:05   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

4 boktips til mørke høstkvelder :)Noen synes kanskje at høst, fyr i ovnen, pledd og en kopp rykende varm te er en velbrukt klisjè!?  Jeg synes i så fall at det er den beste klisjeèn som finnes og gleder meg til den herlige følelsen av å åpne en helt ny bok samtidig som regnet trommer på ruten!  Her er 4 bøker jeg håper vil ta veien hjem til meg iløpet av høsten. Er de kanskje noe for deg også?


♥ Bok nr 1

Rapsgubbene

Gamle gubber er lure som rever! Albert og Henning er brødre - to gamle ungkarer som støtter hverandre tykt og tynt. Gubbene er vel kjent av alle i bygda, og alle kjenner de litt eksentriske vanene deres. Albert og Henning lever etter påbudene de en gang fikk av moren sin. Skulle de finne på å gå til køys uten å ha vasket seg i ørene, hører de straks mors strenge stemme i sitt indre. Men gamle gubber er også lure som rever! Noen regler kan de rett og slett velge å glemme. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen. Der står Albert og Henning ofte og kikker ut over markene, diskuterer likt og ulikt og spytter snus. Men freden er truet. En dag spres en stor nyhet over landet: I Alberts og Hennings rapsåker er det funnet spor etter romvesener! Den lille gården invaderes plutselig av journalister fra hele verden. Dette ville mor ikke likt, tenker gubbene, og prøver å holde seg unna. Men hva slags vesener er det som har inntatt åkeren? Og hva vil nå skje med den søvnige bygda?

♥ Bok nr 2

Øya under havet

Isabel Allende er tilbake med en roman fylt av det hun virkelig har grepet på: dramatiske skjebnefortellinger, historisk korrekte rammer, sterke kvinner, noen elskverdige menn og en rekke rørende livshistorier.Den unge Zarité, som går under navnet Tété, er slave på den øya som senere ble hetende Haiti, helt på slutten av det 18. århundret. Handlingen i romanen strekker seg fra 1770-årene til 1810. Som så mange av slavene har Tété afrikanske aner. Som niåring blir hun solgt til den rike sukkerplantasjeeieren Toulouse Valmorain. Hun arbeider i huset hos ham, passer barna hans og gjør seg uunnværlig. Men hun blir også utnyttet av ham på det grusomste, fra første dag på Haiti, til de mange år senere fremdeles utgjør deler av hverandres liv i New Orleans i Amerika. En roman med en storslagen historisk ramme, som viser den europeiske og afrikanske innflytelsen på de amerikanske statene og koloniene. En roman om slaveholdets makabre historie og nødvendige avvikling. En roman om sterke kvinner som tar skjebnen i sin egen hånd, og som finner seg allierte der det er mulig. Men mest av alt: En rørende fortelling om kjærligheten - den mellom mor og barn, den mellom unge og nyforelskede og den mellom godt voksne mennesker.

Bok nr 3

Det lovede landet

Siste bind i den store beretningen om 1800-tallets norske utvandring til Amerika. Toril Brekke er en drivende forteller, som både gir oss en gripende kjærlighetshistorie og tar oss med til de norske innvandrernes virkelighet blant sjøfolk i Brooklyn, bønder i Midtvesten, cowboyer i Texas og tømmerhoggere i nordvest.

♥ Bok nr 4

Mot nordavinden

Denne vakre og usedvanlige kjærlighetsromanen består av e-postkorrespondansen mellom to mennesker som blir kjent da Emmi Rothner feilsender en e-post, og Leo Leike sender et ironisk svar. Dermed er dialogen i gang. Etter hvert oppstår varme følelser, og behovet for å treffes blir stadig sterkere. Men kan nærheten som er bygget opp på nettet overleve i den fysiske verden?

God bok!!!

Klem fra • Dato: 09.sep.2010   Kl: 10:05   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Fire om dagen...at det nyyyydelige været vi har, med sol og blå himmel, varer helt til jul.....minst!!!!!
da søskenbarnet mitt og jeg plukket forglemmegei til hverandre før hun reiste tilbake til Lofoten etter sommerferien!!
at jeg alltid er frisk og rask, selv når jeg er syk! Slå den du ;) (Oops, nå bør jeg kanskje legge til "Bank i bordet").
tempoet mitt når jeg gjør husarbeid! Jo raskere jeg blogger, jo treigere blir jeg med mine andre gjøremål! Merkelig!!


Hva er dine fire for dagen?

Klem fra

 • Dato: 08.sep.2010   Kl: 08:21   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Her blogger jeg......i dette lille hjørnet, som etterhvert har blitt skikkelig fint med hjelp fra verdens beste kjærstehusbond som flikker og maler og henger opp og tar ned etter hvert som jeg får nye ideer!  Nå har jeg fått for meg at den brune stolen skal bort. Jeg har kikket og lett etter gamle kjøkken/pinnestoler på loppiser og bruktsalg, men uten hell. Søren altså.  Men på søndag kikket snilleste svigerfar blant ting og tang de hadde ryddet bort, og vips dukket to eksemplar av denne opp:Flott, ikke sant? Vi fikk dem med oss, og da måtte kjærstehusbonden til pers igjen. Grunning er gjort og i morgen får stolene sitt første hvite strøk med maling. I og med at jeg har ti tusen tommeltotter når det gjelder maling&slike ting, syns jeg det er veldig greitt å slippe.  Så nå blir det snart ny stol til blogge-kroken min :)

Giveaway-premien min kom forresten i posten i dag; Wall-sticker, Carpe Diem, som jeg vant hos Mammas-hus. Tror jeg vet hvor jeg skal ha den, og er litt spent på hvordan det blir.

Nå blir det litt rydding og ordning i huset før Kristian skal på bass-øvelse. Da tenker jeg det blir en tur på biblioteket for å se om det er noe nytt og spennende der!

PS. Det første bildet er litt mørkt, men veggen er altså mørk lilla og veldig fin :)

Hva med deg, har du et favorittsted der du blogger?

Klem fra


 • Dato: 07.sep.2010   Kl: 17:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

"The Girl Who Chased the Moon" av Sarah Addison Allen

The Girl Who Chased the MoonEn perle av en bok full av magiske hendelser, akkurat slik jeg elsker det. Hovedpersonene Julia og Emily tar deg med på en reise som favner både måneskinn, kolibrikake og et tapet som skifter mønster etter humøret til den som bor i rommet. Syns du dette høres sært ut og veldig usannsynlig? Les boken allikevel, du kommer ikke til å angre!!

Jeg har allerede bestilt en annen bok av denne forfatteren, "Sugarqueen" og gleder meg til den dumper ned i postkassen :)

http://www.sarahaddisonallen.com/ er forfatterens nettside!

Klem fra
 • Dato: 06.sep.2010   Kl: 09:39   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Denne uken har jeg.........

....grått noen tårer mens jeg så denne...lest ferdig denne...sukk...

The Girl Who Chased the Moon

investert i denne hylla.......og klart kunststykket å bli syk på frilørdagen min.......heldigvis våknet jeg i dag, frisk som en fisk og fikk med meg både loppis borti byen og senere middag hos svigermor og svigerfar :)

På loppisen fant vi ikke noe av interesse, men snilleste svigerfar visste råd og fant frem to gamle kjøkkenstoler som nå skal få et strøk maling og et nytt hjem her hos oss! Bilder følger senere :)  Supersvigermor disket opp med alles favorittrett, nemlig kumle! Med saltkjøtt, pølser, bacon, kokt kålrabi og masse sukker.På skikkelig rogalandsk vis. Ble vi mette eller??? Å jaaa....raap :)   Eller som vi sier her nord; klubb som vi vanligvis serverer med bacon, fett og masse sirup. Kjært barn har mange navn, hva sier du?Nå er søndagen over, men det er fortsatt tid til å lage litt syltetøy med bær fra farmor og farfars hage!


Her renskes det bær til den store gullmedalje!

Når barna er vel i seng håper vi at vi klarer å holde øya oppe lenge nok til å få sett denne...Stooor klem fra

 • Dato: 05.sep.2010   Kl: 21:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

Mine favorittbøker fra a-å #DHer er det ingen tvil, min favorittbok på bokstaven D er selvfølgelig "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin!!

Drømmehjerte

Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner til Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Etter mange år klarer ikke Nora å nøye seg med å lese brevene fra Alicia. Hun må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne. En dramatisk og vakker roman om håp, håpløshet og evig vennskap.

Denne boken kjøpte jeg rett før vi skulle på ferie til København i fjor, og for en bok sier jeg bare. Jeg blir fryktelig fort bilsyk hvis jeg prøver meg på å lese mens vi kjører, men denne gangen måtte jeg bare lese på veien hjem. Før vi var kommet hjem var boken ferdiglest og jeg var helt utgrått.  Absolutt Cecilia Samartins aller beste bok!!

Besøk forfatterens nettsted her !

Klem fra


 • Dato: 04.sep.2010   Kl: 10:01   Kategori: Fra a til å
 •    Kommentarer: 7

Ukens favorittblogg!Her kommer en skikkelig godbit! Min favorittblogg denne uken tilhører Brønnøy-jenta Malin Virginia, hun er utrolig koselig, har alltid et smil og noen gode ord på lur.  Bloggen hennes er en interiørblogg der hun tryller frem de nydeligste skatter av ting hun finner på loppemarkeder og bruktsalg. Fantastisk!

Besøk bloggen hennes, Homebyvirginia, her!

God helg, klem fra

Inspirasjon på en torsdag :)

På arbeidsplassen min er jeg så heldig at vi har en hel rad interiørblader til salgs i bladhylla vår. Helst ville jeg kjøpt alle sammen, men det går jo ikke, så da gjelder det å velge seg ut noen favoritter. Disse forandrer seg selvfølgelig ganske ofte og akkurat nå er det svenske "Allt i hemmet" og danske "Bolig Liv" som er favoritten. Jeg elsker stilen der hvitt og alle slags glade farger kombineres, og i disse to bladene finner man masse av dette!!

Her er noen inspirasjonsbilder lånt fra "Allt i hemmets" nettside:

Er det ikke nydelig, sprekt og morsomt?

Nå skal jeg straks finne inspirasjon til å gjøre litt i huset. Solen skinner og avslører litt høststøv i krokene. Bort skal det, for i morgen blir det slappavdag. Jan Frode og jeg har en sjelden fri-fredagsettermiddag sammen, og da skal vi jammen ikke kaste den bort med husvask. Nei, da blir det cowboy-strekk og senere deilig Kylling Tandoori& X-Factor sammen med snuppen og snuppa!  Og nå kom jeg jammen på det beste av alt; at vi har fri sammen hele helgen, hurra :D  Sånn blir det når man begge jobber turnus ;)

Ha en deilig torsdag alle sammen, så sees vi nok i morgen :)

PS ta en titt innom mine bloggvenner Creativbolig og Alt Vel. Her er det mye herlig inspirasjon å finne!!

Klem fra
 • Dato: 02.sep.2010   Kl: 10:58   Kategori: Inspirasjon
 •    Kommentarer: 14

Konkurranse!!!

Siden jeg er i siget blir jeg herved med på konkurranse hos min superdupermegafantastiske bloggvenn Gunn Berit, og håper du gjør det samme!

Hos Gunn Berit kan man vinne nydelige Wall-stickers sponset av Hilde Heimdal og hennes hjemmeside www.hildeheimdal.no . Der kan man kjøpe Wall-stickers og de nydeligste interiørting. På bloggen hennes kan man være med på flotte giveaways!

For å være med på DENNE konkurransen må du trykke her!Klem fra • Dato: 01.sep.2010   Kl: 17:57   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 0

Hurra, jeg vant jeg vant......

.....en nydelig Wall-sticker hos Mammas Hus!   Gjett om jeg er glad :)

"Carpe Diem" er motivet og nå skal jeg finne den perfekte plassen jeg kan ha det!   Herlig!!!!

Liker du å være med på konkurranser og giveaway's? Da bør du ta en titt innom

Hege's Give Away Blogg   og  Giveawaybloggen !!  Der er det fryktelig mange spennende konkurranser!

Klem fra


 • Dato: 01.sep.2010   Kl: 17:06   Kategori: Konkurranse
 •    Kommentarer: 6
hits