Denne uken har jeg....

...plutselig vært på tv etter årets Tv-aksjon som gikk til flyktningehjelpen!Trykk her, så får du se snutten som gikk på NRK Nordland på mandag :)

Desiland

....mottatt bokpakke fra Aschehougs Forlag. For et par uker siden fikk jeg en mail om at de hadde vært inne på bloggen min og sett, og de syns den er så bra at de ønsker å sponse meg med bøker, mot at jeg blogger om dem etterpå!  Gjett om jeg ble overrasket og glad :)  Nå er jeg igang med lesingen, og det er nok en bok jeg ellers ikke ville kommet på å lese. Men foreløpig godt lesbar, spennende!!

 .....vært på loppis på Samfunnshuset. Speiderne arrangerte årets storloppis, og her var det mye spennende å finne! Kristian gjorde et filmkupp, 4 filmer for 25 kroner, og jeg fant et nydelig glassfat oppdelt i "rom", perfekt for tacotilbehør. Tenkte jeg skulle legge ut et bilde, men det er visst i oppvaskmaskinen. Med andre ord ble det innviet i går kveld :)  Sammen med meg på loppisen var min gode loppisvenninne, Rita!Trykk på bildet, så kommer du til Ritas koselige blogg! 

.....akkurat nå er det full fart på loftet. Hos 3 skumle Halloweenfigurer har nå sukkerkicket satt inn for fullt og lydnivået nærmer seg lydmurkollaps. Selv om vi har et fantastisk ruskevær, tok de på kostymer og sminke og tok fatt på Knaskellerknep-runden. Var de ikke fine?Nå blir det snart sofa, knekkebrød og Robinson. Kjenner jeg er ørlite trøtt, klokka er jo egentlig 9, ikke sant ;)

Klem fraFototriss

Slik ser det ut her jeg er i dag:Med storm og regn ute, lys og varme inne...........orkideer i vinduet.........og godis til Halloween...

..er livet ganske enkelt DEILIG :)

Klem fra

Se flere Fototrissbidrag her.

 


 • Dato: 31.okt.2010   Kl: 18:20   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

"Hotellet på hjørnet av bitter og søt" av Jamie Ford

Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt

Seattle, 1942; ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter sin ungdomskjærlighet. Hva skjedde med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen? Boken gir en unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor, og leserne får et fascinerende innblikk i Seattles Chinatown og Japantown. Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en følsom kjærlighetshistorie som lever opp til ordene i tittelen.

Dette er en nydelig, varm og stillferdig bok. Den raser ikke fremover i halsbrekkende tempo, men hyller deg inn i kjærlighet, vemodighet og lengsel. En bokperle rett og slett. Anbefales!!!

God bok fra • Dato: 31.okt.2010   Kl: 10:08   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 9

Mitt første oppdrag som Buzzador!

Jeg har nå blitt en Buzzador. Det vil si at jeg blir med på kampanjer der jeg mottar vareprøver og liknende som jeg skal fortelle venner og kjente om. I mange tilfeller får man også vareprøver man kan dele ut, og det er viktig å fortelle om produktet og dets egenskaper.

Mitt første oppdrag er å prøve ut hudkremen Stiefel Physiogel A.I krem som er en mykgjørende steroidrfri krem som passer både store og små barn med tørr hud og atopisk eksem.
Ingrid var veldig plaget med atopisk eksem da hun var baby, men er heldigvis bra nå. Jeg kan allikevel merke at hun har veldig tørr hud, og er kjempespent på å prøve ut denne kremen.

I samme serie finner man sjampo og dusjgel for dem som har tørr og irritert hud, og produktene fåes kjøpt på de fleste apotek og kan bestilles fra www.apotekhjem.no

Har du også lyst til å bli Buzzador? Send meg en mail (mailadressen min står øverst til høyre) så skal jeg sende deg en link der du får informasjon, og der er det også mulighet til å registrere seg.

Klem fra • Dato: 30.okt.2010   Kl: 14:19   Kategori: Buzzador
 •    Kommentarer: 13

Hurra, jeg har fått en award :DReglene for denne prisen er disse:

1. Takk den du har mottatt prisen fra

2. Kopier prismerket til bloggen din
3. Fortell 3 ting du liker å gjøre
4. Send prisen videre til 5 mottakere som du føler fortjener den.


Tusen tusen takk til herlige Inger , denne ble jeg kjempeglad for :D

3 ting jeg liker å gjøre:

1. Lese (det kommer vel ikke som en bombe, he he;)
2. Gå lange turer (derfor er det perfekt med bare èn bil)
3. Spise sjokolade, jeg ELSKER sjokolade. Men akkurat nå er det fyfy...sukk...


Awarden gir jeg videre til:

Slankerinna fordi hun har gitt meg 100 prosent motivasjon på et område jeg har slitt leeenge!

Rita og hennes nye og flotte blogg som handler om hennes dagligliv med familie, hundehold og hennes store interesse for interiør, en herlig blogg!! Rita er en fantastisk venn, vi har kjent hverandre siden barneskolen og vårt vennskap blir sterkere for hver dag ♥

Kristian, verdens beste snupp og husets andre ivrige blogger. Han har til og med 2 stykker! Besøk både http://kristiansinmusikk.blogg.no/ og http://kristiansfilm.blogg.no/, og les om både film og musikk!

Hjelpmegselv for hennes engasjement for miljøet, Afrika og ikke minst for hva vi kan tenke og gjøre for å få det bedre med oss selv og dem vi har rundt oss. Tusen takk, du har gitt meg mange nye og gode tanker!

Petunia som har tent en "fotoild" i meg. Nå tar jeg ikke bare bilder for å ta bilder, men ser nye og vakre motiver i alt. Jeg gleder meg til alle dine utfordringer på bloggen din, og syns det er helt fantastisk at du skriver en kommentar til alle som er med!

Oppdrag utført, og jeg ønsker alle en deilig lørdag!

Klem fra • Dato: 30.okt.2010   Kl: 09:17   Kategori: Award
 •    Kommentarer: 12

Skywatch Friday!!The sky and the sea seen through the hole in the mountain, Torghatten, our most famous landmark!You can read more about the mountain Torghatten here 

Have a wonderful friday :)

All the best from

BLI MED DA VEL!


 • Dato: 29.okt.2010   Kl: 07:18   Kategori: SkyWatchFriday
 •    Kommentarer: 22

Jeg fanget et øyeblikk........i forrige uke, da alle hadde dratt på skole og jobb. Huset var stille og med ett slo det meg; dette er kjøkkenbordet til en leseglad familie. Så deilig!  Min fantastiske chick-lit bok, husbondekjærstens Kopite (medlemsblad i Liverpool supporterklubb) og Kristians to Hardybøker pluss en bok om Dinotopia han hadde lånt på biblioteket! Slikt varmer et lesehjerte ♥I dag ser det slik ut utenfor vinduet; storm og regn, så da er det bare å gjøre det beste ut av dagen inne. Jeg skal ikke på jobb før klokka fire, så det er en gylden anledning til å få gjort noe fornuftig :)
Godt å tenke på at det lakker og lir mot jul, jeg har allerede fått kjøpt halvparten av julegavene, og nå er det på tide å tenke på julekalender. Det er et stort ønske om godterikalender fra våre to søte godtegriser, så det spørs om vi ikke må ha det i år!

Og så er det jammenmeg snart et år siden jeg begynte å blogge! Helt utrolig, og fryktelig gøy. Bloggingen har gitt meg så mye; inspirasjon, glede, nye bekjentskaper, tips og en gryende fotointeresse. Når jeg tenker meg om har bloggen min forandret seg ganske mye siden mine første famlende innlegg. Fra å være en ren bokblogg har den gått via sjokolade og små personlige snutter til å bli en blogg som viser flere sider ved meg. Min kjærlighet til bøker, venner og familie og gleden ved å ta med seg kameraet og stadig finne nye motiver.

Av og til kjenner jeg små blaff av usikkerhet; hva om noen syns det blir for lite av noe, eller for mye av noe annet? Men fornuften sier meg at jeg forandrer meg hele tiden, og det kommer bloggen også til å gjøre fordi den er et speilbilde av meg. Bloggen min er meg, sånn er det :)

Ha en strålende dag, ikke lenge igjen nå, så er det fredag! Men gjør det meste ut av denne dagen også, den får du aldri igjen ;)

Klem fra
 • Dato: 28.okt.2010   Kl: 10:36   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

Himmelsk :)

4987378325_b77095bd20_b[1]Onsdag betyr Himmelsk hos Petunia :)Brønnøysund by night. På vei over brua med fløyelssvart himmel og månen som speiler seg i blikkstille hav...

Ha en deilig onsdag!

Klem fra
 • Dato: 27.okt.2010   Kl: 07:32   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 32

Tirsdagstema!

Hos Tisdagstema i dag er det smykker/smycken som er temaet, og her er mitt bidrag:

Her er mine to favorittsmykker! Mer verdt enn all verdens diamanter !

Klem fra • Dato: 26.okt.2010   Kl: 13:58   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Jorda rundt på 80 bøker #4Jeg har forlatt Norge og på flyet til Kreta gleder jeg meg til late dager med sol og varme. Men noe merkverdig hender; jeg blir kjent med Alexis som reiser til den vakre øya av helt andre grunner enn meg. Hun prøver å finne ut mer om morens bakgrunn og hennes oppvekst på Kreta. Nyskjerrig som jeg er kan jeg ikke la sjangsen gå fra meg, jeg hjelper Alexis med å finne ut morens hemmeligheter, og vi blir rystet over det som åpenbarer seg for oss; sannheten om Spinalonga, de spedalskes øy!

Øya

Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til ei gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historia om oldemora Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap

Mitt besøk på Kreta tar også slutt, og det er med både vemod og glede jeg tar farvel med Alexis og tar fatt på neste etappe i mitt eventyr. Nok en gang reiser jeg tilbake til Norge og et av de vakreste stedene jeg vet;
Lofoten! Vi sees vel der?

Klem fraMandagstema!!

Mandagstema

 

Mandagstemaet denne uken er CRAZY og her er mitt bidrag:


Spionfamilien Hestås

I mars 2007 var jeg skikkelig crazy og sendte inn et bidrag til en konkurranse i Se og Hør der de søkte etter feriespioner. Vi presenterte oss selvfølgelig som en ekte spionfamilie som var på utkikk etter oppdrag, og under over alle under; vi vant!!!   I juli reiste vi derfor til Nord-Jylland i Danmark, der vi fikk sponset ferjereisen, sommerhus i en uke pluss gratis inngang på utallige fornøyelsesparker, zoo og andre ting.

Oppgaven vår var å skrive en anmeldelse av alt vi hadde opplevd, for så å få en reportasje i Se og Hør. Men noen reportasje så vi aldri, og det gjør egentlig ingenting for oss. Vi fikk jo en reise verdt over 20 000 kroner og fantastiske minner for livet :)

Klem fra • Dato: 25.okt.2010   Kl: 16:55   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 20

Denne uka har jeg...

...prøvd å ikke bry meg om været, men det er ikke så lett når det går fra høstvind og ruskevær til vinter og julestemning over natten, for så å bli høstrusk igjen...
Ingrid og Kristian ute i snøen, stor skuffelse da regnet startet igjen...

....har jeg vært innmari spent på kalenderprosjektet mitt, og jeg må si det går over all forventning! Hvis noen hadde sagt til meg for to uker siden at jeg skulle pakke ut en hel pall med smågodt UTEN å smake på noe som helst, hadde jeg ledd rått og spurt om de hadde røykt sokkene sine! Men jeg har klart det! 5 grønne dager på rad, og så en planlagt rød en i går, da vi hadde jobbfest! Nå er målet å være grønn helt til bursdagen min i midten av november!!!!

en skikkelig prøvelse for viljestyrken.....

      Så var det høstens høydepunkt, fest med verdens herligste kiosk-jenter! Vi storkoste oss med herlig mat og masse fliring og prating. Knaillarti' :D
.... gjort noe vi aldri har gjort før, vi har nemlig vært bøssebærere for årets TV-aksjon!! I to og en halv time var vi ute og gikk med bøssene, en kjempefin opplevelse for oss alle fire. Og litt spesielt også, for vi hadde en reporter fra NRK Nordland med oss på deler av turen. Så nå kommer vi antageligvis på Nordlandssendingen på NRK i morgen klokka 1840, tjoheii :)

Kristian og Ingrid blir intervjuet av reporter Ole

Har du gjort en god gjerning i dag?

Ha en strålende kommende uke! Klem fra


Tv-aksjonen 2010

Gi med hjertet ♥

Klem fra • Dato: 24.okt.2010   Kl: 12:43   Kategori: Lytt og nyt
 •    Kommentarer: 5

Dagens foto :)Torghatten med melisdryss på toppen.

Nå er det imidlertid ikke mye melis igjen, regnet høljer ned og julestemningen er erstattet med høstblåst.
Vi fyrer i ovnen, Kristian har overnattingsbesøk og jeg ser fram til en skikkelig jobbfest
i kveld. Masse god mat og stor stemning!
Ha en super kveld, vi sees nok i morgen ;)

Klem fra • Dato: 23.okt.2010   Kl: 18:41   Kategori: Dagens foto
 •    Kommentarer: 6

Ukens favorittblogg :)Ukens favorittblogg er den svenske fotobloggen Alafoto. Anneli er fotograf og på bloggen hun har viser hun de nydeligste fotografier. Bloggen har en vakker utforming i herlige farger, og en tur innom bloggen hennes
har for meg blitt dagens lille høydepunkt :)

Kikk innom du også, og nyt!!

Klem fraBokpakke ankommet !

Happy Friday Pictures, Images and Photos

 

I dag fikk jeg endelig boken fra Cappelens Bokbloggturne som jeg skal skrive en anmeldelse om 25 november. Boken heter "Med egne øyne" av Arne Svingen og Christoffer Grav, og er en ungdomsbok om popstjernen Jim som flykter fra alle og kanskje møter..kjærligheten!?

Jeg har sniktittet litt allerede og den virker veldig bra, en litt annerledes bok med fantastiske illustrasjoner.
Jeg gleder meg :)

Med egne øyne


Ha en deilig helg alle sammen :)

Klem fra • Dato: 22.okt.2010   Kl: 14:51   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Skywatch Friday!The threes has put their wintercoats on and the sky is velvet-black!
A bit to soon, don't you think?

Hugs from


BLI MED DA VEL!


 • Dato: 22.okt.2010   Kl: 08:23   Kategori: SkyWatchFriday
 •    Kommentarer: 14

Dagens foto!Sommerblomst i vinterland!

Klem fra


NF Macro


 • Dato: 21.okt.2010   Kl: 19:22   Kategori: Dagens foto
 •    Kommentarer: 33

"Buena Sucia" av Alisa Valdes-Rodriguez

Buena Sucia

 

LAUREN, en frittalende spaltist for en for en av Bostons lokalaviser, der hun lager overskrifter av kjærlighetslivet sitt. SARA, den perfekte hustru som har alt, men som betaler en høy pris for det. ELIZABETH, en utrolig vakker programleder som strever med å kombinere jobben med et ytterst privat privatliv. AMBER, som til tross for at hun ikke snakker et ord spansk, holder på å bli en stor, latinamerikansk popstjerne. REBECCA, en stjerne i ukebladbransjen, men dessverre totalt ubrukelig når det gjelder menn. Og USNAVYS, en alt annet enn usynlig fashionista, som står i fare for å forelske seg hodestups. Heng med når Buena Sucia-klubben samles over vin, mat og sladder mens de forsøker å finne ut av livene og forholdene sine. Problemløsing har aldri vært frekkere eller morsommere!

Dette er den andre av to bøker jeg har fått tilsendt fra JuritzenForlag, og jeg var veldig spent da jeg begynte å lese. Jeg forsto snart at dette er ikke en helt vanlig chick-lit bok. Denne boken har mer av alt!  Mer humor, snert, lidenskap, smerte, kjærlighet og et friskere språk enn de fleste bøker jeg har lest i denne sjangeren!
Herlig!!!! Anbefales på det sterkeste :)

Klem fra • Dato: 21.okt.2010   Kl: 08:15   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Himmelsk onsdag!

4987378325_b77095bd20_b[1]

 Hva er dette? Bomull kanskje? Eller krem...eller en tegning av kullstifter?Nei, det er nok himmelen over Brønnøysund en lørdag tidligere denne måneden! Spesielt, ikke sant?

 

Ha en himmelsk onsdag!! Stor klem fra
 • Dato: 20.okt.2010   Kl: 08:46   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 30

Tirsdagstema

tirsdagstemabloggen er temaet i dag i dag Höstmys eller Høstkos som vi sier her i Norge. Jeg er med for første gang og her er mitt bidrag:


Høstkos kan være å ta med seg kameraet tidlig en morgen mens nattefrosten enda
ligger. Være helt alene og nyte alle naturmotivene man ellers ikke ser!

Ha en super tirsdagskveld!
♥Klem/kram fra Anette♥

 


 • Dato: 19.okt.2010   Kl: 17:06   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 21

I min bokhylle!

Bisettelsen

«Planen var at jeg skulle besøke åstedet ved Dakotabygningen, der Lennon ble skutt, der brillene falt, og jeg tenkte liksom at jeg kunne legge fire blomster der, fra oss, fra The Snafus, for vi er fire fremdeles, ikke sant, ville ikke det vært riktig, det var liksom mitt oppdrag.»

"Bisettelsen" av Lars Saabye Christensen er avslutningen på trilogien som startet med Beatles (1984) og fortsatte med Bly (1990).

Denne boken må jeg innrømme er en bok vi glemte å avbestille i Bokklubben. Men jeg har lest de to første, så jeg burde nok lese denne også! Har du lest den?

Klem fra • Dato: 19.okt.2010   Kl: 08:25   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 12

Skywatch Friday :)

Skywatch Friday

Siden jeg ikke fikk vært med på Himmelsk Onsdag sist uke (på grunn av blogg.no's opplastningsproblemer..grr) slenger jeg meg nå med på SkyWatch Friday, selv om det er mandag! Bildet har du kanskje sett før, men jeg fikk nå lyst til å ta det frem igjen. På SkyWatch legger flere hundre bloggere over hele verden inn sine himmelske bilder, og jeg vil gjerne vise dem hvor fint vi har det i Norge :)


A beautiful summer night, around two o'clock in the morning, in July this year. I was walking home from a class-reunion, when the most beautiful sky appeared just a few minutes away from my home in Brønnøysund, Norway!

Lots of hugs from Anette♥


 • Dato: 18.okt.2010   Kl: 23:10   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

Inspirasjon

Dette innlegget blir et litt annerledes inspirasjonsinnlegg, det kommer ikke til å inneholde interiørbilder, slik det vanligvis gjør. Derimot har jeg lyst til å skrive litt om noen som har inspirert meg i uken som gikk, nemlig Slankerinna! Hun har tatt opp kampen mot kiloene og gått ned over 30 kg. For å gå ned de siste vanskelige kiloene har hun inngått en godteriavtale med seg selv og skal ikke spise godteri før jul.Hun har laget seg en kalender der hun krysser av alle godterifrie dager. Les mer om Slankerinnas godteriavtale her!

Det er vel ingen hemmelighet hva som er min store glede og største last; nemlig sjokolade. Jeg må beskjemmet innrømme at jeg spiser sjokolade hver dag, og føler meg nærmest som en sjokoholiker. Jeg kan godt bestemme meg for å være flink og ikke spise, det holder en dag eller to, et par uker hvis jeg er skikkelig flink, men så er jeg på kjøret igjen. I likhet med Slankerinna har jeg over lang tid gått ned en del kilo. Da Kristian var liten var jeg 75 kilo (det er ganske mye når man bare er 156 cm høy) , men jeg har sakte men sikkert klart å gå ned 15 av dem. De siste fem er imidlertid nesten helt umulige, og jeg har kommet frem til at de faktisk ikke er så nøye. Helsen min er derimot nøye. Det kan umulig være sunt å proppe i seg så mye sukker som jeg gjør, og tennene da. De ønsker jeg i allefall å beholde. Så nå gjør jeg som Slankerinna og lager meg en godteriavtale. Frem til jul SKAL jeg klare å holde meg unna søtsaker og potetgull, og kalenderen min skal bli full av grønne og godterifrie dager. Jeg skal nemlig farge godterifrie dager grønne og utskeielsesdager røde. Så er målet at kalenderen skal bli grønnest mulig, for håpet er lysegrønt :)

Jeg legger herved ut bilder av kalenderen min, og på lillejulaften skal jeg vise den fram igjen. Så blir det ekstra viktig å være flink (og jeg lover selvfølgelig å være dønn ærlig mot både meg selv og dere!)Anette, desember 1998

Tusen takk, Slankerinna, for at du gav meg det sparket i baken som jeg trengte akkurat nå :)

♥Stor klem fra Anette♥


 • Dato: 18.okt.2010   Kl: 11:38   Kategori: Inspirasjon
 •    Kommentarer: 17

Mandagstema - Ødelagt

Mandagstema

 

I Mandagstema hos Petunia er temaet i dag Ødelagt, og her er mitt bidrag:Slik ser man nemlig ut når man føler seg helt ødelagt mett etter å ha spist verdens beste Club Sandwich på Hard Rock Café i København i juli i fjor. I tillegg til den utrolig gode maten, var det kjempemoro å være på Hard Rock Café på samme dag som Metallica hadde konsert på Forum. Metallica på alle skjermer og på alle t-skjorter på bortimot samtlige av stedets gjester. Stor stemning, og sammen med meg var disse to karene, klare til konsert:


Pappa Jan Frode og Kristian på vei til Forum, København!

Ta en titt innom Mandagstemabloggen du også!!!

♥Klem fra Anette♥


 • Dato: 18.okt.2010   Kl: 10:53   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Ferdig....

...med Ingrids "nye" rom. Det ble ikke så verst dette, altså! Fargene har hun valgt selv, og skrivebord og seng like så. Ganske deilig å være ferdig med den rosa perioden :)

 Sees i morgen, klem fra
 • Dato: 17.okt.2010   Kl: 22:06   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

Denne uka har jeg.....

....egentlig vært i full sving hele tia. Høstferien er over, og det har vært en hel skoleuke med aktiviteter og jobbing og full fart! Men det er bare moro. Det har vært full oppussing på Ingrids rom med kjærstehusbonden som formann og malemester. Stua er et ikketema, for der er alle Ingrids saker plassert for tiden. Åo mai gad....
Men det blir utrolig fint når vi er ferdig :)

 

panic Pictures, Images and Photos

....hatt fullstendig panikk i over et døgn fordi jeg ikke fikk lastet opp bilder på bloggen min. Fy søren, det var skikkelig kjedelig altså. Når man har en blogg som baserer seg i stor grad på bilder, får man jo helt spader når noe ikke virker. Men allikevel fikk jeg finpusset litt på bloggen, ryddet opp litt i ting og tang ved hjelp av søskenbarnIna ♥  Tusen takk snuppa mi :) Og nå fungerer heldigvis alt som det skal, bank i bordet!!

....vært på en skikkelig fullfart-tur til Trondheim, bare kjærstehusbonden og jeg. Tur til Ikea og møbelkjøp til Ingrids rom var hovedgrunnen, men det var veldig koselig å være bare kjærester også. Vi kjørte på fredagsmorgen og etter å ha sjekket inn på Royal Garden tok vi turen til Trondheim Torg. Der var det ikke bare shopping som sto på planen. Jeg hadde nemlig sagt til min gode bloggvenninne, Gunn Berit, at jeg skulle stikke innom MAC der hun jobber og hilse på henne. Og for en fantastisk dame altså. Selv om det var full fart med kunder tok hun imot meg med åpne armer, og vi fant tonen umiddelbart. Før jeg visste ordet av det satt jeg i sminkestolen og hun gav meg mange sårt trengte tips. Jeg er nemlig livredd sminke av en eller annen grunn, men med litt eksponeringsterapi er jeg nå den lykkelige eier av flere av MACs fantastiske produkter. Tusen takk, Gunn Berit, for en herlig stund :)

Gunn Berit og meg

Resten av ettermiddagen og kvelden slappet vi bare av, shoppet pittelitt og spiste nydelig middag på BigHorn Steakhouse. Tror du vi ble mette, eller?


Middag for to, nydelig godt!

På lørdag var vi tidlig oppe, spiste herlig frokost med croissanter..wiiii.. og så gikk turen til Ikea. Kjærstehusbonden fryktet traumatiske opplevelser, men vi var godt forberedt og etter to og en halv time var alt i boks og vi var på tur hjemover igjen. Veldig godt å komme hjem til snuppen og snuppa som ble veldig glad for bygaver og møbler til rommene sine. Jeg hoppet i finstasen og dro på Publiners-event på uteplassen Kred, der lillesøsterSusiQ var gjesteartist. Stor stemning og masse folk :)


Her synger lillesøster sammen med Ronny og resten av Publiners-gjengen :)

I dag er det øsregn og skikkelig ruskete vær. Men vi koser oss allikevel. Kristian, Ingrid og jeg har vært på årets Matmesse og spist buffet sammen med mamma, pappa og mesteparten av Brønnøysunds øvrige befolkning. På Samfunnshuset går det av stabelen hvert år i oktober og er en skikkelig høydare. Maten var så god at jeg helt glemte å ta bilder, så du får heller prøve å se det for deg :)

Nå blir det en liten cowboystrekk før vi fortsetter med opprydding og ordning av rom&hus&heim :)

Ha en fortsatt fin søndag, stor klem fraDagens foto - hurra :)På vei hjem fra jobb, over brua i all slags vær.
I regn og blåst med varme klær og musikk på øret!
Herlig!!

Endelig kan jeg laste ned bilder til bloggen min igjen - jeg er så lyyyyykkelig :)
Men nå blir det jammen meg en liten bloggpause. I morgen kjører kjærstehusbonden og jeg på
en fullfart tur til Trondheim. Vi har lovet Ingrid ny seng, og med turnusarbeid er
det ikke like lett å finne helger der vi begge har fri. Men i morgen
blir det! Med hotell og litt shopping kanskje. Og Ikea
selvfølgelig! Sees på søndag :)

♥Klem fra Anette♥


 • Dato: 14.okt.2010   Kl: 22:47   Kategori: Dagens foto
 •    Kommentarer: 8

I min bokhylle - "Str. 37" av Denise Rudberg

Størrelse 37

Laura er i trettiårsalderen, singel og har en attraktiv jobb innen musikkbransjen. Hun lever et hektisk uteliv i Stockholm. Men bak den kule fasaden er Laura en rotløs sjel, som dras mellom hverdagen i Sverige og sin velstående familie i Amerika. Under et opphold i New York kolliderer Lauras to verdener dramatisk. Hun støtes ut av familien etter å ha drukket seg full og laget skandale i kusinens bryllup. Forsøket på gjenforening blir katastrofalt, og hun flykter hjem til Sverige når ryktet spres om at hun har et alkoholproblem. Laura innser at hun må velge hvilken vei hun skal gå og hvilken verden hun vil leve i.

Dette er første bok i en serie med flere om en venninnegjeng i Stockholm. Lettlest og morsom, men jeg skulle ønske meg et litt mere utfyllende og beskrivende språk, ikke bare lange dialoger. Absolutt lesbar er den allikevel, og en av de første ChickLit-bøkene jeg leste!

♥Klem fra Anette♥


 • Dato: 14.okt.2010   Kl: 17:42   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 6

Leiseg-fjes og smilefjes!!!

Clipboard489.jpg Smiley Faces image by pimpdaddybackgrounds

I dag har jeg strevd fryktelig med å få lastet opp bilder. Ingenting virker, og jeg som så gjerne skulle vært med på Petunias himmelske onsdag!!
Nå håper jeg bare at alt er i orden når jeg står opp i morgen, for ellers kjenner jeg at jeg kan bli flyforb... Er det flere som har hatt det samme problemet i dag? Og hva kan jeg gjøre hvis det er like ille i morgen, melde fra til blogg.no kanskje!?

Men smilefjes har jeg også hatt i dag. Min allerkjæreste kusine (eller søskenbarn som vi sier her), ♥Ina♥, har vært hos meg i kveld og gitt meg litt eksperthjelp og gode tips når det gjelder bloggen min. Vi har fått ryddet litt opp, litt mindre hummer&kanari for å si det sånn. Ble det ikke fint!? Jeg er i allefall superfornøyd :)

Nå venter loppekassen. Bare en liten melding til mamman min som har bursdag om akkurat 3 minutter!

Sov godt alle sammen!!

Klem fra
♥Anette♥


 • Dato: 13.okt.2010   Kl: 23:59   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Dagens foto!


Rognebær på ferie i fjæra

Klem fra Anette♥


 • Dato: 12.okt.2010   Kl: 10:15   Kategori: Dagens foto
 •    Kommentarer: 7

Jorden rundt på 80 bøker #3Jeg fortsetter min reise jorda rundt, og turen går fra England og bryllup tilbake til Norge faktisk. Godt å være hjemme igjen, og jeg reiser til en liten plass på Østlandet, der jeg får være med førstebetjent Birger Baug på jobb. Vi oppklarer sammen en meget spesiell sak, der forhold i dag veves sammen med hendelser som tok sted for over tjue år siden. Utrolig spennende! Og Birger Baug har lovet meg at det er ikke den siste saken vi løser sammen!!!

Klikk på bildet så får du lese mer om Birger Baug og våre spennende opplevelser sammen!

Når jeg tar farvel med Birger Baug er det bare å skynde seg til flyplassen og sette seg på første fly, jeg setter nemlig kursen mot Kreta og opplevelser som vil prege meg resten av mitt liv!!

Klem fraCreepy!!!

På null komma niks ble de to turkameratene skikkelig skumle!!!♥Grøss og gru fra Anette:)♥


 • Dato: 11.okt.2010   Kl: 19:00   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Mandagstema - hjerte

Mandagstema

Ukens mandagstema hos Petunia er hjerte
og her er mitt bidrag:

Dette hjertet gikk jeg forbi en vinterdag i 2008. Plutselig åpenbarte det seg i isen på vei til jobb, og jeg ble stående lenge og kikke på det. Det var så nydelig og ble selvfølgelig foreviget med
mobilen min :)

♥Klem fra Anette♥

 

 


 • Dato: 11.okt.2010   Kl: 18:25   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Denne uken har jeg...

...bare kost meg sammen med Kristian og Ingrid som har hatt høstferie hele uken :)


....hatt enda ett "forsideoppslag" på side2.no...hurra :)

ping ditt innlegg på side2.no/blogg du også! Det er kjempemoro :)

....gått mange fine turer, både sammen med min kjære turkamerat Rita..


.....og en skikkelig ruskeværstur sammen med lillesøsterSusiQ...


I dag er det jammen den 10.10.10 og det går oss ikke hus forbi. I forbindelse med Verdensdagen for Psykisk Helse har det i dag vært aktiviteter i et nydelig turområde i Brønnøysund kalt Svarthopen. Padling, ridning, natursti og salg av vafler, pølser og kaffe har stått på agendaen, og vi var hjertelig tilstede. Her kommer et bilderas:


Hedda, Ingrid, Thale og Kristian
Dagen ble avsluttet med kaffe hos mamma og pappa i anledning mammas bursdag på torsdag ♥

Yummy :)   Nå skal jeg sette meg i armkroken til kjærstehusbonden og se et par episoder av Modern Family som jeg har forelsket meg helt i! De er bare så fantastisk morsomme :)

♥ Nattaklem fra Anette ♥


"Bedragen" av Katerina Janouch

Bedragen

Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Dette er bok nummer èn i serien om jordmoren Cecilia, skrevet av min  favorittforfatter nr1 for tiden; Katerina Janouch. Serien er varm, jordnær og virkelighetstro og hun sper på med små spenningsdrypp som gjør at man ikke klarer å legge boken fra seg. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på bok nummer tre (jeg klarte nemlig kunststykket å lese bok nummer to først :).

Løp og kjøp!!!!

Klem fra


 


 • Dato: 10.okt.2010   Kl: 10:24   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 6

Dagens foto!  Sommerglimt i høstvær

Klem fra Anette ♥


 • Dato: 09.okt.2010   Kl: 18:24   Kategori: Dagens foto
 •    Kommentarer: 5

Dagens foto!Alltid så koselig å komme på besøk til Rita. I dag ble det te og vafler mens barna lekte. Det ble en del bloggsnakk også, siden Rita og familien har opprettet egen blogg, besøk den her. På bildet ønskes vi velkommen av Rita, Kornelie og Bamsefar :)

♥ Klem fra Anette ♥


 • Dato: 08.okt.2010   Kl: 14:44   Kategori: Dagens foto
 •    Kommentarer: 22

Ukens favorittblogg!Denne ukens favorittblogg er min gode bloggvenn Heges blogg Medandreord. Hege er en tvers igjennom fantastisk dame, det vet jeg fordi jeg har vært så heldig å få treffe henne :)  Heges hverdagsbetraktninger er godt gjennomtenkte og hun krydrer bloggen sin med egne foto (hun er en særdeles dyktig hobbyfotograf) og spennende tips om alt fra nettbutikker til brannvern. Det er ikke for ingenting at hun har hatt flere blogginnlegg på sjefsplassen på side2.no, dette er nemlig en kvalitetsblogg!!!

Kos deg med Heges blogg og ha en super helg!!!

Klem fraDagens foto!  

   ♥ Klem fra Anette ♥


 • Dato: 07.okt.2010   Kl: 20:33   Kategori: Dagens foto
 •    Kommentarer: 10

Iver og tante på fisketur :)Fangsten ble en vaniljefisk som smakte gulrot og en Iverfisk som smakte eplejuice! Namnam ¢¾

Ha en super torsdag :)

Klem fra • Dato: 07.okt.2010   Kl: 08:40   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Boktips til dine søte små....

....og til de som er litt større også :)  For det er da ikke bare vi voksne som skal kose oss med bøker i disse ruskeværstider. Vel så viktig er det at vi gir barna våre muligheten til å oppdage bøkenes magiske verden!! Her kommer det noen tips i den anledning:

Ingrid vil spiseIngrid skal sove
Ingrid har plasterDen store Ingrid-boka

De herlige Ingrid-bøkene av Katerina Janouch har i flere år vært en favoritt her hjemme hos oss. Ikke bare fordi vår Ingrid identifiserer seg veldig med bokens hovedperson, men fordi bøkene er lettleste, morsomme og fylt med fargerike illustrasjoner!

Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans

Bli med og løs mysteriet om den lille muldvarpen og finn ut hvem som i all verden har bæsjet på hodet hans! Boken er skrevet av Werner Holzwarth og er morsom for både store og små :)

Emma tvertimotEmma i barnehagenEmma hos tannlegen

Emma-bøkene av Gunilla Wolde er bøker jeg vokste opp med, og de går aldri av moten. Koselige små bøker med aktuelle temaer og herlige illustrasjoner - kanskje litt retro og veldig i tiden :)

Å finne bøker som treffer de litt eldre barna er ikke alltid like lett, men hos oss er Jules Verne en stor favoritt.

Jorden rundt på 80 dagerEn verdensomseiling under havetDen hemmelighetsfulle øya

"Jorden rundt på 80 dager", "En verdensomseiling under havet" og "Den hemmelighetsfulle øya" er noen av de fantastisk spennende bøkene Jules Verne har skrevet. Ikke alltid like lett å finne i bokhandlene, men ta en tur på biblioteket så finner du dem nok!

Percy JacksonPercy Jackson

Bøkene om Percy Jackson og hans opplevelser er utrolig spennende og mye bedre enn filmen. Forfatteren Rick Riordan har skapt en fantastisk verden som bare må leses om ;)

Evighetens kyssUnder en ny måne
FormørkelsenVed daggry

Twilight-sagaen om Bella og hennes kjærlighet til vampyren Edward er en saga som bare MÅ leses. Filmene er selvfølgelig bra, men bøkene er en verden for seg selv. Dette er bøker for både mor og datter!!

Da er det bare å sette i gang med lesingen, god bok!!!

Klem fra


 


 • Dato: 06.okt.2010   Kl: 09:57   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Himmelsk :)

4987378325_b77095bd20_b[1]

Det er nok en Himmelsk onsdag hos Petunia og her er mitt bidrag:


Hva skjuler seg bak treet? En gryte med gull?

Klem fra

 


 • Dato: 06.okt.2010   Kl: 08:50   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 23

This is Anfield...

Når kjærstehusbonden får frie tøyler, blir det ganske............kult/spesielt/fint/intenst......(stryk det som ikke passer ;).  Han er i allefall meget fornøyd, og da er jeg også det! Han har lovet meg en kjærestetur til Liverpool med fotballkamp neste høst, så da kan det godt hende at jeg finner på å henge noe på veggen jeg også :)

Ellers har vi gått fra nattefrost og frosne sølepytter til røde, gule & brune trær + 16-20 grader. Helt fantastisk. Har akkurat vært og gått en lang tur sammen med bestevennRita, det blåste godt, men vinden var varm og god, så det ble en ekstra flott tur!

Ha en fin tirsdagskveld, da!

Klem fra • Dato: 05.okt.2010   Kl: 19:34   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 18

I min bokhylle!

Señor Peregrino

"Señor Peregrino" av Cecilia Samartin

Hvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby. Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sinpilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt. "Señor Peregrino" er en poetisk og overraskende fortelling om aldri å miste troen på kjærligheten. Om å våge å leve på den skjøre linjen mellom fantasi og virkelighet. Når du har lest boken vil sjelen din være fylt med duften av søt chili!

Les min anmeldelse av boken her!

Klem fra • Dato: 05.okt.2010   Kl: 08:27   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 6

Mandagstema; Historie.

Mandagstemaknapp

Petunia og hennes Mandagstemablogg har denne uken ordet Historie som tema. Her er mitt bidrag:Dette bildet er tatt da vi reiste bakover i tid fra 2008 til 1879 for å ta familiebilde :)

Klem fra • Dato: 04.okt.2010   Kl: 15:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Hjeeelp!!!

Jeg finner ikke knappen til min innebygde vekkerklokke!!! Hver morgen våkner jeg klokka seks (jepp, det er helt sant!!), uansett om det er helg eller hverdag (ørsk eller hælg som vi sier på brønnøyværing). Så ligger jeg der og funderer og spekulerer. Noen ganger er det innmari koselig å ligge under den varme dyna og vite at det er enda en halv time til jeg trenger å stå opp og lage frokost til mine søte små som skal på skolen.
   Men av og til, slik som i dag, når det er høstferie og jeg ikke skal på jobb før i ettermiddag, da er det skikkelig kjiipt å våkne klokka seks altså. Ok, det var litt koselig med regnet som trommet på taket og vinden som rusket i tretoppene, men jeg kunne i det minste fått sovet til klokka sju!?  Og hva skjer når vi stiller klokka tilbake, kommer jeg da til å våkne klokka fem? O' skrekk & gru...........

Søvnløs klem fra


 • Dato: 04.okt.2010   Kl: 09:32   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Denne uken har jeg...

...fått hjem min kjære husbond fra guttetur til Liverpool (med lovnad om at neste høst får jeg være med, hurra :) ♥......nytt de flotte høstdagene vi har hatt her i Brønnøysund..


....arrangert Trilledag sammen med Ungesaniteten der jeg er medlem. Hvert år har vi familiedag med opptog der barna tar med seg dukkevogn, sykkel eller liknende. Så går vi i tog og etterpå er det kafe og loddsalg. Kjempekoselig. Dette bildet er fra et par år tilbake da vi trosset storm og vind og gikk i tog allikevel. Sjekk den himmelen som lurer i bakgrunnen!!


....fått en skikkelig storfisker i familien! I går fisket Kristian fra en flytebrygge midt i byen mens jeg gjorde lørdagsinnkjøpene. Fangsten ble to flotte av arten Lyr!


....vært på tur sammen med mamma, pappa, Lillesøster SusiQ, Martin, snuppe Iver, kjærstehusbonden, mine 2 banditter og nabojenta Karoline. Gjett om vi koste oss :)


Nå blir det snart kveldsmat og Robinson på tv'n. Med mamma og lillesøster på besøk blir vi mannsterke som heier på lag Nord :)

Klem fraEn smakebit på søndag!!

Jeg har blitt med på en søndagsutfordring som går ut på å gi bloggleserne mine en smakebit av boken jeg leser akkurat nå! Ladybug har gitt utfordringen på bloggen sin, og jeg tar den på strak arm !

 

Bedragen

Att utbilda sig till barnmorska var det bästa beslut hon någonsin fattat, tänkte Cecilia ofta. Att det sedan krockade med en massa andra saker i hennes liv kunde inte hjälpas. Hon hade valt att vara kvinna, mamma, yrkesmänniska. Hon hade valt att ha allt och lite till. Då fick hon acceptera att det kunde bli besvärligt.

Jeg har falt fullstendig for Katerina Janouch's bøker om jordmoren Cecilia og det hun opplever på jobb og i familielivet. Bøkene er troverdige, varme og spennende og jeg tror mange kan identifisere seg med Cecilia, og kjenner seg igjen i de valg og dilemmaer hun står overfor!

Har du lyst til å gi dine blogglesere en smakebit av boken du leser akkurat nå? Gå inn på Ladybugs blogg og følg instruksene du finner der!

Klem fra • Dato: 03.okt.2010   Kl: 17:47   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Ukens favorittblogg!!Ukens favorittblogg er min kjære bloggvenn Kjerstis fantastiske blogg!!  Denne bloggen er fylt med humor og ablegøyer og jeg blir alltid så glad når jeg leser hennes morsomme innlegg. Og obs obs: denne dama er alle lavkarbodietters store mareritt. Med sine fantastiske retter, lagd helt fra bunnen av selvfølgelig, får hun alle som leser til å lengte etter både hjemmebakte brød, ris og poteter! Namnamnam :)

Du har ingen tid å miste, kikk innom bloggen hennes nå!!! :D

Klem fra
 • Dato: 02.okt.2010   Kl: 09:40   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7

I min bokhylle!

"Der Gud gråter" av Siba Shakib

Shirin-Gol er bare liten jente da russerne bomber landsbyen hennes og familien flykter til Kabul. Hun begynner på russerskolen, og lærer å lese. Da broren gifter henne bort, begynner et liv i konstant flukt, først fra Mujahedin, senere fra Taliban. Denne dokumentarromanen er en skildring av frykt, undertrykkelse og overgrep, men også en historie om kvinnesamhold, motstand, glede, stolthet og kjærlighet. Har ordliste over persiske og arabiske ord og uttrykk som er brukt i boken.

Denne boken står i bokhyllen min, men da jeg startet å lese den var det noe med den som ikke appellerte til meg. Kanskje var det språket som var for billedlig for min smak!?  Eller så var det kanskje bare at jeg ikke var i stemning for en slik bok akkurat da.  Jeg har i midlertid  ikke gitt opp håpet om å lese den en eller annen gang, for jeg vet at mange liker denne boken veldig godt.

Hva med deg, har du lest den ?

Klem fra • Dato: 01.okt.2010   Kl: 19:58   Kategori: I min bokhylle
 •    Kommentarer: 9
hits