ABC Scandinavia #I

I dag er årets siste dag og jeg ønsker alle sammen et riktig Godt Nytt År :)

2011 står for døren, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på et flunkende nytt blogg-år :)

Stor Nyttårsklem fra
 • Dato: 31.des.2010   Kl: 09:50   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 35

Superkokkene...

....har i dag vært husbondekjærsten og Ingrid, som har laget lammelår med tilbehør til både oss, svigermor, svigerfar og onkel Stian. Ingrid har fått kokebok i julegave, og den måtte jo som seg hør og bør prøves ut. Dermed ble det ikke bare brun saus og grønnsaker som tilbehør. Se bare her:


Fylte egg, hvitløkspotetmos og ovnsstekte rosmarinpoteter. I tillegg en egenkomponert saus!

Fylte sjampinjonger, couscous-salat og lammelår!

Hjemmelaget sitronfromage..

...og mine lekre Sarah Bernardkaker til dessert!   Et riktig herremåltid :)

Kokebok for jenter

Dette er den flotte kokeboken Ingrid fikk til jul, masse gode og enkle oppskrifter.

Ha en deilig kveld, klem fraNF Macro


 • Dato: 30.des.2010   Kl: 21:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

Så kuuult med iPhone :D

Jeg er nyfrelst og helt hekta, har fått meg masse herlige apps, og slik så foreksempel julestjernene ut i gamledager ;)Nå blir det straks hoppikøya! Festen i går var mer enn vellykket, i seng klokka fire og min innebygde vekkerklokke ringte klokka kvart på åtte, veeeldig morsomt :(

With my new iPhone I've downloaded all sorts of awesome apps, and here is one of my first fotos made with the OldPhotoPro. I love it :)

Nattaklem fraSepia Scenes


 • Dato: 29.des.2010   Kl: 23:33   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 12

Himmelsk onsdag :)

Hver onsdag:

Disse to himmelske bildene tok vi på vei til julemiddag 2 juledag. Nesten fremme hos svigermor og svigerfar, som bor i nabokommunen Sømna,  måtte husbondekjærsten stoppe så jeg fikk tatt disse blinkskuddene. I finstasen med blåfrosne fingre, må vite, men fotografere SKULLE jeg ;)

On our way to my in-laws the other day, this beautiful sky appeared and we just had to stop and take some photos. Even though it was freezing cold and in our finest christmas outfit these photos were taken :)

Ha en himmelsk 5 juledagsonsdag!! Klem fra


Skywatch Friday


 • Dato: 29.des.2010   Kl: 11:04   Kategori: SkyWatchFriday
 •    Kommentarer: 28

Imellom....

...er ukens tirsdagstema. Hva gjør vi egentlig imellom/mellan jul og nyttår!? Jo, det skal jeg si deg! I går tok vi oss en real pause fra sofasliting og feit julemat. Det ble tur med wienerpølser på termos sammen med barna og nabojenta. Helt herlig med en skikkelig timeout og en overdose frisk luft ;)


Torghatten fra en ny vinkel. Hvis du titter godt etter skal du kunne se hullet tvers igjennom :)

 
En liten Blånisse i hulen sin...

Kristian prøver ut kniven han fikk til jul :)

Ingrid, Karoline og kanskje en ....pingvin!?

Mat må vi ha!!

Og pledd er heller ikke å forakte :)

En flott tredjejuledagstur ble det, og et nyttårsforsett ble også vedtatt; vi skal bli mye flinkere til å dra på tur i det nye året!!

I dag har jeg vært på formiddagsjobb og nå er barna dratt på overnatting hos bestemor og bestefar. Vi skal på fjerdejuledagsfest, årets store happening, og gjett om vi gleder oss. Et av bandene som skal spille regjerte nemlig områdets festlokaler da Jan Frode og jeg traff hverandre i '92 (fy søren er det virkelig så lenge siden?) og jeg regner med at gode minner strømmer på iløpet av kvelden :)

Ha en festlig aften, klem fra


TirsdagsTema


 • Dato: 28.des.2010   Kl: 17:29   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 19

Smakebit på søndag ble Smakebit på mandag :)

Hos Underhold meg kan man hver søndag gi en liten smakebit på hva man leser akkurat nå. Oppdraget er som følger:

 • Åpne boken du leser i nå
 • Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din(vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken).
 • Skriv en liten bloggpost og legg igjen en link til din egen bloggpost i LinkyTools oversikten hos Underhold meg . Da kan andre lesere enkelt hoppe fra blog til blogg for å finne smakebiter fra forskjellige bøker.

 Jeg er med og gir en smakebit av boken jeg leser akkurat nå, "Minishopaholic" av Sophie Kinsella.

Mini Shopaholic

Becky Bloomwood trodde livet som mamma ville bli en dans på roser, men lille Minnie på to år gir henne stadig nye utfordringer!

"Letter to Mrs Brandon from Tick Tock Playgroup"

Dear Mrs Brandon

Just a few confidential concerns about Minnie. She's a lovely child with real liveliness. However, she has to learn that she can't wear all the dressing-up clothes every day, and the "princess" shoes are not suitable for outdoor play. Perhaps we can discuss tihis at our upcoming parents and children activity morning.

With kind regards

Teri Ashley
Play leader

Dette gir vel en god pekepinn på boken om "Minishopaholic", tenker jeg ;)

God bok fra
 • Dato: 27.des.2010   Kl: 12:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 8

Mandagstema/Tirsdagstema

5115036497_90a4c6d791_z[1]

Denne ukens Mandagstema er årets siste og dermed er temaet 2010. Fotoutfordringene hos Petunia har vært med på å gi meg en ny hobby i året som har gått. Jeg har blitt helt oppslukt av å fotografere og ser verden på en ny måte. Med disse bildene oppsummerer jeg året som har gått og dediserer dem til fantastiske Petunia ♥


Vinter - Torghatten fotografert fra vår paradisøy, Havnholmen, der mamma vokste opp.


Vår - Hestehoven, det første og vakreste vårtegn.


Sommer - Sommernatt på Helgeland.


Høst - Den vakreste årstiden vi har.

Dette oppsummerer året mitt i bilder, og jeg gleder meg til å ta fatt på et flunkende nytt år med blanke ark og fargestifter til :)

Stor klem fra

Tirsdagstema
 • Dato: 27.des.2010   Kl: 09:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Gratulerer med dagen...

BirthdayTink Pictures, Images and Photos

...til bloggen min! I dag er det faktisk akkurat et år siden jeg startet å blogge, og for et herlig år det har vært. Et helt univers har åpnet seg, jeg har lært utrolig mye, truffet massevis av herlige mennesker via bloggene deres og to av dem har jeg faktisk møtt på ordentlig. Helt herlig, Hege og Gunn Berit :) Sjokoladeinteressen min har gått litt tilbake (iallefall på bloggen, he he) og istedet har jeg fått en ny hobby, nemlig fotografering. Jeg er en ivrig fan av forskjellige fotoutfordringer og oppfordrer alle til å bli med, det er kjempemoro :) Bokinteressen min er derimot fortsatt like stor og jeg har mange planer for 2011!!

Her kan du lese mitt aller første blogginnlegg!

Så vil jeg takke alle mine bloggvenner og lesere som selv ikke har blogg. Dere har gjort mitt første år som blogger til en fantastisk tid, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg begynte med dette (jeg var nemlig litt skeptisk i starten). Og jeg håper at mitt neste bloggår blir en like utrolig reise :)

Så slenger jeg ved et par retroüberkuule (?) bilder tatt med min nye iPhone ♥

Stoor klem fra
 • Dato: 26.des.2010   Kl: 22:19   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 24

Vårres jul....

...har vært helt utrolig fin! På lillejulaften pyntet vi i huset og ordnet litt småtterier, og jeg hentet julegaven til meg fra husbondekjærsten, en flunkende ny iPhone, hurraaaa :) På ettermiddagen var jeg på jobb og hjemme ble juletreet pyntet etter alle kunstens regler. Herlig å komme hjem til ferdigpyntet julehus :)


Kristian og Ingrid i full sving!

Julaften kom med fantastisk vakkert vintervær og jeg var på jobb sammen med pappa på formiddagen. Julaften er egentlig den aller beste dagen i året å være på jobb, smilende fjes så langt øyet rekker :)

Så feiret vi kvelden hos mamma og pappa sammen med tanter, onkler, søskenbarn, og lillesøsterSusiQ med familie. 14 stykker var vi med stort og smått, og gaveutpakkingen pågikk ut i de små timer. Herlig :)


Tradisjonell pinnekjøttmiddag, utrolig godt...

..og lillesøsterSusiQ's deilige Trifli-dessert :)

Julenissen kom, og Iver følger spent med!

Ingrid er superfornøyd med gaven fra bestemor og bestefar...

...og Kristian har fått vinylplater i gave fra onkel Julian. Knallbra!!
 

 
Vi fikk til og med besøk av Kaptein Sabeltann og lille Pinky utpå kvelden :)

Etter en overjordisk god ribbemiddag hos tante Susanne (SusiQ) og onkel Martin, i går- første juledag,  var det tid for puslespill når vi kom hjem....
...
...og et parti med sjakk. Her gjelder det å konsentrere seg!

I dag har vi bare sløvet og kost oss, og nå er det ikke lenge til vi setter nesen mot Sømna og farmor og farfar. Det gleder vi oss til :)

En fortsatt deilig jul ønskes alle fra
 • Dato: 26.des.2010   Kl: 11:08   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 4

Pink Saturday :)

This cute little teddybear is one of the favourite christmas-presents my daughter Ingrid (8) got this year. In addition to being fluffy and pink he is also a hot water bottle that keeps her warm at night!

 

Merry Christmas from Norway :)Pink Saturday

 ThursdayChallenge


 • Dato: 25.des.2010   Kl: 11:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 11

GOD JUL :)

kerst Pictures, Images and Photos

En liten titt innom for å ønske alle en herlig, deilig, fantastisk, fredfylt god julaften!!!

Tenkte jeg skulle ha juleferie fra bloggen, men kjenner jeg meg selv rett er jeg nok tilbake allerede i morgen ;)

Juleklem fra
 • Dato: 24.des.2010   Kl: 09:07   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

"Rapsgubbene" av Karin Brunk Holmqvist

Rapsgubbene

Gamle gubber er lure som rever! Albert og Henning er brødre - to gamle ungkarer som støtter hverandre tykt og tynt. Gubbene er vel kjent av alle i bygda, og alle kjenner de litt eksentriske vanene deres. Albert og Henning lever etter påbudene de en gang fikk av moren sin. Skulle de finne på å gå til køys uten å ha vasket seg i ørene, hører de straks mors strenge stemme i sitt indre. Men gamle gubber er også lure som rever! Noen regler kan de rett og slett velge å glemme. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen. Der står Albert og Henning ofte og kikker ut over markene, diskuterer likt og ulikt og spytter snus. Men freden er truet. En dag spres en stor nyhet over landet: I Alberts og Hennings rapsåker er det funnet spor etter romvesener! Den lille gården invaderes plutselig av journalister fra hele verden. Dette ville mor ikke likt, tenker gubbene, og prøver å holde seg unna. Men hva slags vesener er det som har inntatt åkeren? Og hva vil nå skje med den søvnige bygda?

En herlig bok om de to gamle brødrene som bare er søtest i verden. Dette er den andre boken jeg leser av denne forfatteren og hun skuffer ikke. Med lun humor tas du med til en verden der alt er befriende ukomplisert. Savner kanskje litt av snerten til "Potensgiverne", men alt i alt en super bok!

Juleklem fra


 • Dato: 23.des.2010   Kl: 20:40   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 2

Black and white......frost og tang i skjønn forening!!

Klem fraNF Macro


 • Dato: 23.des.2010   Kl: 09:03   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 6

Himmelsk onsdag :)

Himmelsk hos PetuniaMånen våker over Brønnøysund ♥
The moon watches over Brønnøysund, Norway ♥

Ha en himmelsk dagenførdagenførdagen ;)

Klem fra
Skywatch Friday


 • Dato: 22.des.2010   Kl: 08:15   Kategori: SkyWatchFriday
 •    Kommentarer: 36

Tirsdagstema


Barnas juletrær er pyntet.........julepynten er hentet ned fra loftet....

 ....og julekortene henger til pynt....

Nå er det bare å vente til lillejulaften. Da ordner vi siste rest av pynting i huset, og da kommer juletreet inn i stuen! Gjett om vi gleder oss!!! Og husk; SMIL MENS DU VENTER :)

Klem fraTisdagstema

 


 • Dato: 21.des.2010   Kl: 08:49   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

"Hittebarnet" av Katerina Janouch

Hittebarnet

I Hittebarnet har Cecilia precis upptäckt att hon är gravid. Sommaren står i full blom och det är mycket som ska ordnas. Barnkalas, semester och en weekendresa på tu man hand med maken John. Graviditeten är lika oväntad som förvirrande för Cecilia. Är äktenskapet tillräckligt stabilt för att klara av ännu ett barn?

Privatlivet är turbulent, men mycket händer även på förlossningen. En sen kväll hittar Cecilia ett övergivet barn på marken utanför sjukhuset. Vem har lämnat barnet och varför? I sina försök att besvara gåtan utsätter sig Cecilia själv för stora risker. Både kroppsligt, men även känslomässigt.

Bok nummer to, "Systerskap", slutter med at Cecilia oppdager at hun er gravid, og jeg var fryktelig spent på fortsettelsen. I "Hittebarnet", som er bok nummer tre, får vi vite hvordan det går med Cecilia og John. Den er litt mere melankolsk enn de to første bøkene, og kanskje litt treig i starten, men når det først løsner er den både spennende og interessant.

Nå venter jeg med spenning på om det kommer flere bøker om den sympatiske svenske jordmoren.

God bok, klem fra
 • Dato: 20.des.2010   Kl: 22:01   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 3

Mandagstema :)

5115036497_90a4c6d791_z[1]

 

Ukens mandagstema er Julekortmotiv og jeg har tatt et lite dykk i arkivet for å finne fjorårets julekortbilde. I år har det nemlig ikke blitt laget noe julekort. Det skulle vi jo gjøre forrige helg da vi alle ble syke (men nå skal jeg ikke nevne det flere ganger, he he). Og nå orker jeg ikke stresse noe med det, vi får satse på et koselig nyttårskort istedet :)


Ingrid og Kristian, julen 2009

Nå er jeg straks på tur på jobb, det blir en koselig juleuke, litt rart å måtte jobbe på kvelden på lillejulaften, men sånn er det. Hver sin gang, i år er det min tur. Og husk; til jul er det ikke vinduene som skal skinne, men barnas øyne!!!

Ha en herlig mandag, klem fra

 • Dato: 20.des.2010   Kl: 08:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

Denne uken har jeg....

...egentlig brukt de tre første dagene i uken til å bli frisk. Fy søren som den satt den der omgangssyken, altså :(  Men nå tror jeg vi er friske som fisk hele gjengen. Julegavene er kjøpt inn, julekjole i boks og takket være snilleste mamman og pappan min har vi også fått kjøpt oss billetter til 4 juledagsfesten, årets happening! Hurra :) På fredag kom jeg hjem fra senvakt til nyvasket hus, hva skulle jeg gjort uten min snille gode kjærste? ♥

Baking har det også blitt, men jeg skulle visst ikke skrytt rundt omkring på diverse blogger om mine julemintkjeks. For de ble slettest ikke gode. Peanutfudgebrownies'ene derimot. De ble gode, de :)I dag har det vært gnistrende kaldt her. Minus 8 grader og litt vind går igjennom marg og bein, og da er det godt å kose seg inne. Vi startet dagen med den årvisse julefrokosten hos onkel Julian, og der var det jammen masse godt :)I ettermiddag har svigermor og svigerfar vært på besøk, og da måtte vi jo feire både norsk håndballgull og premien svigermor har vunnet; nemlig tur-retur Brønnøysund-Kirkenes med hurtigruta! Så gøy!!! Det ble take-away pizza og en smak på browniesene. Og jammen har jeg ikke vunnet 500 kr på V75 i helga, hurra!! Kanskje jeg er i en stim? ;)

Nå er det snart hoppikøya for husets prins og prinsesse. Bare to dager igjen til juleferie, sene morgener og sene kvelder. Husbondekjærsten og jeg skal titte litt på filmen, Englevakt, det skal bli koselig!

Englevakt omslag

Ha en deilig kommende uke, ikke mange dager igjen nå ;)

Klem fra
Fototriss :)Det er mange ting man kan forbinde med glitter, slik som for eksempel...den glitrende blusen min fra Nyttårsballet i januar '08.......eller det glitrende vakre havet som omgir Brønnøysund........eller kanskje barnas glitrende øyne når de pynter juletreet! Nå er det ikke mange dagene igjen :)

Ha en deilig 4 søndag i advent!!! Klem fraFototriss


 • Dato: 19.des.2010   Kl: 09:16   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 25

Anette in da Twilight-zone!!!Ha ha ha ha, hu' derre må jo bare være med i firer'n, eller hva? :D

Ha en herlig lørdag, klem fra
 • Dato: 18.des.2010   Kl: 08:48   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 10

ABC Scandinavia #G

Min G står i dag for GLEDE...


....og gleden ble stor da jeg i går oppdaget at jeg har vunnet denne kremen på julekalenderen hos Karianne, hurra :)

På onsdag ble det også rom for litt bakeglede! Hos Rita laget vi nydelige Sarah Bernard-kaker og deilige horn. En deilig formiddagsstund fri for stress og mas, jeg gleder meg til neste gang :)

Ha en søt og god fredag, fylt av glede :)

Klem fra
 • Dato: 17.des.2010   Kl: 08:39   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 29

Høstcollage
Et knippe høstbilder !

Klem fraNF Macro 


 • Dato: 16.des.2010   Kl: 08:13   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

Boktema; den beste boken jeg har lest i 2010

I dag vil jeg gjerne vite hvilken bok som er den beste du har lest i år! Kanskje har du til og med flere? Lag et innlegg som du linker her hos Mister Linky, da blir jeg så glad :)

Min favorittbok i år er "Boktyven" av Markus Zusak, en annerledes og spennende, morsom, rørende og helt fantastisk bok!!!

Boktyven

Her kan du lese anmeldelsen jeg skrev av denne boken den første april i år!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mister Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare til bloggen din :)

Klem fra
Himmelsk onsdag :)

4987378325_b77095bd20_b[1]Den flotte Brønnøysund-brua innhyllet i rosa sukkerspinn som speiler seg i havet! Så glad jeg er i hjemplassen min ♥

A pink cottoncandy-sky reflecting in the water. I love it ♥

Et øyeblikksbilde fanget med mobilen min forleden dag!

Klem fraBLI MED DA VEL!


 • Dato: 15.des.2010   Kl: 08:36   Kategori: SkyWatchFriday
 •    Kommentarer: 37

Mandagstema

Mandagstema hos Petunia i dag er stemning og her er mitt bidrag:I anledning Luciadagen i dag har jeg funnet frem dette bildet av Ingrid som ble tatt for tre år siden i barnehagen. Som dere ser er det ikke særlig god stemning. Historien bak dette bildet er at Ingrid lenge hadde gledet seg til å gå fremst i barnehagens Luciatog sammen med bestevenninnen sin. Men så ble venninnen syk og Ingrid måtte gå alene. Det var hun aldeles ikke forberedt på og derav dette egentlig ganske søte bildet. Med en trygg og god voksen hånd i opptoget gikk det hele bra og vi har ledd godt av det i ettertid :)

Ha en fin Luciadag alle sammen!! Klem fraMandagstema ny logo


 • Dato: 13.des.2010   Kl: 08:21   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 32

Bokbloggturneen, "Gi gass Ine" av Tore Renberg

Gi gass, Ine

Ine og Hasse er søsken. Ine er størst og klarer alt. Hasse sier bare "Ja" eller "Traktor". De skal hogge et tre i skogen, og det er Ine som bærer øksa, så klart! Snart dukker alle skogens dyr opp for å se hva som foregår.

Ingrid og jeg har vært så heldige å få anmelde denne boken i Bokbloggturneen, og vi storkoste oss mens vi leste den. En morsom historie med flotte illustrasjoner. Selv om boken hovedsakelig er for barn mellom 3-7 år, var den super både for Ingrid på åtte og et halvt og mammaen ;)

Nå gleder vi oss til de neste bøkene i serien, og ser frem til å møte både tøffe Ine og den herlige lillebroren hennes, Hasse, igjen!

I går anmeldte elefantzonen denne boken, og Ingrid og jeg var de siste på denne turneen!

 

God bok og klem fra
 • Dato: 12.des.2010   Kl: 18:32   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 0

Fototriss :)Ukens Fototrisstema er rund og her følger noen bilder av våre runde adventslys som vi har hengt opp istedet for julestjerner!

Så kan jeg ikke dy meg, jeg MÅ bare ta med dette bildet som ble tatt et par dager før Ingrid ble født i august 2002. Man kan ikke si annet enn at jeg var trill rund, ikke sant? :)
Ha en herlig søndag alle sammen! Vi skal ut på juleshopping i dag og gleder oss stort til å høre at søsteren min skal synge sammen med bandet sitt, 3D, på Brønnøysunds butikksenter :)

Klem fraFototriss


 • Dato: 12.des.2010   Kl: 10:22   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 32

Tusen takk....

....for alle de koselige kommentarene på ABC-innlegget mitt i går. Jeg har desverre ikke hatt anledning til å svare på noen fordi jeg ble syk - på jobb i går av alle steder :(
Heldigvis føles det litt bedre i dag, men jeg tror nok sofaen blir det stedet jeg blir å oppholde meg mest. Kristian ble også syk i går, stakkar, så vi ligger under hvert vårt pledd. Men da slipper vi i allefall å være syke i julen :)

Da ønsker jeg alle en herlig lørdag og satser på at jeg er tipptopp-form i morgen :)

Klem fra
 • Dato: 11.des.2010   Kl: 11:27   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 9

ABC Scandinavia #F

Min F står i dag for FREDAG som er min absolutte favorittdag!!

 

I dag skal jeg først på jobb, og så er det bare å glede seg til frihelg og adventskos. Opprinnelig er planen å ha bakedag på søndag, men siden Ingrid har fått omgangssyke må vi se an tingene litt. Nå krysser vi bare fingrene for at vi andre slipper unna!

Men X-faktorfinale blir det, og det blir utrolig spennende. Min store favoritt er Hans, men jeg tror nok Atle vinner. Her er en liten smakebit av Hans' egenkomponerte låt, "Moments".

Lytt, nyt og ha en herlig helg/weekend

 

Klem fra
 • Dato: 10.des.2010   Kl: 08:42   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 16

Jeg dr©ªmmer meg bort...

....tilbake til sommeren...et lite sekund...for jeg elsker jo desember ¢¾Klem fraNF Macro


 • Dato: 09.des.2010   Kl: 11:30   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 17

Boktema hos meg :)Som dere sikkert har oppdaget er jeg en stor fan av forskjellige temaer og utfordringer rundt omkring. Det er så koselig å vise frem bilder, og for meg er det viktig å samtidig fortelle en historie, sånn at dere kan bli litt mere kjent med meg :)

Nå har jeg gitt meg selv en utfordring; jeg har nemlig tenkt å lage et innlegg kalt "Boktema hos Anette"  som skal gå hver torsdag. Temaet i dag er "Denne boken leser jeg akkurat nå" og for å være med gjør du følgende:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mister Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare til bloggen din :)

Her kommer litt om den boken jeg leser akkurat nå:

Hittebarnet

"Hittebarnet" av Katerina Janouch

I Hittebarnet har Cecilia precis upptäckt att hon är gravid. Sommaren står i full blom och det är mycket som ska ordnas. Barnkalas, semester och en weekendresa på tu man hand med maken John. Graviditeten är lika oväntad som förvirrande för Cecilia. Är äktenskapet tillräckligt stabilt för att klara av ännu ett barn?

Privatlivet är turbulent, men mycket händer även på förlossningen. En sen kväll hittar Cecilia ett övergivet barn på marken utanför sjukhuset. Vem har lämnat barnet och varför? I sina försök att besvara gåtan utsätter sig Cecilia själv för stora risker. Både kroppsligt, men även känslomässigt.

Denne boken er nummer tre i serien om jordmoren Cecilia Lind. Foreløpig har jeg bare fått tak i den på svensk, men den er skrevet på en slik måte at akkurat det er ikke noe problem. Jeg falt fullstendig for denne herlige jordmoren i sommer, og har også lest de to første bøkene. Det anbefales å lese bøkene i rekkefølge, da handlingen ikke er avsluttende i hver bok.

BedragenSysterskap

Her er de to første bøkene i serien. Anbefales på det sterkeste :)

Nå er jeg veldig spent på å høre hvilken bok du leser akkurat nå! Og jeg er like spent på om jeg får Mister Linky til å virke. Skulle det være noe som ikke er som det skal på bloggen min i dag kan du også legge ut link til innlegget ditt i kommentarfeltet her hos meg.

Klem fraCapris

 


Himmelsk onsdag :)

Hver onsdag:

På søndag var himmelen ikke særlig himmelsk. Vi hadde vært på middag hos svigermor og svigerfar som bor i nabokommunen vår, ca 4 mil fra Brønnøysund. Like før vi skulle dra ble det et forrykende uvær med vind og snøføyk og her er utsikten fra bilen da vi kjørte hjem.Mørk og svart himmel, og her hadde vi faktisk god utsikt. Enkelte øyeblikk befant vi oss i et hvitt inferno (ok, nå var jeg litt dramatisk, men allikevel). Heldigvis kjørte min bedre halvdel, for jeg befant meg i en panikktilstand med øynene lukket til det verste var over :)Da var det mye mere himmelsk å komme hjem til lillesøsterSusiQ♥ og drikke kakao og spise rundstykker med egg, og se på Robinsonfinalen. Mamma var også der, en årelang tradisjon :)

Ha en himmelsk dag, klem fra
 • Dato: 08.des.2010   Kl: 07:04   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 28

Månedens beste tips!!

Dette tipset har jeg lånt fra den herlige bloggen til danske Inge. Totalt knall for stressa husmødre (og fedre)!!

clip_image001

Rengøringstips:
Hvis du har et rodet hjem, skal du gøre følgende:
1: Opret en ny mappe på din computer.
2: Navngiv mappen "rod i huset."
3: Gå hen og tage et glas vin
4: Højreklik for at slette mappen.
5: Computeren vil derefter spørge:
"Vil du fjerne rod i huset permanent?"
6: Klik JA - knappen.
7: Placer dine fødder på bordet, drik din vin og bare nyd;)

 

Da er det bare å sette igang med oppryddingen :)

 Nattaklem fra
 • Dato: 07.des.2010   Kl: 23:10   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

Tirsdagstema :)Tirsdagstemaet i dag er hva vi gjør mens vi venter i desember. Ingrid og jeg har kortet ned ventetiden med å gå på konsert med Norges beste kor gjennom mange tiår , nemlig Søvguttene. Sist fredag hadde de konsert i Brønnøy kirke og det var en opplevelse av de sjeldne. Kirken var fylt til randen og jeg tror vi alle hadde den samme følelsen av andakt, glede og stum beundring. Hvilken disiplin og hvilke overjordiske stemmer!!!

Her kan du høre en smakebit av koret som synger julen inn hver julaften på NRK 

Ha en deilig dag, klem fraTisdagstema


 • Dato: 07.des.2010   Kl: 08:45   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 15

Kjære søteste nissen......

.....dette ønsker jeg meg til jul :)

Rather Large Cracker
Cookie & Caramel Crunch Wreath
Milk Truffle Tree
White & Caramel Cookies

Mmmmmm....all I want for Christmas......

 

                                                                                  

Sukkersøt klem fra


Hotel Chocolat


 • Dato: 06.des.2010   Kl: 22:13   Kategori: Sjokolade
 •    Kommentarer: 20

Mandagstema

 

Ukens Mandagstema hos Petunia er Nisser, og selv om jeg har vist disse nydelige adventsnissene på bloggen min før, må jeg bare ha dem med i dag også! En god ting kan jo ikke vises for ofte ;)

Ha en herlig mandag, klem fraMandagstema ny logo 

 

 

 

 


 • Dato: 06.des.2010   Kl: 08:06   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 30

Fototriss


156 cm på strømpelesten :)

God søndag, hilsenFototriss


 • Dato: 05.des.2010   Kl: 10:44   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 26

"Dypet" av Tom Kristensen

Dypet

Vinteren 1981 går to dykkere ned på 81 meters dyp i Nordsjøen for å kutte wirene festet mellom boreriggen Canton Driller og brønnhodet. Men noe går forferdelig galt. Bare den ene dykkeren, Tord Stensen, overlever. I Oslo får olje- og energiministeren et trusselbrev: En rigg vil bli senket hvis ikke utbyggingen av Trollfeltet stanses umiddelbart. Like etter går Canton Driller ned. Så får oljeministeren nok et trusselbrev. En ny oljerigg blir senket hvis ikke kravene innfris ... I 2010 oppsøker en syk og forvirret eks-nordsjødykker Tord Stensens sønn Jonas. Mannen er redd. Dagen etter er han død. Jonas begynner å gjøre skremmende oppdagelser. Bit for bit avdekker han farens skjulte og dramatiske historie.

Dette er den første boken jeg har lest av denne forfatteren, og jeg må si det ga mersmak. En spennende historie, krim light kan man kanskje si, med en slutt jeg ikke så helt for meg. Akkurat det liker jeg veldig godt, når jeg tror jeg har svaret og så tar boken en annen vei.

Jeg er også veldig fasinert av 70 tallet og begynnelsen på 80 tallet. Musikk, hendelser, klær...ja hele pakken. Så da jeg leste første delen av denne boken så jeg det hele for meg som en super8-film i falmede retrofarger. Herlig :)

God bok, hilsen

 • Dato: 04.des.2010   Kl: 20:19   Kategori: Bokanmeldelse
 •    Kommentarer: 8

Torghatten i november

Himlen kler Torghatten i de vakreste farger, og jeg vil gjerne dele de vakre synene med dere!

God helg, klem fraBLI MED DA VEL!


 • Dato: 04.des.2010   Kl: 09:11   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 14

ABC Scandinavia #E

Min E står i dag for Else og Elbjørg, mine to fantastiske bestemødre ♥Dette er min mormor Else som bodde sammen med morfar Paul på en liten øy sør for Torghatten ved Brønnøysund. De fikk seks barn, deriblant min mamma, og bodde på øya til barna for lengst var voksne og flyttet hjemmefra. På øya var det ikke innlagt vann og elektrisitet fikk de senere enn de fleste. Barna hadde lang skolevei, og mormor måtte ro et godt stykke før de i det hele tatt kunne begynne å gå, i all slags vær året rundt. I de verste vintermånenden måtte barna bo hos slektninger på fastlandet for å komme seg på skolen, og det var tøft for både dem og mormor som var igjen på øya. Morfar var fisker og mormor styrte hjemme med fjøs og ærfuglpass på vår og sommer. Nå som både mormor og morfar har gått bort prøver barna, oss barnebarn og forhåpentligvis også oldebarna å ta vare på øya, og det er blitt vårt lille paradis. Og vi føler alle det gode nærveret av verdens beste mormor når vi er der ute ♥Her ser du min bestemor Elbjørg som sammen med bestefar Arthur fikk tre gutter, deriblant min pappa. Det som var litt spesielt var at den første sønnen deres ble født med Downs syndrom. Og istedet for å hjemme ham bort slik som var vanlig på denne tiden, ble min onkel behandlet akkurat likt som andre barn. Han gikk på skole, var med på aktiviteter og ble etter hvert godt kjent i bybildet. Bestemor og bestefar hadde ham alltid med, og etterhvert fikk han to små brødre som han passet på og var fryktelig glad i. Det var flere tøffe foreldre som hadde barn med utviklingshemming i Brønnøysund på denne tiden. De valgte også å gjøre noe positivt ut av å ha et barn som var litt annerledes, og Brønnøysund ble en foregangsby i så måte.
Jeg er utrolig stolt av å ha en slik bestemor, og selv om det er 20 år siden hun døde, vil hun alltid leve videre i hjertet mitt ♥

Her kan du lese litt om min kjære onkel Tore!

Ha en super dag og en herlig helg, klem fra 


 • Dato: 03.des.2010   Kl: 12:52   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 23

Adventskos og en snedig adventskalender :)

 

I går tente vi julegranen på skolen der Kristian og Ingrid går, og det ble en koselig stund. Med julekor, tale av selveste ordføreren (det var nemlig høytidelig åpning av den nyutbygde skolen), kafe og loddsalg var det stor stemning på hele skolen.Ingrid og Thale var noen racere på å selge lodd ;)

Det er mange flotte adventskalendere å se rundt om i bloggland, og jeg tenkte jeg skulle gi et lite bidrag jeg også! Hos den flotte bloggen sunnfamilie fikk jeg et knalltips; nemlig å lage en te-adventskalender. Her kan du se innlegget jeg ble inspirert av!

Og her kommer resultatet: den første har jeg gitt til søsteren min og den andre har min superdupervenninne Rita fått :)

Rita har til og med laget et innlegg på bloggen sin om kalendergaven. Bare se her :)

Nå er jammen snart andre dagen i desember også ferdig, og vi rykker stadig fremover mot jul!! Jeg gleder meg noe innmari, og nå er forberedelsene i full gang. Men tankene tar noen krumspring av og til og det er fordi vi snart skal i gang med noe vi har drømt om helt siden vi kjøpte dette huset for åtte år siden. Nemlig å pusse opp bad og kjøkken og i tillegg få et etterlengtet vaskerom, hurraaaaa :)  En detaljert plan er laget, budsjett nedskrevet og finansene er i orden, så nå blir det kaos og oppussing så snart januaren er kommet :)

Ha en herlig kveld alle sammen, klem fra
 • Dato: 02.des.2010   Kl: 19:31   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 21

Thursday Challenge!!My favourite chocolate....mmmm :)

Have a sweet chocolatefilled day :)ThursdayChallenge


 • Dato: 02.des.2010   Kl: 08:33   Kategori: Blogg
 •    Kommentarer: 7
hits