Lavkarbo "Focacchia"I dag har det blitt litt eksperimentering på kjøkkenet med mitt nyinnkjøpte kokosmel. Jeg fant frem en oppskrift på Solsikkeruter, byttet ut solsikkekjernene med kokosmel og vips hadde jeg et brett med nydelige søte "focacchia"-ruter :)

3 egg
75 g kremost eller cottage cheese
fløte
110 g kokosmel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
havsalt og rosmarin

Jeg blandet alle ingrediensene utenom krydderet, fløten ble hatt i på slump slik at det ble en fast deig. Kokosmel tykner nemlig veldig fort.  Deigen ble lagt mellom 2 lag bakepapir og kjevlet ut. Det ene laget bakepapir ble selvfølgelig fjernet og havsalt og rosmarin drysset over.

Stekes på 175 grader i 25 minutter og skjæres i ruter etterpå.

I den originale oppskriften som jeg fant hos Lchf-bloggen skal kokosmel byttes ut med 110g finmalte solsikkekjerner. Innmari gode de også :)

Klem fra


 • Dato: 27.apr.2011   Kl: 21:00   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 8

Lavkarbo Påskesnadder :)

En todagers karbofest er nå over, og jeg gleder meg virkelig til å følge den smale sti igjen. Det betyr ikke at jeg ikke har tenkt å kose meg, så langt derifra. I dag skal vi ut på tur med pølser, hjemmelagde brød og toffee-bars i sekken :)Disse pølsebrødene har jeg laget av oppskriften til Osterundstykker. Jeg laget dem ekstra store og gav dem et dryss med sesamfrø. Perfekte pølsebrød :) Denne oppskriften egner seg også godt som pizzabunn. Husk å stek den en stund før du har på pizzafyll og ost - namnam :)  Jeg har forresten sløyfet hvitløkskrydderet i disse pølsebrødene!Noe søtt må også få være med i sekken, og disse Toffeebarene er helt nydelige! Mørk sjokolade og ristede mandler, jeg sier ikke mer ;)

Nå pakker vi sekken og stikker avgårde!

Klem fraMinlavkarbomat
Lavkarbotips


 • Dato: 18.apr.2011   Kl: 09:57   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 18

LillesøsterSusiQ's allMEKTIGE tacoform :)Fredag betyr ofte taco til kosemat og denne vanvittig gode oppskriften har jeg fått av søsteren min ♥ Vi laget denne lekkerbiskenen i går og jammen ble det ikke litt rester til i dag også :)

I en ildfast form brer man utover 1 pk Philadelfiaost, 1 boks Creme Fraiche og godt med tacokjøttdeig. Strø over masse revet ost og gratiner til osten er deilig og myk. Serveres med frisk salat og hvitløksbaguetter for dem som spiser det. Her i huset kjører vi lavkarbolinjen så ingen baguetter på oss.

Bon Appetit!!


 • Dato: 02.apr.2011   Kl: 15:21   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 12

Annerledes-pizza :)Jeg har hatt lyst på pizza helt siden jeg startet min lavkarbo-karriere for 2 uker siden, og i dag prøvde jeg ut en oppskrift jeg var veldig spent på. Hvordan får man pizzabunn uten hvetemel?? Jo, her kommer oppskriften:Pizzaen ble kjempegod, litt mørk i smaken, men nyyydelig. Jeg la på hermetiske tomater med basilikum, tacokjøttdeig, purre, paprika og masse ost på toppen. Namnam :)

Men jeg oppdaget også at jeg må være litt forsiktig med hvor mye nøtter jeg spiser. Jeg har fått pollenallergi og dermed også kryssallergi med eple og hasselnøtter. I dag fikk jeg skikkelig kløe i øynene etter å ha spist pizzaen, nærmest som om det var pollensesong, så valnøtter i for stor dose er nok heller ikke bra. Men jeg skal nå lure med meg et stykke til lunsj i morgen!

Desverre har jeg mistet nettadressen til bloggen der jeg fant denne oppskriften, men skulle noen vite om opphavet blir jeg kjempeglad for tips sånn at jeg kan lenke tilbake!

Nattaklem fra
 • Dato: 27.mar.2011   Kl: 23:28   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 15

Solsikkeruter - lavkarboOnsdagsformiddagsfri ble bakedag og jeg tryllet frem disse nydelige solsikkerutene. Fantastisk gode og utrolig mettende!  Oppskrift finner du både hos LilaLife og Lchf-bloggen.Nydelig lunsj med ost&skinke pluss kyllingrester fra gårsdagens middag!

God og mett klem fra
 • Dato: 23.mar.2011   Kl: 12:02   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 6

Mmm..så godt :)LilaLifes chorizograteng sto på midddagsmenyen i dag, og jeg var innmari spent på hvordan Kristian og Ingrid ville like den nye smaken. Det ble stor suksess og vi spiste opp hver smitt og smule :)

Denne MÅ du bare prøve, Gunn Berit ;)

Klem fra
 • Dato: 21.mar.2011   Kl: 22:47   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 5

Mmm..så godt :)Disse lekkerbisknene har jeg laget i dag, creamcheesemuffins med mørk sjokolade, nam nam :)

Jeg tok med meg en smakebit da vi var i bursdag hos tantebarna mine i dag, grattis til Ole og Jan som er blitt 14 år :)  Og jeg fikk meg faktisk en ny opplevelse, tro det eller ei. Jeg spiste et lite stykke pavlovakake og et lite stykke sjokoladekake og var faktisk stappmett!! Helt utrolig :) Hadde det vært for to uker siden hadde jeg lett spist tre stykker av hver og enda hatt plass til mer. Hurra for lavkarbo :)

Men nå er det kvelden, ihvertfall om en liten stund!! Nattaklem fra
 • Dato: 20.mar.2011   Kl: 22:30   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 7

Jeg skulle jo ikke skrive om det....

....men nå klarer jeg visst ikke la være å gjøre det allikevel!! 

Torsdag for en og en halv uke siden fikk jeg meg en skikkelig aha-opplevelse! Etter å ha lest dette blogginnlegget gikk det opp for meg; "Jeg er avhengig av sukker og karbohydrater"!  Selvfølgelig er de fleste glad i sukker og søte saker, men jeg har en umettelig trang til å hele tiden putte noe søtt i munnen. Å jobbe på en kiosk gjør ikke saken noe bedre.  Jeg kan være superflink i perioder, men så kan en liten utskeielse gjøre at jeg havner "på kjøret" igjen".

Denne torsdagen tok jeg altså en stor avgjørelse. Jeg bestemte meg for å kutte ut alt av sukker og det meste av karbohydrater, for å se om den umettelige trangen til sjokolade forsvinner. Kanskje jeg til og med tar av de fullstendig unødvendige kiloene jeg la på meg i julen!

Jeg bestemte meg også for å ikke skrive om det her. Dette skulle være mitt lille fristed (det blir jo en del spekulering og lesing på nettet den første tiden), og det finnes så utrolig mange flotte lavkarbo-blogger som skriver så mye bedre enn meg om dette emnet. Men så er det jo så mange utrolig gode oppskrifter som jeg bare MÅ dele! Så da er vi her da :)

 

I dag laget jeg meg disse nydelige frokostpannekakene med hjemmelaget jordbærsyltetøy (jordbær&sukrin most sammen), litt krem og et par skiver med stekt spekeskinke (nydelig godt når man mangler bacon).

Hvis du får lyst til å lage disse må du huske på å bruke kremfløte. Matfløte gir for tynn røre!!

Lykke til, klem fra

 


 • Dato: 19.mar.2011   Kl: 18:01   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 19

Kristians fantastiske grønnsakssuppe :)

I går var Kristian sjefskokk hjemme og serverte følgende nydelige rett til middag:*Vask og skrell grønnsakene
*Del grønnsakene i pene små biter
*Kok opp vann med salt
*Ha i grønnsakene og kok dem ica 8 minutter
*Skjær kyllingfileten i strimler og ha dem i når grønnsakene nesten er kokt
*Smak til med buljong eg evt. litt salt og pepper
*Strø over litt hakket persille over suppen ved servering

Nydelig godt og fort gjort å lage på deilige sommerdager!!

Klem fra • Dato: 01.jul.2010   Kl: 20:52   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 6

Påskenam :)

På tirsdag hadde vi kveldsmatgjester; svigermor&svigerfar, Jan Frodes søster m minstemann Elias og Jan Frodes onkel. Vi serverte lammelår med div tilbehør og det var fantastisk godt. En rett som fikk føtter å gå på var en enkel "dip" av philadelphiaost med sweetchilisaus. Legg osten fra to pakker på et fat eller i en skål. Hell over sweetchilisaus slik at osten blir helt dekket. Nydelig til det meste; ost&kjeks, kjøttretter og potetgull. Nam nam :)Dipen helt til høyre i bildet!Gjett om vi ble mette!!Kristian, Ingrid og Elias  ♥Til slutt litt underholdning :)

I dag har vi hatt en fantastisk dag ute på øya vår. Ganske vindfullt og litt surt, men når sola tittet frem var det bare helt herlig. Regner med at det kommer noen bilder i morgen. Denne påsken er det fjære ganske sent på kvelden, så vi hopper over den i dag. Istedet blir det film, potetgull og dip!

Påskeklem fra


 • Dato: 02.apr.2010   Kl: 19:29   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 4

Anettes nydelige fiskepuddinggryte

Jada, du leste rett; Fiskepuddinggryte!  Av og til blir jeg så innmari matlei og i et lyst øyeblikk i fjor sommer komponerte jeg denne fantastiske retten :)  Den er faktisk kjempegod og i går sto den på menyen!
Først litt påskestemning før vi startet med middagen!Ingrid var sjefskokk :)Og her er resultatet!!Vel bekomme :)


 • Dato: 23.mar.2010   Kl: 21:21   Kategori: Oppskrifter
 •    Kommentarer: 12
hits