Topp 5 Bokliste - Annteira

På tide med en ny og flott bokliste. I dag deler Annteira sine favoritter med oss. Klikk på bildet og kom til hennes herlige blogg :)1. "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin

Drømmehjerte

Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner til Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Etter mange år klarer ikke Nora å nøye seg med å lese brevene fra Alicia. Hun må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne. En dramatisk og vakker roman om håp, håpløshet og evig vennskap.

2. "The color purple" av Alice Walker

The Color Purple

The lives of two sisters--Nettie, a missionary in Africa, and Celie, a southern woman married to a man she hates--are revealed in a series of letters exchanged over thirty years.

3. "Anybody out there?" av Marian Keyes

Anybody Out There?

When Anna Walsh--who has a job and husband in Manhattan--wakes up in her family's house in Dublin badly injured and with no memory of what has happened, she returns to New York to find clues to her memory loss.

4. "Mofongo" av Cecilia Samartin

Mofongo

"Det er magi vi skaper, ikke sant, abuela?""Nå ja, det er avgjort en måte å se det på," svarte hun tankefullt. "Eller kanskje det er magien som skaper oss." Sebastian drømmer om å være som de andre gutta, å kunne løpe som en vind over fotballbanen. Men en hjertefeil gjør at han må stå på sidelinjen. Sebastian finner sin arena på kjøkkenet hos abuela Lola, og sammen tilbereder de eksotiske retter som fører en splittet familie sammen. Mofongo er Samartin-magi på sitt beste. Dette er en fortelling om å danse med døden, om hvordan små seire bygger vakre liv, om kjærlighet og lengsel gjennom generasjoner og hjerter som brister på så mange måter. Mofongo viser at skillet mellom glede og sorg ikke er skjørt, men usynlig.

5. "Nobels testamente" av Liza Marklund

Nobels testamente

Når Nobelkomiteens leder, Caroline von Behring, blir skutt på Nobelfesten er Annika Bengtzon vitne til det som skjer. Samtidig får ektemannen Thomas ny jobb, familien flytter, vennene svikter og jobben hennes er i faresonen. Annikas nye nabo, forskeren Ebba Romanova, åpner opp en ny verden for henne, en verden av vitenskap, legemiddelindustri, terror og død. Alle spor leder mot Alfred Nobel, og Annika innser at løsninga på gåten kan ligge i Nobels testamente. Dette er den sjette romanen om Annika Bengtzon.

Her var det mange godbiter :)

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :) Obs: boklister i kommentarfeltet kan ikke regne med å komme "på trykk"!

Klem fra
 

  

 


 • Dato: 06.apr.2011   Kl: 12:17   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 3

Topp 5 Bokliste - Nina

 

I dag er turen kommet til min kjære bloggvenn Nina som er minst like glad i bøker som meg!! Trykk på bildet så kommer du til hennes fabelaktige bokblogg :)

1. "Tilbake til Riverton" av Kate Morton

Tilbake til Riverton

To søstre blir vitner til at en ung poet tar livet av seg på en sosietetsfest i 1924. Den nittiåtte år gamle Grace Bradley, som en gang var hushjelp på Riverton, husker sin egen del av historien, en hemmelighet hun har holdt på lenge. Da en ung produsent kommer til henne for å lage film av hendelsen forteller hun hva som skjedde den sommeren i 1924, i etterkant av den første verdenskrig og i de glamorøse 20-årene. Dette er forfatterens debutroman.

2. "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield

Den trettende fortellingen

En fengslende, klassisk roman om familiehemmeligheter, historiefortelling og bøkenes magi. En bok i samme tradisjon som Daphne du Mauriers Rebecca. Ingen vet hvem den sagnomsuste og gåtefulle forfatteren Vida Winter er. Hun har brukt hele sitt liv på å dikte historier om seg selv; den grufulle sannheten tåler ikke dagens lys. Nå, gammel og syk, ønsker hun å lette på mysteriets slør. Den unge Margaret Lea er slått av parallellen mellom Vida Winters liv og sitt eget og takker ja til å skrive biografien hennes. Historien hun avdekker, er mørk og ubehagelig. Den kretser rundt familien Angelfield: den vakre og egenrådige Isabelle, hennes bror Charles og de uregjerlige tvillingene Adeline og Emmeline. Det er en uhyggelig beretning om utemmet villskap og galskap, forbudt kjærlighet, brå død, forråtnelse og usynlige bånd. Men hva er sannhet, og hva er diktning? Hva er Vidas historie, og hva er Margarets egen? Og hva er mysteriet om den trettende fortellingen?

3. "Laken, løk og kokosmelk" av Cèlestine Vaite

Laken, løk og kokosmelk

På Tahiti sier noen mødre at døtre er en velsignelse. Andre sier de er en forbannelse. Materena, profesjonell hushjelp og den beste sjelesørgeren på hele Tahiti, er vanligvis den som løser andres problemer. Men ikke akkurat nå; hun er like ved å kaste datteren Leilani på gaten. Hun betror seg til Mama Teta, Mama Loana og Jomfru Maria: ?Samme hva jeg sier og gjør, det blir alltid galt!? Og som om det ikke skulle være nok å ha en opprørsk tenåring i huset, så drikker mannen opp lønningen, svigermoren stikker nesen i alt og selv aner hun en fremtidig svigersønn i horisonten. Det er i hvert fall det slektningene sier. Og dem skal man jo høre på? En uimotståelig fortelling, fylt til randen av klokskap, galskap og to av de staeste kvinnene du noen gang har møtt!Célestine Vaite er født og oppvokst på Tahiti. Laken, løk og koksmelk er hennes andre roman og den første på norsk. Den inngår i en trilogi om Materena og datteren Leilani, som nå verdenslanseres.

4. "Hotellet på hjørnet av bitter og søt" av Jamie Ford

Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt

 

Seattle, 1942; ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter sin ungdomskjærlighet. Hva skjedde med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen? Boken gir en unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor, og leserne får et fascinerende innblikk i Seattles Chinatown og Japantown. Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en følsom kjærlighetshistorie som lever opp til ordene i tittelen.

5. "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini


Tusen strålende soler

Mariam er bare femten år gammel da hun blir sendt til Kabul for å gifte seg med en mann som er tretti år eldre enn henne. Nesten tjue år senere rammer tragedien femten år gamle Laila, som også blir en del av Mariams ulykkelige familie. Med tiden utvikler de et vennskap som blir like sterkt som mellom mor og datter. Taliban tar over styret i Afghanistan, og kvinnene blir utsatt for større prøvelser enn de noen gang har kunnet forestille seg, men det viser seg at kjærligheten gir uventet styrke.

Tusen takk for fem flotte boktips, Nina :)

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :) Obs: boklister i kommentarfeltet kan ikke regne med å komme "på trykk"!

Klem fra


 • Dato: 30.mar.2011   Kl: 18:04   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 10

Topp 5 Bokliste - Elida

Tid for en ny og flott bokliste. Denne gang er det Elida som deler sine favoritter med oss. Trykk  her så kommer du til hennes fabelaktige bokblogg :)

 

1. "Mine drømmers land" av Merice Briffa

Mine drømmers land

Meggan Collins tilbringer oppveksten i et lite gruvesamfunn i England på 1800-tallet. Da det blir oppdaget at søsteren hennes venter barn med godseierens sønn kommer en ubehagelig hemmelighet fram i lyset. Det ender med at Meggan og familien hennes emigrerer til Australia. Men selv om det nye samfunnet byr på nye muligheter, innser Collins-familien at det ikke nytter å rømme fra fortiden. Dette er første bok i trilogien om Collins-familien

2. "Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley

 

Siste dans for Matilda

Churinga er en gave til Jenny fra ektemannen. Tragiske omstendigheter gjør at hun ikke får vite om det før etter hans død. Sauefarmen ute i den australske ødemarken skulle være en overraskelse, og nå får hun ikke vite hvorfor han ville gi den til henne. Alene og fortvilet begir Jenny seg ut i det ukjente og hun blir som forhekset av den strenge skjønnheten i det barske landskapet. Churinga har sine hemmeligheter, og naboene er uvillige til å snakke om Matilda Thomas, kvinnen som i årtier drev sauefarmen alene. Jenny finner Matildas dagbøker, og jo dypere hun trenger inn i fortiden, jo mer usikker blir hun på om det å ha arvet Churinga er en velsignelse eller en forbannelse.

3. "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø

Flaggermusmannen

Den norske politimannen Harry Hole skal bistå det australske politiet i etterforskningen av mordet på en kvinnelig, norsk B-kjendis. I King's Cross, Sidneys gledeskvarter, beveger han seg blant horer, halliker og pushere. I denne skyggeverdenen aner Hole etter hvert konturene av et spill hvor han ufrivillig er blitt tildelt en viktig rolle. Dette er den første boka om Harry Hole.

4. "Anne fra Bjørkely" av Lucy Maud Montgomery

Anne fra Bjørkely

Da barnehjemspiken Anne kommer til Marilla og Matthew Cuthbert på gården Bjørkely i småbyen Avonlea, påvirker hun både dem og sine omgivelser. Annes optimisme og pågangsmot hjelper henne gjennom vanskelighetene hun møter.

 5. "Kjære John" av Nicholas Sparks

 

Kjære John

11. september forandrer alt. John føler at det er hans plikt å dra ut i tjeneste. Og denne gangen er han så lenge borte fra kjæresten at hun forelsker seg i en annen. Brevet hun skriver begynner med Kjære John. De to ordene knuser et hjerte og forandrer to liv for alltid. Da John vender tilbake til fedrelandet, innser han at Savannah, som nå er gift, fortsatt er hans store kjærlighet, og han må ta sitt livs vanskeligste valg.

Tusen takk for den flotte listen, Elida! Her fant jeg mange av mine egne favoritter ;)

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :) Obs: boklister i kommentarfeltet kan ikke regne med å komme "på trykk"!

Klem fra 

 

 

 

 

 


 • Dato: 22.mar.2011   Kl: 08:18   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 9

Topp 5 Bokliste - Hild Frøya

 

Hild Frøya presenterer i dag sine fem favorittbøker. Trykk på bildet så kommer du til hennes fantastiske blogg!!

1. "Mareritt" av Linda Lovelace Denne boken har jeg desverre ikke funnet noen beskrivelse av!

2. "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" av Jon Gangdal

Jeg tenker nok du skjønner det sjøl

Christoffer Kihle Gjerstad ble bare åtte år. Først fire år senere ble stefaren dømt for å ha påført gutten skadene han døde av. Moren er fremdeles under politietterforskning for medvirkning. Hva får voksne til å mishandle et barn til døde? Og hva gjør at verken den nærmeste familien, skolen, helsevesenet, politiet eller andre offentlige instanser skjønner hva som skjer - før det er for sent? "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", svarte Christoffer alltid når han ble spurt hvor alle skadene kom fra. Det vil du også gjøre når du har lest denne boka.

3. "Kaja 1988-2008" av Olav Gunnar Ballo

Kaja

 

Kaja Bordevich Ballo hadde mye å se frem til. Tjue år gammel sto hun på spranget ut i livet. Hun hadde nettopp etablert seg i Nice, der hun studerte fransk. Hun hadde overvunnet en alvorlig sykdom. Hun hadde fått nye venner, hun hadde hobbyer, og hun skulle snart få besøk fra hjemlandet. Hun planla å reise til filmfestivalen i Cannes, og den 28. mars hadde hun kjøpt seg nye klær. På hjemveien gikk hun forbi Scientologikirken og ble invitert inn for å ta en personlighetstest. Noen få timer senere tok Kaja sitt eget liv.I denne boken forteller Olav Gunnar Ballo om opplevelsen av å få den mest utenkelige og forferdelige av alle telefoner, og om tiden etterpå, fra time til time. Samtidig tegner han et varmt portrett av en oppvekst, han beskriver et far-datter-forhold som har gjennomlevd vanskeligere prøvelser og oppnådd større nærhet enn de fleste.Boken om Kaja kan ingen lese uten å bli dypt berørt. Gjennom å skildre en fars vei ut av sorgen, i møtet med et nesten ufattelig tap, formidler den også en stor tro på livet.

 4. "Det siste jurymedlemmet" av John Grisham

 Det siste jurymedlemmet

Willie Traynor er bare 23 år gammel da han i 1970 kjøper den konkurstruede lille, lokale ukeavisen The Ford County Times. Men opplaget fortsetter å synke, og Willie er i ferd med å miste håpet. Men så blir alenemoren Rhoda Kassellaw brutalt voldtatt og myrdet rett foran øynene på sine to små barn. Det siste Rhoda sier før hun dør i armene til sin nabo, er: "Danny Padgitt gjorde det."Willie slår saken stort opp, og selger aviser som aldri før. Han vinner også respekt fordi han tør sette seg opp mot den mektige Padgitt-klanen, som har tjent seg rike på mer eller mindre lysskye foretak gjennom generasjoner.Men denne gangen hjelper ikke penger og makt Danny Padgitt. Han blir funnet skyldig og dømt til fengsel på livstid til tross for at han truer jurymedlemmene med døden hvis de finner ham skyldig. Men i staten Mississippi betyr ikke livstid mer enn ti år i fengsel. Etter 9 år blir Danny Padgitt løslatt på prøve og vender tilbake til Ford County. Hevnens time er kommet ?

5. "Frida med hjertet i hånden" av Torunn Lian

Frida

Frida synes at det å ha en kjæreste er det viktigste som finnes. At moren Bente ikke har noen er derfor meget betenkelig. For å endre på dette går Frida med liv og lyst inn for å finne en - og havner opp i de mest uventede og pinlige situasjoner. Men hvem skal hun selv satse på? Kanskje sommerferiekjæresten Raymon, eneren på fotballbanen? Eller det godluktduftende pianofantomet Andreas? Eller simpelthen Martin fra klassen, som plutselig er blitt så voksen i løpet av sommeren?

 En herlig og variert Topp 5 liste fra Hild Frøya, tusen takk!!

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :)

Klem fra

 

 

 

 


 • Dato: 15.mar.2011   Kl: 09:59   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 5

Topp 5 Bokliste - Solveigkristinee

Her får du SolveigKristines Topp 5 Bokliste. Trykk på bildet så kommer du til den flotte bloggen hennes!
1. Arvesynd-serien av Anne Lise Boge

Arvesynd bok nr 7

Johan, odelsgutten på bygdas rikeste gård, bestemmer seg for at han må ha Mali etter at han ser henne i et bryllup. Mali blir tilbudt ekteskap med Johan og bare nitten år gammel må hun ta en avgjørelse. Hennes hverdag blir syk kjærlighet, hat og mistro, men hennes drøm om kjærlighet lever. Lidenskapen fører henne ut i en synd som kaster skygger over hennes liv.

2. "Borte for alltid" av Harlan Coben

Borte for alltid

Som liten gutt hadde Will Klein en helt, den eldre broren Ken. En dag blir Wills eks-kjæreste funnet voldtatt og drept, og bevisene peker mot Ken. Men Ken er ikke å finne, og Will er redd han er borte for alltid.Elleve år senere er Will fortsatt overbevist om brorens uskyld. Han har en følelse av at Ken forsøker å kontakte ham, samtidig som det skjer enda en tragedie: Wills kjæreste forsvinner og han oppdager at hun var en helt annen enn han trodde. Han er i ferd med å avdekke en forferdelig hemmelighet, en hemmelighet noen er beredt på å drepe for å holde begravet.

3. "En morder gjenoppstår" av Craig Russel

En morder gjenoppstår

 Nok en gang står Jan Fabel i Hamburgs mordkommisjon overfor en grusom seriemorder. Han føler seg fanget i et nett av intriger, fanatisme og grusomme hevntanker. Og må finne sammenhengen mellom et eldgammelt og mumifisert lik, en terroristgruppe som for lengst er oppløst og en morder som tilsynelatende tror at han er reinkarnert for å hevne seg på de grusomste måter på alle som forrådte ham i et tidligere liv.Jan Fabel og hans medarbeidere blir satt under sterkt press fra politikere og media for å finne morderen som pressen allerede har døpt "Hamburg-barbereren".

4. "Linas Kveldsbok" av Emma Hamberg

Linas kvällsbok 1 & 2

Del 1: Lina är 15 år och bor i Rödköping (Dödköping...), hon hatar att vara okysst (hon funderar till och med på att kyssa sin minderåriga kusin, snacka om panik) och berättar inte för någon att hennes älsklingsrätt är kåldolmar det är inte coolt (bara det att man lägger värsta rökarna av kål gör ju att det erkännandet går bort). Bästa vänner vet hon inte riktigt om hon har (vill de vara med henne bara för att hon är fulare och dummare än de?), och kärlek vet hon inte ett piss om när höstterminen i nian börjar. Men det här blir året då ALLT händer (lite väl mycket kanske...).

Del 2: Två killar och ett hjärta handlar om val

 

5. "Dronningen" av Arne Berggren

Dronningen

Aldo Monrad og hans families første sommer i egen hytte utvikler seg til et mareritt. Det begynner med noen knitrelyder i veggen og ser ut til å ende med drap. Boka handler ikke bare om maur, men også om ulykkelig kjærlighet, en revisors møte med det ubeskrivelige og hvordan forbrytelser av og til lønner seg som bare det. Dette er den andre boka om Aldo Monrad.


Tusen takk, SolveigKristine, for flotte boktips :)

 

  

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :)

Klem fra
 • Dato: 11.mar.2011   Kl: 19:08   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 8

Topp 5 Bokliste - Kjerstis Matgale Verden!Da har startskuddet gått for mitt aller nyeste prosjekt; "Topp 5 Bokliste" og den som får æren av å åpne ballet er Kjersti!!

 

Kjersti har en ellevill matblogg du absolutt bør besøke (klikk på bildet, så kommer du dit) og hennes topp 5 liste over favorittbøker er som følger:

 

 

 

 1. "Tusen Strålende Soler" av Khaled Hosseini

Tusen strålende soler

Mariam er en harami ­ uekte datter av en rik forretningsmann.
Laila en oppvakt og moderne jente fra Kabul.
Gjennom skjebnens luner forenes deres veier, og de blir allierte i kamp mot en brutal ektemann og et krigersk, kvinneundertrykkende samfunn.


2. "Berlinerpoplene" av Anne B.Ragde

Berlinerpoplene

Da Anna Neshov får hjerneslag og blir liggende for døden samles familien for første gang på mange år. Følelser man trodde var begravd og borte for lengst blusser opp igjen og nye følelser dukker opp når mørke hemmeligheter blir avslørt.
Kjersti har også de andre to bøkene i trilogien på andre plass på topplisten; "Eremittkrepsene" og "Hvile på Grønne enger".

 3. "Paradiset" av Liza Marklund

Paradiset

 

Det har gått omtrent to år siden de dramatiske hendelsene i Studio Sex. Annika arbeider i avisen Kvällspressens nattredaksjon når hun får tips om en underlig stiftelse som heter Paradiset, som beskytter mennesker som er blitt truet på livet. Alt virker prisverdig helt til hun begynner å undersøke stiftelsen nærmere. Dette er den tredje boken med Annika Bengtzon i hovedrollen - og Kjersti er like glad i alle bøkene i denne serien!

4. "Tatovert Torso" av Helene Tursten

Tatoveret torso

På en strand uden for Göteborg finder men en plasticsæk med parterede dele af en mandekrop. Det eneste politiet har at gå efter, er en specielt udseende tatovering på den dødes brystkasse. Tatoveringen fører kriminalinspektør Irene Huss til København hvor hun trækkes ind i en fremmed og brutal verden af vold, sex og løgn. En verden der udgør den fuldstændige modsætning til hendes trygge dagligliv med mand og teenagedøtre.

5. "Rosa Elefanter" av Karin Brunk Holmquist

Rosa elefanter

Selma och Artur Jacobsson bor i Tommarp på en liten gård som inte längre är aktiv, bara hönsen och katten Murran finns kvar. De har några år kvar till sjuttio, och lever stillsamt med sitt eget smågnabb som enda spänning i vardagen.En dag börjar det lysa i Nils Bloms fönster, eller rättare sagt Nils Bloms dotter Disas fönster. Rökelse och drömfångare börjar fylla det lilla huset, Disa har nämligen bestämt sig för att bo där permanent eftersom hon fått elallergi. Selma och Artur har också fått nya grannar längre upp på vägen, Hernemo, som spelar hög religiös musik och har rest ett stort tält i sin trädgård.Det blir en tid av oro för Selma och Artur, på ena sidan vägen frireligiösa tältmöten, och på den andra Disas trevliga men mycket new age-inspirerade sällskap. Men efter diverse turer och missförstånd, lägrar sig lugnet igen över den skånska myllan, så som alltid i Karin Brunk Holmqvists böcker. Och alla inblandade är lite klokare och har kommit ett steg vidare i sina liv.

Tusen takk, Kjersti, for mange flotte boktips!

Har du også favorittbøker du ønsker å dele med andre? Send meg din Topp 5 liste på mail, anette74@gmail.com, så ordner jeg resten :)

Klem fra

 

 


 • Dato: 10.mar.2011   Kl: 08:09   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 10

Topp 5 Bokliste - Blir du med?

Send meg en liste over dine 5 favorittbøker, så skal jeg presentere deg og listen din her på bloggen min!!

Listen sender du på mail til meg, anette74@gmail.com, legg gjerne ved et bilde jeg kan bruke og selvfølgelig også en link til bloggen din. Du skal så klart få beskjed når din Topp 5 liste blir presentert. Hvor ofte jeg har Topp 5 listen som innlegg kommer an på hvor mange som blir med!

Da håper jeg på mange lister og gode lesetips!

Klem fra

 


 • Dato: 08.mar.2011   Kl: 17:21   Kategori: Topp 5
 •    Kommentarer: 20
hits